推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:20 發表

砵蘭唔好聽 , 去 朗豪就高級好多  
入面 FOOD COUNT, 有間食燒烤肉O既飯 (不是吉X家)
有無食過

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:27 發表

我食過 mc 記、台式麵、扒王、魚米..... food court 未去過  
又錯字
你行間間商場都無食過food court

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:34 發表

又係你自己出聲  

food court 有, apm 鑽石荷李活 都有,我好隨意,咩野都食  
我唔係D 有錯唔認O既人
荷李活依家仲有food court咩

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:39 發表

都有三兩個月無去過 , "接"  左咩
裝修
搞到要我上星期帶人去食個縮水魚柳飽

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:44 發表

好似係女性喎  
唔講你知

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:53 發表

好好地對人 , 上次仲見到你仲話大邊個去 "po"   
邊個

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 11:59 發表

有見過 , 唔記得
冤枉人
我最多都係載囡囡番屋企

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 12:15 發表

當我冤枉  
載人,考左牌
本來我打岩o架, 不知是什麼原因又改番

pass 左

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-10-31 12:21 發表

是旦啦 , 學左幾多個鐘  
六十幾, 再考前加多 3 hr
今次學番收油, 同入彎前轉波, 上次考差d 上旁

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-11-2 22:42 發表

KMY熱心參與慈善公益活動,扶貧救濟,惠澤社群,善和愛的表現讓人間有美﹗
天公也都做美了
姐姐有無換熊仔
白色個隻, 全港斷市

姐姐訓左可以作反            

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-11-2 23:41 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****
姐姐連意大利文都識, 真係仲勁過 Mandy Lieu, 簡正直逼 Amanda S / R,
連Lisa S 見都妳, 都要借過

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 11:13 發表

呢隻唔使換 ...   
依家d 囡囡邊度仲鍾意公仔, 你送 d 鑽石手飾比佢地就岩

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 12:39 發表

呵,是嗎? or 你識果D囡囡鐘意鑽飾?   
我同公司d 中囡真係完全溝通唔到......
kmy 可否教路

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 12:50 發表

注意方式方法  
即係點
我們彼此間, 除工作就沒有話題.....

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 12:57 發表

你究竟想點先?

唉! 多一個朋友, 點都好過多一個敵人......
因為, 尼度八成的員工都係女人, 我又成日唔出聲.....
好快被人孤立

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 13:50 發表

你問呢個問題博大精深,好難簡單回答
得到同事的尊重、喜歡和支持 obviously 是完全不同的東西; but
唔出聲 is much better than 亂出聲

Kmy suggest 你多讀點書,OLI,OpenU .... :verygoo ...
尊重、喜歡和支持, 人人都想, 依家我個問題係, 彼此不能溝通, 有d大家點諗都唔敢講,
到人地做錯左, 只係夠有問題後先講......有時我被人話錯, 有時我講人錯.....
你明我想講咩嗎?

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 20:59 發表
如果對事不對人都做唔到,這只是証明你們的不成熟
我地唔同部門, 雖然只隔幾間房......但感覺就像千里.
我們每天都有一個簡會, 但我從未試過, 在會中不敢直指他們的問題, 因為老闆也在此......
相反, 我做錯, 佢地就有權講我, 感覺好難受......
我一方面怕得罪舊同事, 一方面又想公司好, 重要的我想保注份工

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 21:05 發表
寄語 wu :男士要有丰度才受歡迎 ...

面上常帶微笑;
談吐幽默;
有禮貌   
一級 head 注一級, 舊同事永遠對新同事不禮貌, 她們會在背後說是非,
我試過介入, 可是只換來一個舊同事的討厭和敵對, 雖然主管都指我無錯,
不過, 這幾天工作都不好受......

相關搜索目錄: 幽默

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 21:33 發表

請恕 Kmy 直言,既然"你要保住份工"這是first rule, 那"工作不好受"是無可避免的後遺症了
如不能解決 first rule,那現在、將來也會繼續不好受;
價值在於"專業",專業 = 在行業中你有冇料到 :verygood ...
我一直都想知道, 為什麼本來做我個位的人會被炒, 追問主管只換來一句 "佢表現欠佳"
但真正的原因是什麼, 我做了三個星期, 都無法溶入該部門圈子, 一直我都無機會問到,
所以, 我想去第二度問, 但原來自己的人際關係原來一直都處理不好

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-11-3 22:58 發表

你問得啱,KMY可能由1歲到80歲都可以溝通得好,問題係點講比你知你都係吸收唔到,仲係滿腦子疑問,我都只可以贈你八個字:順其自然、隨遇而安!
姐姐又踩人
不過, 多謝你地聽我發勞鬚....
本來只想問 小車

引用:
原帖由 chanpowing$ 於 2008-11-3 23:07 發表

KMY 兄and 藍姐姐 兩大高手教路,比心機學野啦  
咁你有無真言比我

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-11-3 23:11 發表

你問佢點氹d中女呀
我都好想知喎
全部都係已婚的老臣子, 我都想知點氹

引用:
原帖由 藍蝶 於 2008-11-3 23:22 發表

你小心比人誤會你有企圖
個個聲大押惡, 都係少惹為妙

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-11-3 23:34 發表

100% agreed,   
有時, 我睇一D 教人人際的書, 我都記得書中的論點, 總是不能好好運用

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。