推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 t1878200 於 2009-10-19 15:23 發表
請問各位 ching 可否 pm 我 Dr. Ho 的地址 & 電話呢?
萬分感激
你去第1頁到開始睇啦好快見到名,你自己再上網search就會搵到
呢到版規唔可以咁俾dr.資料人架,,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-19 17:52 發表

Candy, 我新手所以唔係太知妳中左咩, 不過想問妳同妳老公點處理夫妻間既事.
你睇返我之前既post咪知loo (淋病,而家話有hpv,,應該係高危,因冇發花出黎暫時,,7,8個月,)

夫妻間既野點去處理真係好難講,, 睇另一半架咋,,我咪認錯loo,,, 真心,,,,,做好自己,,,,唔好再錯
機會係人地俾唔俾你真係冇得講,,,人人性格都唔同係咪,,,,,最緊要自己知自己衰咩(好似個男人咁講到, )

有時你話認錯,但有d人係一定唔會接受,,,, 睇彩數

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-20 10:08 發表

Candy, 我明白, 今次真係一生既教訓, 我以後都唔會再敢亂嚟, 妳會唔會係上次出事中左hpv吖?  我依家希望好番唔會再返發, 能夠有重新做人既機會
我唸冇咩人會唔明白,,除左唔怕死既姐,,,,  我估係啦係去玩過先會有HIGH RISK既HPV,,, BTW我都要黎緊1月再去做柏氏+做HPV DNA TEST,, IF 個柏氏REPORT唔OK就麻煩D~ 不過到時先算啦,,急都冇用,, 我都冇太去唸,,,呢D野LU,,,

不過又真係,,有D人去玩好耐都冇事,,,, 真係睇彩數,,,,  但我會覺得而家早早發生呢D野都好過遲D大大獲,,,,,, 回頭是岸~~    

我相信大家知錯都一定會有重新做人既機會,,放心啦~~~ 時間能證明俾我地睇

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-21 01:53 發表

cos 我成個月先知我中左...睇DR.HO 時佢話係附睪炎OR 慢前...
我而家冇咩痛, 但我仲覺覺我尿道口紅紅地...

如果我呢幾日睇佢好似有冇用, cos 做唔到testing...
我驚又未clear 晒o的衣原體 又出事....唔知點 ...
你個情況同killer_law差不多,你地應該可以一齊傾下

引用:
原帖由 sara10 於 2009-10-21 09:40 發表
It happens to me too. So I better go to see Dr. Ho to check it out once for all but i am still waiting /dr. Ho.'s address.
由第1頁睇起好快你會見到佢個名
你根本都冇去睇過

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-20 23:13 發表
肛門癌 一半由椰菜花引起

肛門出血,不少人會以為不是痔瘡,便是腸癌,但其實肛門出血亦有可能是肛門感染結核菌,或是肛門疣(俗稱椰菜花)、肛門癌,而有一半肛門癌的個案,都是由肛門疣變成,大部分患者都會因尷 ...
呢個hpv真係可以引起好多問題出黎,,, 我行錯步,我差錯步

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-22 14:11 發表
咁你好彩過我.去睇普通醫生就一眼睇出係疱疹.我就唔好彩知道有事咁去睇一個專科醫生.咁過左一星期越睇越唔妥開始jj爛同流血.好彩有c兄介紹個醫生比我..佢話一型.但政府未有報告
其實一型都會生係下面既咩? 唔係生得係下面就係二型???

你唔去私家到CHECK血,睇下係咪疱疹?

**************** 岩岩上網SEARCH,,不過都唔識分

第一型(HSV-I)常引起腰部以上感染,尤其眼及口腔部位的感染,

第二型(HSV-II)則常引起腰部以下感染,尤其生殖器感染,但因接觸部位的改變,譬如口交,有時第一型病毒被傳染到生殖器官上,而第二型病毒造成口腔疱疹,也時有所見。

• 口腔部症狀:

口腔內大都屬於第一型(HSV-I)感染,可經由唾液,食具,或其他方式接觸傳染,而大部份的人在孩童時期可能就已被感染,如孩童的齦口炎,病人的嘴與齒齦長了疱疹囊,會感到疼痛,而後破裂ˋ潰瘍ˋ常發燒,但在幾天後就會痊癒。而且常常造成年輕人的是咽ˋ扁桃腺炎,會十分疼痛,還有它也會於成年人(小孩也會)的口腔外黏膜與皮膚交界處,產生一群囊泡,即唇疱疹,會感疼痛,但唇泡疹於病發後幾天就自然痊癒消失,但以後可能因某種誘因,如壓力大,焦慮,疲倦,甚至於某些女性在月經週期時,可能誘使它再度發作同樣的病狀。

