推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 95555052 於 2009-7-1 22:44 發表

我不是花, 是皰疹.
現長期輕微發炎, 但又會自己退
皰疹手尾都好長喎. Take care

D花花大半年都未受控, 成日發. 唉!

呢輪包皮成日好痕, 唔知咩事

D花花大半年都未受控, 成日復發.

呢輪包皮成日好痕, 唔知咩事, 有冇Brother可以解救下?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-7-16 23:00 發表

你早d睡, 睡多d.
吾好再煙同酒.

出汗多所以包皮痕?
唯有多d注意衛生.
一向無煙無酒
下身一向冇乜汗

引用:
原帖由 muimuimomo 於 2009-8-1 12:58 發表
好唔開心,上星期四去睇油麻地
證實中左花,真係好down,睇完之後喺條街度喊咗出嚟...........
我唔想出去玩,但太太經常太忙太累,很少性生活,我才間中去一次........
點知去荃灣一樓一,和一 ...
Dr Ho, 佢o既專業, 溫和態度同耐心解答, 一定可以令你加強信心架

1. 油麻地會醫得好嗎?聽人講, 靠油麻地不如靠自己仲好

2. 我的花已經白化,是否凋謝的象徵?我自己係, 但人人情況唔同, 搵醫生判斷最好

3. 我的花生在陰莖根部的陰毛下,這個位置是否較不易返發?呢個位復發機會係低D, 因為比較容易保持乾爽.  包皮, 冠狀溝, 龜頭, 尿道口, 比較濕, 復發機會高D, 不過你要小心, 其他部位, 可能只係潛伏未發.

4. 「花」本體是否含有大量病毒?  接觸「花」本體是否很危險?會易中招

5. 由於我的花生在陰莖外,安全套並無作用,我應怎樣做安全措施?禁慾最有效, 叫你老婆打HPV疫苗可減低感染機會, 好似可以減低70%感染機會

6. 病毒會否由自身免疫系統完全消滅?怎樣才算痊癒? 唔洗咁擔心, 我詳細問過Dr. Ho, 佢話大部份人都會一至兩年冇晒事, 只有少數會三四年, 好唔返o既, 佢未見過,  除非係再次感染.

7. 能否生兒育女? 呢個問題, 相信冇醫生可以肯定到答你, 我曾經send依貓問過家計會, 答覆係有研究報告指, 有部人唔再復發, 只係免疫系統將病毒控制, 令病毒數量降至極低, 傳染性降至極低.

引用:
原帖由 leo...!! 於 2009-8-8 13:36 發表

花係點樣嫁,我上網搵唔到d圖黎睇
上Google search大把啦

引用:
原帖由 Tony1 於 2009-8-4 11:44 發表

我在呀.只是少入來.近來轉了看中醫.看了一個月.有明顯好轉.
你睇果個中醫, 係煲藥, 定係沖藥粉架?

回復 8551# 的帖子

有好多之前已經post左了最主要係生bb應該無問題, 但我都話好希望同我同期4年前既兄弟會有一個生個健康bb, 希望有依日啦, 而dr ho就話可以既
-----------------------
基本上過幾應該冇事o既, 但要肯定100%冇事, 相信冇醫生敢肯定

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-8-14 21:28 發表
請問支冷凍槍有冇得賣呢? 可唔可以自己做冷凍去花? 因我想轉工去沙地做一年野...
壓縮液態氮氣樽黎架, 唔可以帶上飛機架.

自己做好易凍傷架

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-8-14 20:53 發表
係singapore我係咪應該找皮膚科, 還是泌尿科呢?
皮膚科全名係皮膚及性病專科

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-8-14 00:52 發表

dr.ho,有冇開抗生素比你食,食哂,自己去藥房買來食,頂住先
唔好亂食抗生素喎

見到有D朋友想試下食抗生素, 靈芝.

勸下呢D朋友, 唔好亂試, 用法唔適當, 反而會削弱免疫力.

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-22 20:40 發表

但係自己甩哂啦...只係有復發既問題...

可唔可以唔睇架...??
我一直都主要用Wartec, 都係復發得好密, 過左大約一年, 開始個幾月先發一次, 而且好輕微, 問過Dr. HO,佢話應該開始好, 過多段時間會冇事.

佢話以佢見過o既病人, 兩年半內會痊癒唔再翻發.

引用:
原帖由 k28keung 於 2010-3-20 14:21 發表
很久沒回來了..轉眼間過左一年四個月.
唔知我身體內的 hpv 病毒好番未. 因為自年幾前做laser後到依家都沒有復發.
不過係咪要去 dr ho 做一個檢查安全d呢. 因小弟近日識左個女朋友.
我怕做愛時會傳給她. 同埋男人 ...
你係咪講金黃葡萄球菌呀? 係感染傷口o既, 如果係抗藥性好勁o既, 會好大獲, 入血會死人.

