推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

初來步到.
我上年8月中左椰菜花,
有次o即左佢之後又有,
在根部好似暗倉咁(以為).無理佢.
一路都無大粒.
咁今年新年諗住條女在外國就返來.
諗住去睇醫生(性病科文憑, 旺角私家).
他一睇就話椰菜花, 咁又叫我去做詳細check($2000)
他比藍色藥水我搽, 3日搽6次就要停個種.
打左支針同3日藥.($680)
我問佢洗不洗做手術.
佢話好貴, 不建議我做.
幾日後報告出左, 無林病, 無梅毒同無Aids.
但有包疹2型, 但我未發過,
不知係不係唇倉有關定點.
搽完6次係脫左.
但之後再生就好勁.
發到成隻尾指指甲咁大.
睇左佢一個半月無好過, 越來越嚴重.
一個星期睇2次, 睇左佢足足一個半月(12次).
加埋報告過萬.
尾2個次我問佢點解越來越嚴重,
佢話觀察下先, 己經觀察左成一個半月拉.
我答佢"好". 係語氣好差咁答.
之後大力關門咁出去.
跟住再去, 一入去佢就話不如介紹我"外科切除".
我上次不發火, 我諗佢都未必會叫我切除.
再dup下, 燒下我既$先...
佢話不建議冷凍, 因為做完白色一攤攤.
佢話一世, 好肉酸. (有無師兄知係不係咁?)
外科切除個醫生(內外科全科醫生, 他係成日同人開刀個o的醫生)
係專科個個樓下幾層, 要佢寫轉介信.
診所有小型手術室, 打麻醉針不洗半個鐘搞掂.
做完見到好驚, 個傷口有我中指指甲咁大仲幾深(2分深).
細佬好似比人咬左啖, 不過就完全不痛.
麻醉藥過左都不痛. 因為他切完用電電過傷口止血.
$4500連3日藥.
傷口太大, 不可以聯針, 要等自已埋口.
之後又係一星期睇2次, 一次打針連藥$380.
睇左4星期, 埋左口附近有d一粒粒.
他搽左2次黃色藥無左.
之後現在又有.
假如今次搽完仲有.
我諗我要去睇師兄個個何醫生.
現在傷口埋左口, 剛剛又1個半月.

我都不敢同人講, 有苦自已知.
帶左袋都不係100%安全.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-10 04:02 發表
BLACK_SARENA兄多謝你既分享, 包疹中左到現在都無發出黎? 咁醫生有無話點好? 係咪比藥食? 另外我開頭都驚做冷凍會有狠, 所以之前一直用藥水, 但係冷凍係無狠既(但當然應該也有例外), 單眼睇係而個醫生係有少少呃錢 ...
報告話check到有包疹2型, 但我咁耐都未發過,
我一直係有唇倉. 不知包疹2型係同唇倉有關定細佬有關.
個專科話無發出來無得醫...
不過我條女知我鼻敏感, 買左蜂膠比我食.
食左鼻敏感好左90%.
同埋又買蜂皇槳比我食. 蜂皇槳對頭髮好.
食左條界都無咁梳.
不知係不係食左lee d野. 身体好左.
食o左年半有多. 現在好耐無生唇倉.(一年)
我不發火, 個個所謂專科有排呃呀!!
外科個個反而係不錯架.

相關搜索目錄: 鼻敏感

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-10 04:02 發表
BLACK_SARENA兄多謝你既分享, 包疹中左到現在都無發出黎? 咁醫生有無話點好? 係咪比藥食? 另外我開頭都驚做冷凍會有狠, 所以之前一直用藥水, 但係冷凍係無狠既(但當然應該也有例外), 單眼睇係而個醫生係有少少呃錢 ...
個專科話冷凍會連d皮膚都凍死.
變左白色(一世).
他話比人(條女)見到點解釋.
我即刻無聲出.