• 性器官的症狀:

主要由性接觸傳染,男性因感染而造成陰莖疼痛,女性則在陰唇或陰道產生泡疹病症,會引起疼痛的疱疹性女陰道炎,但子宮頸感染疱疹後,卻大部分不覺得會痛,不過發現女性的子宮頸癌與HSV-II有著密切的關係。
五.單純性疱疹感染後的免疫:

因單純性疱疹的抗體對人類沒有完全控制病毒再度復發的作用,因而只要感染過一次,便有可能下一次再復發,但如果常保持身心愉快,並作息正常,則復發的機率將可下降很多。

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 00:18 發表

第一次睇醫生,即場檢尿道分泌物初部結果中淋仔,比一粒藥食,
點知問醫生其他野,黑點系什麼來,佢用放大鏡睇完話椰仔,就立即做冷凍!
凍兩野,就走得!
檢HIV & 梅毒和尿道分泌物!

叫下星期再來覆診! ...
黑點黑印? 有冇可能啊係椰菜花,,,應該唔係啊嗎,if幾年前都有你應該生得好多啊嗎???? 個醫生可信嗎? 專科?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 11:33 發表

我同意, 政府唔會幫你詳細睇, 係自已同佢講你邊到邊到有事, 或好似有事, 佢咪叫你Show比佢睇果到, 所以自已每日都會仔細自我檢查下, 不過始終唔係醫生, 怕睇漏眼以為自已一直都無返發, 咁先慘.......
我都有剪短D毛,自己方便去檢查。我都建議你咁早。

你話毛下面白色,會唔會係有時個D 毛"狼"黎? 因每條毛下面都會有毛狼,都會有D突咁樣,,,不過安全起見,都係去俾佢睇一睇啦,,,,

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-23 13:49 發表

ching, 俾個advice 你~ 政府真係唔好信~!!!!!

我都係同你一樣係gov clinic 睇淋仔, 同你一樣既treatmetn
下星期再來覆診,  你前2hr 都唔好去tioelt , 因為佢會用stick 插入你尿道take sample 去睇你仲有冇野 ...
其實中淋應該係最易醫既std, 我問過2個專科都話淋呢樣係最易搞掂,, so far我自己睇左2次療程就醫好左

回想返當時真係,,, 好痛苦,,好難過,,, 醫完呢樣又怕aids同梅, 每日都睇下面幾次,,, (而家就幾日睇一次)

遲下又要去面對hpv high risk,,,,,,,,,

有時唔唸就好地地,, 唸起就.......

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-23 12:34 發表

剛才用數碼相機拍照再放大看,原來黑印面積裡都好多粒粒凸起,心理都down些少!
是否要冷凍幾次先會謝脫落不再凸起!凍後粒粒粒會點樣?
下次都系拍照記錄凍前/後,康服期長展照片先!
你係咪做左冷凍啊咁???

相關搜索目錄: 數碼相機

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-23 15:05 發表

頭先2點走左去政府睇, 都係果個四眼醫生, 今次感覺比人串, 我show左比佢睇J 右面毛髮邊既白左既位置, 佢反問我 : 你覺得有咩問題.  我指比佢白白地既肉唔知係咩, 佢話都無野, 我就係無知先中招, 先搵醫生睇, 因 ...
d 政府DR.真係好9串架都唔知俾咁高人工佢地仲乜,都唔係拎個心出黎幫人,你而家殺人放火咩,,大佬,,,,, 如果係唔歡迎睇呢D STD就不如唔好接呢D疹睇啦,,都真係,,,,,XYZZZ@@@

CHING我唸你都係俾D錢去睇返個私家專科啦,無謂係到晒自己時間同搵自己黎搏,,起碼一次過問晒你想知既野,,,,,人都安心D,,呢D錢真係唔鏗得LOO

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-10-27 14:29 發表

其實我都問過醫生,身體會清除病毒即係咩意思
免疫系統會識得對抗病毒,令到體內病毒處於一個唔可以發病既情況,當受到某些因素,e.g. 再次感染,老年病等
就會再次發病
情況同感冒一樣
所以唔係代表體內冇左個病毒
我仲期望有一天可以冇左HPV呢樣野,,咁樣講即係睇下自己身體強唔強壯,,呢D咪有排煩~~~

