推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

Candy , 知妳婦科檢查時發現有些細胞變化,想請問妳自己會不會覺得身體有不舒服的感覺?我太太2月初會婦科檢查第 3 次,希望沒有問題,而我已停了出疣 7個月,所以想考慮生小朋友。其實太太的婦科醫生一直說,就算有疣時生孩子都沒有問題,但我會遲點再問問 Dr Ho。
引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-13 09:54 發表

前個星期係醫生到拎左D分泌去CHECK,,係D 念珠菌+細菌,又要塞藥又要食藥 而家~
做女人都幾麻煩~

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 12:30 發表

我啊,成日下面發炎loo,冇另外既唔舒服既,,, 不過係係柏氏到,,,出現問題loo,有hpv影響到細胞有變異

生小朋友我唸等你冇生疣 1年半先開始行埋會安全d,, ,,, so far冇再發既,, 一定唔會影響生育既能力既~

祝 ...
醫生說隔1年至年半沒有再出疣才生孩子,是因為疣的潛伏期長,如過了這段時間再不復發,應該是沒有了病毒在器官上,( 對只是一方有感染而言,這才安全 ,怕感染對方) 婦科醫生說沒問題,因為是用剖腹方法生產,所以不會感染病毒。而我的例子是,我和太太兩方面都有共同病毒,所以理論上只要不出疣,任何時候都可生孩子。

candy , 只要定期婦科檢查,是沒有問題的,早發現問題都可百分百處理好,這是醫生說的。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:02 發表

唔好意思想了解下
你太太有無HPV , 有無病變?
如果生BB 行埋 怕唔怕會有交x感染?
你再細讀我所寫的,就知情況,我太太和我都有相同的 hpv ,是我不知情下感染了她。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:02 發表

唔好意思想了解下
你太太有無HPV , 有無病變?
如果生BB 行埋 怕唔怕會有交x感染?
1) 如果單方面有  hpv ,要停了1年至年半就不怕。台灣綱頁資料說是半年不再出就算好了。
2) 如兩個都互相感染了對方相同的 hpv ,就沒有所謂,除非再接觸第三者的病毒,否則只要當時沒有出疣,就隨時生孩子及行房都沒問題。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 16:03 發表

我地既case同你差唔多,  估我都係3個月發花出來+子宮病變, 但老公就無任何病徵,
驗哂主要既性病都無事.
我都好怕d hpv高色好毒 幾個月咋 就搞到我子宮病變
同老公行埋 真係好似搵命pok咁 怕怕
咸染了低危 hpv ,三數個月病發出疣是有可能,但子宮病變好像不是感染病毒 3個月就會出現,會不會是妳很早已感染了hpv 病毒而不知呢?我和我太太的情況是,當時不知自己感染了hpv出疣,沒有用套和她行了一次房就感染了她,之後由2008年9月至現在都沒有性行為。她婦科檢查了2次,雖然有高危 hpv ,但沒有任何異狀。下月初曾檢查第 3次。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-14 13:55 發表

我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, ...
candy,其實我都有點煩惱,因為太太只檢查有高危 hpv,低危 hpv 沒有出疣便知有沒有感染,所以都不知好不好叫她打針,如只染了高危,打了針還可防低危。但她的婦科及 Dr ho 都說現在打針也沒有用。

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-14 22:51 發表

Garamon 兄, 我之前無唸著要細路, 所以無咩所謂, 不過自從上年9月中中左皰後, 莫講話想生, 行埋都唔敢, 怕傳染比我老婆, 依家都差唔多4個月, 原發位就無事, 不過唔知點解個袋袋位都有輕微返發, 都係發現有小結焦 ...
只要能控制病情,醫治時間長點也沒有問題,沒有性生活也不是這麼大件事,我和太太也停了約1年半,一點問題也沒有,人生還有其他事要做。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-1-15 00:34 發表

Garamon兄咁係咪代表中左高危既會容易有子宮頸癌既機會大左? 咁高危或代表咩影響?
高危hpv 增加患子宮頸癌風險。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-15 15:25 發表

我個醫生就講,,IF 你既係 HPV 16,, 咁都打得過,,因為佢可以預防到其他高危既HPV,,好似HPV 18 / 52

我打個隻係2合1,,, 慧研康(唔記得個名,,唔係阿SA個隻4IN1,,係另一隻)

我冇CHECK到 HPV,, 反正就打左2合1先 ...
candy, 如妳沒有做 hpv dna 測試?沒有異狀,根本可能沒有感染 hpv。

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:14 發表

我都係, 雖然過了一年多, 我重會好留意下便, 成日都"形"住
955 , 你的情況應該穩定了吧。之前你曾說想生孩子,現在怎樣呀?

