推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-14 01:26 發表

*** 其實老實最正確的方法, 其實你老闆和舊同事都真係已經范左恐嚇罪, 你而家咁既心態, 去睇一下政府精神科後去警局備案就ok, 併且帶埋警察上佢公司取回片, 一定無問題, 信我啦, 好過永遠比人威脅, 而家同過 ...
都不明d人...
個個至少都有廿幾歲,
可能三十幾四十添.
都不撚化...
無端端搞人把撚咩...
又不係愛滋...
做人不洗做到咁...
小學生思想...
搞撚到人地走到無路.
迫到人地上公司一鍋熟就真係自己拿黎衰.

費事比人話賣廣告, 用左化名"15樓醫生":
今日去左15樓醫生度.
一上到個診所咩人都有, 男女老幼.
登記個度成六七個姑娘, 好似不洗做咁...
行埋去都好驚, 好驚她們有奇異目光...
好彩登記個肥妹無奇異目光, 好!
等左10min入去見醫生.
同醫生講左之前情況.
跟住落簾比佢檢查.
叫佢幫我check埋前後有無.
其實我覺得不算check得太認真.(有用放大鏡)
可能我話我自己有check過, 同咁耐都得一粒.
叫佢保險d check多次,
好彩check左前後都無.
佢睇完話我不嚴重. 得少少粒粒.
跟住佢話我個d粒粒係返發.
做左冷凍, 一d都不痛.
做之前同佢傾左我之前搽藍色藥水, 同"電燒".
我話之前個醫生初頭比我藍色藥水, 不過對我無用.
佢話係睇政府先查搽藍色藥水.
我話所以之後諗住用第二d方法.
我話之前個醫生話冷凍做完會變左一世白色.
所以做左電燒.
佢話不會一世白色會慢慢好返.
佢仲話我電完個度個疤痕就真係一世...
唉, 一聽完就知道之前比人騙左添...
洗左好多無謂錢都算,
我由過年前(2月頭)醫到現在.
不停食抗生素同打消炎針.
仲有個個星期有2日偷走早收工鬼鬼鼠鼠走去睇埋d黃綠...
個種精神壓力幾痛苦...
又怕比亞媽知自已洗底褲, 怕比人問點解.
攪到有時失眠...
睇15樓醫生個感覺幾舒服.
佢有幾樣野係不錯:
1)無擺出個個好似我要跪地求他醫我個d pk醫生款.
2)又不會玩野問你點解會中招.
3)有比時間你講野, 不會趕住送你走.
4)同你冷凍個陣都會同你講會有d痛, 忍一忍.
我就覺得冷凍一d感覺都無. 一d都不痛.
整完都好細心講, 冷凍/電完3個月好易返發.
話d野一星期左右會脫, 叫我兩星期後先覆診.
之後4眼姑娘開門送我出去, 她都無咩眼光.
比覆診咭我. 叫我去藥房等拿藥.
$440五日燒炎藥+藥膏.
冷凍費$800.
價錢合理, 比我之前睇個個文憑醫生平一半有多.
之前個個三日藥已收我$6xx.
藥房個姑娘都好好禮貌, 無有色眼鏡.
全程用左45min.
現在返到屋企, 冷凍個度腫左少少.

在此, 我好多謝lee度既戰友在此分享.
比我搵到有醫德既"真正醫生".
錢白洗左都不緊要.
最重要係佢真係有用心去醫.
就算醫不好, 只好怪自己身体差.
但我有信心會好返!!
點都好過d黃綠不停咁拖症, 不停吸水...
師兄們, lee個麻煩病.
搞到我們食又食不安, 睡又睡不好.
仲對人際關係好有影響(不敢識女)
所以我地一定要贏, 不要灰心.
祝所有師兄收心養性, 早日康復!!
多謝你們!!

相關搜索目錄: 廣告 保險

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-14 23:50 發表

係呀所以我先唔轉, 佢過邊真係唔算貴, 覆眕再做冷凍都係收450, 其他用藥水都係一樣, 我睇翻d藥大家都係一樣, 所以我咪唔轉囉, 我希望今次真係好翻啦, 我都終於大約有1個月無翻發了. 希望無事啦.
我以前個個打支針又收貴$100.
比支藍色藥水我滴又貴$100.
開多一日藥又貴$100.
勁吸血囉...
當有事中招個陣, 其實個個都好心急搵醫生.
旺角行彌孰道至少幾十個招牌醫中招.
睇不睇到好醫生真係好似有師兄話頭靠運氣.
你不比較過, 真係不知價錢同醫生個質素可以差咁遠.
真係好易比人搵笨...
加油啦, Stanleysex兄
不好去玩啦.
會快d好架~

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-5-15 00:23 發表
各位好! 小弟很久都沒有來...

