推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-3-22 10:54 發表

西水都會傳染到椰仔...
所以戴套都中.
但椰仔唔係要皮膚接觸先傳染到咩?

引用:
原帖由 Roby123 於 2009-3-23 21:02 發表

花花真係好難搞喎
你去左搵Dr. Ho未??
我今日上左去, 終於証實左又再出...仲第一次接受左冷凍...
唉...希望亦都係最後一次啦....

我想問做完冷凍, 個水泡幾時先會冇?
穿左係咪好大鑊架??

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-3-24 20:35 發表
我想問做完冷凍, 個水泡幾時先會冇?
穿左係咪好大鑊架??
有冇兄弟可以話我知呀??

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-31 13:45 發表
現在每隔數月檢查一次,現在沒出疣,但感染了 hpv 16。
椰菜化一般係由hpv6 & 11引起, 所以感染到hpv16未必會病發

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-3-31 14:44 發表
但如果我和一個冇感染過既人做,, 而我係有,,, (冇復發情況下),, 咁唔帶套做會存染嗎?
我問過兩個醫生 (包括社衛), 簡單d講, 椰菜化主要靠接觸到病發既肉粒傳染, 冇病徵既時候傳染性會大大減低

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-5 10:03 發表

你都好過我, 我又發了疣, 明天15/f見
Stanley兄又出?
新位置定舊位置呀?

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-6 15:45 發表
各位, 我今日去了15/f dr. ho睇, 佢見到我有粒野,不是好sure是否疣, 佢話機會一半一半, 佢用了磨dna法抽取化驗,要等report 不過臨走佢話其實照睇不是疣既機會大d

大家你覺得以dr. ho咁有經驗, 你覺得佢咁樣講是否 ...
想問下你咁樣化驗要幾錢呀?

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-6 22:05 發表

我想問, 佢話不是疣既機會大, 以一個專科醫生來講, 是否信得過, 我知我咁問多魚, 其實只求心理上好過d
因醫學上沒有百份百既野, 所以醫生講野一般會有保留
如果佢話機會不大, 我覺得應該可信

引用:
原帖由 health222 於 2009-4-6 21:53 發表
stanleysex  ~ 覆診如何啊?好左幾耐先番發?

我上星期覆左一次診,Dr Ho 話無左D花花,叫我開始搽 3M 希望一次搞掂啦。
你就好啦
自從上自凍完, d焦都未甩, 已經又出左d疑似, 而家都係試下搽藥膏先...

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-7 22:40 發表
5 個工作天先有.....
睇報告洗唔洗俾錢?

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-7 23:29 發表
不用的, 係呢我想問下3m呢隻野有冇用既呢?
我未用過...
我聽朝都要去搵Dr. Ho啦, 唉...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-4-8 00:50 發表

疣定寧=3m
用來剌激身体對抗d疣
今日又上左Dr. Ho度做第二次冷凍...
但收費都唔係比第一次平好多...
診金530
冷凍都要400
我想問係咪之後每次都會咁貴架?

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-8 12:39 發表

唔係嫁,,你睇過10次以上就好平
診金+冷,500
10次...?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-8 12:52 發表
bad man,我相信處理位置多少也可能有關,我除最先1、2次收多過$400外,以後每次都是$400連冷凍,如另外給藥另計。
我今次凍左五粒 (有兩粒係疑似)...
唔知點解近排愈出愈密, 我担心以後都咁貴既話, 真係頂唔住...

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-8 13:37 發表
有疑似個d未茶下3m,頂住先
佢冇開3m俾我, 同埋3m唔係用唻預防咩?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-8 17:46 發表

係嫁,,問佢拿,,一定比你,,但係茶左粒野,明顯謝d,之後左冷凍左佢
下...乜原來要自己問佢架...
仲有我想問一問, 冷凍完之後, 沖涼果陣洗唔洗特別小心呢?

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 health222 於 2009-4-10 00:58 發表

Bad-man 一齊努力啦!我都係凍左兩次,開始搽不過每次搽完之後,第二晚都好鬼痕,好似會損。我中招個位好麻煩,係條帶上面,有時硬一硬都有D痛。
唉...唔知點解自從戒左煙, 反而係咁發出黎
之前冇戒煙, 成兩個月都冇事...

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-17 09:25 發表

garamon,, 下,,乜冇出疣都可以去check HPV DNA既咩??? 咁點解醫生又話我冇出疣既基本上都冇野可以做到??? 不過我一間都會去CHECK 衣源體,,,咁我一間問下個個醫生,,睇下佢點答啦,個個醫生好似又係,,,,, 麻麻地,,, ...
疣主要係由HPV6 & 11引致, HPV16係高危型, 一般唔會出疣, 但可導致子宮頸癌...
所以要定期做抹片測試

我今日又上左15F覆診, 佢話疑似果D係毛囊, 仲話肯定係, 但我唔記得問佢點解毛囊會冇毛生出唻...
之後我問佢開左幾包3M, 希望可以一路都唔再發啦...

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-25 11:50 發表

平日6:00-6:30,,星期六下午個d係咪就要早好多book啊咁??

唔該你啊pc0123.
我未試過要提早一日book, 次次都係即日book, 可能係我好彩

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-26 02:16 發表

15F好專業, 放心

毛囊唔一定有毛
下, 乜原來係咁架...
聽完你咁講, 我都放心小小, thanks

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-30 13:45 發表

1月啊,,咁你而家都可以check埋梅毒加aids啦wor~

係呢你book左今日幾點到睇dr.ho,,我未去睇過dr.ho,,我係葵芳睇緊一個皮膚科+性病科的, 我仲以為即日會好難book到dr.ho

係啦,病向淺中醫,快d睇快d keep返好 ...
我開始都係响葵涌果邊睇, 你個醫生係男定女呢? 可以講姓咩嘛?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-30 17:06 發表

係新都會黎,姓張,男黎既,,,會唔會同一個?

如果真係咁岩同一人,,,,,你覺得佢掂唔掂??
oh...我睇果個姓陳架, 唔同人...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-8 22:28 發表
吾係返發...
做人真係好吾開心...
咩事唔開心?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。