推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位巴打大家好....
我在早幾個月前發現自己的尿道口對下連接包皮的地方,多了一個小洞,但唔係損口,都損到,無濃無留血的...所以一直都無理,近抳一個月到發現有了小肉粒,因為開頭唔知係咩野,所以(妰)過下,自己(妰)到留血,但都無咩理,到抳兩日發現個形狀好似唔同左,但無咩點大到,但開始驚驚地,去左油麻地政府到看醫生.....
去到星期二手術日再加要洗地所以朝早無得睇,d清潔叫我下午2點再來排隊,但我下午要返工所以無去到,到星期三朝早去到,要登記名,地址,電話,身份証等等(我見有網話唔洗登記個人資料架wor,咩唔係既咩??),之後又等嗌名,嗌名後先確認一次d資料,之後再等嗌名,再嗌名後先去後面一間房入去吹水,問第一次性行為係幾時,最後一次性行為係幾時等等,之後又出去等嗌名,嗌名後就入三個房,同個醫生講話有粒野係果度,之後就比距睇,距話我抳粒係尤啊,我話係咪無得斷尾架,佢話比較難,之後仲想問多小小野,叫佢再睇睇其他地方,佢好似唔係好耐煩o甘望多一眼就話果d唔係,無野既(我覺得之後既佢都無認真再睇過,又唔幫我驗下有無其他野),之後問我駛唔駛驗埋血,驗愛滋同梅毒,我就話驗,講既同時都好似好想趕我走o甘,o甘算啦,出去驗血啦....點知抽完血之後同我話要三星期先知結果,心想...嘩,唔係丫ma....抳段時間既壓力真係可以殺死人架wor...唉...都無計...政府d野就係o甘....之後再等嗌名,嗌名後再入去見多一個好似醫生既人,但講真,真係唔知入去做咩,佢只係同我講左兩句野,叫我交問卷,就叫我去5號房搽藥了......好啦,之後去到5號房比個位置佢搽啦,全程佢既態度好似想殺人o甘呀...
之後一星期後先再去搽過......唉....咩藥都無比我拿走,仲要等成個星期o甘耐...都唔知要幾時先好得番呀......
死啦.....真係好鬼驚呀....壓力好大呀.......
同女友講....但佢話佢好似無咩野(我同佢中間有咩爭執就唔講了).....又表面上發現唔到有野...
唔知有無巴打知道,就算女人表面發現唔到,有無可能去醫生到check到既呢??

相關搜索目錄: 清潔

各位兄弟,疱疹二型有咩正狀架??
係點樣先發現到自己仲左招架??

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-17 00:30 發表

下體出水泡, 痕, 痛, 有傷口, 身體有感冒徵狀

可驗血, 不一定準, 我在15F驗不出, 但有
師兄,唔該晒......

我都分享下我既情況吧.....
自從發現左一粒,係政府到搽了藥,過多兩天,堵係兩星期前,根據抳度既介紹上了15樓,比dr,ho發現多一粒,兩個地方都做了冷凍,昨天去了覆診,dr.ho話沒事了,又話果個地方應該無o甘易返發的,仲比了3m我返去隔天搽.......
希望情況好轉一直都無事啦......
順帶一提,我女友都去了做所有既檢查,都完全無事(包括A屎).....
明天到我去政府度攞抳個結果了,希望無事啦......
本人一年前最後一次去了玩(未識現任女友前),到差不多一年後個尤仔先出現的.....~_~

引用:
原帖由 hellocarcar 於 2008-12-17 01:08 發表

唔該晒...
咁都好d   
最怕趕唔到返工...
凍完會唔會影響到行路架??
凍完頭10--15分鐘會感覺有d痛的,但不至於會影響行路.....
之後如果細心感覺下都會有小小痛,但最多都係頭一兩日堵....
基本上唔會痛到行路有影響的,放心啦....
其他外人都看唔出的....^^

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-17 05:49 發表

玩咗一年後! 即是我還未過潛伏期(巳過九個月)
如果只係尤來說,一般如果計上次玩完之後一年都無事,基本上就無事的了....
但如果一年內發過出來,醫好後,dr.ho話就要觀察兩年,如果兩年內都無返發,就一般都無事的了...
但佢話唔代表你體內無hpv病毒啊,只係有可能你既抵抗力可以壓制住d病毒的....
就算10幾廿年後返發返出黎都係有可能的,同出完水豆,既蛇一樣..好睇你個人既抵抗力的...
所以一般都斷唔到尾的...
所以如果仲左招就真係要介煙介酒,盡量早d睡了.....
希望過幾年無事一世都唔好返發就好了.......

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-12-17 11:49 發表

garamon 兄,

我ok 呀, 有心, jj d中過d位都沒問題, 肛口摸到果粒都沒番發, 入面就唔知了, 不過有時有少少痕, 再過兩個月去dr 度check. 3M唔好在另皮膚自行發炎, 真係好易野到, 我唔明dr ho 什麼情況下會主動 ...
我前兩日都見dr.ho都有問我想唔想搽下3m的...
佢話可以增強抵抗力無o甘易返發的....
佢既問法都係睇我想唔想要....
我諗有可能視乎每個人既體質同病情而定瓜....
我諗如果有d病情唔係o甘嚴重,有可能可以唔駛搽的....
不過,佢都再三提點我,要隔日先好搽,同搽好溥好溥係患處好了....
仲教埋我點樣炸小小出來搽哩....^^

順帶一提,今朝返工前去政府到攞報告,證實無A屎,無梅毒.....
看來個天都比機會我重過新生呢.....
只要一年唔返發就無事的了....^^
以後真係要生性做人了......
最多再頂唔順都係出來打下飛機好了.......

