推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

睇左呢度D贴
真系好多谢咁多有心人將經驗贴出來
幫助左好多人
我上星期去左睇Dr.Ho了,确定了系椰花...
心情當然很不好
做左冷凍,都几多逹...
可能都要一段时間先好(几时好都唔知)
宜家心情还是不太好,不过是要正面面對的
最大問題系唔知点同女友講,同埋唔知有冇野到佢....好好好担心.
自己有事都算,累到其他人仲系自己的女人真系原諒唔到自己
希望呢度D兄弟大家都共勉積極面對早日康復.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-9 09:59 發表
婦科醫生是太太朋友介紹,已用了多年,我從來沒有提及人工受孕。我想會用正常受孕方法,因我和太太都有 hpv ,所以根本沒有關係,只是當然等我兩人痊癒才考慮,亦會詢問醫生,現在做就是禁慾及醫病。
想請問如果好返系唔系可以正常分娩?
定系一定要开刀?

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-9 01:47 發表
Stanley 哥,聽聞你既心得係做冷凍,我諗我都會向你既方向行,因為我係政府度搽極藥水都唔好,果兩粒野仍然係度,都唔知咩問題? 如果好番既話呢,係唔係跟以前無患病一樣呢? 今個星期睇多次,如果都係照滴藥水既話 ...
我覺得睇病唔駛理D姑娘的
我都系打电話去book
跟住想話同Dr.Ho 講两句
個姑娘問咩事(笑住咁問,都几衰)
我話私人問題
佢叫等等,不過Dr.Ho 唔得閑所以問唔到
佢唔會問你边度有事的
唔駛惊,正面D去面對同處理就OK啦.
不要成日营住有人睇唔起你...我就系咁谂咯.

引用:
原帖由 health222 於 2009-2-9 19:08 發表
Thx donotgiveup ~ 多謝你! 等我睇多次政府再決定點先! 係喎!你既病況又如何呢? 幾時中招?好多粒?
我有成十几挞中左,因為之前以為拫唔理唔理,曾經睇過医生又話冇野的,所以唔理唔理越來越唔妥都唔知.
可能周圍r所以好散,有一两挞大D,最后上网搵到呢度先知惊,哎,自己都好無知.
不過都系一知道就快D去睇啦....Dr.Ho吧, 我沒去過政府,因為覺得要等,我唔想浪費時間.
老友,唔好dum喇,不要給自己借口,快D去搵個好医生睇好佢啦.
我要過两個礼拜去复珍先知以后点,不過睇其他師兄的都估要最快几個月了.....

星期六開的. 早D book 檢查下啦.
我做冷凍时只系有少少痛,其实好少,因為Dr. Ho好好,佢會同你講如果痛就出聲,我覺得基本上系可以忍受的,唔駛担心.
不過可能我冷凍的地方比較多,之后几分鐘开始先來料. 真系有D刺刺痛,要忍受可能十令分鐘咯,都系可以忍受的,不過每個人都唔同,可能我有几粒比較大所以要重手D先會痛多陣.  做完即刻行得走得,少少痛唔太影响行路的.疴尿唔會痛...除非系头個度我就唔知喇(因為我的头touchwood沒有) 

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-2-11 20:47 發表

garamon兄係喎而家就係想問點解要禁慾醫病? 唔係你太太無事了咩? 如果用正常方法懷孕, 醫生有無講無問題? 因為大家都有hpv係體內? bb健康會ok嗎? 萬一bb有d hpv病毒影響到會點?

garamon兄 sorry太多問題了我, ...
其實我都想知如果有HPV点生BB?順產得唔得的?
我都知最好問医生,不過想知多D先
先兄們有冇意見?

引用:
原帖由 svsick 於 2009-2-18 00:33 發表

心靂上支持你.
我明白要同伴侶講應該係要好大勇氣的.
不過好過UP住成世, RIGHT?
加油.
我都諗緊点同女友講...
真系好難開口
今日返左去覆診
又凍左輪,面積仲系唔少,因為好散,Dr.Ho 話要睇多幾次先得
因為其實D病毒隐牀左唔知幾時發出來
估計要3-4個月先搞掂
做完痛左成粒鐘,雖然都可以忍受不過都幾系野

問左Dr,Ho 如果要生仔可以点
佢話都要好返一两年后先得,
不過最好開肚,因為怕D 病毒傳比个BB
咁樣講即系要生多幾個都幾麻煩因為好似開肚生唔可以生得好密的
同埋對媽媽无咁好...

