推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

[上樓骨] 小費UPDATE?!?

"在紫荆有位大哥他每次來做唔同女
他都沒做拍2他沒會偏心據說個個都+5"

其實,小費的多少是因應客人的經濟能力及技師的服務。但有多有少的話便會令技師有比較。這令給標準小費的客人有機會遇到黑面。
過去既事就係過咗去既事;現在既事就係去做愛做既事。

以我經驗,大多數技師都樂意收標準小費,但標準小費的定義人人不同,如+2或+3已有超過30%的差別。不要說+5了。

其實我所說是技師對標準小費的看法。有些技師認為標準小費是+2,有些認為是+3。現時我相信一般技師的期望是+3了。

我記得08年時的標準小費是+1,而現在是+3,即加了200%,人工遠遠追不上

引用:
原帖由 messenger 於 2014-7-12 12:15 發表
技師好多時都會說,之前的客人好大方,給了幾多幾多.....我只會回應:「係呀? 真好!」其實都不會對我有什麼影響....
我就會覺得幾冇癮。這是變相R小費

我都有些好奇:有甚麼服務(不計另類服務)值得+5或以上小費。(亦不計經濟能力特佳的ching)

引用:
原帖由 4eyelo 於 2014-7-15 18:29 發表

反而北上玩,明碼實價得多,係本地玩,要估對方期望小費

明明小費係+2,就要玩到+5,+7,+10,有乜辨法唔迫囡囡加價?
有些sauna場(例如荃灣的X溢)一個價全包,不用估估吓

最近在尖咀按摩,在極少互動下給+2小費,技師多謝都冇聲,明顯不滿意

引用:
原帖由 ivan99 於 2014-7-12 21:19 發表
我知有D医生係加1000.
加1000

有啲加700,有啲加1000,唔怪得+2比人炳。

引用:
原帖由 kwokkc 於 2014-7-19 23:21 發表
又唔見其他桑拿加價貴過spa,人哋皮費仲高啦
其實場的收費加很小,只是小費加得多。

引用:
原帖由 ken19lam 於 2014-7-21 13:27 發表
on-9 仔可能係我地哩d+2呢!
無癮咪係時候慢慢退下!
再去多一兩次,如+2行唔通,真喺要退下了

引用:
原帖由 異骨邪神 於 2014-7-25 09:55 發表
加小費咪返大陸玩
上面幼幼點玩都好玩d
我都認同大陸平靚正,但宜家有公安肆虐

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。