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-28 21:48 發表
我早晚都會Check下自已有無返發, 唔知大家會不會係咁, 尤其頭幾個月, 好擔心自已有心理問題, 想請教大家點樣調節自已既心情
我覺得時間係一個最好既調節方法,好多時人地同自己講唔好唸太多冇野既,,,醫生講又唔多聽得入耳,都係驚到死,,成日係到左擔心又擔心,又成日檢查自己下面有冇疑樣,少少野都即去睇醫生,,,,,直到時間耐左沖淡左d,,先叫係個心好d

我係頭3,4個月係盡量休息多d,聽下歌(我聽佛經),睇下書,去街就少去,因為冇咩心機!

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-10-28 22:59 發表

師兄
邊度平d呀
講真去得專科check到到都係咁上緊價錢架啦! 我唸if你去普通家庭醫生叫佢幫你send d 小便啊血去check應該會平少少!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-29 11:30 發表

Candy, 因為中招到依家只夠 45 日, 首先証實係皰疹自已已經呆晒, 因為係無得根治, 無症狀都會有傳染性, 我記得有個師兄講過當自已皮膚病就得, 不過我真係做唔到, 我明白中招已經成事實, 不過我依家仲要等多 45 ...
請真,,,, 呢到D人中花多,, 但花同疱咪又係一樣,,一樣係病毒係消除唔到冇藥更治到,,, 不過係種類唔同姐

疱疹一型生係咀個D我有,,, 當自己身體唔好時就會發出黎,,,, 有時可以一年幾次,,有時可以2年都唔發,,真係好體自己夠唔夠休息同大唔大壓力,,,,,, CHING~ 睇開少少啦,, 個人壓力大,對呢D病係冇幫助架,,,, 我身體而家夠有HPV 病毒啦,,, 咪又係一樣,,, 只有CHECK 密D,,有咩咪去睇醫生,,有必要咪做手術LOO (因為怕變成子宮CANCER)

至於你話CHECK AIDS & 梅呢D,,我本人就係夠 90天 (我係97天) 去CHECK,,當時我都想早D 去CHECK,但醫生唔建議~佢話未到90天都有機會CHECK得唔準,,, 到時又要CHECK多次即係晒錢,,,所以我等過左90天先去 (有醫生講一般2個月都CHECK得出,但都有CASE係CHECK唔到,所以世衛先會決定 90天為AIDS的空窗期,,係一定CHECK到個ANSWER)

每一次都是好難過好不安,訓又訓唔好,又會成日唸自己係有AIDS,,有AIDS點算,點同屋企人講,,,所以都真係好難捱,,但而家都成7個半月LU,,,,, 你都唔好灰心,,冇事既,,AIDS 同 梅係HK都唔係常見既野,,, 要中真係都幾低可能,,不要太擔心啦,,,

引用:
原帖由 man002 於 2009-10-30 13:59 發表

嘻嘻,你無留心聽書,之前中三樣野,林,花,衣啊!
一次過中3樣, 你去左幾次玩次後就收集左呢d 返黎? 定係玩一次有3隻,,,,,
唉,,做愛呢家野,真係心引黎,覺得去玩時好爽好開心,,點x知~ 而家咁x慘,,慘不忍睹,,, 心靈不知幾不安、痛苦

引用:
原帖由 strange 於 2009-10-31 00:03 發表

師兄, 我也是龜頭炎, 但比你時間更耐, 是九個月重未好過.
也是看DR HO, 看了多次都未好.

最近更證實有菜花, 肉體和內心都很痛苦, 今天才做完冷凍.

都是自己以前經常北上大陸去滾.

龜頭炎和菜花都是 ...
係啦,點解你9個月後先証實有花? 你係之前中左但冇發現? 定係9個月先出花? 定係你最近有去玩過?

不過而家7個幾月啦我都仲有自己得閒就望下下面,睇下有冇生花,,始終我有hpv啊嗎!

