推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

現實

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-24 21:51 發表

87年?那位是石慧非白燕!
在八十年代中後期小弟在銅鑼灣一間飯店食晏晝,忽然間從耳邊傳來一把非常熟悉的「鵝公喉」!回頭一望,赫然見到係阿白燕姐,據云佢在銅鑼灣有幾條街收租,撞到都唔出奇 !原來佢落街係買飯盒!!,她架上一副鵝蛋形茶色大墨鏡(同阿任姐仙姐戴嘅差不多款), 音容秀麗一如於昔 ,只不過略為肥了點而已。要找相咁高難度 ,都係要大隻西哥或者阿何老大你親自出馬了 !!

相關搜索目錄:

歲月催人老,乃無可奈何之事,唯有積極面對 … 好似四哥咁 !!

仔仔女女而家都咁大個囉,都仲 keep 得咁有型

真係值得吾輩所學習 !!

當年另一對瘋魔萬千影迷的金童玉女

竹脇無我

栗原小卷

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-24 22:31 發表

阿tang哥你打破好多人的好夢了
內子話系葉振棠扮鮋,系阿tang攪錯。

賢伉儷雙劍合璧,果然高明,小弟甘拜下風耳!!

講到駐顏有術,歷來以金鳳姐苗金鳳為第一,難逢敵手!其實米雪姐都算 keep 得唔錯架喇

趙雅芝仍保有妸娜身段,窈窕風韻 ,仲想點,好多人恨都恨唔到 !!

另外還有一位亦不能少覷也,便是「海味」周海媚!今時今日,仍有豔光 !!

呂方一早就唱咗「妳令我快樂過」架喇   !!

Do Do 姐其實仲有一張「經典」相流傳網上,小弟就唔貼出哩喇,為免引起各位不安   !!有興趣就自己click 入去睇,責任不在我 !!

http://i20.photobucket.com/albums/b203/tangkennis/Movie/W020070612318639046566.jpg

呢位姐姐各位又認唔認得出?

引用:
原帖由 baba2007 於 2009-5-26 00:14 發表
她是吳嘉麗? >
Baba2007君和Anti-air-gunner君果然好眼力,小弟初初亦看不出她是吳家麗呢。

吳家麗最善長演一些風情女子的角色 … 很久很久之前(90’s年代初)她接受明週訪問,談一談她悄然「退隱避靜」的生活,卻原來提起她剛剛猝然離世的男友… 一位年輕有為的警司,在例行訓練體檢時頓生意外,突然暈厥,咁就 … 當時報紙都有報道,但卻沒想到是她的親密男友,還準備結婚呢 … 唉… 。她當時心情已平伏,並說緣份這事並不能強求,向前走著看吧 … 現據她說十多年來集中在內地拍劇集,但不知道她現時情歸何處呢…

相關搜索目錄: 結婚 報紙

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-5-27 23:43 發表
風流倜儻的伍衛國  是當年一眾少女的夢中情人。

… 原野春夢,花開燦爛笑春風 …

小弟細個嗰陣時唔係好鐘意伍衛國 ,連帶舍妹都係咁講:「伍衛國?噓,唔鐘意!!」全屋之中只有阿媽話鐘意睇伍衛國 !話佢又靚仔又識做戲喎 !!阿媽所有的金蘭姊妹個個都係咁講架 !!(註:靚唔靚仔呢家野就好主觀嘅,冇須爭辯喇!喂,好演技?唔係好覺喎 !!「讀」對白都尚算稱職嘅 !!)

可以斷言史上第一個「師奶殺手」原來係伍衛國 !!陶大宇、羅嘉良、吳啟華、黎耀祥這些通通都係後輩而已!!

引用:
原帖由 franki200 於 2009-6-18 09:05 發表
歲月催人
學黑格爾話齋,事情總有一分為二的看法 !!歲月催人既是無法改變的事實,唯有學阿四哥咁積極面對囉  ,直頭將隔籬阿「趙公子」比下去呵 !!

當年指天篤地,揸住煲茶

今日觀者四方環伺,仍然處之泰然,柔閒面對,又是另一個我們要積極學習的對像

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 IFHM 於 2009-6-26 11:15 發表

tangkennis 兄 :

阿四哥當年好似同趙公子拗過手瓜 , 爭姚緯的 , 是不是 ..........
IFHM 君,這問題的答案我亦不清楚,要等其它網友幫手解答了。

如冇記錯,姚煒佢同謝賢和狄波拉一起拍攝無線劇集《情謎》時,同趙公子「行埋」已經係「過去式」,已育有一個女,話要出哩拍劇賺錢自己「自力更生」云云。 成套劇拍攝期間,阿拉姑全程二十四小時跟出跟入監視阿四哥吖 !!咁阿四哥有冇話曾經「諗過去馬」我就唔知喇 !!!!聽講佢對「小妹妹」有興趣 多D喎 !同劇有一青春玉女曾珮娸,據云有人對其頗有意思,不過全套劇被拉姑全天候昅實,未有話傳出「行差踏錯」之事喎 !!

講起姚煒,真係八十年代的一個 Icon,至今仍令人懷緬,耐不耐都仲有人講起女仕/女伴/女仔的話題,都會興嘆一句「似姚煒就好囉」 !!可能而家年輕一輩會唔明解,咁就正如我唔會明白秦小梨喺當年點解會咁勁
,亦同樣地我唔會明白 … 邦民女 Kama 有乜野好咁受歡迎吖 … 咁一樣道理囉!!

當年劇集《情謎》泳池邊姚煒嘻水一幕,穿著白色比堅尼(亦又可能係斜膞一件頭 ,太耐了 ... ... 有點模糊 ... ) 作「出水芙蓉」,螢光幕前「老中青少」所有的男性都被她的性感和美豔所迷倒呵 !!

走去《昔日明周封面》找來兩張相,大家懷緬「綣戀」一吓!

後來她演出白先勇原著、白景瑞導演的電影《金大班的最後一夜》,獲得「永遠的金大班」的封號 。大陸的劉曉慶是後輩而已!

阿茶哥有一部新作就快上映,乃翻拍當年經典《騎劫地下鐵》The Taking of Pelham 1 2 3 ,此為戲中近照 … 人到中年,係咁上緊喇。有典型粉絲迷哥曾嘗謂曰:「無論偶像今時今日變成點,我哋都係咁擁護愛戴嘅…」誠然說出了「普遍真理」耳 !!

記得捧場 !!

相關搜索目錄:

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。