推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位, 我昨天去睇醫生, 佢話我染了疱疹二型. 現在情緒好down. 好後悔, 唔知點好, 有d睇唔開tim........唉

佢一見到我包皮上的水泡, 就說是疱疹二型. 現在拿了血去驗.
只是睇普通家庭科醫生.

回復 6044# 的帖子

那現在怎樣才可以確定? 我有血糖高, 好多時JJ都會發痰.
所以現在好煩. 又不知道怎樣好.

回復 6046# 的帖子

我打算星期三下午睇完驗血報告, 就立即去找Dr Ho, 睇返之前的post我應該知道Dr Ho的地址.

回復 6050# 的帖子

好的, 多謝你的提醒 !! 唔該晒, 有什麼消息再上來跟大家講.

回復 5891# 的帖子

"各位兄弟, 之前個個都話有左依個病想自殺, 咁我係咪要連續跳樓一百次都唔得, 我既心情一定無人能及, 之前所有我的舊戰友全部都已經消失, 現在只有我一個人係依個3年零5個月作戰, 聽DR HO講我既狀況, 真係3年零8個月比對抗日軍重要長, 而且自己已經30幾了, 即係差不多判左自己唔洗生BB了, 再加上日上生活既唔開心真係唔知點講, 所以所有兄弟唔洗灰心, 依度一定有我戰底, 如果要死既先問過我."

stanleysex 兄, 我明白了!!

回復 6059# 的帖子

我在大陸工作, 一個人, 有時都會出去玩.

剛才家庭聚會, 想起自己現在的情況, 好唔開心.............. 好唔舒服.

回復 6070# 的帖子

叻仔, 95555052 兩位兄弟,

其實我E家都係煩緊, 我雖然未有女朋友, 但唔知日後會發生咩事. 可能要一生孤獨......

引用:
原帖由 mk0089 於 2008-12-14 19:09 發表
有冇brother中招後會同伴侶講?而獲得原諒

我唔知第日好唔好對將來伴侶坦白我的過去?
真是可以包容? 我有保留.

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-14 22:08 發表
只係龜頭炎一定可以
但疱疹你話點?

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-16 21:34 發表

第一, 醫好先

第二, check 其他野
我仲了包疹二型, 沒有得醫. 就算日後有女朋友, 我都唔知點交代. 一定不會包容的.

引用:
原帖由 95555052 於 2008-12-17 00:32 發表

這是一個漫長的醫冶, 你先顧好目前(如工作, 醫病), 該來的緣份總會來
你講得對, 現在只好這樣吧.

引用:
原帖由 G6545 於 2008-12-13 18:57 發表
好的, 多謝你的提醒 !! 唔該晒, 有什麼消息再上來跟大家講.
本來今日話有報告, 但護士回覆我未到, 又要唔知擔心多少天了.

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-17 22:34 發表
大家你地好-_- 我系只有14碎 今日睇完醫生 醫生話我中左菜花
咁點算-_- 佢話去睇同e起馬都要幾千$... 咁點算,,有邊到可以吾洗
錢同醫得好!?  幫幫手.. 我同之前的女朋友....  還是我第1次 請問有冇介紹!?
同埋你地 ...
快d話俾家人知, 唔好等啦. 越遲越大件事. 到時就麻煩.

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-17 23:55 發表
診金400元冷凍費800元每次至少1200元.,........起碼睇一年至兩年.,當你侮月一次...................條數禁計
你得14歲. 不如搵社工.
各兄弟有什麼意見?

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:01 發表
社工好煩的-_- 一陣話我咁細個就咩咩..  要入去的
我睇佢地唔會要你入去的.
應該會幫你同家人講, 先醫好吧.

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2008-12-18 00:04 發表

同家人講la ~ 我明白係好驚同好難開口~~
但係如果冇經濟能力~一定要搵家人幫手~~
唔好拖~~~你被女朋友野到~~佢地會明白~ 起碼唔係去玩ma!
我十分同意 !!

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:05 發表
我老豆好惡的-  咁夜同佢講佢會xxyz我..  我都系聽日自己睇左再打俾我媽好了
好的. 明天有什麼情況再上來講講吧.

引用:
原帖由 叻仔 於 2008-12-18 00:06 發表
搵社工做乜?社工唔理呢的野架
佢又唔敢同家人講.

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:08 發表
聽日我會開口講-_-  我最怕系我媽傷心  激到佢
如果之下發生咩事, 你阿媽仲傷心.

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:10 發表
你都岩既........多謝你地... 我而家吾咁搞下邊  沖涼都吾咁正佢
快d睇醫生就得架la.

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:12 發表
對吾住牙........   我會架喇
不用對唔住, 依d野大家都唔想.

引用:
原帖由 siuxd001 於 2008-12-18 00:17 發表
嗯.,  系咪吾食得煙!?,,,,,,,,,,
你睇返之前的post, 就知道點樣.

回復 6061# 的帖子

上星期看了報告. 仲了泡疹二型.
其他就沒有. 醫生話沒辦法. 以後返發就只好吃藥.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。