推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-15 16:36 發表

通常cin ii , iii先要做leep
因為做了leep 子宮頸d肉就會無左 第日生bb有機會流產
所以dr唔建意我做 遲d再check下再決定
你係醫院睇 定診所咁?

要原諒一個人對你不忠可以用時間來忘記 但搞到你有生命危險 ...
我又真係唔知leep完冇左d肉會影響到第日流產既機會,,我下星期去睇婦科時問一問佢先。我係係診所睇,if要做leep跟呢個婦科去私家醫院到做。

我都好明既,如果我做錯野唔係真心去改,真係另一半一定會死心,,, 講真都已經係對佢好hurt啦,做左呢d咁唔見得光既野,,, 真係唔係人人都可以願諒到。咁你唸住點?如果你先生都係不知悔改既話。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-1-16 03:11 發表

咁多去檢查係咪得, 一發現咪即刻處理係咪應該無問題呢?
最多咪半年去check一次,,不過有時衰起上黎可以好快個程度去得。邊有得講。
只不過,,密d check住,,有咩可以及早處理!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-17 12:04 發表

係到見到出左事既人, 佢地好後悔做左呢d錯事,重連累埋身邊愛你既人, 佢地都識知錯,會真心改過

至於我, 我知我唔可以原諒到佢, 我自問pok心pok命為個家為佢, 付出所有, 到頭來得到咁既結果. 佢要求我留低為左個 ...
老實我自己都係做錯左,,都冇資格去講你老公既不是,,,因為真係發覺自己錯得好緊要。唉,時間冇得返轉頭,,都唔明仲乜自己咁自私,咁唔理人感受,,每次唸起個心都會那住那住。

你老公唔知錯既,,真係會令你好難去面對佢,,,

我地個子宮有事,,我而家都好擔心講真,有時會見成日都發炎,,又有dd痛,, 怕入面爛晒,,第時仔都冇得生,,, 自作孽,,要我先生陪我,,唉,,,

我都會唸,,,如果可以去第2個地方重新開始,,咁就好啦!!!

點都好啦,,我地都要而家理好自己既病先,,其他野唔好唸住,,,,唉

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-1-16 22:41 發表
做人真係好辛苦...
有病己經生不如死...
仲要有感情+家庭問題...
工作又不開心...

我真的曾經有諗過...不如...
我地個個都係好辛苦先啦,起碼你而家身體個part搞好左先啦,,

有時做人要求唔好太高,,睇開d會開心好多!!!

做人幾十年好易過,,,唔好唸d唔好既野啦,,,,

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-18 10:46 發表
candy, 如妳沒有做 hpv dna 測試?沒有異狀,根本可能沒有感染 hpv。
我冇做hpv DNA test, 但我係柏氏到個報告話我子宮頸細胞異變係受到hpv 既影響/感染。<所以我係帶有HPV了>

至於DR.話CHECK HPV係睇下自己身上個隻HPV,,,係咪而家市面個2隻疫苗防個幾隻HPV,,如果已有打左針既,佢話CHECK黎都冇意思,,IF 你個幾隻HPV 既NO都唔係疫苗個D, 先建議D人打 (咁我已於上年年尾發生左事後去打,, 咁而家CHECK唔CHECK都冇用)。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 12:59 發表

知錯能改 而你先生又接受反你已好好 起馬唔洗去煩感情既事
可以專心去醫好個病先嗎
你成日發炎 DR有無叫你食多D乳酸菌, 小食SWEET野, 著DRESS唔好著咁多褲?
有幫助架
都係,,,煩少左感情野,主要係要顧自己身體同埋呢排搞緊搬屋

有啊,,DR.有叫,不過我仲未開始,,,, 實行,, 你講既DR.都有講過晒架,,勁勁!!! LEN 88  THX~

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 12:59 發表

知錯能改 而你先生又接受反你已好好 起馬唔洗去煩感情既事
可以專心去醫好個病先嗎
你成日發炎 DR有無叫你食多D乳酸菌, 小食SWEET野, 著DRESS唔好著咁多褲?
有幫助架
咁你黎緊幾時又要去做柏氏啊?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-1-18 16:09 發表

4-6個月後 再反去check柏氏+花.........好驚
如果柏氏又check到有問題 我係咪又要做多次陰道境, 你知唔知?
如係就慘啦 做完好唔舒服又貴
你dr收得貴唔貴?
我都未做第2次既柏氏,過2日會去,所以我都唔知收得貴唔貴,,,但我問過人做leep 好似 15k, 我有買保險既,可以claim

如果你再有問題我唸要睇你係去到咩情況,, if 係 CIN1, 唔駛做都得,, 佢有機會會自己變返正常

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-19 10:54 發表
應該沒有問題,放心。
多謝!!!
等我睇完後有報告再報上黎

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-1-20 11:24 發表
絕對同意man002哥既睇法~~~依d真係唔好亂試呢~~
無錯,衰左既,不如同屋企人講啦,,等屋企人幫下自己,,你問朋友借得幾多俾你

見d ching講開頭做treatment都唔係,,1,2次就搞得掂,,,,

睇政府真係你急佢唔急,,, 你有冇咁既耐性?

出左報告,今次細胞正常,但係個hpv 出左黎,,我有好多高危既hpv,, (但冇低危),, up得出既高危都有,,死唔死

而家要keep住check得密d loo

所以各男士,可能你地去玩時都有左high risk既hpv,,傳左俾另一半又唔知,,,到佢地出現左問題先會去查自己有冇hpv no.

