推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-12-19 01:06 發表

我仲衰.
我打散工.
上年找150k.
今年開得一半...
今年d波同幫何生養老婆無左100k...
做得一日得一月, 炒先算
BLACK_SARENA 兄,

心理質素對康復都好重要架, 你介左嫖都要睇下點克服吹同賭, 呢兩樣都好影響健康同情緒, 直接影響你比人感覺, 雖不至於迷信但個人精神d好似工作及咩野都會順利d, 你又試下丫

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-22 04:38 發表

係...頂煙真係好難...
我真係好佩服個d有決心戒到煙既人
明白的, 不過要病好同煙癮只可擇一!  或者呢個病可能係你一生人中最大的介煙動力呢, 你可能重係單身冇諗清楚啦, 不過你都有未來日子的, 有d巴打有了bb 即介, 因為唔想影到太太及bb, 更加唔想影響自己身體因為男人手停就全家口停, 從男人責任, 經濟角度睇食煙今日已不合時宜!

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-19 02:10 發表

兩三萬咁多........
咁一個月大概幾多...
我一個月都係得13,4k....
又要交租...又要交學費...冇幾多剩喎...
每個月1k令係極限啦喎...
瀨野...
唉...約左聽朝睇........如果淨係菜花會唔會快d好 ...
你一個月覆一次診都ok的, 其實快極都要隔2星期啦, 不過最好每次預1-1.5k 啦. 我第一波到而家在15/f 洗左8300 左右, 在觀察期, 予左場杖未打完, 不過希望在明天.

引用:
原帖由 bad-man 於 2008-12-26 03:31 發表
我女朋友都証實左有椰仔, 生左o係陰道口, 有三四點白色野...
佢睇左一個婦科, 俾左藥膏佢搽, 但幾日後已經大粒左...
有冇兄弟知道如果搽藥唔得既, 女仔係咪都可以用冷凍或手術切除唻醫?
唉...好恕艉k朋友. ...
我當初天真兼白痴到見到bg 陰唇位生粒好似d"非支"野重意為係佢熱氣生d油滋粒瘡仔 .,...anyway 你要快d帶佢去睇dr啦, 暫停性行為, 因d疣可以帶入去陰道內, 當然要檢查埋入面啦,  冷凍或電灼都可以, 沒有藥膏可醫治, 如果你搽正d有類固醇就重死..政府用的藥水都係那死d皮, 都係破壞皮膚表層去對付.

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-23 15:58 發表
Chiyau, 你好,你是用甚麼方法治好冠位的疣,我仍每星期有新生,已在 Dr Ho 看了 2個半月。
Garamon, 我jj 冠共有4個位, 其中一小地方凍一次ok 左, 其他地方比較大粒凍左3次都唔好番發重痕死我, dr 幫我打針電灼完我肛內後再打麻醉電埋jj 冠d位. 其中一地方電了兩次, 到現在都沒問題, 不過d皮可能重係好薄未生番厚, 硬起有時都會少少痛. 你應該要用電灼比較徹底d, 我肛內d疣生到成個圈都係電灼清晒, 起碼3星期之後覆診都沒事, 而家等夠3個月再去check肛內, 我覺得機會係6成ok, 因為重係keep 住有d痕.

引用:
原帖由 k28keung 於 2008-12-28 20:40 發表
我跟她一起一年半. 我絕冇出去玩過. 之前也沒有.如果她一早有hpv,
我一早便會發了出來. 應該是近呢半年出事.
我也打消識女朋友了. 對女孩有陰影.
就算識到一世要用condom. 哎!
用condom都冇用. 皮膚病毒掂下都死. 如果唔係呢度點會咁多人中包疹同椰仔但又冇咩人中梅毒aids 呢d須要體液交流的病? 個個都有用domdom 架.

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2008-12-28 01:25 發表

1) 搞基
2) 推油野到
3) 用毛巾抹完前面再抹後面
我聲明先我唔係(1)..    50%係(2), 5% 係(3), 有45%機會係毒龍攻擊所致 永遠都唔會知道原頭係幾時何地同邊個了, 也可能係唔同源頭係不同時間中的, 實在去玩得太多了!

引用:
原帖由 garamon 於 2008-12-29 14:11 發表
CHIYAU ,我覆診問 DR HO ,他說除了冷凍,可用激光,可以深入些,但是我只是在新位出疣,不是翻發,可能是因為包皮時常蓋著,所以感染了新地方,和方法沒有關係。
Garmon 兄,

