推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-11-24 00:45 發表

=======
C HING
嗰3達淺啡既嘢..其中兩達係正毛囊位..有條毛生係正中既
另一達即生係平時啲白色毛孔位.
用手.按住嚟睇.只係好似一片碎咗小麥片..鼻尿一片甘既SIZE.無明顯突起& ...
其實你都過左咁耐啦,又俾左咁多個醫生睇包括dr.ho咁有經驗既性病科醫生,,ching 你係咪個心理病問題?  好多時自己驚就會咁,,不停係咁覺得自己係有野有事,,講真啊if你真係有花啊咁, 你太太都應該有左啦,,又點會到而家都安然冇事?

可能個d 一達達黑左既野係普通既皮膚病,,, 好似我咁,,, 咩真菌,,有時可能下面沖完涼未夠乾你又走去著條under cool 住佢,, 焗到痕, 可能係念珠菌, 又可能係夏天熱時焗到發炎,,,,   

你應該相信下d醫生,, 放過你自己啦,,,, 好似我下面有2,3粒仔突突地都好驚架之前,,,,係都要俾多千幾蚊去搵醫生睇,,,, 不過俾左2個性病科醫生,包括dr.ho同我1個女既家庭醫生睇佢地都話,,呢d冇野既,,, 咁唔通唔信人咩,,,,人地係醫生,,,真係想人話自己有野先安樂?

ching~ 你都過左好長既時間,,放下包袱啦,,,,唔好想太多啦,~

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-24 09:47 發表

睇完你D圖其實都同我類似,都系初初黑色凸起祇得一粒,吾會生成群,但我會幾年內慢慢長大!會變成一達1mm大吾系變成圓珠型狀。
不過你吾系三達野,系好多粒粒分散才真,你覺得無凸起?你用光旁邊照射,圖片都見 ...
man002 你誤會左佢啦,,bigdog 呢張相係係網上面搵,唔係佢本人個袋袋,你睇下張相個右下角有個logo架

請冷靜d~~~

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-24 10:13 發表

嘻嘻,無細心留意,因為炒股睇個市,又答問題!
佢不如拍照上來,JJ好普通,桑拿洗澡都成個場幾十條,條條FIN!
我唸冇乜人會鐘意自己影自己jj上黎同人分享啊嗎,,可能你比較特別d,,,

佢拎得出黎俾你睇,不如俾醫生睇好過,, 你答左佢未必係專業,,係咪?!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-24 22:06 發表

所以我先擔心, 生仔先唔好講, 就算戴套我都驚傳比老婆, 至少師兄你係上年中皰後, 都有同另一半做而佢無被感染, 可能你生係JJ到, 戴套可以減少傳染能力, 你下次可以問下Dr. Ho
呢個心理障礙真係好難跨過,,,我完全明白,,,,,,唉    有時後悔都冇用,,早知今日何必當初

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 09:39 發表

我都可以會問下既.....我而家搽藥膏.....D皰已經冇曬.....之前有兩個位有花, 其中一個位已經冇左....而家仲有一個位置搽極藥膏都唔甩.....十二月可能又要睇多次.....
ching 醫生有冇同你個D花做 冷凍/電灼?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 10:42 發表

就係做左冷凍喇, 個到都唔甩....都唔知個到係唔係花....但係佢話係花, 我睇又唔係好似
你係咪都係睇dr.ho?

引用:
原帖由 vin55 於 2009-11-25 14:24 發表

係呀, 上個星期囉, 我所有位置都搽好曬, 差一個位置未好....唉
IF個個位唔好,,我唸你要去凍多次

引用:
原帖由 bad-man 於 2009-11-25 23:51 發表

Garamon兄, 我今日放工時去左睇啦...結果真係花...h:" />
唉...撐左5個月, 又再翻發, 真係有d洩氣...
BAD-MAN兄

其實你成5個月先再出, 會唔會代表你身體個免疫系統都幾好先會咁耐再生出黎? 可能你搞埋今次,, 以後冇事,,唔好灰心

我都好明白,,, 成日怕佢沒完沒了咁,,, 我會為所以既朋友們祈福的!!! 戰友們快d冇事,從過新生活!!!~~~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 09:53 發表
事實如此,唯有再忍耐吧。你留意這幾個月有沒有吃了甚麼,因為我之前吃了些普通頭痛藥,都有少點敏感。
garamon

咁你呢排ok嗎???

