推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

龍虎門討論區

死肥狼,為左谷書乜都夠膽死,九唔搭八咁整瓜老妖,但係又唔捨得俾佢死,要佢半生不死咁,呢d 編劇水平on 九到冇人有,除左肉記,我諗只有馬蛇至有本事度得出,爛仔門去死啦!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-11 02:32 AM 發表

如無記錯,好似有四龍幫佢~
係有四龍份,四龍仲俾二郎神做瓜埋

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2006-11-12 03:32 AM 發表

舊著三郎原本武功唔高

因為自己兄弟鬼打鬼,死九哂,鐵家兄弟得番自己一個,唯有狂練上去

不過,佢死果期好好睇!!
三郎武功好高o架,只係性格問題影響佢實戰時o既威力,理論上佢唔比文殊差。

佢死得都算轟烈,同陳傲雲打茄輪俾陳傲雲咀死,都幾鬼「香艷」…

引用:
原帖由 isxman 於 2006-11-13 03:40 PM 發表

ha~~ha~~~~
"修羅男爵"可能係一個生得似男人的女人~~~~
好似鬼佬d健美女人咁款,煉到變男人咁,
比著妳服侍個男人婆,妳都想死啦~~~~~~~
修羅男爵……
老黃班編劇連諗名都懶,鐵甲萬能俠d 角色都拎埋出黎用,要個腦黎做乜?切落黎當凳坐啦!

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2006-11-14 02:49 PM 發表
我想請問邊個拍個個18分鐘o既dvd??? 拍得咁鬼清楚
可能係老妖自拍……
掛住拍唔記得還手,所以至俾藍浪渣爆個波而死……

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2006-11-16 09:11 PM 發表

老妖之死原來係指老妖精神到死。
下次話韋陀之死即係話韋陀冇的出場悶死。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-11-16 09:50 PM 發表
今期金鵬d衣著真係同黑龍撞衫喎...但係...點解劍妖去到蔘幫總壇...金鵬都唔俾件衫距著...蔘幫唔係真係窮成咁掛
老妖失驚無神龍精虎猛...乜事都無,唔好同我講...之前金羅漢o係老妖心房種下的 ...
上期果個應該係老妖o既替身……老母……
好似東方無敵有東方不弱咁,幾合理呀!

話時話,老黃家陣真係當左我地d 讀者係白痴,乜都夠膽死寫出黎,到底佢要搞到本書爛成點至肯收手?

引用:
原帖由 lcy2k 於 2006-11-20 06:50 PM 發表
點解劍妖身負陰世+九陽嘅功力再?#22021;?
d陰世、陽世、九陽一d都唔排濟兼仲好融恰添!
定係老黃失憶忘記左佢有練過九陽神功?
可能佢同金鵬玩陰陰合壁時走左火,所以冇入魔……

引用:
原帖由 獵食者 於 2006-11-25 04:13 PM 發表
點解好似冇人同我一樣認為..小珮自己返日本...呢個係好唔logic o既問題
我想問……之前老妖o係邊度遇襲?香港定日本?如果係日本,咁小珮應該根本就o係日本,又點獨自「返」日本呢?
如果係香港,咁就放心啦,香港有乜幫會大得過爛仔門?一響個朵出黎,對方莫話話傷害小珮,即刻俾埋保護費都有知!去到日本果邊,求其叫個阿四出黎接機咪得囉!

引用:
原帖由 火雲邪神西城勇 於 2006-11-29 06:50 PM 發表

我諗都有排啦,因為其實東方無敵唔殺劍魔,只為求證兩件事:點解劍魔向澳門聖母堂之戰放過火雲邪神,同向聖殿風雲點解要救走老邪神。(雖然大家都知事實)

仲有最重要既係,點解本來屬於小劍仙的干將,會落入東方無 ...
咁多野?2009年都未講得到啦

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-12-9 01:13 AM 發表
老黃結尾 d 說話, 令人覺得四龍好似會死咁. 佢為通天教打生打死, 而佢 d 兄弟都無打算救佢, 真係無乜人性可言.  

老妖o既閻羅勁其實都係邪門武功, 但之前洪東都無話要廢老妖功力, 所以相信風雷多數會無事, 而 ...
放心啦,四龍一定唔使死,家陣龍記除左嘍囉之外邊度會有死人o架

引用:
原帖由 撒旦G 於 2006-12-21 03:44 PM 發表
是勝過易筋.可是金鐘最早有寫12關只有達摩練成.到底新龍虎金鐘到那種地位不知.可是金和尚10關時以確定抗擊力勝白級到黑級.工擊力沒超過白極.邪神說要11關可超過黑級那11關時攻擊到黑極抗極遠勝黑級了.只是設定都會 ...
十關抗擊力勝白級,攻擊力不及,邪神話要到十一關攻擊力至及得上白級,唔係超過黑級。
之前有提及過,易筋、金鐘只係易練同難練之分,威力高低冇人知,要真係有人練成十二關再同黑級鬥一場至知鹿死誰手。

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-1-17 09:32 PM 發表

無上網一排...已經收到4封pm...其中2封有條茂利的大頭車頭相...
今日上黎又有兩封,傻狗真係得閒,仲要繼續o係度玩自問自答,傻得勻循

撩下隻傻狗先!

