推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-9 21:07 發表
有無人有試驗召妓全程帶套都中花 ???
其實有好多人唔叫雞都中=0=

住酒店浴缸泡澡 一家6口都染菜花2012年07月03日23:25

中國福建有一家民眾6口到上海旅遊,怎料在飯店房浴缸泡澡後,全都染上性病。

這個家庭1個月前到上海旅遊,入住一間飯店,全部曾經在浴缸泡澡,當時都沒感到不妥。但3星期後,3歲兒子生殖器上,開始長出肉粒,又癢又痛。之後其5人陸續出現相同症狀,經醫生診斷,證實患上尖銳濕疣病。

尖銳濕疣是一種由感染引起的性病,潛伏期為3至8周,醫生相信,6名患者極有可能是從飯店的浴缸或床單感染。如果浴缸或床單染有尖銳濕疣患者的體液,一般消毒藥水很難完全消除。

尖銳濕疣(Genital warts),俗稱菜花,是一種性傳播疾病,常見臨床癥狀為菜花狀肉芽,常發於生殖器,肛門等部位。目前治療性病疣的方法有多種,例如:冷凍治療、電灼、塗藥水或雷射治療等,但只限於肉眼可見的疣患,並不能徹底清除病毒,故有機會復發。

http://www.appledaily.com.tw/realtimenews/article/international/20120703/130444/applesearch/

相關搜索目錄: 酒店 旅遊

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-7-9 21:33 發表
紫兄,我係DR方到驗過衣林DNA,咁姐係話唔會驗到其他菌,但我都有去衛生科度驗,佢地係用支野係尿道入少少拎D樣本,佢地好似話係種菌,個個驗唔驗到?
唔同的, dr方驗衣林就係剩係驗衣林呢兩隻菌,
衛生科拎條野liu 只係驗下都係衣林呢兩隻野,
所以都係會驗唔到~

因為我兩年前係衛生科比佢liu完話我冇事, 我明明有白色野都冇事,
之後去家庭醫生驗就奶左大腸桿菌~ 所以,,,,,,,,, 正正經經搵個皮膚科專科既醫生驗啦=0=

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-9 23:32 發表

你呢排又有出去玩?你不是上年年尾中\後已經冇玩?
無理由咁耐先出花
8個月內, 再加佢可能食煙飲酒呢~~~ 就有機會發的=0=

引用:
原帖由 eugene~129 於 2012-7-10 00:36 發表

唉俾CHING你認得添
都係自己衰好番又有再玩, 不過都係同舊果D玩開冇事既囡囡(最短都有6個月)
但當然唔排除佢地岩岩中/之前咁好彩冇中
唔緊要, 師兄, 我都係, ^^ 男人黎架嘛, 好番會玩好正常的~
除非有女朋友或者有老婆, 唔係既話實有下次=0=

我身邊既朋友個個都係咁. 又要玩又要驚,
總結係除非剪左佢=0= 唔係冇女朋友冇老婆就真有下次~
只係隔幾耐而已~

引用:
原帖由 Lcha 於 2012-7-10 10:34 發表
各位bro大家好,小弟想有少少題外話問大家。
我係兩個月前突然患上皮膚病,睇過幾個皮膚文憑/碩士醫生,佢]係咁咦望兩眼就開藥,但都好唔到!都有睇過街症,政府皮膚科要排到出年4月先有得睇。係呢2個月我已經用 ...
你係咩皮膚病先? 岩岩中招第1個月我都用3千啦, 連埋驗野, 你兩個月先2千, 唔貴, 冇時間試醫生就上15樓, ~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-10 13:22 發表
各師兄, 想問下Dr.Ho係咪多數用冷凍治療? 好少搽藥?
因為性價比黎講你生係JJ頭用冷凍治療 係最好,
搽藥少D, 因為你凍完都要查
LASER 通常醫生會用係江門或JJ口入面~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-11 01:53 發表
我今天下午都會去睇
GOGOGO , 睇完話我地知~

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-11 02:23 發表
Dr ho話開7日藥比我。如果吳好要驗精
Main Point 係如果你食晒藥, 隔一個星期驗小便都係無菌,
而仲有"明顯"病晶, 即係仲流好明顯既白色野, 先至有需要驗精~
唔係既唔洗~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-11 03:26 發表

有無去驗下睇下現在仲有無菌?
其實係局部會有hpv virus 而已, 所以好難下下驗, 又貴,
例如你手指有hpv, 手版可以冇, 所以冇得下下驗~

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-11 00:26 發表

阿紫你去邊度篤手指?仲記唔記得我呀?
我今日去左關愛驗梅毒同HIV,兩樣野都無事全陰
梅毒岩岩過左空窗期,HIV仲要等多兩個月先可以放心
其實關愛篤手指準唔準?知唔知佢地用快測係用咩技術?

