推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 reallypoor 於 2008-12-5 21:20 發表

THX

如果叫女朋友驗, 除左驗柏氐外, 重要驗咩
sorry, 真係不知.
你最好問醫生.

引用:
原帖由 reallypoor 於 2008-12-6 02:14 發表
多謝師兄回覆
其實我開頭都唔係好知自己重招, 睇左普通科開頭同我講自己去藥房買aldora (應該係你地所講既3M), 但佢都refer我去睇專科...去度睇專科佢話揸藥成效不太好, 建議我用冷凍, 但佢冇同我講可以用電灼 ...
私家check就貴.
但一星期內可睇report.

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-6 04:20 發表
唉  咁多位  我諗我自己中左菜花...我唔係成日得閒上黎   初時諗住睇下佢會唔會自己好   個幾月啦      所以周圍去搵料     今日見到有呢個post   入黎睇      好多人覆        我亦睇到BLACK_SARENA兄話有方法搵到d ...
你就算點講都無用, 你自已不搵係無人會幫到你.
個個中左都心急. 就係因為lee度大多人拿完料.
就一去無回頭...
所以d師兄好討厭lee d人同行為.
我之前都有幫過人.
我都幫過領教過lee d野.
比完料一句唔該都無就影都不見.
版主都話左不好幫你地, 叫你地自已搵.
問人拿料同比料都要比人Ban a/c.
不好怪d師兄們, 他們無欠左你們.
快d努力搵就快d睇醫生.

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-7 12:11 發表
想問在私家驗到中招,私家診所用不用向衛生署通報?
一般野當然不會向衛生署通報, 邊有咁得閒...
愛滋就可能會.

引用:
原帖由 ppatient 於 2008-12-8 11:42 發表
千其不要小看中醫,我衣前列腺衣原體感染都要靠中醫幫手才能好得七七八八,之前幾個月真是好絶望!但前提是要找個好醫生,中西醫一樣。
ppatient兄:
有乜中醫好介紹?

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-8 11:43 發表
各位師兄,如用3m時皮膚有紅損,可否在不搽 3m 的時間,用 Dr Ho 給的消炎膏搽在那些紅損地方呢?
3m要茶一排先會適應.
我就紅左不茶野.

因為我好似對消炎藥膏有d敏感(痕)...
我等佢無咁紅就茶d dream滋潤返d皮膚.
你可以用d消炎藥膏搽在那些紅損地方既.
我諗茶薄薄地.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-8 13:21 發表
Black  Sarena ,就算你遲了才開始治療,進展也很快,但是我的就是很細點,但就停不了,我很後恨開始時看不到這網址,去了另外一個專科看了 2 次,第一次只用藥水,第2次只是觀察,否則一開始找 Dr Ho ,可能已控制。 ...
無計, 你野開左.
唯有同佢鬥快.
佢一出即刻整走佢.
其實跟本lee個病係好撚煩.

佢不會死人, 但會野到其他人個下先煩.
我中左個時都不知, 幾個月後(至少4個月, 可能成半年)先去睇醫生.
不去睇醫生佢都無大粒到, 一茶藥水第一次脫左.
之後發到大粒過豆豉.
再茶藥水都無用...
我好彩係咁耐無野開第二度.
返發都係舊位.
我記得我發得最勁係過年個陣.
去拜年餐餐又暴飲暴食, 又飲酒.
又賭錢賭通宵...
賭錢個陣d二手煙又勁.
係上左來, 去完15/F.
聽d師兄講日日要夠睡, 不煙不酒.
少肉多菜多飲水先開始好.
不好只係依靠15/F, 自已平日keep好d.
效果真係會好好多.
頭3個月係最難捱, 預左返發會好過d.
錢係一定洗得多. 我睇咁耐都睇左成$30000.
上15/F幾個月只係用左$6000左右
不好覺得好貴, 睇條"撚"lee科你預左貴.
睇lee科來講15/F真係算平加有用.
我之前睇個個, 無用仲要勁貴.
六日藥無冷凍都一定過千.
後尾我比15/F睇之前個個開d藥,