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-1-17 01:47 PM 發表

其實還有幾個人物提過但可能不會出場,例如金童的師父、少林寺的幾位高僧。
傻狗,今日食左寶路未?

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-1-14 02:09 AM 發表

唔好意思,我講D野係细时候睇武侠帝女花睇返黎嘅,套剧入边袁崇煥個仔係袁若飞。至于開城门让李自成攻入嘅人,係曹化淳嘅仔,叫左岭云。
嘩!呢套劇都差不多三十年,仲要係麗的劇集,你都有印象,勁!
當年覺得姜大衛跛手好型o架

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-1-27 11:59 發表

BAN7左佢啦...
成日咁樣COPY人..=.=凸
ban佢老味ip啦!又多個分身呀!

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-1-30 20:05 發表

其實真係唔明當初會俾韋陀昇上終極九章,因為小弟既論點一直係因為韋陀功力高出同儕太多(風雷個D廢料7重天唔計),所以遭到雪藏。D老編又唔肯用腦轉轉佢,例如用小弟多次提到個種"有限制既終章使用法&quo ...
唔好卦?d 功力上上落落咁,好肉酸,叫佢d 濕狗編劇度好d 俾韋陀發揮好過,如果唔係開左先例,盞令以後d 功力排行又再出現大混亂

小喇叭,台灣仔人娘連諗d 名都娘過人

引用:
原帖由 金拿督 於 2007-3-4 02:26 發表

其實自從邪拳道場改做正行後﹐D粉檔同馬欄都應該收晒左個啦﹐白蓮同蔘幚霸佔D武館黎做麼遮﹐為左幾間武館得罪風雷值得咩。俾我做風雷就化整為零﹐以游擊方式破壞兩幫o既生意運作﹐等兩幫蝕D錢多過幾間道 ...
話唔埋蔘幫同白蓮教都想轉行開武館,咪搶風雷d 館黎做囉

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2007-3-8 14:55 發表
各位, 睇左今期未呀 ?

今期節奏相當明快, 特別係小龍同星宿老仙打果一段. 超好睇, 小龍表現十分好, 完全無話實力相距甚遠o既感覺. 睇到老仙都要俾小龍打到吐血, 真係好心涼, 因為老仙實在太乞人憎啦.   :sauj ...
老仙係舊著時乞我憎人物頭三位,因為成日玩毒玩吸功打茅波,好討厭,今期俾小龍壓住打實在大快人心,希望新著可以早d 收佢皮,唔好成日出埋呢d 打茅波角色,俾d 忠奸兩方實牙實齒咁用實力打o既戲碼睇下好過啦!
今期小龍發威果下睇得我好爽,老黃呢次要讚!不過無情情咁快出卓不凡同活閰王,都唔知出黎做乜,如果又係出一出冇乜發揮就收番埋,咁唔出好過啦!咪俾我睇死,下期又用番三五七頁去介紹活閰王的話,老黃你就真係唔長進!

仲有,死台灣仔靜左一輪又出番黎發癲,係咪唔記得食藥呀?

今期小虎直頭白痴啦!頭一次當佢唔識野唔熟架步,但係有人提埋佢,條契弟都仲要口多,擺明係身賤,抵俾人炳。但下期多數都係打唔成,又閃埋一邊避開,仲分分鐘伸埋凶閻王幾腳都唔定。越黎越蠢,呢d 主角,要黎托咩!
今期雖然算做多數都係打戲,但係打得一d 都唔好睇,算係拖住黎打,老黃做乜事又跌watt?係咪想d 讀者儲多d 怨氣,到答問大會時一次過插你?

引用:
原帖由 風中之神 於 2007-3-16 02:03 發表

很明顯凶閻王早在第一次就對小虎記恨在心,伺機報復只是遲早的事,從捨雙王先針對小虎的動作可看出他是在借題發揮,極其小心眼,只許自己罵人,卻容不下別人對他的批評,名符其實的"量小非君子"啊!
咪係,世界上好多呢種人,就好似之前條台灣狗逍遙x、陸鳩x,被人批評幾句就發癲,卒之被人ban左ac,家陣耐不耐就回魂亂send 粗口pm,正宗狗改不了吃屎,大大你係唔係佢d 台胞?係就幫忙管束下佢啦,影衰晒台灣人!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2007-3-16 11:33 發表

佢係啦!!!!根本就係本人!!!而且分身都仲有幾個!!!
:
我知,條傻狗日日o係度自問自答,正一on x 仔,不過隨口吋佢一句半句睇佢識唔識反應之嘛,睇佢會扮傻扮到咩程度囉

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-24 00:01 發表

易一飛??(Sorry!我冇乜印象!!) 但呢個易一飛好好打的嗎??

我估白無涯自己既功力都接近三十層天..如果白無涯都要搵佢幫手,我諗有兩個可能,...一係佢超好打,仲勁過白無涯,..但係佢咁Young,又好似冇乜可能! 一 ...
易一飛o係舊著出場時個朵叫做愛滋基魔,開頭都似有d 料到,但後來又變二打六,仲出賣全球最大幫會龍虎門o既兩大坐館黑蟲同小苦,結果咪屎路一條……

引用:
原帖由 Gunners 於 2007-3-25 00:23 發表

風雷最出名既一招 "螳螂問心圈"!!! 打十次都用八次, 打黎打去都係用呢招!!!!
仲有一招叫「火螳割禾」,農夫秋收果時o岩用……

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。