哎....

引用:
原帖由 garamon 於 2009-2-9 09:59 發表
婦科醫生是太太朋友介紹,已用了多年,我從來沒有提及人工受孕。我想會用正常受孕方法,因我和太太都有 hpv ,所以根本沒有關係,只是當然等我兩人痊癒才考慮,亦會詢問醫生,現在做就是禁慾及醫病。
garamom兄,可以比个婦科醫生資料我嗎?
可以PM 或E比我...謝謝先
其实要做D咩test,幾錢同幾耐先有結果的呢?

有冇師兄知点解我早两日凍完
其實都搵得好徹底去凍晒佢
点知两日后的今日又見到佢即劇有幾粒新的
其實系唔系正常
好似你殺佢佢仲出快D...
煩惱...
D病毒真系唔知佢喱埋系邊...
;

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-2-26 22:55 發表

係呀. 佢有懷疑但不sure個d.
佢都會主動凍左佢.
我咁耐以來, 凍咁多次佢都係收過我一次冷凍錢.
(定係佢以經加左係診金度? )
可能我個位細同數量少, 同只有一個位.
你都好,我好多挞,真系搞到成个星期都有D地方行路時隐隐作痛.
做左两次冷凍,每次都千几蚊.可能範圍大吧
哎,最煩系多傷口易返發,希望每做一次比之前少吧...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-3-10 00:55 發表

好好多了, 都係通常第一次會腫好勁, 之後可能皮膚識應左無咁腫, 大約1個星期多會全部好翻哂
一個星期咁快,我要成十日唔先知好得八八九九,可能傷日多啦.
不過我覺得唔知系唔系傳染性高,好易系其他位再出....

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-3-9 22:48 發表
C HING
其實想多口問吓.
花仔會否生係春袋???
見各位C HING啲花都集中生係JJ或尿口..
我個袋袋有幾小處結焦啡色的東西..又唔痕又唔養..
都唔知係乜..DR.HO又話唔咪性病
我多數生系袋同jj 脛, 包皮都有少少
哎,野開左.  Dr.Ho話雖然散D,不過好彩沒系JJ口同肛門,因為佢話會煩D.
不過每次医葯費就千几銀....

回復 7244# 的帖子

今日問左Dr.Ho, 生仔系唔系一定要开肚
佢話唔系,因為如果好返之后其實傳比BB的機會好好好微
因為生BB之前医生會幫你check好晒
如果有HPV先會开肚....
即使BB真系咁唔好彩仲左,都系怕佢个口会成日生粒粒姐
所以好返生BB系沒問題的
希望大家知多D啦
同快D好返....
唔好咁灰....
平常心同正面D會好快D...

Dr Ho都沒叫過我用疣定寧,我只系冷痛咋...
希望可以系未熱之前控制好病情
唔系夏天來就煩,因為我大汗, 會影响埋口...

引用:
原帖由 LOY2478 於 2009-3-17 23:46 發表

我煙酒都唔完全唔掂
3m果包野我唔指意佢醫到,但可唔可以[億]壓住佢先呢?
因為我宜家仲讀緊書,讀到5月唔洗讀
我希望可以拖一拖先...
唔好拖喇
我就系唔理唔理野開左
凍左幾次都仲搞緊
早医早控制呢

引用:
原帖由 reallypoor 於 2009-3-18 20:47 發表
剛過了3個月...今日再去睇dr ho,,,,,發現又番發了.....2粒好細粒...真慘...
你系自己發現去搵Dr.Ho定系复診時先搵到?

因為長時間系大陸,而大陸近排block左呢度条link, 所以有一排沒上來
大家努力啦.
我今日返返香港上左Dr.Ho度覆診, 已經清晒了
二月到依家,睇左五六次,都算穏定左
(第一次凍時因為好散所以凍完痛到我死因為好多傷口)
唔知幾時會覆發,希望唔再出啦
大家比心机啦.
做多D運動同埋早D瞓
仲有系正面D做人就OK.
共勉!

相關搜索目錄: 運動

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。