推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

九龍仔街坊惨痛回憶 1954-07-22 日之火災

引用:
原帖由 mtpen 於 2016-1-12 14:23 發表

大陸教授真不傻,質疑港人過晒火;
未審先判太武斷,炒作公安拉李波。
我總覺得呢鋪強國人玩緊香港某些人,
他一路都唔出聲,
一路都唔話俾你知李波在那里,
等你地盲頭烏蠅亂咁舂,
第日如果阿波叔原來一路都在香港,
又或者從桂山島回來在香港仔登岸,
咁就笑死街坊了。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 mtpen 於 2016-1-12 14:23 發表

大陸教授真不傻,質疑港人過晒火;
未審先判太武斷,炒作公安拉李波。
話口未完,先玩第一鋪,書店老板自首記,信不信由你。

但如果你唔信,亦都要有理有據。

Marco 哥,你成日話D 老人家食屎食著豆,無非是睇見人地有磚頭嗟,不過無有怕,而家D 磚頭都周街飛,遲D 連那些磚頭都唔值錢,加上少少努力,好容易就加入食屎的行列了。

你又話我地呢一代未經歷過打仗,難道你老哥有經歷過? 願聞其詳。

Marco 兄成日話人食屎食著豆,我都聽過好多次,話時話,其實你都希望食到屎吧?

兄台咁慷慨激昂,年初一有無去椗返幾舊磚頭呀?
.

政治太污穢,不如睇好波,特別送給49大夫。

https://youtu.be/Nrqmjd42KsM

引用:
原帖由 西南風 於 2016-2-29 10:53 發表

唉!六萬儿票、成14%得票率,輸了牙較也輸了歺飯。
飯后北上睇樓去也。
睇返2012年新界東選舉,長毛48000票,陳志全38000票,范國威28000票,合共114000票,換言之激進派的票數已經少咗好多。

至於泛民和民建聯則保持自己的票數。

引用:
原帖由 維圓阿伯 於 2016-2-29 11:30 發表
人渣垃圾都有成七萬人認同
莫明奇妙
唔認老餅都唔得
真係有代溝
失望無言
沒有最無恥,只有呢條人渣垃圾更無恥。
本來邊一度出世都無所謂,但呢條良天奇打著紅旗反紅旗,
強調自己本土,教到班廢青洽完小孩又洽亞伯,
人渣之中佢都算係極品了。

49大夫,你就爽啦,又日本豪華遊,我等草民只能去廣州,慶幸唔使行路上,一行12人,三日兩夜,食足八餐,行程緊密,都係每位人仔1100,全團13200,可能大夫你一個人使費都唔只。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 1149 於 2016-4-11 17:40 發表
宮崎鹿兒島賞櫻砂浴五日遊,
1人4萬1台幣,--港幣1萬也,
算是中價位,
飯店說是五星級,
不過日本飯店是沒有分星級的,
騙我們,
不過這幾天住的飯店還算滿意,
港幣一萬,包唔包小費?經驗所得,日本團的小費好融 。

唔係歐洲,係廣州,雲台花園是也。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

筆兄,你部玩具都唔平啊,你都識貨了,得閒影幾張相來見識下。

相關搜索目錄: 玩具

回芋首富,香港的年青人都好Dynamic 啊,一時要去驅蝗,一時又要舞龍獅旗,分分鐘仲要開拖,遲下話唔定要拋磚,好忙碌呀。

大家來認下這是什麼地方?

引用:
原帖由 蕉園仔 於 2016-5-15 09:06 發表

理兄,請問是否深圳?
蕉兄果然眼利,1965年我就係由這裡第一次進入大陸。真係心都震。

但滄海桑田啊.................................

1976年,人民南路和西堤二馬路交界,照片由我住個一間新華大酒店三樓映落來,無流花賓館咁高檔,每晚8元。

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 上大人 於 2016-5-16 20:43 發表
新華大酒店今天仍健在,你所說西提二馬路是否今天的西濠二馬路呢?
西堤二馬路是條大路,有南方大廈和文化公園,西濠二馬路是新華酒店旁的一條內街,食肆林立,就是在照片中的最右方,但看不到。

相關搜索目錄: 酒店

各位大佬,以前北上,雖然心有少少震,但多多少少都有些優越感,但時移勢易,今時唔同往日矣。

引用:
原帖由 mtpen 於 2016-5-19 20:26 發表

對啊,芋同志,實不相暪,鄙人當年待價而沽,有奶便是娘,話之佢中方or英方,出得起錢就靠攏果邊,甚或做雙重間諜都制㗎,可惜雙方都出手太低,I ain't gonna do it!
強國人財大氣粗,出手闊綽,買起一間百九幾年的英國球會,6000萬鎊之馬,來香港連一間豪宅都買唔到啦,濕濕碎。

1976年,我同老婆度蜜月,因為無銀,只可選擇去肇慶,在深圳過關時,剛好碰到李添勝一齊過關,那時候他是掃街茂,略有名氣,但應該都無乜銀,唯有齊齊返大陸玩吧。

在廣州都係住最平的酒店,我入住新華,晚上搭公車去省汽車站買明早去肇慶的大巴,下車後要通過火車站廣場才能到省汽車站,夜嗎嗎,無乜街燈,但見倘大的廣場黑壓壓一片,睇真D,嚇了一跳,原來數以千計的人露天睡在廣場,等候明早的火車。那時候中國很窮,百廢待舉,好多人連幾蚊雞客棧錢都無,現在看來,真是仿如隔世。

相關搜索目錄: 酒店 汽車

睇這幅圖就一清二楚了。

強國近年的飛躍發展,這一幅照片最能表現。

引用:
原帖由 1149 於 2016-5-30 18:04 發表
NBA連73勝的勇士
竟然1比3等打包,
還好柯神與湯神昨合拿70分,
湯神拿41分,108比101扳成平手,
其老板在休息室看到湯神即跪地膜拜,
真是有神就拜啦,
明早西區冠軍賽
49大夫,柯神去都季後賽就無咁神
畢竟身材輸蝕,遇到強力攔截便無咁得心應手,
還好及時另有一湯神補上,
下仗返回主場,應該可以晉級了,
明早九點一定睇直播。

上大人兄,你見到的場面濕濕碎,落馬州虛陷得多,因為羅湖關比較嚴,好多水客經福田口岸過關後再坐地鐵返羅湖交貨。我見個一個亞婆93歲都加入運貨大軍,佢話搵返些少,好過執紙皮咁話。

不過現在大陸採取措施,將水客趕埋一堆,加以留難,近期水客明顯少咗好多了。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。