15/F話佢只係開左d維他命同消炎藥比我...
仲要拖証, 又話冷凍,laser不好.
死都不幫你整.
一拖拖你2個月.
頭3個月係好辛苦, 精神同金錢上.
只要捱過, 之後會輕鬆好多.
學師兄咁講無錢, 借都要借來醫.
不醫好不洗諗結婚生仔.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-8 14:22 發表
各位兄弟, 之前個個都話有左依個病想自殺, 咁我係咪要連續跳樓一百次都唔得, 我既心情一定無人能及, 之前所有我的舊戰友全部都已經消失, 現在只有我一個人係依個3年零5個月作戰, 聽DR HO講我既狀況, 真係3年零8個月比 ...
Stanley:
無法啦, 比心機啦.
加油呀.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-8 14:22 發表
各位兄弟, 之前個個都話有左依個病想自殺, 咁我係咪要連續跳樓一百次都唔得, 我既心情一定無人能及, 之前所有我的舊戰友全部都已經消失, 現在只有我一個人係依個3年零5個月作戰, 聽DR HO講我既狀況, 真係3年零8個月比 ...
Stanley:
要噴到好裡面, 尿道d肉咁嫩咪痛到pk??
有幾入? 有無打麻醉針?
冷凍之野有咁細塞到咁入咩?
仲有無其他方法?
開刀得不得?

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-8 14:23 發表
我也覺奇怪,為何不開始治療時,反而沒有增多或變化,但一開始治療,便不停在其他地方生出來。
係.
真係不知點解會咁...

引用:
原帖由 hktony 於 2008-12-8 19:59 發表
BLACK_SARENA
你於家點呀!
對上一次 比 dr ho check 係幾時呀?

我成2個幾月冇去啦!
成日都想去,不過又覺得冇咩野咁,
就拖住拖住冇去!
Tony:
無呀, 我無乜不妥.
我7個星期無去.
自己check住無乜野都不洗去.
上去除褲比佢睇一睇又$4xx.
又無藥比, 好似好貴.
佢都話無事不洗上咁密.
我諗住過完聖誕, 農曆新年前上多一次.
其實真係過左咁耐(5個月).
無再去玩無野到新既,
應該未清個d都發左出來架啦.
平時睡好d, 不再去玩都己經好返90%.
無事再等多十二三個月應該叫好返哂.  

引用:
原帖由 hktony 於 2008-12-8 23:20 發表

good news
Tony:
你又點?
minghin, 小肥兄, Tony1, 都好少上黎.
希望我地快d行完就好.
近排lee度多左好多人.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-12-9 01:02 發表

個心真係好實,
點解會咁遲先發現,
完全冇其他病徵既咩?
要發炎先知!
係好慘.
點會野到前後內外都有咁大獲.
一好少少, 第二度又有.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-12-9 00:32 發表
我叫做暫時可以
聽到stanley大哥近況
真係心都實晒
唔係講笑
呢d時間問下相士拜下神好d
我有時有d野唔係我控制範圍內我都會問下神明
可能呢個病令我相信好多野都不是我地可以控制
lee個都係一個可以令個心舒服d既方法.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-12-10 01:01 發表

唔知點解睇到你呢幾日既 post, 令到我個心真係 好實,
老實講比起我知道自己中左 仲實, 令到我真係唔敢去玩!
一諗到你既 case 就諗到好多野 係個腦閃過!
中左之後 知道個痛病係會好返,自己進度都幾好。 ...
Tony:
你仲敢出去玩...

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-10 13:54 發表
brother 講開抑鬱......我現在睇緊精神科食緊藥.......有病會令人很辛苦,就算冇但有嫖過始終都擔心未病發,精神壓力好大!

其實有時會想外國有公娼,有監管起碼去發洩都有地方和安全衛生d

在香港冇女冇錢,除 ...
有錢加上有時間, 冇事都會上15/F check下.
約2個月左右.
你覺得有不妥咪上去.
幾百蚊買個安心.
好過你食安眠藥同精神科d藥.
不中都中左, 點怕得咁多.
你不樂觀面對, 諗咁多睡得不好.
底坑力差左.
咁對個病仲衰.
不係愛滋不會死人, 肯醫一定會好.

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-10 13:54 發表
brother 講開抑鬱......我現在睇緊精神科食緊藥.......有病會令人很辛苦,就算冇但有嫖過始終都擔心未病發,精神壓力好大!

