推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-5-18 09:25 發表

香港百物騰貴,罪魁禍首係租金,尤其是旺地嘅租金,貴到都唔知做乜生意好。
所以我一直以來都只可打份工,做唔到生意
(其實係我無本事)

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2012-5-17 10:30 發表

荷包干硬化,出街食三餐,隨時 $100 都唔夠駛   

掉番轉講,公司有得食,即等同一千幾百蚊 ga la
有得食,梗係食你嘅,老細︳唔該埋埋單

引用:
原帖由 扒扒 於 2012-5-14 10:59 發表

冇錯 現在 太多人 搵工
搵唔到工都去做下義工

今日得閒,買了隻雞,浸了隻雞,雞湯煲飯,兼灼菜芯。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-7-22 21:23 發表 好正喎。  睇落似冇骨海南雞。
d 雞肉都幾嫩滑,算幾好啦!

我屋企個支魚露係泰國貨,無咁鹹,賣十幾蚊一支咋!

三蟹魚露係越南貨,唔知有無食過,如前講過對魚露無乜考究,如有機會見到,都會買番支用。

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2012-8-1 20:08 發表 去泰國人o個間咪仲快捷
看來你都係鍾意食快餐,唔鍾情住家菜。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-7-31 23:03 發表 之前就係等你回類似 "6雨" 呢類飯堂,我入都冇資格入。    但成日路過。 
按少次摩就食到,點會無資格
你對食只為醫肚,係價值觀唔同,有人捨得食,有人捨得著,各有所好。

引用:
原帖由 beautiful2 於 2012-7-31 22:38 發表 乜唔係食新鮮田螺....有益過食罐頭咩
絕對同意,食野梗係食新鮮好;
罐頭係方便快捷,都係畯J仔。

引用:
原帖由 扒扒 於 2012-8-1 11:12 發表 我連路過 都冇資格 因為 甚小係去鶣
又無收買路費,點會無資格
我都好少去妳鶣

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2012-8-6 21:33 發表 藍蝶之前帖果張都唔錯丫,不過唔知點解佢話係泰國製造。 
21021#  已解說。

飲杯咖啡,食個奶油豬先。

相關搜索目錄: 咖啡
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2012-10-4 15:38 發表

呼! 心情不好的日子, 我過去了!
只希望一存求生求勝的意念, 殆而足而.
雨過會天清,心情這回事,用天氣來形容最貼切不過。
活著便精彩,是錯對,不枉過﹗

引用:
原帖由 chanpowing 於 2012-10-4 17:39 發表

係柔陽光下,叫個印度靚女,一路跳舞,托住杯芒果特飲黎好唔好!
搵個類似A&F猛男端來會好DD﹗

相關搜索目錄: 跳舞

引用:
原帖由 beautiful2 於 2012-10-4 23:52 發表

嘩!!! 妳原來有咁大個沙田柚...我都唔知.....
咁話埋比妳知個蘿柚大過沙田柚

引用:
原帖由 beautiful2 於 2012-10-4 23:58 發表

妳講起緣份......
印象中, 某些茶餐廳, 成日掛著一張毛筆字寫的東西, 甚...乜 乜 乜...因為有緣才相聚...(內容不記得太清楚)
講到緣份...
緣去時,莫強留;緣到時,莫放手。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-10-11 01:22 發表

在下並非抬舉,而閣下應是實至名歸。
一生中有許多的相遇,不是每一次相遇都能相識, 縱有許多的相識,都不會有很多的相知。
能在茫茫人海中遇上的惺惺相惜,該是喜悅的。

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-10-24 00:06 發表

相識滿天下,知己有幾人?正如閣下寫道; 都不會有很多的相知。是的,朋友可以打個招呼,點點頭泛泛之交。交友應貴相知,知交雖一年半載未見,再相見彼此沒有半點陌生
曽經有這樣的一個人跟我說過同一番說話,原以為此人是個知己,何惜現今已無緣再見。

光陰流走,四季在不知不覺中,又到深秋...

今天應該是這個版本的

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2012-12-2 11:01 發表
《1圈圈》節目監製鄧潔明澄清跟吳綺莉沒有簽約,相等於3個月試用期滿,雙方了解後不再合作,不是炒她。
人事部官腔的說法.
**** 本內容被作者隱藏 *****
比人炒多數係做得唔好。
你唔駛咁勞氣爆晒粗,你唔係又比人炒呀﹗

引用:
原帖由 81tkhk 於 2012-11-26 02:07 發表

請多多保重,不敢騷擾。
怎算是騷擾呢﹗
這裡門庭冷落,尤幸有你的到來。

引用:
原帖由 chanpowing 於 2012-11-28 01:22 發表

買件外衣都近四個位,睇多幾眼,都係買唔落手。
孤寒自己,闊佬別人。

引用:
原帖由 chanpowing 於 2012-11-28 01:24 發表

兩個埋黎比拼下,我做評判。
聰明人唔駛睇都知啦﹗

引用:
原帖由 chanpowing 於 2012-11-28 01:28 發表

病左 叫我開劑山草藥比你U下嘛!
心病要有心人先醫到

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2012-12-10 08:50 發表

Condolence

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。