推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 00:03 發表

只要接觸到灝f毒, 就有機會, 但機會小囉
紫兄咩事無肛交都咁驚 ?
而家生左粒野 ???
6月3日無套被口交到而家都快半年=0=
3個幾月驗晒FULL SET, 麥Q都冇~
但琴日沖涼手多摸到肛門口好似有粒野,
跟住而家又驚過~ 就係咁囉~

所以我先想問, 係唔係被口交都會野到~

引用:
原帖由 Loklok99 於 2012-11-17 10:41 發表
Pcr邊度有得驗?thx
你搵性病科醫生同佢講 就OK, 我問過3個都有~

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 08:51 發表

有次沖涼我都摸到有粒野,
照鏡睇到係一粒白色野 。
果時我都驚,
但之後分別睇髐T次政府都話唔係花。
你睇邊間衛生科? 你都係肛門口?
我去油麻地果間, 唔幫你睇PATPAT=0=

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 20:36 發表
我睇灣仔
你自己叫醫生睇埋Pat Pat就可以
我宜家得閒經過都去比醫生check下。
反正免費,check下無壞。

祝各位身體健康
灣仔,,,,,,,,,,T^T,  咁我情願睇DR.HO , 同埋~~~~我番工時間同衛生科一樣呢~

有冇人有其他唔係性病科既醫生, 但係做冷凍好既介紹??!?!?!??!

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-17 21:57 發表

你中招咩?
做乜要做冷凍呀?
問定先嘛~ 肛門有粒粒, 我快極都只可下星期6 24號去睇何生,
另外想問, DR.HO 做冷凍唔係BOOK吧?
即睇即做?

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 23:25 發表

會唔會痔瘡丫 ?
有冇睇過醫生 ?
唔會掛~ 我唔敢照鏡, 情願比醫生睇, 簡單D~
睇到係= 睇醫生, 睇到唔係 = 都係睇醫生DOUBLE CHECK,
但就唔痕, 剩係有D痛痛地~

同埋想問各位師兄, 疣 通常大家睇幾多次好? 平均大家睇DR.HO 洗幾多$$ 斷尾?
同埋時間, 我想計下平均一個月要洗幾$$, 好讓我搵工嘛~

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-17 23:24 發表

點解唔睇做專科呢 ? 尷尬 ?
多數醫生只會話係皮膚科醫少, 好少會寫晒皮膚及性病專科
唔係唔睇專科, 我睇左好多專科啦, 因為冷凍其實唔一定專科先有,
想問下有冇師兄搵其他平D既, 反正都係冷凍分別唔大,
反而確診係唔係, 我就一定揀專科~

MY CASE

Welcome to the STD forum.  I'll try to help.

In response to the opening paragraph, before I deal with the specific questions:  Basically, you are still a virgin.  That means there is almost no chance you acquired genital warts.  Oral sex doesn't transmit HPV, as far as is known; hand-genital contact might do it, but is rare; and the brief non-penetrating genital contact probably was too little to carry much risk.  To the specific questions:

1) Your information is correct.  Warts mostly appear at the exact spots where the virus is massaged into the skin during sex.  There are excpetions, and some anal warts can occur by auto-inoculation -- that is, transmission by a person's own fingers.  But that requires a genital HPV infection to start, and for the reasons above, it is unlikely you have that either.  In other words, the fact that your anal area was not exposed sexually makes it very unlikely you could have anal warts.  And as you wer told by auntjessie on the STD community forum, a single bump near the anus is not likely to be a wart anyway.

2) Hand-genital contact probably transmits the occasional HPV infection.  But it is not proven.  All we know is that once in a while, patients present with genital HPV infections and say they have not had genital sex, but have had hand-genital contact.  But it's also possible that some genital HPV infections are not sexually acquired at all.  If hand-genital exposure results in some HPV infections, it is a rare event.

Your mistake here is to assume the worst, that your anal bump was a wart, and then never see a health care provider to check it out.  If the bump is still there, go to a provider now.  If it is gone, just forget the whole thing.

You made a very appropriate comment on the community forum, in asking why there is such stigma about genital warts.  You seemed to be saying that people make too big a deal about warts.  You were exactly right.  But at the same time, that is exactly how you seem to be reacting to the possibility it might have happened to you.

Bottom lines (no pun intended):  Based on your risk history, it is extremely unlikely your anal bump was a wart.  If it was, what's the big deal?  It's only a minor inconvenience, not an important health threat.  See a provider if the bump is still there.  Otherwise, please just forget the whole thing.  This has been taking far more of your time and emotional energy than it deserves.

Regards--  HHH, MD

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-19 00:06 發表
上網睇到, 原來如果 HIV 病毒量太低, PCR 係測唔出黎
7至14日就夠晒架啦, 係有d人擔快, 7日就唔夠就去, 咪check唔到囉~

引用:
原帖由 dixon1987 於 2012-11-19 05:27 發表
個幾月前女友中左花,到我今日打飛機時發現尿道口入面有一粒,仲要生得幾入,都唔明點解個個位點解會有…有冇師兄曾經係呢d位起過?難唔難醫?
另外,我右邊大脾"那"位入面成日都有拉扯痛既感覺,摸落去好似較左邊腫小 ...
尿道口入面咁窄, 你點睇到=0=