因為之前都是用另外一部電腦... 忘了PASSWORD...

唉... 不過12前去玩了... 現在怕中招... 最近身體好像差了... 怕中非淋...

前幾天去看醫生去驗尿... 不過沒有發現...

啊 ...
點解中過招仲夠膽去玩...
睇醫生個過程真係好辛苦...
我現在連1night我都怕怕...

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2008-5-15 00:43 發表
點解每次最後一無事都會唔記得戴套......

超後悔....

仲要擔心3個月....
師兄你不係去玩都不戴...?
唉...
你咁樣真係無人幫到你...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-15 21:36 發表

你唸下一個專科醫生要做左醫生+七年訓練
醫生比起律師已經冇咁搶錢
佢識你唔識.......收多d 你....世界係咁ga wor
最嬲佢堅持話滴藍色藥水就ok.
我問佢有無其他方法好d, 快d.
佢話不洗冷凍or其他療程.
他想慢慢醫. 拖症...
佢老味...
你要賺錢ok, 但都要醫好我先得架...
仲要騙我不好做冷凍(因為平),
騙我做個貴的電燒(仲要現在有疤痕).
佢明知lee d野好麻煩醫...
仲拖...
咁先火撚滾...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-15 23:32 發表

其實超過2000蚊既治療,唔係急症既,可以搵多一個醫生比較下
任何病都是
他果時無叫我不好飲酒又無叫戒口.
我又不知.
仲成日同人食飯, 又炸野又海鮮又啤酒.
個時發得好勁...
驚到死啦...
諗住快d搞掂...
點估到個仆街醫生真係咁仆街...

相關搜索目錄: 啤酒

有無師兄知道除左煙同酒之外.
有咩"毒野"會剌激病發, 不食得架?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-16 00:19 發表

煙直接影響
酒我試過爛醉後出過2次
其他野...我唸睇你皮膚易唔易敏感
因為戒口=少d皮膚爛出疹=少d花感染機會
我不食煙.
但返工周圍個個食...
現在無飲酒o拉...
我皮膚唔易敏感, 但現在蝦蟹都不敢食.
上個星期有人夾左一件仔龍蝦比我.
不知用咩藉口推, 食左.

引用:
原帖由 a_little_girl 於 2008-5-17 14:49 發表
hey....各位brothers...
唔知你地仲記唔記得我呢?
看左你地之前D POST
發覺你地有D人中左招都仲出有出去玩...
看完自己都有D心灰意冷....不期然又會想下自己個男朋友會唔會都係咁....
真係好無信心 唔知 ...
你係怕他有...
就算他有你都無計.
不通24小時昅住佢咩.
信不過一齊真係好辛苦.
我都試過比人咬得好緊...
真係好辛苦...

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-17 23:14 發表

所以有時靜落嚟都唸
人都是揀簡簡單單好
純品可能悶
但所以此topic上既問題都影響唔到你
但可惜...
現在d女仔不會想咁簡單.
寧願短暫, 都要刺激的感覺.
純品的男人真的悶得可怕.

當真正玩到累, 先會真正想靜下來.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-17 23:19 發表
我未有女朋友前出玩....冇事
反而有女朋友冇出去玩....反而有事
我曾經有唸過理得你死
反正係唔係都中左...同有少少報復心理
不過最後都冇........
因為已經好累
只係夠力攪好自己個病先
老實講, 我中左之後.
其實好後悔.
我個個佢身体好差, 有長期病.
我都好怕野到佢.
好彩, 佢未返來.
點都好, 以後不再有第二次.
要快d醫返好.
過返正常生活.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-18 23:08 發表

唔~~~
呢樣要問下醫生
不過我發覺醫生有時d野都是順口講
例如...冇病癥戴套做is ok
如果有戴套冇事....我都唔會響處
不過你放心
佢仲係處應該唔識"攪"你
要推一年半載應該冇問題
小肥兄,
當然他們好多時都是順口講.
到你中左, 他up乜都得.
有d好d既醫生, 會叫你未好返忍下先.
不好既, 他理西理死,
之後又中, 他又可以做多d生意.
我一定叫我個個打4合1針.
不過外國有人有副作用,
過敏死亡, 我都騖佢不知打不打得.
有時d女人好煩.
知你一直有女人.
同佢一齊咁規舉...
又會諗lee樣諗個樣.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-19 00:11 發表

賴博士...好野來的
好野通常好貴.
係不係?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-19 23:19 發表

你就好啦, 咁你而家係咪同你太太都可以無用套? 你重有無去dr ho度檢查?
放心, lee度d戰友都一定會好返既!!

引用:
原帖由 andus 於 2008-5-20 00:33 發表
哎...各位兄弟...睇醫生同自我檢查真係好累...不過我相信都會好番既...不過尼段時間入面

咩感受相信只有我地自己知!

