推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-25 20:48 發表

呢間係藍屋 ma   
開估LA

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-25 21:00 發表

中文係香字頭
有幾多個字

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 21:02 發表

freeze 都可能食得... 但也可能代價不菲
比阿一食左頭搭湯, 已經趺哂價.....
JJ 同 19歲 KAMA 就 代價不菲

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-25 21:02 發表

道字尾   
可唔可以縮細少少個範圍, 飲咖啡 同 歐洲國家有咩關係.

相關搜索目錄: 咖啡

又走哂都係打左幾隻字者 h

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 21:12 發表

http://209.235.192.61/site_media/video/aux_champs.wmv
這個真是一個地方, 會不會是一個名勝, 你會叫海洋公園, 迪迪尼, 巴黎鐵塔, 大衛像, 做一個地方嗎

相關搜索目錄: Video

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:07 發表

唔知唔識唔緊要...可以不齒下問...
不要質疑人家的見知識聞。
唔似你喎...
會打錯字

意大利文尼ar!
讀得咁得意o奇!
champs elysees --> 音:喪沙利些
如果英文應該讀: 醬屎o奇了屎

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:31 發表

係巴黎市中心一條很出名的大道叫香舍麗榭...
又點會係意大利文
喪沙利些 = 香舍麗榭
真係你先估到.....
不過, 我想知同咖啡有咩關係, 係咪有一隻咖啡跟香舍麗榭 / Champ Elysee 有關

引用:
原帖由 eric0117 於 2008-6-25 22:40 發表

咪好似係凱旋門嗰條街, 喪沙利些應該係普通話音, 超難估 !
一定唔係

香= xiāng 榭=xiè  利=lì  道=dào

喪=sāng / sàng  沙=shā / shà  利=lì  些= xiē

只有一個字相同, 你叫我點估

相關搜索目錄: 普通話

呃post

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:48 發表

桔仔都好快估到丫...
桔仔同推車同一個人

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:44 發表

因為在香舍麗榭大道上,除了不少的名店,也有不少餐廳和露天茶座,法國都愛喝杯咖啡或其他飲料坐上數小時,與三五知己聊天或看著走過的途人...
你都無答我問題.....
我問的是香舍麗榭跟咖啡有咩關係....
是不是有一杯咖啡的名字是因香舍麗榭而改的呢

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:51 發表

車都無人叫你去估...

係你的聊天室, 最大的興趣就是猜謎, 因為你是最有趣

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 22:54 發表

你又係度估估下...唔好亂估
唔使估, 佢自己認, 同金巴 = 茶水站站長一樣.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:00 發表

答得你咁詳細仲話無答...
係香舍麗榭大道上的露天茶座喝咖啡,這只是巴黎人的一種生活習慣...管它喝的是什麼咖啡,就如香港人去clubbing,管它喝什麼酒...
我想你還不知我問什麼.....
我還是問推車好了

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:03 發表

米古月 亂猜度的唔好亂搭咀
一個二個都改我花名, 以後
藍蝶= 喪蝶
小保 = 沙翁
推車 = 利些

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:08 發表

你話我係地盤洗車胎阿嬸...我戲語話係...唔通又係真
你記錯了, 你是地盤洗車胎的阿毛

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:08 發表

你話我係地盤洗車胎阿嬸...我戲語話係...唔通又係真
不過講真, 金巴又真係講過佢叫茶水站站長, 我無屈佢

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:14 發表

係你唔知就真...
係巴黎露天茶座飲r咖啡...只會分大杯或細杯expresso...送上枱跟上糖和奶而己,係唔會有乜野caffee latte, mocha caffee, 焦糖咖啡, 榛子咖啡...,又點會有乜野香舍麗榭咖啡
我就是知道沒有, 因為我之前就是做飲食, 我就是沒有聽過有一杯咖啡會因一個歐洲地方有關係....
更不知道, 推車為什麼說 喪沙利些咖啡飲完, 只是你說 喪沙利些 = 香舍麗榭, 我都沒有說有關,我想問你真的知道他的背後意思

相關搜索目錄: 咖啡 飲食

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:16 發表

但佢無講過佢係茶水站總管吧
你的問題會不會遠了點.....
這個我唔會再講

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-6-25 23:26 發表

咁你又會估佢背後有咩意思呢
唔該唔好亂估...
簡單些...我剛去完那裡...所以有此一說...相信就是那麼簡單
事情好複雜, 提早~ 閃
晚安

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-26 12:35 發表

事實就係事實 , 何需更正  
推車佬, 我就是不明白喪沙利些咖啡 是什麼意思

引用:
原帖由 chanpowing 於 2008-6-26 13:19 發表

藍姐0岩晒 GA , 咪執文法啦  

喪沙利些唔係飲咖啡就係 SHOPPING , 唔通睇巴士咩   
這個意思都只是喪蝶跟你個利些才會明白

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-6-25 23:10 發表

一個二個都改我花名, 以後
藍蝶= 喪蝶
小保 = 沙翁
推車 = 利些
你們的新名字

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。