推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 candycandy 於 2010-9-7 22:42 發表

無錯,,鬆了一大口氣真係,,, 加油啊!!!
Candy, 醫生現對妳有何建議?

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-9-20 22:05 發表

我一向都唔煙唔酒, 最多都係同朋友飲一兩杯啤酒, 又唔成日捱夜, 都唔知搞咩會抵抗力差, 唯一一樣真係無做咩動運, 一般皰返發, 就算唔食藥, 都會7至10日無晒事, 我之前試過兩次睇中醫, 不過無咩料到
情緒不好和飲食習慣或會有影響,試試改變。

相關搜索目錄: 飲食 啤酒

Candy, 近況如何?

Candy,近況如何,身體好嗎?

Candy, 因妳和我太太的情況相似,我都想知妳近況如何?想請問妳的hpv 轉回陰性嗎?婦科醫生有沒有叫妳陰道鏡檢查?我太太婦科檢查正常,但HPV 仍未轉陰性,心理時常有很大壓力。只有一個婦科醫生的判斷,妳相信嗎?

引用:
原帖由 candycandy 於 2011-1-7 12:12 發表

發夢啦,hpv dr.ho都講過,係同自己既dna洗左牌,又點會有得轉返做陰性,應該咁講如果你係排斥到既,你應該唔會check到有個隻hpv no.係到囉原先,所以有左就係有左,冇得講, 我連續幾次都係check左 ASCUS,所以我都係KEE ...
Candy, 如婦科檢查是正常,需不需要再做陰道鏡檢查?可否問問妳的醫生?或是妳的婦科醫生叫妳這樣做?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-1-10 11:53 發表

garamon & candy你地而家點呀? 應該無咩問題啦
Stanley, 停了出疣約1年半。現只擔心太太,hpv過了2年仍未被清除。

引用:
原帖由 紫崇 於 2011-1-20 07:56 發表
Stanley兄點解攪咁耐既?????
我就終於叫做醫好左大腸桿菌jj炎啦,
黎緊就到政府睇番泌尿科
Candy 姐又係好慘, 比d衰男人野到~
朋友,你的手掂完肛門就不要直接掂尿道口,很易傳染病菌,很多婦女去完大便向前方向清潔,掂到尿道口都易染病。

相關搜索目錄: 清潔

引用:
原帖由 stanleysex 於 2011-1-18 14:11 發表

所以大家放鬆d萬事有我墊底, 大家努力!!

尋晚聽電台聽到cd rom依句, 即刻諗翻起好快幾年, 6年裡面個個都話以後唔會做cd rom, 會睇會講翻, 所以點解依度版主有依條唔準比醫生料或公開係度, 等希望大家唔好賣廣 ...
Stanley, 如果不是看見數年前你的 post,我都懷疑你是否真的有這些病,因為你態度好像很樂觀。你太太知不知你的病?

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-3 21:53 發表

多謝師兄意見
師兄果時攪左幾耐先清到非淋 ??
有時心理不安也會產生很多似病的症狀,我也有此經驗。( 我也是Dr Ho 醫好的。)

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-3-4 11:15 發表

同感 ,上網睇病徵 越睇 好似咩都似咁
好大壓力 ,又唔可以同朋友家人傾訴....
不能說的秘密.........
師兄治療左幾耐?
在Dr Ho 那裡觀察及治療共9個月,現停了約 1年半,主要是醫治疣。

引用:
原帖由 hpv 於 2011-3-23 23:46 發表
Stanleysex兄,伙記兄,黑百合兄,Cindy姐,你地依家係咪好番曬,好唔容易先至睇哂咁多版,可否分享一下你地依家嘅情況呢,我好番一年啦,老婆重想要bb,但最近因感冒竟然番發,前曰先睇完drHo冷凍咗,唉 ...
普通感冒應該沒有可能番發,你有沒有吃煙?我都曾經感冒,每天只睡 5-6 小時( 零晨 1時睡,7時起床),疣都停了一年半。當然我不煙不酒,沒有夜生活,睡得少只是早起床回公司工作。

引用:
原帖由 hpv 於 2011-3-24 00:02 發表
係呀,唉! 番發咗兩粒响龜頭底部
有沒有冷凍?是否變大點了?因很久前都見有 2 點似你說的地方,但Dr Ho 說是腺體,沒有冷凍。現在仍見,沒有任何變化。已超過很多個月。

引用:
原帖由 TTTT1 於 2011-3-29 22:51 發表
希望有好番的師兄分享下唔用dom,生仔的問題la~~~
我將會嘗試生孩子,疣已停了1年半,Dr Ho 及太太的婦科醫生都說可以,沒問題。

引用:
原帖由 24751469 於 2011-3-30 17:27 發表
小心点啊!带套套啊
請問你是否情況似我或有經驗?所以就算我的疣停了這麼久,仍要用套?