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-18 11:44 發表

去年試過2次人工授精, 不成功

去年八月停了JJ炎, 但十二月發燒, 又出番. 後來睇醫生, 現在又好了

我想在3月跟老婆行埋要BB, 但現在失業, 都唔知................
955 , 不要太擔心,現在的經濟比之前好,你應該很快便找回工作,你做的行業方不方便透露是甚麼?有沒有供樓付擔?

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-18 13:25 發表

師兄, 上次問過醫生, 你該係中左皰1型, 所以返發機會低, 我就唔同, 係2型, 幸好就算返發都唔係好嚴重, 不過都唔知幾時先唔返  我同你都差唔多大, 行埋同生小朋友的確係有啲擔心, 不過最好都係問下醫生了 ...
熊貓,請問你病發時有甚麼症狀,感覺?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-18 19:23 發表

佢老味個狗餅拖緊我糧(但過年前一定出哂),
返到去做野仲俄9我.
我都想抄佢.
不過都係為左個一皮野捱多十零日啦...
我過年前清哂d數食埋收爐飯我就炒佢老味.
我新年後已搵定路.:lo ...
老友,不要嘮氣,身體要緊。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-18 16:38 發表

我都未做第2次既柏氏,過2日會去,所以我都唔知收得貴唔貴,,,但我問過人做leep 好似 15k, 我有買保險既,可以claim

如果你再有問題我唸要睇你係去到咩情況,, if 係 CIN1, 唔駛做都得,, 佢有機會會自己變返正常
應該沒有問題,放心。

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-20 18:40 發表

講開, 我老婆最近手背有2粒疣(其實都有出了一排), 需耍看醫生???
955,手的疣不同生殖器官那種,不用擔心。

引用:
原帖由 raptor12 於 2010-1-20 07:45 發表
Welcome to our Forum.  Your question addresses a topic of importance and of considerable concern to clients who visit this site.  HPV, as you no doubt know, is very widespread with over 85% of adults  ...
之前曾經在外國的網頁讀過有關資料,以前的理論是 hpv 病毒永遠存在體內,但新的研究發現,如過了半年不復發,再長久一點,身體的病毒會低至用最精密先進儀器都不能檢測到,只要沒有接觸新的同類病毒,是極少會復發。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
candy, 妳的意思是驗出有很多類型的hpv ?或是有很大數量 hpv?因為那些疫苗廣告說不會同一時間感染多類型的 hpv,不過如果妳細胞正常,只要定期檢查,問題應該不大,妳的醫生對妳怎樣說?

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-26 11:49 發表
出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到 ...
candy , 看過些資料,曾經有性行為的人,超過有 80% 的機會感染 hpv,因沒有症狀及檢查,所以不知道,而如身體免疫力好,會將病毒壓抑或清除,Dr Ho 都曾說, hpv 在外國更加普通,很多時都會不藥而癒,不要太擔心,最重要心情要開朗,會增強免疫力。

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-1-27 09:35 發表

其實我都有唸,可能係以前都有左hpv,,不過係我自己冇check所以唔知,而家去check先知係咩一回事。而家突然間一野check到咁多出黎先驚

即係想當日咁,,,一發現有STD真係擔心左幾耐,,驚左幾耐!!!

呢一世都會記住 ...
candy , 如有時間,今晚 7:00 ( 27號)  亞洲電視,有一節目關於子宮頸的病,看後如方便可否將些資料寫出來?因想看,但未放工。

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-27 16:22 發表

八卦問下,你其實系米以前,隊酒吸煙成日溜連酒吧,的士高果類人?
過去已成過去,無謂要知道。

回復 10092# 的帖子

你試試旺角惠豐中心 15/f

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-12 11:09 發表

可否多講一些手和生殖器的疣的分別, 我身, 面, 手都有疣, 唔知會唔會野開???
955 , 性器官的疣和手、腳、面上的不同。但如果這些地方有傷口,而又接觸到性器具官的疣病毒,是有機會感染的。

引用:
原帖由 95555052 於 2010-2-12 11:35 發表

我想問, 男人有hpv可以check嗎?
我無出疣2年, 安全???
男有 hpv 都可驗,超過一年應該算痊癒了。

引用:
原帖由 amagi9sy 於 2010-2-12 18:18 發表
回復 10092# 的帖子

你試試旺角惠豐中心 15/f

係咪DR.HO? 果個係叫咩DR? 佢好嗎?
朋友,你真聰明,如果不是,為何給你這資料?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。