推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

37 12
發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

老朱d 全陽、全陰已可以任意交替,加上早輪兩件猛人瓜柴,睇o黎佢o係本書入面o既功力排名應該都排到幾前
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-12 22:19 發表
今期都係冇講武神戰器點樣遇上常遇春...
老劉又點樣估到常遇春會嚟?
美中不足的是〝虎〞俾奇后一刀殺死...但咁樣死真係益咗距,但又可以話係報應...
〝虎〞最起碼都死喺朱元璋的《乾天龍爪手》 ...
咁又唔係o既,佢俾自己o既女人出賣,兼且死o係條女手上,死左仲要俾班友亂刀亂棍插,總算係報應啦
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

今期老朱卒之對上世尊之子,不過冇預期中o既大戰,因為老朱攻入金陵後養尊處優、縱情酒色,功力大倒退,輸得好慘!
我幾喜歡呢種人物描寫,唔會話一面倒咁升lv,話俾人知主角都係人,都有懶散o既一面同其他缺點,睇起o黎比較立體同人性化,不過,希望老朱可以快d 回復狀態,打番幾場好戲啦!

引用:
原帖由 ada1128 於 2009-1-13 22:09 發表
春仔去咗追二哥,最終咪可以同拉琪一整,但係徐達無咗二哥上身,咁點做到將對將呢,唔通要揾藍玉出場。
藍玉o係洪武入面只係小腳色,出o黎只會俾人秒殺........

今期通通向葉問致敬:「我要打十隻!」
笑到爆

今期老朱新形象回歸,期待下期開戰,必定精彩!
不過拉琪就慘lu,叫春男同黑仔應該要戴無數綠帽.......

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2009-6-6 23:44 發表

今期結尾阿君寶哥感應到好似系宋帝昺出關...................
話唔定係弱化版

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-6-17 16:26 發表

Bingo   
我都中喎,讚埋我先

頂!玩咩!帖木兒咁就香左,咁佢練銷魂極樂黎做乜?難道只係為左一嘗全國臘腸滋味?鍾英偉先生,唔該俾D心機去編啦,我唔想睇到你變成第二個強姦興呀!
黎巴嫩係咪已經離開玉記?真係好想佢接手執番好本書,講真,佢編劇功力真係比玉記其他編劇高,點解唔好好重用呢個人才呢?

引用:
原帖由 元朗躉 於 2009-8-24 02:15 發表

我反而有唔同睇法
早o係「白鹿遺憾」篇入面,黎巴嫩都講過,白鹿o既遺憾陸續有來~
佢練銷魂極樂係為報仇,但係到最後乜仇都報唔到,唔好話打老朱、韓林兒呢d,o係「鷹擊長空」入面,白鹿連白蓮天女都殺唔到
佢 ...
只能夠認同你部分意見…
如果要再次製造帖木兒o既遺憾,更加應該俾佢用銷魂極樂威番次,等讀者認同呢套武學o既威力,再俾帖木兒同妲己同歸與盡,等讀者覺得佢有咁強o既武功,但未能夠發揮同埋報仇,果份遺憾感覺會更強。
家陣佢練完銷魂極樂之後,至勁果鑊都係對飛將戰器但全程被壓下,再唔係就係恰大肚婆,令讀者覺得銷魂極樂呢套武功廢到嘔,練o黎把X!搞到妲己呢段故事變到完全多膠魚,無事搵事o黎搞咁樣,失敗!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-8-31 22:19 發表

Sorry~小弟未能認同iamkennyger兄的見解!

因為妲己認為只有拉琪才能真正發揮銷魂極樂的最高威力,所以一開始被帖木兒放出來時已是利用她了!但帖木兒卻懵然不知,還害了拉琪而加添遺憾!
而帖 ...
又唔使sorry,唔認同一D都唔緊要,大家討論嘛,梗係各自有自己立場,如果只得一種意見,咁又點討論得成呢?至緊要吹水欢得高興
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-9-2 23:20 發表
可能係我問題....其實我覺得呢排d故仔好似去得急左同表達能力低左.....
如木兒同妲妃2條女出黎..真係冇點做過野就去左拎飯盒.....(我覺得係鍾英偉同大帝實遺憾多d..so..佢地死左就唔駛再遺憾....可以返去夢遺)
開頭 ...
我覺得係鍾英偉同黎巴嫩兩個編劇之間o既矛盾,老黎鋪落d伏線,俾鍾英偉接手之後佢唔想跟老黎條路去收番D線,結果就落雨收柴,將重點放o係自己o既橋上面,所以搞到兩頭唔到岸。

37 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。