推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-12-19 01:14 發表

Candy 妹, 我今日下晏趁老板出左去開會, 跑左去睇報告, thanks god, 都無中愛同梅, 仲有機會重新做人  我都問左醫生, 下面中左1型或2型原來都有唔同, 1型返發比較少, 而2型返發比較多, 不過話時間越 ...
恭喜晒你,, 我都係個再check一次report冇事,,, 9個月了,,, a 呢d真係可以完全放低,,,,, 接住就要去面對返一d 受hpv影響既女人問題

我朋友唔係中左大獲野,係佢話個d 護士講if 係政府check到有a or report有事既,唔駛等14日,都會call左你返去叫你聽報告

我都祝大家冬至、聖誕節快樂!!!

最緊要係人人都身體健康!!! 唔好既野快d走!!!

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-12-22 13:39 發表
candy
什麼是人類乳突病毒(HPV)?
人類乳突病毒(HPV)是一種男性與女性都可能感染的常見病毒。HPV的種類超過100種。某些類型的HPV會在手腳引發常見的疣。大部份的HPV不會引發任何病徵或症狀,不需治療就可自行消失。 ...
好詳細啊~唔該晒你啊~ bigdogg兄~~~kaka~

引用:
原帖由 yeyesh 於 2010-1-4 02:58 發表

應該係凍死左既表皮組織, 今日洗完用紙巾一印一拉, 就有小小黑色既皮
果個位紅左, 不過冇損到, 立即查藥膏
你有冇check埋其他既STD?

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-7 17:54 發表
我新黎咖各位
我個case同yeyesh差唔多, 我係男, 上年十月時我發覺個patpat好似有啲一粒粒野, 因本身有內痔所以不以為意, 之後就發覺有一粒粒,本想去睇返個専科醫生點知就咁樣出事啦~~
我當日去左浸字既 ...
會唔會其實你之前都有你自己冇為意啊,,不過e生都講啦,, 花潛伏 1-8個月 ,, 耐d又唔奇,,

你gf有冇事呢咁?

你好就啦bigdog兄

我未放底到,好能驚有花
我下面又發炎啦,,流d黃黃綠綠野,,,,聽晚要去睇醫生,,成日都驚有花,,而家9個幾月就黎10個月

我都想有bb,,,,唉,,,星期一仲原本去做柏氏睇下有冇事要唔要做手術,,而家,,都唔知做唔做得柏氏,, 都幾驚要切子宮冇得生bb,有子宮cancer,,越唸越多,,煩到爆

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-8 01:13 發表

Candy 妹, 點解無端端又發炎 ?
haha 原先我唸住send pm 俾阿bigdog兄傾,點知變左msg出黎,,, 算啦,,唔緊要,,

發炎,,唔知啊,,女士耐唔耐都會啦,,都係d咩鏈球菌,念珠個d啦,,因為個d STD我都CHECK過晒冇事啦,,,   所以應該就係女性問題啦,,

今日會去睇LOO我,,,,,   醫生都之前同我講過佢話有D人"反覆性發炎"竹難搞D,,,    GOD BLESS US~~~

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-8 09:46 發表
candy:我依家都唔敢再同我女友做, 因為真係有少少驚~~

我係有同我女友講咖~~佢都好支持我~~
你有冇叫你GF去CHECK過,有冇花出現啊???

我完全明白得到另一半既願諒真係好好好大既支持, 緊加係一個原動力令到自己知錯知衰唔會再去做呢D咁既事,,,去玩,,,,

放鬆啦,,, 其實連女友都冇離棄你,你真係要好好定珍惜佢,,, 病一定會醫得好既,你見呢到咁多次前既CHING都唔見左就知啦,,,係咪,,,,,

其實到返轉係你GF去玩,,你都未必會可好以好似佢咁,,,, 所以,,珍惜眼前人,,, <呢個都係我自己有事以後既一個睇法>

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-12 02:45 發表

流d黃黃綠綠野咁大獲...
最近應該冇野啦你?
係啦,,發炎,,應該唔會係個d STD,,因為都CHECK過晒又DOUBLECHECK過之前中過既淋,都冇事,,,,

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-12 14:01 發表
man002
記得先剪短陰毛先??
個d位都會生? 不是只會生係陰徑 or pat pat?