個陣粒野都發到好大粒, 不切不得.
我都好驚拉.
如果連根起到都不理得咁多拉.
錢洗左算拉.
好返最緊要.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-5-10 14:13 發表
BLACK_SARENA
諗住去睇醫生(性病科文憑, 旺角私家).有文憑,可能未必是專科.師兄看的是否姓YIP?
不係,
係姓梁.

有無師兄可以PM我.
有關何醫生既診症時間同診金?
同洗不洗打去book時間?
唔該!!

睇左3日, 終於睇完140頁.
各師兄都苦戰多時.
繼續努力!! 一定可以好返!!
我睇返之前有師兄既醫生都比lee隻藥膏師兄搽(Neomycin dream 1%)
我做完外科手術(個方法叫"刮", 我之前忘記個刮字點寫, 所以無寫出來.)
個醫生都係比lee隻藥膏我搽.
但搽完之後我覺得好痕(定係拿).
有無師兄都係咁?
係搽得太多定搽左係咁?
lee隻藥膏係普通燒炎藥膏?
我都想去何醫生度詳細check多次.
有咩一次過醫.
不過無工開2個月, 咁捱(睇醫生)真係好辛苦...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-11 14:25 發表

希望喇....
係呢大哥你結左婚 / 有冇女朋友未
如果今次真係有........是否要飛左條女
日日同人一齊份開心既日子....好辛苦
p.s. 識左一年未做過
小肥兄:
你識左一年未做過?
我仲慘, 識左4年啦.
她仲係處黎添...
因為一d原因分隔兩地3年了.
差不多可以返來.
但我好驚, 如果到時仲未好,
不知點解釋...

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-11 22:39 發表

冷凍係比較痛嘅.如果有水泡仲手尾長D,
又要小心唔好俾佢發炎.有損口又容易野開去.
有無試轉用電療..傷口細.復原比較快,
我就轉用電療幾次後..己有8個月無翻發了
minghin兄去邊度做電療?
貴不貴?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:10 發表

其實問題不是講唔講
要散就更加唔講
搵個藉口唔夾飛左咪算
其實問題是你想同條女繼續定完.
想繼續又不可以比她知.
老實講她知又怕她接受不到即走.
要完, 不如不講仲好.
找個藉口算la...
始終有病都不比得人知.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:10 發表

其實問題不是講唔講
要散就更加唔講
搵個藉口唔夾飛左咪算
其實問題是你想同條女繼續定完.
想繼續又不可以比她知.
老實講她知又怕她接受不到即走.
要完, 不如不講仲好.
找個藉口算la...
始終有病都不比得人知.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:27 發表
我既問題係一開始知道有病時已經好想飛左佢
唔想累人
只是.......佢又唔肯走 (冇可能同佢講真相.....佢口疏.....等於全世界會知)
而我既病情開始穩定
開始唸下到底可唔可發展落去
口疏真係不好講...
不係真係不洗見人.
師兄有咩藉口不做?
她不懷疑同炸型咩?

有無師兄可以分享下現在病情?
現在我在"刮"完個邊生左有d粒粒.
不知係不係搽左藥膏(Neomycin cream1%)近根部毛毛位好痕.
不搽藥膏就不痕.
好驚返發...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:35 發表

我咩藉口都費事講....總之唔做 (如果佢攤牌、便直接同佢講唔想同佢做)
講左又要用其他大話掩飾....咪仲煩
做一次衰人大家好過
唉...
如果她係好好勝的人.
一定成日主動摸你...
又成日用對波頂下...
她一定會睇下你忍到幾耐...
忍都好辛苦...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 00:58 發表
唔知點解又多番D人氣
雖然版主不在都要講下
但批評其他人為何有事 / 點做 (同埋唔該睇晒上文下理先好冇?)
都好敏感、應該避免
講真一句、講衰講抵死呢個絕大部份兄弟都是的 我都係
只不過玩是俾錢定自己溝咁 ...
經一事長一智...
真係愛條女, 當然不想她都有...
除非係玩玩下個d人...
理西你死吊左先算.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 01:05 發表

所以而家都好少話D兄弟
衰? 彼此彼此喇
就算果D 明知有事仲去惹人仲要大條道理果D
唔理佢算
做自己認為對既事
其實你不好怪我老實講.
我睇完140頁, 有時你對往d人不洗咁勞氣.
搞事者你不洗理佢.
佢自然會走.
做返自已就得.

