推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

過檔香港電台女主持 - 鄭萃雯

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 23:09 發表
我唔知你過唔過電啦
但我就俾Karen電瓜左
你無法無刻都被佢電瓜㗎喇!!
文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-23 23:09 發表
我唔知你過唔過電啦
但我就俾Karen電瓜左
你唔好咁開心..
雯雯仲要報最後一節新聞!!

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-23 23:52 發表
but she looks tired.
Because she has hosted 4 sessions news report today!! (1500, 2100, 2241, 2342)

引用:
原帖由 龔偉怡 於 2010-12-24 00:03 發表
雯雯今日套衫真係唔錯!!
似係著左條窄身長裙!!
馮親佢做親百科都著得靚靚!
但係我都係未過電!! (特別講俾中山聽)

引用:
原帖由 Harbaugh 於 2010-12-24 00:17 發表
Be carefull!!
Although you should not have an intention for cheating posts!!
According to the rule in this forum, just put some emotions are not allowed, the moderator maybe treat your action as cheating posts!!
Therefore, you should at least whrite somethings here to express your opinions/comments!!
This is my advice!!

互動新聞台 新聞報導(2100) 23/12/2010

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

互動新聞台 新聞報導(2342) 23/12/2010

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

互動新聞台 時事百科 23/12/2010

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 08:34 發表
之前都試過唔同人報…好彩冇miss到
琴晚雯雯真係做到無停手!!
返到12點!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 15:10 發表
四點會係邊個?希望雯雯唔駛報inews…報完天氣就收工
可能真係佢出現!!
期待中!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 10:06 發表
其實係夜晚比較辛苦…
報到四點後,都抖左好耐先報天氣…
跟住再抖兩個鐘先報九點新聞…
不過尋晚雯雯報新聞表現麻麻…希望今日佢有所改善…
最希望今日佢都係唔駛翻工,去慶祝聖誕
琴日佢無論報9-11都有螺絲位
報股價時都好多...
新聞內容都有..
唔知係唔係因為要連續返幾個鍾..
抖唔夠所致!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 15:18 發表
投訴TVB 聖誕佳節仲要靚女做咁耐
文采就算好..
有得放假!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-24 15:31 發表

袁花條腸粉勞役Karen,可怒也!
一係唔俾雯雯返..
一係就返到佢死咁滯..
都唔知佢搞乜!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-24 15:35 發表

肯定係!
可惡啊袁花!

不過其實Karen嘅穩定性一向唔係最高,食螺絲偶然都會有
But Karen is a very good story teller.
支持雯雯..
咁你覺得眾小花邊位最穩定!!
排一排名!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-24 15:45 發表

嗱,單講穩定性,即係螺絲食得少:
1. 盤菜/芳婷
3. 嘉儀
4. 文采/朗怡
6. Karen/珍妮
8. 偉詩
9. 雪菜妹妹

本來我可以排Karen同文采朗怡同級,但係近幾日Karen實在食左唔少螺絲,所以冇辦法…
盤 ...
你都排得幾合理!!

盤盤的確係最穩定果位..

芳婷都係好穩定.. 希望袁生唔好只俾佢返提要替更

嘉儀由偶像派成功轉型為實力派, 值得恭喜, 唔使俾人再話花瓶, 實力得到肯定

文采都係甚少出錯果位, 其實可以同嘉儀芳婷同級, 我都十分欣賞佢

朗怡的確係穩定, 你排到同文采同級都ok, 只係佢要笑多d, 面部表情自然d, 佢就會好好多

雯雯同珍妮2位姊妹花實力大致相等, 2位都係好造之才, 加油!! 表現越見平穩, 只係雯雯近來表現較差

偉詩真係要加吧勁, 佢早入行過好多小花, 理應同文采, 雯雯, 珍妮等同一個時期入職的表現相等, 但係仍比她們差好遠, 但已明顥有改善, 請繼續做好自己

雪瑩真係... 都唔知點comment好, 佢表現係好左d, 但同其他同事比差好遠!!努力吧!!

無左紫盈??
佢應該都可以排係偉詩前, 因為佢比雯雯差d, 但比偉詩好..

雯雯果然係4點出場!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 15:48 發表
雯雯始終都係報天氣同提要表現好d…
報新聞始終都有不足…
其實嘉儀報83表現都係唔夠響翡翠台亮相好
但係佢始終係新聞主播,,
做天氣女郎只係副業..
佢要做返好報新聞...

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-24 16:17 發表

天氣確實係副業
但提要係報新聞啦,我印象中Karen報提要都未有失誤過
單講穩定性,Karen真係需要改進,但其實報新聞就唔止穩定性同唔食螺絲嘅

例如Karen報新聞十分字正腔圓,咬字好清
包保一定聽到佢講 ...
講字正腔圖, 一定係非珍妮莫屬!!
因為佢出身中文系..
對中文發音好講究..

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-24 16:31 發表

妄想
x2

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-24 16:37 發表

天呀
變態!!
鍾意睇人地惡個樣!!

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-24 16:40 發表

中英都得既叻女
但h兄同中山都對佢英文發音有保留..
話佢唔係native speaker!!
咁佢當然唔係喇..
一個講慣廣東話的, 又點可能英文發音都字正腔圖

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 16:49 發表
雯雯個樣好惡咩?我覺得唔係呀…係佢dup低頭果時會比較面黑
佢報提要, 如果唔笑果陣幾惡...
因為佢個樣嚴肅!!

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-24 16:50 發表

我英文老師成日講喱個pt
pt?? 乜黎ga??

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-24 16:51 發表

大老.人地咩國籍呀
咪係 x2
人地真係純講英文的!!
基本上日常語言都只有英文!

相關搜索目錄: 語言

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-24 16:54 發表
唔係個個都係外國人,Mona、Priscilla、Nicole都係中國人
但九成係呢!!
就算係中國人..
都有分本土或出過國留學的..
珍妮係本地人/澳門人..
點都係講廣東話多過英文!!

相關搜索目錄: 留學

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。