推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-10-19 09:09 發表

捉到! 

證明你做左份工超過八年。   夠專一。 

早晨! 
你過多幾個月都在 xocat 8 年, 可以有長期服務金

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-18 23:57 發表

無...佢唱得都唔係咁好
唔好咩, 聽多次

我知咩事, 佢好似未開聲, 同佢跟本捉唔到個拍子, 好多歌星都會咁, 因音樂太細聲 / 現場太嘈不能集中,
作為 AVA 的 FD'S, 一定會繼續支持佢

3:08開始

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 22:42 發表

金巴哥心水清
你好﹗   
點解一定要八年先有公積金
商業機構年年都有花紅佣金分

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 22:56 發表

無可否認當晚羽翹現場演繹遜色於可嵐,而論其所唱的創作歌曲也不及得勝的歌曲。

羽翹在這首歌, 的確在感情分有點遜色, 不過論唱功一定不會輸給可嵐

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 23:24 發表

公積金是在強積金未訂立前與僱主自願設立的,。
現在所有入職人士規定要參加強積金,強積金是在2000年12月1日才實施,而這日子之前與僱主自願設立的退休計劃可稱為公積金。
嗯, 其實尼點我也知, 不過據我基礎的商業知識, 有好多公司都會借D 意炒你, 等你十多年的退休金都無得領,
乜以家仲有公司用公積金

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 23:27 發表

你情有獨鍾
其實, 如果無唱片公司投資唱得多好都係白費.....
我有預感羽翹一定出碟先過可嵐, 羽翹今年最少唱了5~6 次商場 SHOW

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:25 發表

好官腔
依家通脹咁勁, 計公積金, 員工一定蝕, 一個有智慧的打工仔, 都會知點揀

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 23:36 發表

你d商業知識真係幾基礎,如果做夠十年應該可以攞足走人咖
新入職的要供強積金,但供開公積金的可申請豁免,維持在公積金計劃,明未
老闆對你好, 當然會比十年 / 以上公積金你, 但以秦林為例, 你覺得佢地個幾百萬公積金, 政府會賠比佢嗎?
後者, 我知

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:38 發表

強積金未一樣蝕到眼坦坦
有一隻叫保本基金, 只是完成期限, 就有息分, 不過如果買左契弟債卷, 就另計

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:41 發表

潮流音樂, 餬仔
多謝參觀, 灶頭仔

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:42 發表

請去法律版發問
唔使問
不如番去抬走哂 D 高清電視 / 電器走

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:43 發表

保本可以定期有息收, 但收你的手續費則超過你收取的利息
基金唔同股票, 印光稅無咁高, 當然你得幾千蚊, 就買乜都無所謂, 依家蝕左你四十年後, 個D 都係廢紙

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 23:44 發表

強積金同公積金日最大分別是前者退休後才攞番筆錢和後者的離開公司便可即拎走筆錢,
至於蝕賺就要看如何投資,如果一早放在保本的會蝕少d,相對個市升時,就無得賺咁多
咁姐姐依家有無落重訂係老公仔基金

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:46 發表

所以, 係每一個浪的高點退休, 就最好.
但又談何容易
65歲先有得拎......我諗幫你投資的經紀唔介意, 幫你玩多幾十年
不過依家D人好長命, 無90歲都唔死......

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:50 發表

老虎基金我聽過

老公仔基金 有咩選擇, 華仔, 偉仔
咁就要問 "先生貴姓"

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:53 發表

我想申請安樂死
要死好易, 飲多D 奶

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-19 23:54 發表

未申請安樂死前

今要去安樂   
早抖, 小頭

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-19 23:57 發表
我都要去睡了,大家早抖﹗
甜夢, 甜心

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-20 09:38 發表

眼仔碌碌o既保保,昅野寧舍清楚
早晨保保
我仲見到姐姐, 今天有性感的打扮

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-10-20 12:08 發表

有冇作大呀,最多 7 年!   
過多 13個月
你個大女都 18歲

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2008-10-20 12:13 發表
今朝入黎八一八,又學到好多野! 

唔通呢到有人做 HR 部門。 
我只看過 ETV

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-20 12:16 發表

係想點先  
同你拍拖好唔好

回來跟姐姐說晚安

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-10-21 10:14 發表

回來跟姐姐, 餬仔說早安
 頭仔

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-10-21 21:19 發表

十二歲以下呻脷就叫cute
唔想見到你呢個愚笨o既樣
編劇好大整蠱不過又好鬼抵死
姐姐做咩話我

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。