體內既 HPV病毒係咪撤底清除, 以現今既醫學水平, 係無法確定架, 因為病毒有可能俾你既免疫系統控制住,得翻好少量, 少到驗唔到, 傳染同復發機會好微.

如果你真係驚, 叫你女友打HPV病毒預防針應該仲好

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-3-25 13:47 發表

唔該哂...但係一盒係有12包定24包??
其實有冇人試過一包用多過一次...haha
其實都係睇下專科醫生最好, 需唔需要做冷凍, 醫生會判斷, 我做過冷凍, 效果唔好, Dr. Ho 就叫我唔好做, 叫我繼續用Wartec.
而家一年多D, 復發情況已經越來越輕微, DR. Ho 話睇情況都係時間問題, Keep 住身體好D, 過幾個月應該會好 .

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-25 14:48 發表
candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?
我都好似你咁, 成日以神以鬼,擔心又生野
月頭我去竹睇多次醫生, 佢話我格了5個月, 應該唔會再花生出來啦
我聽完鬆哂, 當然我日日都會check下啦

各位ching
我問了dr ho既護 ...
生左粒野, 咪可以好清楚咁驗囉, 冇生o既係冇得100%確定.

體內既 HPV病毒係咪撤底清除, 以現今既醫學水平, 係無法確定架, 因為病毒有可能俾你既免疫系統控制住,得翻好少量, 少到驗唔到, 傳染同復發機會好微.

引用:
原帖由 烈士 於 2010-3-25 17:14 發表
小弟..剛剛看了公司的醫生,自己懷疑是尿道炎, 但又發現器官上有粒小小的肉粒.醫生拿了小便去化驗.今日我DAYOFF.公司打比我話醫生要見我,,攪到自己好憂心, 大家經驗睇我係咩事,,(小便痛, 有時有白/黃色野流出),自己經 ...
毛巾污租感染性病機會近乎零,  陰虱機會就大D.

生粒粒搵皮膚科醫生睇下, 確定下係花定係珍珠疹.

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-26 10:42 發表

嘩! 無得準確驗, 咁男人咪唔知自己幾時會無HPV (唉 好易害死人呵)
DR HO有無講過大約要等幾多年後會自動清呢?
兩年左右,  但好難確係咪100%冇晒事

引用:
原帖由 烈士 於 2010-3-25 18:05 發表
琴日4點先拎小便去化驗,今日9點就打比我,,咁快知道?
因為琴日佢講驗下有冇細菌先開抗生素比我,
肉粒只有一粒,手尾會唔會好煩/
叫醫生清楚同你檢查下仲啦! Good Luck

引用:
原帖由 gurabu 於 2010-4-5 04:09 發表

咁個個人反應唔同掛...上網果度講話有反應係有效既證明...??

講真真係茶得唔多...唔知做咩咁大反應
醫生俾你, 定自己買架?

搵醫生睇下穩陣D

相關搜索目錄:

各位, 好耐冇見!

我暫時三個月冇事, 同以前半個月就發相比, 好左好多.

中左花真係要有耐性好好休息, 我過年半先開始穩定D.

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-8-2 14:20 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=11690811&ptid=431][/url]

好消息,又俾到大家一個信心,平時冷凍多定搽藥?
引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-8-2 21:59 發表

佢係搽藥.
好記性喎!

我一直都主要用Wartec, 冷凍過兩次, 但效果唔好, Dr. Ho 話我D皮膚唔受得冷凍, 叫我唔好冷凍, 繼續用Wartec.

引用:
原帖由 ch30062010 於 2010-8-2 21:28 發表
Ching 你好. 可以 pm 我有關快速測試資料嗎? 除了政府以外. 謝謝
http://www.aids.org.hk/big5/02/2_1_2.html

愛滋病基金會

其實而家已經有一新技術叫核酸化驗技術, 可以將感染愛滋病毒的空窗縮短至約一星期, 呢個技術係驗血液裡面有冇病毒的RNA, 跟傳統的愛滋毒抗體測試染血液裡有冇抗體唔同.

詳情最好問翻醫生啦.

引用:
原帖由 garamon 於 2010-8-4 09:31 發表
大陸廣告不要信,如果做到連諾貝爾獎都給了哪!
大陸D廣告, 愛滋, 乙肝, 各種癌都有藥醫架, 我地祖國既醫療簡直領導全球.

相關搜索目錄: 廣告

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。