推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

過檔香港電台女主持 - 鄭萃雯

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 14:33 發表

就係白雪雪嘅芳婷
但係雯雯都算白雪雪!
文采地位, 無人能替, 永遠都第一位!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 14:41 發表

芳婷係件衫白雪雪
Karen係面珠白雪雪
我幾俾面佢..
又貼埋佢1點半d相!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 14:52 發表

多謝晒你

Karen好厲害,「渲染」嘅「渲」字,佢讀syn3,即係「算」音,係最正統嘅讀法
我平時都係讀hyn1,即係「圈」音,係異讀,都係可接受& ...
最緊要正字!
好彩佢下午電力冇咁強!!
如果唔係佢又可能打低紫盈!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 15:00 發表
咁報新聞係要正字正音架嘛

Karen電力弱左咩?我覺得都係咁強喎
我今朝冇起身睇佢!!
1點半見到佢..
對比佢七點d相..
好似弱左!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-26 15:22 發表
文采你先會起身睇嘛
我都唔會知星期日6點7點係邊個做!!
要碰運氣!!
但係我琴日夜訓起唔到!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 15:27 發表

Karen一直都好字正腔圓,咬字好清晰
論發音,我覺得Karen甚至勝過盤菜同芳婷,可以同Akina相提並論

今朝校9點起身睇Karen,一見到佢,就俾佢電到我不省人事
咁利害??
咁同elsa比呢??

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 15:51 發表

論咬字,Elsa應該同Akina同級,可能Akina會好少少
Karen大約遜佢地兩個半籌啦,但已經十分出色
都係, 你都講得啱!!
但我覺得elsa同akina實力相等..
無話邊個好過邊個!!

引用:
原帖由 lwy1314 於 2010-12-26 17:06 發表

X2
文采都算係白!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-26 21:00 發表

我正想講
冇可能!!
文采係全職主播一定不會轉幕後的!

引用:
原帖由 hgbjy 於 2010-12-27 01:11 發表
睇下Wendy做編輯幾文采唔錯
但做才女代價大!!
fans們冇得睇佢靚樣!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 16:16 發表
都啱嘅
或者他朝學成回歸幕前,做個實力派主播
不如佢學羅若安咁調左新聞記者..
再兼返主播!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 16:23 發表

係咁就最好啦
劉芷欣都係咁..
雯雯可以仿傚一下!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 16:29 發表
作為新聞工作者,羅若安佢地咁做係好嘅
但我又唔捨得Karen唔再做天氣
咁雯雯做多幾年主播先至調出去做記者!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 16:38 發表
依家應該唔會轉翻做記者…
自從開左新聞台…新一批ge主播同記者身份分得幾開…
全部新聞台都係跟有線風
但本身做記者得會兼任主播..
做主播的就較少會轉記者再兼返主播..

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 17:00 發表

呢樣嘢就不得不澄清吓啦
Karen絕對唔係如出面某啲雜誌所寫,只係個花瓶news reader,毫無採訪經驗
Karen係由實習做起,一步步上到主播個位架,有圖為證:
http://i1197.photobucket.com/albu ...
果時的雯雯個樣相對平庸..
依家變成了索女!!
但我覺得係自然的..
不是人地講的加工!!

相關搜索目錄: 雜誌

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 17:13 發表

都幾得意應該係讀緊U果時做ge採訪…不過同依家比當然差好遠…
到雯雯大學畢業已經靚左好多,畢業照已經好有睇頭
我都見過佢大學畢業相..
同依家已分別不大..
只係頭髮長度問題!!

雯雯今日好怕凍!!
件衫係樽領黎!!

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 19:01 發表
救命啊!好電啊!
甜笑少左,但重質不重量,仍然係甜到漏
仲有扭扭身…電瓜我啦
很可惜!!
我沒有感覺!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 19:10 發表
有時事百科了
http://www.youtube.com/watch?v=ZxHShnocMEg
原來今日雯雯有做百科!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 19:16 發表
唔知今日雯雯會唔會報inews
應該唔會.
好少7點, 9點10先至出現!!

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 19:15 發表

算la,只有文采做時事百科先電到你嘛
因為我5點幾6點出左街一陣..
6點半先返黎!

雯雯果然係七點半出現..
志雲無計錯!!

雯雯今日都幾多mistakes!
好似開頭果句都衰左..
跟住頭先化學品講左化妝品!!

相關搜索目錄: 化妝 化妝品

引用:
原帖由 陳志雲 於 2010-12-27 19:49 發表

咁大穫等陣睇翻
mytv睇返??

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 19:48 發表
唉,Karen表現始終有少少飄忽
噚日報咁多節83幾乎零失誤
今晚…
所以你應該rank文采高返d呢!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。