希望老公肯去睇多次, 等我買多個安心
錯在佢先,佢都冇理由會唔肯去睇啊嗎? 佢知唔知衰而家?
子宮病變我都有,,我都係受hpv影響,但so far 冇見有出花,,,(我同我先都冇)可能我感染既係高危hpv既病毒
咁你而家子宮病變係去到邊一級? 我就係有異變叫我3-6個月後再去check多次,,再有問題就要入院做內窺鏡+LEEP

我就係害人個個,,你就係受害個個,,(真係後悔不己) ,, 成日都會不停自責自己痴左邊條線!!!

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-12 14:11 發表

Candy 妹, 妳無晒事就好, 我地果啲真係煩啲, 我係個袋袋位都成日有輕微返發, 煩死
係,,,手尾好長有疱真係,,唔知佢幾時又返黎搵自己,,, 個心會好難受!
但唔中都中左,唯有自己生活健康D~ 希望個天俾下機會自己,,,少D發!!!

即係我有子宮細胞病變一樣! 都唔知幾時D HPV又去打我個子宮,,,, 唉

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-12 11:07 發表

女人發開炎就成日發,比較難攪,不過發到黃黃綠綠那麼誇!
都系做男人幸福些!
前個星期係醫生到拎左D分泌去CHECK,,係D 念珠菌+細菌,又要塞藥又要食藥 而家~
做女人都幾麻煩~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-12 18:52 發表

應該無事, 不知係不係天氣乾燥+用熱水沖涼.
大脾同條J d皮膚有d痕.
都未有時間上15/F.
等月尾屋企搞捚"白事"先上去.
節衰!!!

引用:
原帖由 95555052 於 2010-1-13 01:07 發表

你唔係驗過哂, 又過了空窗期, 點解重有事??
冇啊,,心理病,,,, 我都話遲下可能要睇埋心理病 (我老公成日都咁講)

咩都驚一餐,,但係自從去完玩真係覺得自己成個身好多毒,,,唉,,,

加上子宮有事都有排煩

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-13 09:56 發表

如果人人做事都這麼有理性,就無人吵架,無人做錯事!
好多時好多野都無理由…
咁又係,,IF係咁理性就唔會發生呢D 事出黎
好多人,,都唔覺自己有問題,仲會張個責任推卸埋係人地到!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-13 12:49 發表

叫佢去睇多次問多個DR意見 佢初頭唔肯 講講下話我自己去唔洗我一齊
都唔知諗咩重唔知驚唔怕死,  定重要野門住我呢?

你要做左先知CIN I, II, III架 你CHECK左未
你有冇去check埋其他既性病? 咁你真係要同你先生好好溝通下,點解佢會咁,,衰左都仲唔面對!

我上次個report係有異常未係去到CIN 1 , 所以要隔3-6個月做多次柏氏,,我會下星期初去做,,,, IF 係再有問題咪入廠照 同睇下要唔要做LEEP LOO,, 我都問左2個醫生架啦,,所以大約都知程序係點做,, 多謝你提點啊!

咁你而家D花,,, 係咪冷凍晒? 你係生係外陰?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 11:58 發表
Candy , 知妳婦科檢查時發現有些細胞變化,想請問妳自己會不會覺得身體有不舒服的感覺?我太太2月初會婦科檢查第 3 次,希望沒有問題,而我已停了出疣 7個月,所以想考慮生小朋友。其實太太的婦科醫生一直說,就算有 ...
我啊,成日下面發炎loo,冇另外既唔舒服既,,, 不過係係柏氏到,,,出現問題loo,有hpv影響到細胞有變異

生小朋友我唸等你冇生疣 1年半先開始行埋會安全d,, ,,, so far冇再發既,, 一定唔會影響生育既能力既~

祝你快d同太太生返個肥肥白白既bb啦~~~kaka~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 12:32 發表

可能怕DR問佢難為情無面子
我估你不是HPV高危, 如果係一定要做陰道境檢查
女仔生花 通常係陰唇周圍
我冇生花,,但大多數會影響到子宮細胞既hpv 都係高危,,, 所以我大機會,, 原先醫生話去check hpv,, 用意係if我中既hpv唔係高危個d,, 就去打返子宮頸疫苗針,但我已經打左2支,,, 所以醫生話我只要打埋剩下個支就係,, 所以唔駛再check hpv都得

我要做多次柏氏,先知係咪繼續唔正常,,if係就要入去做陰道境檢查。下個星期頭去check,,應該星期尾會知道,,,

咁你而家d 花,,, kill晒未?