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-12-17 12:04 發表

講真, 有幾多種皮膚病可以斷尾丫..唉, 有d係致敏性引發, 有d係天氣引發, 當然身體情況都有影響. 我小腿的癬就同疣相反, 皮膚愈乾愈易番發. 重有, 身上其他地方都可以中疣的, 尤其是去泳池游水都有人中過. 睇你當 ...
如果係泳池都仲招,就真係只能講句唔好彩了...~_~

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-12-17 12:24 發表

aids 梅毒 只要有domdom 都好安全, 疣就真係防不了
最慘既係我前幾年,因為個人個心好空虛,有時出去玩得好唔安全呢.....
雖然一般玩得唔安全既女女,都係搵d剛剛出黎做呀,或剛剛係郷下落來果d....
但講真自己都知就算剛剛出黎做,佢同之前既男人有無野都唔知....
就算剛剛係郷下落來,又唔知佢係郷下做過咩野??
就算d女女以前無事,一落來做,如果比d雞頭試先,安唔安全自己又唔知.....
抳d野當時自己都知,但當時就諗住就算中左a屎都無所謂啦.....
反正咩都無,都係一死堵.........
但一當依家自己有女友,或開始有事業既時候就知驚了......
唉....總之無事就好彩啦......
之前試成7-8個女女唔安全既都無事....
都真係感謝上天羅.....

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-12-17 12:24 發表

aids 梅毒 只要有domdom 都好安全, 疣就真係防不了
chitau講得好岩,尤真是防不了......
但老實講男人既野,大家都知啦.......
依家大家有d仲左招無耐,有d就仲醫緊,有d就觀察中...
所以大家先斬釘帶鐵o甘講唔再出黎玩.....
但一過多幾年,或十年後,有可能個心一起來,又忍唔住想出去玩一次半次的了.....
如果真係有兄弟,忍唔住,最好去飛機場打飛機算了,如果再忍唔住,就唔好再環保吹,
或環保做了,盡可能搵番d相熟既,佢地又好驚抳方面既野同好講衛生既女女好了.......
真係唔好再出來亂搵女玩啦........
起碼都叫做減低下再中招既機會丫....

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:01 發表
社工好煩的-_- 一陣話我咁細個就咩咩..  要入去的
我覺得如果真係好怕講比直屬親人知,不如諗諗你有無d咩表哥,堂哥等等既大哥哥同佢地講丫.....
當然要係出黎做緊野果d啦,至小你都可以問佢地借錢搞點個病先,你再慢慢還比佢地都唔遲丫...
而且都算係同一輩,一般思想無o甘固執的,起碼容易溝通一d...
如果無d哥哥既話,就搵下有無表叔等等既人,思想又開通d既同佢傾下,搵佢幫下手先丫.....
如果再真係無抳d人既話,就唯有同你媽媽講的了......

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 23:23 發表
我想問有呢個病.. 系咪一定系[咩咩]先得返黎!?  可吾可以系衣物到野返黎!?
如果是共用衣物或毛巾,是有一定機會會傳染到尤的....
但一般患者用過後,你立即用,而你又有損口,才會比較容易中招的.....
我聽說(都只是聽說而已)..患者用過後的衣物或毛巾,那些過濾性病毒都只能生存三小時左右(只限是尤這個過濾性病毒,其他性病我不敢說,特別是淋病,經衣物傳染的機會都幾高的..),如果在這段時間左右時接觸過這些衣物,就會有機會中招的了,但尤小說也有70幾種類型,是否能一概而論,我就不敢說了,再者我也不是醫生,以作參考就好了........

其實佢係咪真係14歲又有咩所謂丫,就算佢唔係14歲,再點樣博可憐,大家都唔會比資料佢既........
就算因咩原因中招都好,一般都係自己有份衰咸濕惹番黎既......
o甘就更係要自己努力看下d post自己搵資料啦,而且又唔係無係度講過同比人cancel左.....
我都係上來抳度後,看到金精火眼自己搵d資料出來渣,而且抳度d師兄都好好人,經常都有提大概係第幾版左右有機會搵得番d資料出黎既.....
如果佢唔係14歲,想扮野舒發下心理壓力既,咪由佢講下羅,反正好似依家o甘樣,唔知同唔同屋企人講好,抳樣野,就算大家比左幾多意見佢都好,對佢都無得著既,咪由佢吹下羅...這是假設他不是14歲的話....
但如果佢真係14歲呢,o甘抳d意見應該對佢都有不多不小既幫助啊,o甘樣反而再幫多一個人,不是很好嗎??
除左講dr d資料外,佢問既其他問題,就算佢唔係14歲,基本上抳度既爸打都願意解答既.....
所以其實佢係咪14歲,又有咩所謂丫....只要唔係搞事就好了.........

相關搜索目錄: 小說

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-19 01:12 發表
仲有.,佢14歲.,咁佢前女友都差唔多大.,照道理性經驗同有性病疣機會唔大.............
其實佢只得14歲,照理佢女友都係差唔多堵....
理論上就應該好小機會會有野的....
除非一係,條女好濫...一係男既出去玩過(包括d場).....
或者學d師兄所講佢唔係14歲吧.......~_~
但點都好,如果真係中左招就最好快快搞左佢好了......
如果無事就唔好來搞事好了.....

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。