你有冇查dr ho 比你d消炎膏起包皮下去protect d 冇事地方先? 一定要做, 早晚一次

都係果句, 清晒之後你真係要考慮割包皮! 現在手術都好簡單, 我細路時割左, 不過當時起診所做, 打局部麻醉時痛到叫救命, 但上次dr ho 電灼前都係打局部麻醉去jj 度, 又唔多痛.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-1-9 10:03 發表
我最初看姓馮醫生,他說是疣,那時有數點,他只用藥水搽,效果不好,一星期後覆診時我詢問他,我看網的人說,如搽藥水會有痛的感覺,為何我沒有,他說怎知別人用甚麼藥水,叫我一個月後再覆診,我覺得作為醫生,病人 ...
Garamon 兄, 你應該凍死左d疣根啦, 如果埋口時唔再痕就ok, 如好痕下次強烈建議你再去dr 度時要做電灼. 始終唔明點解dr 咁多次都唔幫你電灼, 我冷凍4次唔得佢都建議我做的. 效果好好! 包皮下都可以做的... 你之前提過輕生念頭, 相信家陣係男人都大把野煩, 注意一下衛生keep住醫就ok. 又唔會死人既, 你就當佢皮膚病啦, 你太太過一陣子都會明白的, 仔一樣可以生(但最好開刀), 婦科檢查年年做就一d問題都冇.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-19 10:07 發表
以前曾經在這裡發言的一位師兄Chiyau, 現況不知怎樣,因他沒有出現很久了,但上次他發言時仍在治療中,不論任何原因,希望他現在沒事,再出現講講近況。
garamon 你身體好嗎? 好奈沒上來了, 報告一下先, 08年11月中dr ho 幫我清晒d疣到現在都成4個月多, jj , 比那, 會陰肛口對下都沒有番發過 , 肛內就有時痕痕地特別係大便比較粘時, 不過痕都俞來俞輕微, 要飲多d水, 食d清淡d 等佢暢通d好就冇感覺.. 其實我都要去dr 度double check 入面了, 不過工作忙又唔見佢有咩番發便懶去, 另一方面真係怕佢入面番生, 又要打針電灼, 唯宥check 住肛口d位有冇野到, 冇就當入面都冇.. 不過天氣開始熱了, 呢d濕疣係發作良機, 大家真係要衛生d, 買定d孖煙通啦. 我中左之後都唔再穿三角了. 我唔食煙介左飲酒,但都係少運動, 工作瘦薪之後反而自己減輕了比自己的壓力, 都可能有d幫助. 大家放輕d心情, 好快痊癒的.

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-3-20 01:23 發表
好奇一問.
c hing你出尤的部份。。有冇係春袋?
同埋。齯蚴Y]隙等位。。係出現咩症狀。。淨係好似網上個纗洃虪怴C
成球/串。或成堆米粒甘出現??
同埋。。你中招幾耐先發現。。即係潛伏期 ...
我春袋沒有生, 不過生起 jj 根尾, jj 冠, 比那, 會陰對上肛口, 同肛門入面, 其中比那是損口野開的, 可以一星期內發生, 比那潛伏期就係3日內. 我的是尖銳性濕疣. 突出的.我沒有即佢, 沒血出. 詳細你可看我之前report 的, 在我的message 上按 "只看該作者" 鍵.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-20 09:55 發表
chiyau , 高興你的出現及近況有好轉,因為近來金融風暴,有很多人生活或工作都有問題,令我想起你很來沒有上來講近況,有點擔心你現在會如何,你知,如似我們有病在身,如果連看醫生也有問題就很痛苦。
我公司瘦身後都有d低落,而家適應左好d, 除家庭,生活開支根本就唔夠錢去dr ho. 由頭再清d疣, 依家都係度省下錢作儲備, 上一波都用左成8千幾, 再去點都要予4-5千 先開波.都差不多夠啦.  你jj 口 ok 晒未? 電完沒左番發?

相關搜索目錄: 瘦身

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-19 23:45 發表

chiyau:
咁你都好返好多啦.
有幾個師兄都好少上來.

你好嗎? 係就係, 不過天熱來了, 好擔心, 我好大汗, d 分泌會多好多, 咁 d warts 病毒好易侵入皮膚表面, 唔通成個夏天都要早晚查消炎膏咩...!?

終於可以入番來呢個谷..有d舊兄弟成績都唔錯, 開心! d花電灼清晒已經1年沒番發了, JJ 完全沒事, 肛門口都沒有, 夏天過左一半油脂分泌多都沒問題. 唯獨肛門內果1,2 cm 入面有時都會痕.... 一直都沒再去dr ho double check, 因為已經習慣了... 不以為意但一定定唔會再出去亂打洞, 最多打下jj ...大家努力!

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-8-21 22:34 發表
請問各位師兄, 在dr. ho做laser收幾錢?
我第一次做收我2000元, 用laser掃我肛門內的花群, 其餘用電筆灼死我jj 的花. 下次再做收1500元 - 1300元左右..

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-8-20 12:13 發表
我所有area都涷晒...你係女仔?
過來人來說, 用電灼直接燒死d warts 最好, 冷凍好處是沒疤痕但容易損口, 電灼比冷凍會痛多少少(可先打麻醉), 不過做完之後就唔會有損口因為已經熟左 , 更不會像冷凍後要等結焦同痛果兩日.. d疣其實只在皮膚表層, 以dr ho 的技術落點極準根本唔會現疤痕! 我經驗是電灼比冷凍來得徹底!

