推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

過檔香港電台女主持 - 鄭萃雯

引用:
原帖由 donaldharryhung 於 2010-12-23 13:53 發表
Richard must learn as me ! Is it right?
Which part I was learnt from you??
Please to clarify that!! Brother Donald!!
文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-23 14:00 發表

Black is your Spelling Mistake
Red is your Grammar Mistake
Please help me to correct it !!
Thx!!
Especially, the red word path!!

引用:
原帖由 donaldharryhung 於 2010-12-23 14:01 發表
Yeah, please improve your English Grammer skills, richard!
I will! They can remind me when I have grammatical mistakes!!

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-23 14:04 發表
According to 中山's point of view, he ranks all of anchors based on their talent and strength!! Do you think that Wendy's talent is weaker then Jenny?? Connie's talent is better than Wendy?? If you th ...
That's right!!
You help me a lot!!
Thx again!!

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-23 14:05 發表

"er" is required when comparing.
I know that!!
But sometimes I maybe using it incorrectly!!

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-23 14:09 發表

By the way, you don't need to put an exclamation mark after each sentence.
I will remind that!! I will replace all of exclamation marks as full stop.

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-23 14:07 發表

Dammit! I miss the "then" part...

According to 中山's point of view, he ranks all of anchors based on their talent and strength!! Do you think that Wendy's talent is weaker than Jenny?? Connie' ...
I have corrected it!!
Please see!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 14:32 發表

其實嘛…
你話Karen、珍妮同文采,佢地是但一個嘅才幹同實力,有冇明顯凌駕其餘兩人?
所以要計排名,除左外形,真係冇咩其他準則啦

當然,珍妮咁啱有個機會俾我地知道佢嘅內涵,因此我排佢 ...
你又要睇到文采做live, 仲要做即時翻譯可以同珍妮同level或比佢好先可以升返佢上去!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 14:37 發表

Jenny showed her thoughtfulness with her blog articles.

She praised the love between Liu Xiaobo and Liu Xia after she had finished the live broadcast of the ceremony of the nobel peace  ...
This is a reason of Jenny can be the no.2??
As her political standpoint of China??

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 14:38 發表

其實我覺得嗰次live珍妮做得唔算好好,Jagland有啲好重要嘅說話,珍妮都冇譯到
令我欣賞珍妮嘅,係佢做完個live後寫嘅blog文
即係我下面回果個post一樣!!
係係基於佢政治立場..
同情劉生劉太被大陸阻止出席諾貝爾頒發禮!!

你地吹左好多我今日grammatical mistake問題!!
但我會虛心學習返好d grammar!!
呢度都唔適合講多off topic架野...
anyway, 雯雯今日幾靚女下!!
但我要同澄清, 唔代表我被佢電到..
希望中山唔好諗多左!!

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-23 19:43 發表

總之做人最重要係終身學習,唔好睇小自已
X2,
睇佢裝束
佢今日應該係黑絲+黑短裙
如果佢今日同時做埋時事百科..
應該會睇到!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-23 20:05 發表
今晚應該報新聞提要
唔係又芳婷??
我覺得雯雯同芳婷都係嘉儀替更!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 20:47 發表
我都覺
所以今晚Karen仍然係好高分
佢著乜你都咁鍾意!!
都係100分!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 20:56 發表

冇錯,Karen喺我心目中,永遠都係100分
同樣地, 文采著乜都係吸引我..
都係100分!!

雯雯九點殺到!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 21:04 發表

電到我暈晒大浪
ok喇!!
我都幾定下..
冇俾佢電到!!
佢今日幾點出過??
我試下搵返出黎貼!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 21:15 發表
今日1500
天氣
同埋依家

今晚個look係愈睇愈靚
黑色上衣同泛紫色頭髮好襯;加上Karen本身絕美嘅容顏,更加係靚到無可比擬 :loveey ...
佢頭髮本身係染啡左嘛??
應該係個模擬景搞到變紫色!!
咁我一陣又出返d雯雯!!
佢今個星期開始報返多d新聞!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 21:26 發表

係啊,Karen本身頭髮係染啡左
個個做夜晚更用呢個景,頭髮都會泛紫色
報返多啲新聞好啊,上星期得天氣,晚晚得5分鐘

By the way,Karen報完呢節,個樣好唔滿意咁,可能因為失誤左兩次…
係l囉!! 無乜笑容咁!!
今個星期你應該好開心!!
可以見多d佢!!
其實下午3點至5點都係用呢個景!!
不過有時5點唔係, 係平時個紫色景(電視果面)

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 21:39 發表
Karen報新聞就有呢個優點
唔駛聽晒段新聞講乜,你一睇Karen表情就大約知道係報緊開心事定嚴肅嘢
講嚴肅時事新聞,Karen個樣會好惡
講喜事、輕鬆嘢或體育,Karen就會笑得好靚
...
睇黎雯雯只係出埋呢個鍾就冇..
要明天請早..
10點偉詩
11點42分芳婷

即係雯雯只係報左2節??
咁六點15分係邊位?? 又係偉詩??
7點我知係芳婷

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 21:45 發表

1815係偉詩
我覺得Karen未必有得咁快放工
分分鐘要報埋2345
但都好吖!!
你可以見到雯雯多一次!!

果然係雯雯做百科..
俾我估中!!

做乜10點41分又係雯雯??
10點唔係芳婷做??
係因為芳婷要做埋提要??

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 22:58 發表
長褲都冇所謂,一樣係咁靚
我一陣又貼埋..
順便考驗一下自己過唔過電!
因為你講到佢咁吸引!!

果然俾中山估啱!!
雯雯要做埋11點42分至12點!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。