推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-3-27 19:57 發表
看醫生吧,不會自己痊癒。
有好少數人會自己好返架

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-5 01:17 發表

如果你沒有煙/酒, 那要加強抵抗力, 試下做運動及保健食品(有無C Hing 介紹?)
可以試下大蒜丸, 靈芝胞子

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-7 22:34 發表
平時生活點可以避免傳染家人? eg. 洗衫/沖涼 / 大小便等
可以放心, 幾衣服傳染家人機會極微, 花花o既病毒, 離開左人體會好快死, ,要直接掂到花花D肉粒先大機會傳染到

引用:
原帖由 vvwjjman 於 2009-4-8 22:07 發表
大概離開人體幾耐會死? 同埋, d衣服包括低衫褲一齊入機洗都可以??
洗完晾乾D HPV病毒已經冇乜可能在生存, 傳染機會應該係零

好難確實講幾耐, 如果有體液, 乾左就死晒

早幾日都搵左Dr. Ho 睇下花花, 佢檢查得好細心, 佢見到袋到有D肉粒, 佢認為多數係普通肉粒唔係花花, 但佢都凍埋.
凍完D傷口有D白白地, 有些些少已經甩左, 等緊傷口好返, 希望唔好復發啦.

1300 俾一個星期抗生素

引用:
原帖由 95555052 於 2009-4-27 01:57 發表

我係更麻煩的皰疹, 一世的.

我祝福你身体健康, 家庭美滿
唔好灰, 話唔定皰疹第時可以根治呢.

我上年12月中花花, 到而家都仲係成日發, 好煩惱

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-10 00:26 發表

醫生一睇就話係花, 咁我梗係信佢講啦
有經驗o既皮膚科醫生靠肉眼判斷菜已經有九成準, 唔洗用D咩醋等佢反白

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-10 00:46 發表

咁貴既 ? 名醫黎架 ?

我睇果個診金 $400
葉太個參選拍檔診金仲貴呀

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-5-10 01:21 發表

死得太早?
你話呢!!!!!!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-7 16:12 發表
岩岩收到醫生個電話,,報告返左,,,

我老公同我既 淋病 & 衣源都係 = negative,,, 冇事啦呢2樣,,,

而家,,等睇下會唔會有花,, and 6月中我再去check aids & 梅毒,,
我都問過佢人地抽血係咪check埋疱診,,佢 ...
照計淋病, 梅毒唔洗點Ckeck, 中左招應該會幾星期內出黎, 冇發就應該冇中招架喎

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-7 14:52 發表
我都生左花花, 其實都發現好幾個月, 係包皮附近有幾粒
白色野, 初頭唔知咩黎就冇理佢

一兩個月後見仲有, 再上網 check 下就懷疑係花花, 咁去
睇醫生, 醫生一睇就話係, 同我查左 d 藥水, 話大部分人
查左四五日 ...
留心觀察住呀, 花花好易復發架

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-10 16:25 發表
唉,,,有一粒凍唔到死.....又要去搞過

隻腳面+腳內當,有d紅紅地+咖咖地的小點,都唔咩來h:" />h:" />
之前問過何生,佢比左d hirudoid cream 我茶,作用不大..............
佢話唔痕唔痛唔洗理.........

...
試下用藥膏 Wartec 丫

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-10 19:40 發表

c兄,,
你好似一直都係用緊Wartec,你而家情況點??
幾錢支??
我上網睇到d你話,茶左發紅疼痛並且脫皮,重點是:奇!癢!無!比???

我用緊水楊酸,茶細位,都ok
我唔知幾錢支, 係睇醫俾o既, 呢隻可以好令D疣甩晒, 但我成日復發, 今個月開始搵DR. Ho 冷凍, 希望可以快D好啦

我用左唔痕, 而係少少痛, D疣甩晒, 當然會甩皮啦, 但其他正常皮膚傷害唔大.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-10 18:28 發表

只要你出過花, 隻病毒就會跟你一世, 係你抵抗力變差既時候, 就會可能再番發
呢樣野其實未有定論架, 有人的確唔會再發.
有研究指出,大約有九成感染人類乳頭瘤病毒的人士,其身體的免疫系統能在兩年內自然地將病毒清除,令病毒數量降至不能偵測的水平;但亦有報告提出,在這類人士當中,人類乳頭瘤病毒有可能只是潛伏在身體,而有機會復發。

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-11 00:02 發表

但係,我地這d係高危hpv病毒,會引至到CANCER,好似清除唔到,
低危的兩年內身體的免疫系統自然地將病毒清除???
椰菜花係低危HPV架

花花多數係低危型HPV 6, 11.

高危型HPV 係16, 18, 會增加患子宮頸癌機會

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-11 00:44 發表

係未,這個病,時間越長,復返機會越細
多數都係o既, 但有人唔係架

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-5-11 04:17 發表

師兄....咁假設花花係HPV6,11....如果我不好彩令伴侶感染了...會否變成另外16,18型???  
其實我都幾擔心將來會令到伴侶得到子宮頸癌.....雖然市面上有子宮頸苗針打...但唔知係咪防得晒呢???
照計6. 11 唔會變16. 18o既
疫苗呢家野, 有D人效果好好, 有D人差果差D, 要100%防晒, 似乎未可以.

有病好慘架, 人地都想求助姐, 何必趕盡殺絕呢.

"未參與討論時已經存在" 唔代表就係合理o既, 講下醫生個名, 個會員有咩得益呢?  唔通會醫生會有佣分俾佢?

強定成空, 將你賣廣告o既定義強加到所有會員上, 未免有D過嚴.

冇錯, 有D人係問完野就走, 但都會有好多人樂意分享, 鼓勵各位C 兄.
有D人心靈好脆弱. 中左招會好徬徨, 甚至想自殺. 何必為左D部份o既人, 而對所有人見死不救呢,

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 好運 於 2009-5-12 21:17 發表
sorry ,,我知15 樓醫生係邊....

佢個人nice 5nice 架 ?...我個樣好細個..有啲怕羞
佢態度好友善, 你有野問佢, 佢都會耐心解答

中左招要積極面對, 唔好諱疾忌醫, 唔好怕羞.

似乎各位都有鋼鐵o既意志, 堅忍o既美德, 特別能夠忍受別人o既痛苦

半年有多,. D花花仲係唔受控, 唉

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-7-1 01:40 發表

唔好灰心啦, 我4年都係咁, 通常要半年左右至一年最基本, 所以放心早睇醫生就ok
咁慘!! 4年都未好??

咁呢4年, 你通常幾耐發作一次.

我好擔心

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。