其實有時會想外國有公娼,有監管起碼去發洩都有地方和安全衛生d

在香港冇女冇錢,除 ...
其實"一狗樣"咁危險.
外國性病比率不會少得過HK.
係HK d 所謂"貞潔人士",
知道人地中左招就周圍唱又奇視人地.
lee度之前有人比人搞到份工都無埋.

個d人味一撚樣周圍玩, 未中只係佢好彩.
信教個d仲pk, 目的返去溝女呃西吊.
又叫人要忠貞專一, 婚前不吊得.
真係收皮啦.

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-10 18:41 發表
做錯事後九個月,雖然有用套但還是怕會生疣..........又冇得驗...............要驗o既又冇事..........還要折磨我多久先至會完!

一打完JJ就紅到我有點怕,但又很難尬掉..........幫幫我啦!
兄弟, 驗左冇事真係不洗驚
m不明你驚乜.
你再咁落去遲早痴線, 我不係醫生我都夠膽講.
無事又怕有事.
有事又怕醫不好.
邊驚得咁多.
如果你尿道有受感染, 咁耐應該發出來.
無事更加不洗驚.
有懷疑有不妥最好上去睇醫生.
上15/F前寫定張紙想問乜. 不洗怕醜15/F不吊人既.
一定不怕問漏.
上完去睡返覺好.

我lee排肥左, 日日落樓下球場跑15min.
(耐無跑, 不敢跑太耐.)
跑完夜晚累累地好睡d, 試下.

回復 5978# 的帖子

上一兩頁先講完...
又問...
等ban...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-10 23:25 發表
多謝各位兄弟, 真係好似我地咁無得同人講或friend(驚講哂出去, 多數口多), 只有係度, 所以黎到依度就好似翻左屋企咁, 大家互相支持, 講翻而家病況, 真係未試過咁誇, 我睇無一個月都唔會退d腫, 真係好虧張, 大家有無見 ...
Stanley:
我真係好明白你lee個三年幾既抗戰感受.
每一次差不多ok, 又有第二樣...
一而再, 再而三係咁...
我件事不係病, 不過我件事同你個case都差不多,
都係咁令我痛不欲生.
次次好d又再次受打擊的確係好灰.
個件事, 我都捱左3年零8個月了.
點都好, 路走了咁遠.
一定要走到終點為止.
不可以輸.
更加不可以放棄.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-12-10 23:25 發表
多謝各位兄弟, 真係好似我地咁無得同人講或friend(驚講哂出去, 多數口多), 只有係度, 所以黎到依度就好似翻左屋企咁, 大家互相支持, 講翻而家病況, 真係未試過咁誇, 我睇無一個月都唔會退d腫, 真係好虧張, 大家有無見 ...
Stanley:
15/F有無話可以用冰呼下?
或者教你有咩方法舒服d?

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-12-11 00:58 發表

原來師兄巳經抗戰3年幾了......唉...我現在先差不多一年....還沒有看見家鄉

也必定有兩年戰爭雖要渡過.........
KK:
係呀, Stanley搞左3年幾.
你近排又點呀, 好似好少見你上來...

醫性病不係一上去睇即好.
預左一定手尾長.
快則三幾個月, 慢則一年半載.
心急係無用.
比d耐心, 相信醫生.
食好d睡好d開心d.
有時間運動下.
個人強壯都快好d.
飛機照打.
樂觀面對.
舊師兄好得返, 個個都一定好得返.
不好放棄.  

我今朝起身舊位都有一粒疑似.
一d都不驚, 因為驚都無用.
夜晚沖涼又好似無左.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-12-13 01:03 發表

哈哈  我現在都好似師兄你咁樂觀....有咪凍左佢囉....唔會死人既    總唔相信甩唔到佢....

咁攪笑....夜晚唔見左粒野@@
朝早起身有一粒疑似.
夜晚沖涼又好似無左.

咁樣我之前都試過, 可能自已有時緊張姐.
唯有放鬆d.

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-13 01:28 發表

TKS!!

但我一停藥幾日就返發, 好驚無止境返發

生仔? 我都四張, 老婆又催生仔, 唔知係好彩定唔好彩, 海瀟令佢又話唔生, 我可專注醫

另外, 依家同老婆交功課(帶套)怕唔怕? 我發在JJ頭的
你發緊出來(有明顯病徵), 當然不好博.
戴套都可能野到.

相關搜索目錄: 功課

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。