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-4-8 01:57 發表
想問下各位師兄, 如果生花係肛門係唔係會好痕同會摸到一粒一粒鞋鞋地野咁?

我之前醫前面條J, 凍左之後第二日, 心理壓力太大, 走去同醫生講屎忽好痕, 驚有花, 佢話, 無事喎, 白比診金. 去到睇尾二三次(覆診)果時,  ...
病毒數量太少,便變得沒有影響力,所以有說可能是被免疫系統抑制,或被清理。

引用:
原帖由 maksim169 於 2011-4-11 08:59 發表
更新一下先

上個星期因為肺炎入左廠後 ,睪丸後面d線體 好似有比較唔舒服 同谷
即刻死左去睇 dr.ho ,dr,說線體要比較耐先可以清得到 ,希望明天會更好 ,
唔知呢到有冇師兄有過 慢性附睪炎 呢 ?
不用太驚,我2年前曾在中環名醫集中的地方看一個有經驗的泌尿專科醫生,他說現在網上的人時常說甚麼慢前、睪丸有病等,是誇大了、不容易有這些病,就算我說曾出疣,他為我檢查時也沒有戴手套,只是事後洗手,不當甚麼。

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-4-11 17:33 發表

係唔係梳中間界果個前Legco議員?
不是,但都是有經驗的資深醫生,年齡都頗大,曾經幫朋友的父親做前列腺手術。

引用:
原帖由 bebebaba1234 於 2011-4-12 00:16 發表

其實泌尿科醫生識唔識醫花, 淋, etc...
有認識,但建議你找回皮膚科醫生。

引用:
原帖由 markchan2323 於 2011-7-31 23:19 發表
這兩天食葯外用新方法:

1) 用滴露浸浴,一缸水落4蓋滴露,o拿o拿地,睇下殺唔殺到d菌
2) 跑步,今最跑左3km ,約半小時......
3) 食水果,每日都食幾份水果。

心理作月覺得好左小小,但一坐得耐缸門都係會痕 ...
肛門癢會不會是穿的內褲不是棉質,不透氣及敏感,試穿Boxer 型棉質內褲。

我的個案

1) 2008年10月發現有疣。
2) 在 Dr Ho 那裡冷凍了十多次。
3) 每日晚上約 1時睡覺,早上8時起床。
4) 不煙、不酒。
5) 沒有吃甚麼補品或藥,沒有介口,如常生活。
6) 2009年7月停了。
7) 2011年 7月開始嘗試生孩子,等待成功!

引用:
原帖由 omg1157 於 2011-8-9 04:19 發表
hello everyone,我想大家幫一幫我,thanks
小第今年17歲,男仔一名,之前無卜過野,直至我係上年8月,11月同埋今年3月總共3次去左叫雞,我到依家都記得嗰3條女個名:s,我3次無論吹嗰陣時定係卜野嗰陣時我 ...
看看我的個案,不用太驚。                                                                                                                                                                                                                                                                                       
1) 2008年10月發現有疣,每次很細點。
4) 不煙、不酒。
6) 2009年7月停了,應該可能表面上的疣已清。
8) 內衣褲和自己太太一起洗,沒有分開,她沒有問題,疣是皮膚磨擦才感染,是 Dr Ho 告訴我。

不值得再在這裡講經歷

這網的人,無膽、無知,最重要無禮貌!

生疣的朋友看看我的個案,不用太驚,耐心點就會好。

1)2008年10月發現有疣,每次很細點。
4) 不煙、不酒。
6) 2009年7月停了,應該可能表面上的疣已清。
8) 內衣褲和自己太太一起洗,沒有分開,她沒有問題,疣是皮膚磨擦才感染,是 Dr Ho 告訴我。

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 17:44 發表

師兄, 你咁講大家都安心好多, 你隔左幾耐先出第一次疣呀? 你生係邊個位?
不很清楚,最早期有數點在陰莖上,未到龜頭及冠位位置。

引用:
原帖由 worryme 於 2011-9-20 18:36 發表

用手摩 感覺到凸出來? 有無color ga?
可能是很細點,摩不到凸出及粗糙感覺,但如果是疣,是生長在皮的表面上,不是由皮下突出來。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。