推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

33 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

請教

數個月前陰毛位附近生左一 粒野,估計係椰菜花,好似粒米咁大到啦.
其實我諗都有9個月到一年,唔痕唔痛.又無生多,由始到而家都only
一粒請問去睇診所check幾錢同程序係點?睇過有d師兄up過
有隻叫xx寧既藥,聽講復發機會低,唔知有無人用過,掂唔掂?
好擔心,唔知會唔會醫得返正常呢.
菜花同珍珠丘疹病徵有咩不同?

請問冷凍治療收幾多錢一次架?

有咩習慣係好返之後你地戒左既呢?
我諗我只會返大陸按摩,女人就咪攪喇

引用:
原帖由 unhappybarry 於 2007-11-21 00:02 發表
又係我呢個死窮鬼......尋日返油記見醫生......佢地話要換藥.....開頭我以為好囉.....肯認真少少幫我醫
點知搽左隻新藥水之後而家患處開始陰陰痛.....又問唔到點解.....個種不知所措既心情真係好辛苦.....好驚呀 ...
我都好驚呀,又未睇得醫生住.度日如年.
想問油記係咩?

好緊張,下星期看醫生了,請問係咪去到醫生一睇就知,定係要驗血等等架?
又幾耐到先有報告呢?

請問何醫生個度登記左地址會唔會有信寄比我架?
好驚佢寄野黎比我家人知道呀

再問,不過好似無咩人係度,因我明天去睇何生,電話度又唔記得問,想問既係使唔使
自己替晒d陰毛先去睇?定係就咁比佢睇都ok?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-12-10 23:23 發表

一定唔會啦, 同唔洗替啦, 不過近來好多人去dr ho, 我今日又要去, 所以唔洗講啦, 真係而家同運氣時間一切作對, 真係唔知那年那月先會好翻哂!! 12月尾應該無咁忙, 到時tony再攪網聚啦, 等我可以放鬆同吐下苦水 ...
通常第一次睇要幾耐先走得架?
師兄你睇左好耐都有發咩,咁愁咁既?

我都睇左幾十版,而家好似好多師兄都無再post,唔知係咪好返呢?
好返都上黎講下情況,分享下都好

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-12-11 01:35 發表

咁簡單好多人好翻哂十世啦, 係我咁黑仔姐
師兄你係何生度一直睇定係轉幾次先到何生架?
咁你而家徐左醫生指示,仲有無其他野輔助?
我睇到樓上有師兄講d護士有特別眼光,我聽日就
上去睇下點奇視法先.

today睇左,真係中左,醫生話係尖(由),原本以為一粒,原來有4粒咁多.
做左冷涷,抽埋血check愛之同林病,埋單16xx,仲有袋聖誕gift,就係藥膏同藥丸.
3日後有報告,2星期後覆診.希望無事啦,咁就可以過一個安樂私聖誕.
想問下你地睇過何生既兄弟,係唔係第一次睇都係話應該唔會發,好少事之類,?
因為何生同我講呢隻係好少機會發既,我驚佢安慰我炸.
另外就係大堂姑娘同房中姑娘,都無特別眼光wor又.由入去到走用左9個字.
都幾多人,男女老幼都有.
唯一一度唔好就係可能多人啦,想傾多陣,問多幾個問題都唔好意思.
其實都有d野仲想問醫生.
講住咁多先

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-12-11 21:25 發表

點呀今日睇完dr ho有咩report?
出左啦啱啱

其實我全程都唔覺得尷尬,可能人多,鬼得閒理我

引用:
原帖由 superykk 於 2007-12-12 01:06 發表

開頭有講應該好少返發~不過都醫左成兩年.
咁大劑,咁而家情況係點?

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-12-12 01:11 發表
snghk
多人沒有問題,可以問.醫生安慰正常.
其實以你所知,有幾多人係冷凍1,2次就無再返發?
真係唔該晒你呀tony

呢個病真係令人灰,有好多時係一d開心既情況,一想起自己有呢個病又好唔返,個人
就即時灰晒,折磨呀

引用:
原帖由 AAV-2 於 2007-12-13 10:32 發表

Hi, I am new.

What Dr. Ho said to you is right, the recurrence of 尖疣 is slightly better than 扁平形濕疣 and 菜花形濕疣.  The location of your warts is another issue. Dr. Au told me the sam ...
你做左冷凍?幾多次?

我做左冷凍2日,而家個幾個位都係黑黑地,未甩,請問個d累既位幾耐先甩架?thx
另外,AAV-2
請多d上黎分享情況啦,而家好似好少人上來講野咁

何生說頭2至6星期最易返發,之後就好少機會的.
咁如果返發,係咪都係舊個d位?定係會係第2d位置發出黎呢?

引用:
原帖由 AAV-2 於 2007-12-13 15:46 發表

Again, don't touch them a lot unless you apply the medications. It will peel off and from 7 to 14 days (my situation). It depends how large and deep is your wounds.  Just leave it.   

Believ ...
多謝師兄分享,不過想問咩係NC?
何醫生話我都係用左套不過都中左,因為個d位用左套都遮唔到.
我都好無奈,不過我都好後知後覺,我想我中左有成大半年先知.
事關呢幾個月我都好少出街

引用:
原帖由 superykk 於 2007-12-13 17:41 發表

呢兩個月好返好多,去睇過何醫生話冇生,但我摸到有兩粒好細的,但佢話唔係.
由半年前開始我就注意飲食同睡眠,再加上每天做最少半小時運動,而家都冇返了~
keep住做啦師兄
但我有個問題,到左老左,50,60歲個陣,身體一定差左,到時
咪發返晒出黎?

相關搜索目錄: 飲食 運動

醫生都說我生的位置不算嚴重,係咪生係x頭,個d先嚴重?
如果個度要做冷凍,我想真係可能會幾痛.
無錯,希望快d出d野可以根治呢d病啦

睇左10日,而家既情況係,有2粒甩左冷凍後黑色野,一粒大既就甩左一半,仲有一粒仲完全未甩過.唔知大家明唔明我講咩.
24號會再覆診,到時再report啦

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-12-20 16:32 發表
近期三星期又有一粒,又要探dr ho
你係尖(由)定平(由)?又有一粒,係返發定新位置出來的?

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-12-24 17:14 發表
早前個星期患感冒,幾驚會番發因有兄弟試過患感冒而番發.現在感冒好了好彩都冇番發.到而家都差不多七個月都冇事.所以兄弟唔使驚患感冒未必一定引起番發.
師兄前後返發過幾多次?

33 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。