我出去玩左成7 年...今次首次中左招, 雖然係珍珠疣..但真係好煩...

最煩係野開左...好 ...
珍珠疣乜不係不會傳染既咩?
我之前睇有website話係自身皮膚增生.
不會野人.

上個星期睇左15樓醫生.做左冷凍.
前日沖涼個"結蕉"脫左.
結蕉個度有一粒凍不到.
今日返工落大雨做不到所以下午休息,
拿拿聲走左去睇15樓醫生.
book左4:00pm, 去到無乜人.
好快有得睇.
今次醫生再冷凍, 應該重手好多.
我由睇完出來拿完藥都未痛完.
今次冷凍無收錢.
7日消炎藥+藥膏$450.
想快d好, 不過都無得急.

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-20 16:39 發表
大家好.... 真係好可以搵到呢個版.....

我上個星期五出左去玩.... 呢次係我既第一次... 亦應該會係最後一次......因為我而家真係好驚......

呢幾日一路都有d成日尿急同去唔淨既感覺.... 上網睇過d info...  ...
唉...
玩完仲不戴套同老婆做....
中左招你惹到佢一定家變...
現在中過招真係會成日諗住個責任問題...
自己醫得咁辛苦.
我都不想佢受苦.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-20 19:59 發表

係囉你睇BLACK_SARENA 兄都係450, 可能你係咪要左3m或驗血錢? 平d既你可以去黃埔德民街過邊有好多眕所都係皮膚科
其實有無師兄知15樓醫生在咩情況先會開3m藥膏?
係冷凍完, 好返o西先比.
用來keep住不復發.
定係師兄要求醫生先比?

引用:
原帖由 roy_bf1942 於 2008-5-20 10:06 發表
唉.....超down.....又有新3粒.....每次冷凍完隔3、4曰又有新一粒....唔睇得咁密又驚惹開......睇得密(即係一發現有即睇)長遠又未必support到個醫療費(診金藥$450+冷凍$400 = total$850)..........我已經無出去玩 ...
無計...
現在不努力d睇...
一旦返發又重頭黎過...
不如現在辛苦d睇好佢仲好...
點辛苦(錢方面)都要捱埋佢.

今次冷凍重手好多.
現在好似腫左起水泡.
係不係不好整穿佢?
有無師兄試過?

引用:
原帖由 andus 於 2008-5-21 01:35 發表

好燥咯, 當時搵醫生睇, 上網有人話有個係石x街既ok...點知去睇佢兩次都話我冇事, 仲要話唔使再睇醫生....

點知野開晒la!....屌佢老母...

跟住我去左法x醫院...俾人砍到一勁血..........到左而家去十五樓 ...
去法x醫院咪洗幾雞?

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-21 09:42 發表
我知我唔岩.... 而家我再講乜都冇用... 如果真係惹左俾我老婆既話我真係唔知可以點面對佢 唯有希望係自己太緊張啦.... 本來一路同自己講要當冇野 一切等睇左醫生 檢查左先再算 但係尋日放工既時候真係成個人差唔多 ...
其實我覺得又不洗咁驚既.
我諗有戴袋中Aids機會好細.
係d椰仔同其他個d傳染性強就差d.
無傷口比d体液high到都中.
試過一次, 怕對不住人,
咁咪以後不好.
現在就算我最熟既人(工作partner, 朋友)
我都不敢講我中左招.
只係成日食藥(消炎藥)d人都覺得我無病都仲成日食藥怪怪地.
我都只係話胃藥止瀉藥.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-21 23:22 發表

再加埋我祝你早日康復啦, 我都順便祝自己
祝lee度所有既戰友早日康復!!
我昨日去睇15摟醫生.
都問左佢有咩不食得.
佢話煙一定不得.
不過我返工周圍d人個個食.
我就食2手...
酒就少少都可以.(不過保險d都係戒埋)
其實我覺得熱氣野都不好食.
之前塊"結蕉"脫之前.
食左個老麥餐, 食完d薯條第二日,
塊"結蕉"一脫就見到一粒...
點都好, 飲食均衡一定身体健康.
咁就快d好!!

相關搜索目錄: 飲食 保險

引用:
原帖由 hktony 於 2008-5-23 00:26 發表

唔知點解,以前冇事都唔覺呢d 野咁易中,中左識得上來呢度,先知道原來咁易中,日日都有兄弟中咁滯,真係做足安全措施都中埋,諗返轉頭自己都幾幼稚。
祝大家早日康復,共勉之!
其實我係藍領.
我好多同行都去玩.
我就極少聽人中招.
聽到個d都係比人唱出來...
其實我諗可能好多人中左招.
只係無人敢講出來.
點都好, 好返之後不好再去玩.
咁就一定無事.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。