其實我覺得我今次中真係整定.
條女去外國做手術,
做完手術休養期間又check到有另一個病.
咁她屋企又要她醫埋先返.
她身子弱, 要拖長來醫.
一醫醫左年半.
到差不多療程尾.
在醫院有人為意外.(不係療程上有意外)
又要做手術.
仲要為件意外打官司.
打官司連休養到現在又就快一年.
現在官司完結等賠償.
意外發生個陣, 我好難過.
捱到終點, 又回到起點重頭捱過.
同工作partner去了澳門賭錢同玩.
我平日係不去玩的.
結果中左...
如果無發生個次件意外.
她返左來, 我一定不會去澳門玩.
所以整定既...
有時不知係她條命不好, 定我條命不好...
件事屈係心入面好耐...
3年了, 好辛苦.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 01:30 發表

如果你信有因果業報
可能個心會舒服D
信既...
人總有做錯.
我真係好怕野到她.
不想她再受苦.
點都好.
大家努力作戰!
一定會好返!!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-12 01:50 發表

快D醫好.......我相信大家既情況應該可以斷尾的
努力努力
小肥兄:
Dr. 何係不係平日下午少人d?
我諗住少人d無咁肉酸.
同少人他無咁急可以check得仔細d.
他係不係full到打電話book都要等幾日先有得睇?

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-12 21:05 發表
各位Brother ,你們好.
小弟想在這裡講一下自己的故事經歷,小弟是於上年12月中了疣,中的部位是在大脾內則兩旁(3 - 4粒).....接近生殖器....jj 沒有,本人於2月頭到政府位於茶果嶺道社會衛生科檢查証實是中了疣,當時 ...
Iamalive兄.
你真係不小心...
慘...
通左天...
快d搵工再黎過.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 kong1688 於 2008-5-12 21:14 發表

c兄..我明白到睇政府的''壞處''

好在我當初都係睇過1次政府咁大把就冇去了..
睇得社會衛生科就不可以買保險.
最慘又不係可以醫得好...
d錢無得慳.

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-12 22:25 發表

依D咪正一扑街同事, 一齊玩都咁係我就一定忍唔住打7佢, 唔打佢都係公司同佢吵大獲等佢都一齊無得做, 反正人人都知. 兄弟你既心情我相信真係超DOWN, 中左已DOWN, 重要比人唱到咁, 如果我係你唔打7個條友我真 ...
無計, lee個世界就係有咁多屎忽鬼...
搞屎棍...

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-5-13 00:50 發表
Iamalive
慘.慘,慘.政府千萬不要去.小肥t說得對AR.
BLACK_SARENA
可以買保險的.BUT受唔受AND要否加保是另一回事.
其實如果只睇私家.
無睇過社會衛生科.
保險應該check不到.
咁買保險個陣不講得不得呢?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-5-13 20:20 發表
Hi 各位brother,你們好

今天我的新公司同事開始好像我舊公司同事一樣,開始講有病呀,用電話影到証明,有同事還大聲叫其他同事遠離病毒....唉.其實我現在正考慮好不好報警,我是指有人在我搽藥水時偷
影我(在 ...

唉....
個d正PK...
搞屎棍一定PKX家剷...

好緊張呀...
book左明日睇醫生.
之前睇個d醫生診所一來不會成日好多人.
二來d姑娘又上左年紀.
你上得去都知咩事都不會理你.(無有色眼鏡, 仲好好笑容添)
lee度d師兄話明日個度好多人,
姑娘後生又西口西面...
好怕明日忍不住面紅...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-14 01:27 發表

如果睇dr ho就唔使驚, 好平常咁架咋.
正確.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。