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-26 13:54 發表

因為器官都有特定休息時間!2300-0300系最好休息!
贊同! 我尋晚好難得咁10點幾就去左訓教~~~HEHE~~~  好多時盡可能我12點幾就會訓~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 11:08 發表
停了5個月,仍觀察中,有時都會發現疑似,但再觀察多 2 天,又會變得正常,對是不是疣都有少少經驗, 太太下月再檢查。
GARAMON 兄

你太太之前咪話感染左HPV 16既,, 咁佢當時ONLY CHECK到有1種HPV?

佢係咪而家都係每半年KEEP住CHECK一次柏氏? 暫時柏氏報告都正常嗎,,

你應該都見我之前寫啦話我柏氏有異常,叫我3-6個月再CHECK 1次,,因為我受到HPV 感染

SO FAR我同我另一半都冇見有花,,,,,, 可能我同你太太個CASE 一樣吧,,, 俾D 建議我? 咁你同你太太有返SEX嗎? 我同我另一半都係 1個月1次,, 盡量都會用返個套

引用:
原帖由 garamon 於 2009-11-26 16:54 發表
第一次去年 12月檢查,發現有 hpv 16,但全部正常,第 2次在 6月中,全部正常,下個個月會檢查第 3次,我們沒有做 15個月。
咁醫生有冇話你太太要keep 住咁樣半年check一次幾耐? 先可以去返 1年1次? 咁你太太仲有冇再check hpv dna test?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-26 17:36 發表

Candy妹, 係你老公唔想用套做係咪?  為佢好, 我唸叫佢用啦, 唔好貪一時之快h:" />
我知啊,,其實我而家都好驚,,係咪都叫佢要用返個套,係有1次,, 佢冇用,,

唉,,你唔明架啦,有時我話要佢用,佢就話點解做老公都要用,我去玩又唔用,, 我當堂,,真係,,, 唉,,,,, 萬劫不復,,自己衰,,,,,,,<個次冇用係咁岩冇晒套姐>,  我都唔明點解自己可以咁賤,,, 係古代,,我唸我要去浸豬籠死十次都唔夠,,,,  但anyway真係怕怕,,知道好錯好錯,, 死都唔會再去玩!!!      但其實醫生話if係有野我地之前冇用時都已經中晒野,, 佢話其實有/冇 都已經冇咩分別,當然啦你話咩發炎啊呢d就緊係唔做/帶返個套好d啦!

多謝你既關心!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-26 23:29 發表

算啦, 既然妳老公都唔驚, 佢咁話妳又真係無野好回答!  唔好再怪自已啦, 發生左既都改變唔到, 最緊要往後唔會再犯就得啦   其實阿妹妳又唔係出皰出花, 都唔會咁易傳比妳老公既, 放鬆下啦, 唔係同妳老 ...
問題係而家話check到應該受到hpv 影響我先會子宮有事,, 所以咪怕會唔會有野loo,,, 事件黎到而家都8個月有多,, 我都想時間過得快d,,, 我之前有淋病,, 都係野左老公,,,, 所以中過1樣就好怕中埋其他,,我唸呢d心情你都會明白,,,

算啦,,有時自責下自己都未嘗唔係好事黎既,,, 咁先會有所警剔同埋記住自己d衰野,,, 要對另一半好d

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-27 00:25 發表

阿妹, 我絕對明白, 我都過左差唔多2個半月, 自已都驚會唔會有其他野, 不過無之前咁極度恐慌, 等12月中去CHECK多次h:" />  最近我個朋友仲問我點解無晒聲氣, 我仲邊有心情上去玩啦, 就算正常食下飯K下骨都唔想h:" /> ...
谷爆咩? 係怕自己悶爆? 定係心情唔好差到爆?
邊個人有事都會咁架啦,,睇開D,,有時,,, 都冇得唸咁多,,唉
我而家去大陸按摩都唔敢去<我係女上去按係正骨 >,,但都怕佢個到D毛巾DIRTY,地方DIRTY

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-27 10:41 發表
康復一個月,無損傷,正骨都無勿問題!我以前日日正骨囉!
你日日正骨? 大陸?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-11-27 11:36 發表