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-14 13:07 發表
candy , 只要定期婦科檢查,是沒有問題的,早發現問題都可百分百處理好,這是醫生說的。
無錯,,及早發現問題,, 先可以控制到,,,同早d解決!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 15:05 發表

我"角"哂 4-5個月後反去比dr睇有無反發
其實我都唔係好清楚d花係咩樣 日日都會check下有無生出來
唉 真係好想cry
我都好明,,日日就去望,,有冇事發生,, 都真係幾驚,,幾痛苦!!! 你仲要係俾人傳染,,,

知錯知錯!!!  

唔好喊啦你~ 都唔關你事, 又唔係你想既,,真係冇得避!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 16:03 發表

我地既case同你差唔多,  估我都係3個月發花出來+子宮病變, 但老公就無任何病徵,
驗哂主要既性病都無事.
我都好怕d hpv高色好毒 幾個月咋 就搞到我子宮病變
同老公行埋 真係好似搵命pok咁 怕怕
唔好怪我多事,其實可能你老公俾你既係一d會生花既低危hpv,,,, 個d 影響到子宮既 hpv可能係之前你既bf / 你老公之前去玩 / 你老公之前既gf 傳俾佢,, 呢樣野真係冇得去計時間架(醫生講我知既)。  有時要行埋咪帶套loo,,, 起碼 1年半載冇再出花先,, 不過if 係病發,, 真係打死都唔好做。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-14 17:15 發表

3個月 只係我自己估咋
DR話我感染左2隻HPV 一隻低危另我生花, 另一隻高危另我有病變

老公話唔記得邊個月去玩 只係打機 (佢答我5月至9月是但一個月呵) 一次就比佢中左野埋我....唉
無謂再深究係幾時,時間唔係一個問題,,,,最緊要自己身體病毒清理到,,,,  

咁你幾時要再去check 子宮柏氏啊? 係咪都係同我一樣係最初步有問題既子宮細胞有異常? 未去到CIN 1, 2?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 10:36 發表

是 再諗都係自己唔開心

我囉左細胞驗到係CIN 1
DR叫我4-6個月反去再驗抹片+花, 無事就半年後再CHECK
DR講有一半人會自己好反, 有D人就上上落落, 真係好擔心 自己身體本來就係MAMA
而加睇緊中醫 希望有幫助 ...
你講得岩,我真係無想過我先生會俾機會我,其實會結婚都係因為都拍左咁耐好似結一結一定要點都,, 但而家我先知,,,, 原來佢係愛我,唔係都唔會俾機會我,,, 我仲一路覺得大家好似好好好好既朋友咁,習慣左大家既存在,但而家先知,,,佢係可以包容到我,,我實在係錯得緊要,,,,以前既我太自大,,太自私,,今日既我,會用我既全部去回饋返我先生,,,,(好老套,但講既都係真心說話)  希望佢可以真係俾機會我啦!

其實都冇一定男人/女人話會知唔知衰,真係睇人,,, LEN 88 你都唔好灰心,,, 可能你先生都知錯知衰呢,,,, 最緊要而家係你身體冇事,,係咪

你CIN1,,醫生唔建議你做LEEP?  我會下星期去做柏氏睇下出黎結果係點,IF唔得都係異變/CIN1 我唸我都會入完做內鏡同睇下要唔要做LEEP,,,

之前我都有睇中醫,,但自從有病之後我冇再去睇,怕有影響,,,

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 10:46 發表

我睇左2個DR 講感染了HPV 打針沒用了
我個醫生就講,,IF 你既係 HPV 16,, 咁都打得過,,因為佢可以預防到其他高危既HPV,,好似HPV 18 / 52

我打個隻係2合1,,, 慧研康(唔記得個名,,唔係阿SA個隻4IN1,,係另一隻)

我冇CHECK到 HPV,, 反正就打左2合1先LOO 自己

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-1-15 13:30 發表

Garamon 兄, 我同意人生仲有好多其他事要做, 中左招已經無得改變, 不過都有一樣好處, 就係自已會反省 + 老婆既接納, 令我本來夫妻平淡既感情有番生氣, 我好多謝佢無放大件事, 我會珍惜
講得好!!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。