推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

發牛豆

本主題被作者加入到個人文集中

老豬精選

感 光 元 件 : 1/2.3"
有 效 像 素 : 1,000 萬 像 素
焦 距 : 38-114mm
ISO : 50-3,200
光 圈 : f/3.0-5.0
快 門 : 1/2-1/1,000
屏 幕 : 2.7"
記 憶 : xD
體 積 : 89 × 55.5 × 20.3mm
重 量 : 108g
售 價 : $2,190
查 詢 : Olympus ( 2376 2150 )
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-3 14:53 發表

紅豆想買嫁女餅比自己食

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-9-4 10:02 發表

$2,190
$2,19还差不多
如果計人仔, 2190 * 0.89 = 1949 港元

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-9-4 14:06 發表

你好似調轉左計 HKD2,190 *0.89 = CNY1,949.10 。 

而家大約得 0.87 ,所以大約要 CNY1,905.30 。 
剛看是報 0.87567, 即係 1917.7173

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-9-4 16:04 發表

一來報紙已經慢左一日,二來你在銀行或找換店冇可能換到呢個價。  

你睇 bank buy 定 buy sell 先。   
唔係報紙係 now 333財經台, 以家最新係 0.87590

相關搜索目錄: 銀行 報紙

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-9-4 16:58 發表

呢個價我地做唔到架

我琴日用9254港仔, 換了8000人仔, 你慢慢計下啦
你換人仔做咩, 係咪上面有個小保保要養

B~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
B~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
落班了

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-9-6 11:01 發表

因為香港超市已接受人仔, 所以換人仔去超市買野
唔係掛
你似吹水多

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-9-8 17:17 發表

呢個我識打:燭。   

另外,報告上星期換左 d 人仔,已經用盡了。 
蠟燭
金巴, 係香港邊間夜店係收人仔

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-8 22:03 發表

有d24小時既百x係收人仔喎
邊度有

生日快樂

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-9-14 10:27 發表
豆豆 & 各位早晨 中秋節快樂
你係咪志偉 fd' s

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-15 19:23 發表

今日都唔見呀
佢去第二度做版主

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-8 22:03 發表

你想去夜店使人仔
我有, 你唔知者

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-17 13:59 發表

打錯字呀你   
個BB似你細個時候
唔係送比你架

小豆, 番屋企飲湯喇

引用:
原帖由 靚豆仔 於 2008-9-26 13:39 發表

你叫我呀,糊仔
小豆, 有無煲d 湯水比媽咪飲

潤膚美顏湯

功\效 : 滋潤養顏,益氣護膚
適應証 : 皮膚乾澀,暗瘡,大便乾結等
材料 : 無花果四枚,紅蘿蔔一斤,鮮馬蹄十粒(去皮),雞樸骨十二兩
製法 : 清水適量,煲約二小時,調味食用

豐胸美顏湯

功\ 效: 促進發育,美容養顏。
適應証: 氣血不足,胸部發育不良,精神困倦等。
材料: 紫河車一具 燕窩五錢(先用溫水浸開) 懷山六錢 杞子三錢
鴿蛋二枚 陳皮八分 淨瘦肉四兩(先出水)
製法: 清水約十碗,文火煎成濃湯,調味食用。

除斑燕苡湯

功\ 效: 健脾益肺,去濕除斑。
適應証: 黃褐斑及伴疣粒。
材料: 燕窩三錢(浸泡)生薏仁五錢 冰糖適量
製法: 上品共置燉盅,加水一碗半,隔水燉約二小時。

調血消斑湯

功\ 效: 消瘀降脂,補血養顏。
適應証: 臉部黑斑及血斑。
材料: 田七三錢(切片打碎)黑木耳五錢 竹茹一錢半 紅棗八枚
製法: 清水四飯碗,煎至一碗,溫服。

清肺潤燥湯

功\ 效: 清肺降火。
適應証: 肺燥胃火,熱性暗瘡。
材料: 馬蹄十二粒(去皮)生魚一條 生薏米二兩 生薑二片 陳皮一錢
製法: 適量清水,煲約一小時半,調味食用。

抗衰老湯

功\ 效: 減緩衰老,健體美顏。
適應証: 頭髮早白,皮膚糙皺,精神萎靡,耳鳴眼矇,腰痠膝軟等。
材料: 防黨蔘五錢 全當歸二錢半 炙杜仲三錢 懷牛膝三錢 制首烏四錢
制黃精四錢 銀耳一兩(先浸開) 冰糖適量
製法: 先將六味藥材以多量清水煎約一小時半取藥液,然後將已發透之銀耳續用文火煲約三小時,最後加入冰糖拌勻,候用。
註: 傷風咳嗽,不宜服用。

相關搜索目錄: 美容 暗瘡 豐胸 護膚

引用:
原帖由 靚豆仔 於 2008-9-26 14:21 發表

咁糊仔你有冇煲俾你媽咪飲呢
你上面有d都唔o岩一家人一齊飲喎
無呀
我連帶飯都係媽咪幫我整

送比豆丁仔

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-10-3 12:14 發表

一生之中誰沒痛苦 得失少不免
看透世態每種風雨
披身打我面
身處高峰 嚐盡雨絲 輕風的加冕
偶爾碰上了急風 步伐未凌亂
看來三號仔, 今日都唔使掛
糖水妹, 比碗芝麻糊豆花, 行街

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-10-3 14:00 發表

芝麻糊豆花唔識行街喎
一早已經知今有掛唔成三號啦
咁糖水妹同我行街

豆丁飲奶奶 la

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-7 13:20 發表

巡下先
你做咩偷睇豆丁飲奶奶, 罰你三日唔準睇美華

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-10-11 20:37 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****[[/HIDE]
有無你咁靚

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。