你尿道炎好 ...
其實手指你當個半月先準, 抽血就1個月, 因為既血量唔夠~
佢地用3代試紙的, ^^

我尿道炎好得7788 上星期6 驗左尿, 等result中,

衣原體 唔會復發的, 只有未清晒,

只要你係停藥一星期後去驗既小便無菌就安心啦~

引用:
原帖由 Lcha 於 2012-7-11 10:03 發表

我2隻下手臂生鬫n多紅色一粒粒洁A幾個醫生都話係毛囊炎。但食鬫n多藥同搽藥膏都唔得,到依家都繼續生緊,所以想搵個可靠的皮膚醫生。請問何醫生診金係咪500,藥費另計?thz so much!
對~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-11 10:38 發表

3代試紙可唔可靠?
3代=3個月= RELIABLE~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-11 13:14 發表

師兄請問冷凍一次要幾多錢? 因我第一次去睇
第一次約千五 至二千, ^^

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-11 16:02 發表
我驗左尿無野......dr ho話食晒d藥都係痛.....就要檢精....
對, 即係同我講既野一樣, 如果食晒藥, 病晶還在, 先要驗精~

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-11 17:36 發表
紫兄 你都係dr ho度驗?
驗邊樣? 我驗左好多野=0=

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-11 17:36 發表

咁我梅毒過左空窗期,事發到驗既時候己經第五週,結果係Negative可唔可信?
1個月= 抽血PRP , VDRL 可信,
1個半月= 篤手指, 可信~ (不過都RECOMMAND 抽多次向, 因為篤手指冇事都係97%誤差)

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-11 17:58 發表
紫兄 你係吳係食四環素?
應該唔係, =0= 不過我都唔知,
你早D問嘛, 食完藥藥袋掉左LU=0=

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-7-11 21:34 發表

dr ho我就未試過你講既情況, 其他醫生就試過同好誇張
Dr.ho 我都未試過, 其他醫生就試過, 我仲試左兩個dr.chan 都係咁

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-12 01:03 發表

今日唔夠錢所以去左社會衛生科睇, 不過個醫生望左一下就話我黥X粒野無事,
我問佢咩野黎佢又講唔出, 同埋個醫生好後生我驚佢無乜經驗,
都係要搵個私家醫生睇清楚好, 不過今日都抽左血驗其它
哈哈, 衛生科係咁架~  D醫生儲夠EXP就會走=0=

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-12 11:30 發表
前日下午收到std既報告 , 話我所有野都無事.....
包括hpv.....
o個下真係好開心.....
想問下紫亞兄....
由懷疑自己受感染到驗血o個日 , 足足成個半月有多....
請問係咪所有性病(除左梅同a)都過哂空窗期 , 可以驗 ...
個半月只剩A未過而家, 不過你想早D 知既話驗埋RNA 就OK晒, ^^
公喜~ STD 你信佢啦, DR 方都好多人BUY佢, 但係REPORT 你
知唔知係係邊間化驗所度驗?

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-12 14:41 發表
Pcr好似都有兩隻........一隻rt pcr.....一隻就咁pcr.........空槍期好似差4日......
Dr方度應該係用rt pcr......好似話7日後可以test到
Dr 方果度係RNA 黎架=0= , 7日後先TEST 到, 最好14日去~

引用:
原帖由 peter_safe 於 2012-7-12 13:54 發表

HPV/花都可以咁驗?
潛伏期係2個星期至8個月, 而且只能透過check皮膚組織
我而家5個月零1個星期(高危口交), 都仲係日日擔心出花...
唔怕晒$$ 就去搵醫生驗下JJ 頭同JJ 旁邊位,
真係冇既就唔洗擔心, 因為醫生都係追蹤3個月而已~ 所以3個月冇病晶加
DNA 冇事就冇事~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-12 15:28 發表

hpv用什麼方式抽驗? 好似係抽齯尷c出黎? 大概要幾錢?
no, 係係你jj頭度皮fu liu 兩野而已, 700大洋一次, 但都只係liu 兩支sample,
仲要成個week 先有result~

引用:
原帖由 積極面對 於 2012-7-12 15:33 發表

唔知hpv 定 hiv邊隻較快有疫苗誕生呢
hpv 已經有啦=0=, 係咪玩野~

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-13 01:05 發表

紫亞兄.....dr方o個度驗哂所有性病都係一日多少少就比到個report比我....會唔會快左d呢 ?
驗左就唔好諗, 當佢準啦~ ^^

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。