我朋友仲有叫我去機場, 唸起地方毛巾, 我都怕有事h:" />
呢d地方少去為妙

引用:
原帖由 man002 於 2009-11-27 11:55 發表

當然大陸啦!
香港正常都要幾舊水!
大陸佰幾兩佰蚊!
干,濕蒸,然後按中式骨!
如果用按骨錢,我真系可以買返間香港樓!
你要係大陸工作,所以先成日去???
但大陸而家個消費都唔低啦,平時去按一按,,都要2xx蚊埋單

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-3 13:54 發表

心情又少少down, 之前講過我最近係袋袋有潰傷結焦情況, 趁我出發去旅行前, 頭先走左政府又睇左個四眼醫生, 正如我所料, 佢話都算係返發, 我話第一次唔係發係果到, 佢話唔一定係原位, 不過都只係係3角地帶, 我話似 ...
無事既,,唔好太擔心!!!我地好多人都會支持你!!!

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-9 20:08 發表
halo  大家好!!

我有野想問下大家架..我係11月尾就見到條陰莖中間果個位生左好多粒白色既點....之後好驚..去左油麻地專科..係果到我抽左血驗梅毒同A..
但果醫生就話我唔似生疣...咁我應該點呀依家??  係唔係要去 ...
我覺得去搵多個私家"皮膚及性病科"醫生睇,因為你唔睇多個醫生confirm下你都係會心驚驚law

引用:
原帖由 terryt1122 於 2009-12-10 23:50 發表

唔該哂師兄   我搵到就去睇醫生架喇   依家個心勁唔舒服...唉...
都發生左啦, 個個有事時都係會好down,個心又好驚又唔舒服,仲會左唸又唸添

有咩就去睇醫生! 唔好唸咁多啦!

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-15 00:51 發表

我都係等緊愛同梅既報告, 個心都有蠷嶀, 我中皰已經一世h:" />
CHING 你出左報告未啊?

我呢排個心理唔平衡,好驚之前90多天去CHECK唔準,, 我今日又死去叫E生幫我CHECK多1次, 仲有淋,
我都又係到等緊REPORT, 我既NF話我WOR, 我其實應該係要去睇心理醫生, 但我好驚之前CHECK唔到今次CHECK到,,唉,,救命,, 離最後一次去玩,, 而家都9個月啦,  好多時唸下又驚下,,

其實醫生話 夠3個月去CHECK HIV, 都差唔多係100% 準,唔駛再去CHECK WOR
淋病就小便DNA TEST,, 準確到就 96% 到啦,,
佢話我同我先生都一齊CHECK左淋 CLEAR左,所以覺得我唔駛再CHECK

但我唸你地都知啦,有事起上黎個人真係好能無用,好滕,, 我而家都驚緊過2日REPORT有事,,, 唉,,   

求個天保佑下我地,快D 冇事好返,,, 重新做人啦~

引用:
原帖由 decartes 於 2009-12-16 18:04 發表
我有左花花年幾 由好細粒變到好大粒 我果陣冇理佢 又自己變返細 好多都自己冇左

但係仲有幾粒一直係度,呢排仲有變大 於是我終於去做左激光

我呢幾日睇, 見到仲有2粒好細好細既黑色突起物 唔知係咪花呢 仲有以 ...
我覺得你話會變細冇咩可能,, 冇左就緊加冇可能囉

你會唔會唔係花呢

引用:
原帖由 man002 於 2009-12-17 15:16 發表

里D米叫做or 完屎無野做的心態囉!屎忽痕!
係個心理好驚,, 驚會唔會test唔到,,其實醫生都話唔駛check,, 係我自己想check多次,,
左怕右怕,真係,清兵咁之前,而家就驚到pk,,,

怕怕囉真係~
report應該聽日先有,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-18 00:15 發表

Candy 妹, 政府叫我3個星期去睇報告, 我3號驗, 可能聽日或星期一去聽報告, 我再驗果時只有2個半月, 個醫生話都可以驗到, 有就有無就無, 所以妹妹妳唔好自已嚇自已, 因為妳上次報告都無事, 淋又好左, 唔似我地中花 ...
希望今次都冇事啦我,咁我就唔會再去check架啦,,,

熊兄,,,  其實你個a report都唔會有事啦,政府個d如果你係check到有事,,,,佢已經會一早call你返去睇架啦,我識人以前去睇時都係咁講,,,,

至於你話疱呢d,, 真係煩d, 好似我疱疹一型係咀咁,, 身體一差佢就會發出黎, 都冇得預防既好似,, 不過身體夠休息,個人開心d係真係會有幫助!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。