功效比較, (普通<好)
藥水<冷凍<電灼<激光

睇政府一定比藥水, 你唔查番一年半年係唔會upgrade 你去做冷凍或電灼的, 因此是時間,健康同錢的考慮!

Qaramon 兄, NEWMAN兄, 我身體ok, jj 冠d花已有一年冇出過, 會陰位都冇番生, 肛門內未check, 呢段時間同老婆做時都帶 domdom , 當然以唔想生bb 為理由, 我想安全d 先唔用套.. 出去玩都係去按下摩起機算, 大家努力! 一定會好..

引用:
原帖由 muimuimomo 於 2009-8-30 18:03 發表
希望大家唔好灰心,一定會醫好的﹗

報告返鷑丑A無A仔同梅毒,個人即刻鬆曬﹗﹗

上星期五我去睇油麻地,見醫生,醫生問我點,我話粒花細鬫P結焦,

但係佢一睇就話依然好大粒,幫我轉鱁污譟g,

隻藥係好 ...
查左幾耐? 現在有沒番發? 唔係想潑你冷水, 正苦d藥水我覺得係沒用的, dr ho 話過好細粒重要剛剛生出來去查先有機會, 大粒晒果一定要凍,灼

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-1 20:33 發表
我之前提到的白粒
經醫生證實係花
做左laser
估唔到真係三串一
龜頭炎+非淋+花
唔知會唔會有其他病~~
心情好差,我係條街到行左二個鐘,心情仲未平伏
我既一生,就咁冇左
有誰可以開解我
唔中都中左, 睇下跟住點做對病情有幫助就點做啦....注意飲食及生活習慣, 藥物只幫你一半, 體質好d最重要! 先唔好比d花野開, 唔好磨損, 整損冇事的地方, 尤其比那, 因為一定野到, 因此一定要查消炎藥起花附近d位, 最好改穿孖煙通. 一有新白點即刻去dr 度清左佢.  呢度都有唔少c兄中過你果3味, 龜頭炎+非淋我冇經驗, 不過花應該最長手尾, 慢慢來唔好急, 你搵到 dr ho 已成功一半, 康復指日可待.

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-9-1 21:53 發表
師兄門又唔駛咁灰o既...
發生左就係發生左...面對啦...起碼而家唔算係一個人面對呀...

我好奇,因為今日聽到其他人講
有冇ching試過花唔係生係前面,而係係肛門架??
肛門入面生過一群成個圈, 因會陰度有一粒不停番發, dr ho 因此主動要check 埋肛門入面先發現. 攪左幾次幫我清晒! 我諗好難會有醫生像dr ho 咁有仁心去幫病人. 正苦果d醫生叫佢check 前面都係求q祈. 一分鐘都冇叫你出去等查藥, 成日叫你帶埋老婆一齊去check, 簡直想你比老婆斬死, 要你慢慢等個病一路唔好, 玩q死你為止. 疣毒起d潮濕位置好易發, 因此肛門同尿道口度生都係好麻煩, 如我肛門再番發我一d都唔會驚訝.

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-9-2 00:34 發表

c hing係咪都有花..可唔可以講下你咩情況..
在我的帖子上按 "只看該作者" 你可以睇晒我d history 啦.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:42 發表

我生係超入所以......................................都唔知幾時好, 唔通真係半個十年.....................................5年係咁就係好難受
c兄你一定要加油! 你生到幾入係jj 尿道入面? 我生係肛門成吋入面, dr ho 話再入冇空氣d疣生唔到.. 介煙酒, 好有用, 你個肝做少好多野, 身體自然好, 冇點你!

引用:
原帖由 garamon 於 2009-9-2 11:00 發表
Chiyau 兄,請問你停止出疣多久才恢復性行為?
成6個幾月先敢...重要用domdom... 呢段日子好難為....每次都要用藉口推搪太太的要求, 見 dr ho 密果排重要唔好比佢見到我jj 的傷口....實在太大壓力了.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-9-7 22:07 發表

咁近排好d未呀戰友
好d了! 慢慢向正常化, 心理都冇咁大壓力, 我都成日引導我太太去check..但又唔可以太揚.. 希望佢會去啦...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-8 00:29 發表

我都唔飲酒同見客時先食煙(更小), 基本上都要睇彩數, 我生係jj好入, 所以真係難攪, 生完外面到裡面, 4年幾真係唔好受
Stanleysex 兄, 請問你現在係咪都keep住係jj 尿道入面番發? 其他地方ok? 之前我肛門入面生, 只要我大便或用廁紙時整損都會野開..基本上排泄是時就帶到d菌出尼, 我會陰果粒一直唔好dr ho 話係呢個原因... 你小便會唔會有機會野到出面? 祝快好!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。