引用:
原帖由 pain25 於 2012-11-19 17:04 發表
如果未睇,
可能唔係花
或者係珍珠疹,
因為兩者都有囍
我兩年前以前中花,但醫生話只係珍珠疹
你睇邊個醫生話係 珍珠疹?
我而家都驚~ 但肛門位今日摸又好似冇野, 但又有D痛痛地同熱熱地~T^T

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-20 00:20 發表

雖然話 HPV 可以潛伏一年先發病, 但機會好少好少
你地有冇去過灠s店丫, 周時新聞都有講話齯H去完酒店惹到花花
因為齯礞y床單唔多乾淨
我咪又係驚~ 師兄~
我肛門有兩粒, 哈哈~ 而家煩緊,,,,,
如果係就煩~ 查藥都唔知點算,
已BOOK 星期6睇DR.HO~ ,^W^

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 promise_god 於 2012-11-20 17:28 發表

約左 Dr. Ho 就唔使驚呢
記得有咩問題就問清楚佢, 唔使怕唔好意思
最慘我次次都總會問漏呢,,,,,
不過一驚就睇佢啦,,唉,,,,性格所及, 今個月睇左已睇1次DR.CHEUNG, 1次DR.HO, 而家第3次都係DR.HO T^T ,
剩係今個月ONLY~

引用:
原帖由 Tommy01 於 2012-11-20 22:33 發表
師兄可否pm我 dr.ho的資料
不會有師兄PM你的, 你自己睇下頭十頁啦, 會有的~ 睇晒都係半個鐘至一個鐘, 唔好懶啦~

引用:
原帖由 godblessme 於 2012-11-22 05:02 發表

PROMISE 兄係去完酒店玩惹到, 定係酒店住用佢地毛巾惹到?
我係屋企TOILET 抺JJ 都中尿道炎啦~ 呢D濕濕碎~
哈哈~
不過我好想快D到星期6丫, 我好想知PATPAT 係唔係有疣, 係既快D 醫 ONLY~

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 ss0907 於 2012-11-26 22:04 發表
好驚...沖涼又摸到另一粒係皮膚底想發出黎
你邊度野番黎架~ 去玩野到就去睇醫生~ DR.HO, DR.CHAN, DR.CHOI,
DR.CHEUNG, 邊個都好啦~ 又唔係貴, D人睇花, 真係好得晒, 唔計你心理作用睇既, 一般2萬蚊
內實醫得好, 當然唔係一次過比2萬, 係成年入面2萬蚊好番晒 ^W^

各位師兄, 有冇人好似我咁? 自6月3日一次環保吹之後, 驗過晒A梅FULL SET麥Q都冇, 林衣都冇事, 剩係不停咁尿道炎到而家, 中過幾隻唔同既腸道肝菌, 重點係我冇去玩, 但就個個月早一隻至兩隻, 抗生素食唔停, 點算丫!!?!?!?!? 我係係屋企洗手間都奶到野既TYPE~

引用:
原帖由 pain25 於 2012-12-10 14:40 發表
你果次睇doctor ho點?
驗左冇事, 肛門發炎, only, 所以成日有大便會濕濕地~

但而家就痛囉, 係exactly 尿道炎果d痛~

引用:
原帖由 man145 於 2012-12-11 14:08 發表

我都有呢個問題 成日keep住有d輕微肚瀉啊
dr ho比左d野搽係肛門位
呢兩日最慘係小便痛番,,,,唉,,,,,

咁多位師兄, 我又回來了, 我冇去玩, 但我確確實實地回來了~  前日入左一晚威記, 左邊睪丸炎, 腫到雞蛋咁, 琴日出院, 醫生開左兩個星期抗生素我食, 無床位, 未消腫就比我出院了, 諗住食幾日冇改善就再睇DR.HO, 今日係第一日著自己出街褲, BONG鞋帶著勿都冇 >3<    而琴晚醫院開比我既56粒抗生素就咁報消了, 因為我又發消架食到想嘔, 睇左DR. 開過5日第2隻抗生素我食,  今次唔得可能又要打針 T^T

各位師兄。請問如果我有時忍尿耐D到急果陣。按一按尿咀。有d 洗米水色既淺白色。。係咪有菌???我無去9394的。。
  有冇師兄有GP 介紹? 專科好貴, 我冇去玩架 >3< 我只係天生尿道窄, 年年睇政府, 近呢兩年 每個月總有1~2次尿道炎, 求救~~~~~~

各位師兄。請問如果我有時忍尿耐D到急果陣。按一按尿咀。有d 洗米水色既淺白色。。係咪有菌???我無去9394的。。
   有冇師兄有GP 介紹? 專科好貴, 我冇去玩架 >3< 我只係天生尿道窄, 年年睇政府, 近呢兩年 每個月總有1~2次尿道炎, 求救~~~~~~

引用:
原帖由 strange 於 2013-1-20 00:05 發表
一一師兄不用太憂慮。你的情況,好有可能是尿道細菌感染,快去看W生。想平D可看政府社會衛生科,完全免費!
去左了, 但佢話唔係性病, 叫我自己睇醫生~

引用:
原帖由 eugene~129 於 2013-1-29 00:39 發表
不好意思想請教下,

我肛門久不久就會大便時出血(可能2-3個月一次),
會唔會有機會入面有花?

無論點都好我諗遲旱都要去CHECK下
因為包皮最近發現有一少堆珍珠般好細粒的疣似的物體
DR.HO 話肛門入面唔會無啦啦入, 多數都係生係外面再傳去入面~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。