引用:
原帖由 productionplan 於 2009-10-31 00:34 發表
大家好...唔知仲有冇人記得我呢...  我係268板留個言的, 中非淋至今巳有差唔多5個月lu, 自從6月底因飲酒返發過一次之後, so far都冇再返發... 不過仲係有時會高丸痛... 好驚中慢性前列線炎... 就係前3個禮拜... 我的 ...
我地又緊係仲係到啦~我又冇屎到~~嘩kakak

不過呢,,就算第時好返啦我都會keep住上黎,,,起碼可以以自己既經驗去俾下意見一d要人幫助既朋友啊嗎,,,,,,回報返我有事以來,,呢到咁多ching既安慰說話同意見,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-2 13:07 發表

Stanley兄, 我朋友係外地出緊差, 佢懷疑自已中左花, 有兩粒肉粒仔係JJ冠狀下少少既地方, 2個星期都係差唔多大細, 想問一般中招會幾時發, 我叫左佢返嚟去睇醫生
聽人講係中花既,,, 1-3個月都好快會發左出黎,,,,,,

引用:
原帖由 strange 於 2009-11-1 00:40 發表

多謝關心,  以後當然吾敢再上去玩了.
可能唔有呢樣野令到我地唔敢再去玩,,都係好事黎,,,如果唔係大大獲唔知中左D咩病仲慘~~~

引用:
原帖由 strange 於 2009-11-2 22:09 發表

我每次都有戴套做, 只是無戴套給囡吹, 點知都中咗花. 仲要生在JJ 尿道口和包皮內. 誰叫自己上去東莞玩?

至於 AIDS, 我問過幾個醫生,都說口交會給傳染的機會細到幾乎零, 這令我較放心.
花黎講載套都防唔到架~~~佢呢d 病毒個感染力好高,,,

唯有你一見唔對路就即去冷凍殺左去,,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-2 15:50 發表

Candy妹, 我相信中左招既人都會覺得後悔, 我以前就係好無知, 無意識, 以為小心, 少玩就會安全, 點知一次意外就搞到自已一世係帶菌者!  我仲要等夠90日再過一關, 真係自作孽!  中過招係比正常人高出幾倍再感染其他 ...
講真,呢到有邊個唔係咁樣啊~~~

好返以後,,, 都唔會再去啦,,, 咁慘痛,,又點會淡忘到,,,  

自己一世有菌都仲分分鐘有機會又傳俾埋第2個,,,,,, (我講野好似個男人咁,,, ,)

冇事既,,90天過後又一條好漢,,,我都睇返咁多頁都冇見過有人會有a仔,, 放心啦~~

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-3 14:15 發表

講真有A仔都吾講出去,你估易開口,就算性病都好少講比人聽,真系貪慶香?
基本上去醫生醫好就算,點都系有好大"其"事!
秘密永遠吾講比人知就是秘密,講比一個人知已經吾會秘密囉!

一般人醫好,過多幾年又 ...
我唸睇下係咩呢,,我唸淋,非淋呢d易搞掂都可能~~ 但花同疱呢d都要1年有多先搞得好,,仲會跟左d病毒係身體入面,,,中呢d真係未必敢日後再去玩,,講真搞單咁既野有另一半既人都好難交待啦,,,,,教訓幾咁大,,,,,

hehe~其實你係咪係到講緊自己心態先,,,,,, 醫好又會好快唔記得

講真,,, 衰左時都好睇一個人自己有冇真係好認真去反省自己做過既野,知唔知衰loo,, if 衰左時都唔會去反省,,咁真係冇話可說,,,,

至於你講aids,,, 每季個報告返黎其實都係得大幾十人,,仲要大部份人係男男/女女,,吸毒傳染,,, 我唸個機會會低好好好多loo(不過都一定要安全性行為,最好就唔能好再去玩啦~ 叫雞1條女1日可能接幾3幾個客,1星期就1x個,1個月就幾十個,,真係收集左唔同既病返黎,,,) 而家我都唔再熱衷sex呢樣野,,怕怕,,心理上都幾大影響

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-3 14:22 發表

Candy妹, 我見有灡v兄同我一樣症狀唔係JJ, 不過係週邊, 如果係JJ中招, 會唔會係之前未戴既時候已接到, 男人都鐘意磨下磨下先戴套入
我唸唔係接觸邊個位而生邊個位啊嗎? 病毒係肉眼睇唔到,, 皮膚同皮膚接觸到後入左身體就發出黎唔同位置? 會唔會係咁? 其實我都唔知,,因有d ching好似話玩過獨龍鑽就有花生係c 眼,,,,,,不過講真,,你地對住條女時,,都興奮到嘔啦,,, 有時插緊都可能會走位個套,, 很難講真係~~ (我自己覺得咋)

反正去玩就有咁既風險,,,真係冇得預計,,, 唔玩就機會低好多(除左俾另一半傳 ),,係咪~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。