推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 health222 於 2009-1-30 01:21 發表
Stanley 哥,點解你成四年都未好番既,係唔係都係花花?你接受既係咩治療? E生有無講咩問題所以成四年呢? 我今日都連續睇左成三十頁。 Anyway 一齊加油。假若有兄弟係斷左未既,我地都一齊努力。
其實你已經好幸福架啦, 你講左俾你老豆聽佢仲肯俾錢你醫
換著係我, 我屋企人實剷到我仆街...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-4 14:01 發表
不過講得岩, 4年了都重係咁, 我都係收筆了, 希望各位兄弟早日康復, 以後有咩可以pm我, 我唔會再post了. 再見
Stanley兄, 唔好收筆啦, 我地好多兄弟都需要你既經驗同意見架, 繼續同我地一齊打仗啦

我尋晚發現到JJ好似又出多左兩粒扁平疣, 咁快又出, 真係灰爆...
都唔明點解戒左煙反而仲會出得密左...

我都真係開始有d厭世既感覺, 唔知場仗幾時先打完...

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-5 09:45 發表
Black Sarena , 你近況好嗎?
Garamon兄,
你近排情況點呀? 仲有冇出新野呀?

我今日都決定試下去睇何醫生, 睇下會唔會好d
唉...有d驚

今日睇完Dr Ho, 佢用藥水試完, 話我果兩粒應該唔係wart...
但佢叫我可以繼續搽多一排藥膏試下, 咁都冇咁擔心...
係呢, 之前好似有兄弟話果度有個姑娘幾好既, 係邊個呢?
我淨係見到登記果度有個肥婆好難頂...

其實有冇兄弟知Dr. Ho用唻試係咪疣既係咩藥水?
滴左落去冇變白色係咪肯定冇事?

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-2-12 01:03 發表

我唸有時如果有懷疑照查好d
Dr Ho都係叫我可以繼續搽藥膏 (原本已搽緊) 試下, 佢話如果唔係疣既就應該會冇反應既...
但就算真係唔係疣既, 我都覺呢兩粒黑色野好篤眼篤鼻, 好煩...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-16 23:14 發表

所以睇過政府就好易比人知.
睇私家, 你不講點check你睇過咩醫生?
我就不怕, 我打散工無lee d褔利.
我一開頭都睇過政府, 仲要係俾個私家醫生叫我去睇, 話平好多...
因我係响大公司做的, 而家都好後悔...
希望唔會出事啦, 唉.....

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-8 23:32 發表

我意思係你寫左之後有record.
比公司人知道真係有影響.
lee度之前有個兄弟比同事知道左.
(佢去社衛搽藥水比人見到 )
之後比人唱到全公司都知.
局住轉工.
之後都比人追殺, 連新公司都知.
不知佢 ...
佢係搽藥水俾人見到咩? 乜唔係公司幫佢renew保險時check到咩?

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-18 00:29 發表

你公司多唔多過20人?
如果多過, 反而冇咁驚.
因為可能不用填
我公司好似有百幾人

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-18 20:08 發表

咁就應該唔驚.
因為不唔洗填病歷的.

不過保險公司CHECK唔CHECK到我就唔SURE.
CHECK 到又會唔會講番比公司聽?
明白, 師兄你d珍珠疣好番哂未呢?

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-19 20:26 發表

好番好耐架啦.
你呢?

其實我就唔係好明, 保險本身都一定唔包呢D 病.
咁點解佢地又要問到咁呢?
我一個月冇再出, 仲有排捱...
我都唔明點解保險佬要問到咁

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-21 18:46 發表
兄弟!網上找到的!余浩德醫生Dermatology (皮 膚 科) 答說,大家可以參考下;

聽說若果性病疣兩年後無復發,等同於病癒。 請問可否這樣說呢?  Wrong

有沒有病例假若有兩至十年後也不復發,有沒有病例在更後的 ...
咁即係點? 永遠冇得斷尾??

DELETED.....................

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-2-24 19:51 發表

最大問題是公司一定CHECK到.私家醫生有機會CHECK唔到.政府100% CHECK到.
Tony哥, 歡迎你返唻...

100% check到意思係點? 公司既醫療保險公司一定會主動check?
Check到又係咪會無端端去通知我公司? 但我從來冇要過公司俾錢睇呢d病喎
可唔可以透露多d? 因為我好担心俾公司知道, 買唔買到保險我冇所謂...

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-24 22:48 發表

其實我都唔係好明.
政府要CONTROL叫人去睇就講到一定保密.
又話唔可以歧視之類.
但到頭來千百樣野會令你要爆哂D野出黎
保險公司要計風險我明.
但批或唔批點解要講番員工病歷比公司知呢?
我諗公司要知批定唔 ...
仲有就係好多病都比椰仔嚴重, (好以肝炎, 糖尿等), 唔通呢d又唔批? 咁咩病先批?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 19:54 發表

上次疑次凍左之後無乜事...
又係等緊好返.
只係疑似, Dr Ho都幫你凍?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 22:55 發表

係呀. 佢有懷疑但不sure個d.
佢都會主動凍左佢.
我咁耐以來, 凍咁多次佢都係收過我一次冷凍錢.
(定係佢以經加左係診金度? )
可能我個位細同數量少, 同只有一個位.
但我上次有兩粒疑似 (我上次係第一次睇佢), 佢都話覺得唔似係
叫我可以試下搽下藥膏睇下先, 冇主動提出冷凍既...
咁你而家每次冷凍收費幾多呀?

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-2-27 00:00 發表
各位師兄.
我個袋袋..有幾點結痂淺黑色的東西..無凸起..但係眼睇就明顯唔通其他皮膚色..
一時沖完涼會痕...睇普通家庭醫生.話毛囊炎...
最後去搵DR>HO.佢仔細睇過都係話毛囊炎..比咗藥膏....搽..佢話唔咪椰 ...
我之前有一粒都生喺靠近根部既袋袋...
但你睇過兩個醫生都話唔係, 相信超過9成都唔係架啦

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-3-2 20:22 發表
用過幾次Wartec, Wartec 好快令D疣甩晒. 但不斷復發, 好煩惱
你意思喺相同位置再出??

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-2 23:47 發表
我剛搵完Wartec資料.
佢好似同3m係差不多用法.
有無兄弟用過?
我而家都係用緊wartec, 因我女朋友早兩個月有花仔, 搽完wartec之後都而家都冇事...
而我又喺半個月前發現兩粒疑似, 但睇過兩個醫生 (包括Dr Ho) 都話應該唔係, 我問佢地我可唔可以試下搽wartec, 佢地都話得
而家有一粒甩左冇再出, 但另一粒就又出番, 我諗住睇下呢次甩完會唔會再出, 如果再出都唔知點算, 因兩個醫生都話唔似係...

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-3-3 19:36 發表

我每次用完D疣甩晒, 但次次兩星期到就復發
咁你開始接受冷凍未?
唉...如果我搽完再出, 我都諗可能去做冷凍...

唉...今日又發現左兩粒疑似既plane wart...真係好冇心機
決定星期一上去俾Dr. Ho望下, 如果係就即刻冷凍, 但衰在近排真係冇乜錢...
都唔知仲要用多幾多錢...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。