唔怪之得d人話,,唔好濫交,,要保持單一性伴侶,,我真係深切明白呢個道理。

引用:
原帖由 armstrongami 於 2010-1-23 01:24 發表
大家好..我新黎架...8個月前跟同學仔返大陸玩....玩完先識驚....成日形住自己點都會中返2隻病....驚左大半年...每日都好後悔....日日都諗點樣死好.....我同自己講如果過左8個月無生野無唔舒服就無事...就重頭黎過... ...
去免費機構check下啦,順便睇下有冇得check埋其他既性病。唔係單單係花,aids的性病。

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-26 18:12 發表
candy, 妳的意思是驗出有很多類型的hpv ?或是有很大數量 hpv?因為那些疫苗廣告說不會同一時間感染多類型的 hpv,不過如果妳細胞正常,只要定期檢查,問題應該不大,妳的醫生對妳怎樣說?
我有好多類型既hpv,, 16, 18, 31, 33, 52,,,59,,,, 有成十多隻,,真係,,, 全部都係high risk黎,,, low risk 就冇搵,,,,,

我之前打既防疫針都冇用,,,因為我本身都有,,所以打黎都冇用。

而家我就唯有keep住 6-8個月去check一次loo,,多謝大家既支持~~~

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-26 19:16 發表
candy , 看過些資料,曾經有性行為的人,超過有 80% 的機會感染 hpv,因沒有症狀及檢查,所以不知道,而如身體免疫力好,會將病毒壓抑或清除,Dr Ho 都曾說, hpv 在外國更加普通,很多時都會不藥而癒,不要太擔心, ...
其實我都有唸,可能係以前都有左hpv,,不過係我自己冇check所以唔知,而家去check先知係咩一回事。而家突然間一野check到咁多出黎先驚

即係想當日咁,,,一發現有STD真係擔心左幾耐,,驚左幾耐!!!

呢一世都會記住呢一個教訓!!!

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-27 11:34 發表
candy , 如有時間,今晚 7:00 ( 27號)  亞洲電視,有一節目關於子宮頸的病,看後如方便可否將些資料寫出來?因想看,但未放工。
我都想睇,,不過我今晚有野做趕唔切返去睇,,,,

我唸網上應該有得重播,,我今朝見apply news都有講

引用:
原帖由 garamon 於 2010-1-27 17:14 發表
過去已成過去,無謂要知道。
多謝你啊garamon兄~~~

其實都冇咩大不了既

我唔煙唔酒唔去bar/disco,, 係衰賤格同過3,4個 nf 上床(每個上過3,4次only)。

就係咁,,,,, 中左

相關搜索目錄: Disco

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-28 11:05 發表

因為見網上有些研究數據講,吸煙,飲酒,早有性行為,講女性中焦的機會率的百份比率增加!
車,,駛乜數據wor~

唔好濫交啊嗎,,安全性行為,,單一性伴侶,, 當然不煙不酒就緊係對自己身體有益啦

而家先知,會唔會太遲,,,,hehe~

引用:
原帖由 man002 於 2010-1-28 15:08 發表

一路我都吾地除啊!祇系知道有無運講運!
雙方都唔好去玩就唔會有事。

出左事先知,,,錯得緊要!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-2-9 00:11 發表
另外好消息了, 本來以為今日去見DR HO又冷凍, 但係佢話應該唔係黎既, 已經2個月無事了, 希望無事啦繼續.................不過我都唔樂觀.

但係DR HO講唔影響生細路, 只要開刀生就基本上一定無問題就算當時已經感染 ...
stanleysex兄想生小朋友?

祝你新一年,,好開始~keep住冇事~好返,,快d生返個 肥 B~~ hehe~

引用:
原帖由 LEE624 於 2010-2-9 19:13 發表
好9沒上來....十分唔開心...c-hing們有無人試個出一些黑色扁圓粒粒.表面平滑但會增大....會唔會係花呢...
ching,, 快d去睇醫生啦,,, 唔係一間過年d 醫生放假冇得睇啊!

祝大家新年快樂,早日康復!!!

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2010-2-16 13:33 發表

唉..係有既...
....好唔開心.... 成個日死晒.... 出左好多, 成日冠底下都有...
我想問係一次會出咁多???

.
唉,,ching,, ,,, 你之前驚完個次都仲去玩,,,冇計冇計

希望你今次真係好改過呢個觀念唔好再去玩啦,,,,

新一年,,, 快d搞好去,,

等19號dr.ho返黎你好即打去book啦!!!

<不過有好多時,係自己嚇自己,可能冇事呢,,,,>

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-23 13:35 發表
恭喜發財
祝各位身體健康

candycandy 你最近點呀
HI,, LEN88

最近都係咁啦,,係有時心理作用LOO,,
你呢? 得閒可PM我傾計~~~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-2-25 15:59 發表

garamon
醫生有無講hpv幾耐先會無哂
我4月要去做抹片,希望無問題, 我唔想再做手術

candy
我都有心理作用晚晚都check下先安落, 好驚又發, 我唔想再受苦
LEN88

我自己每隔幾日都會自己望下下面陰唇個2,3粒仔野有冇變大/突出/變樣,,,佢都係好似微微較起,但唔似花既形,,,,(真係唔自己check住都唔安樂,心理壓力真係幾大,,,好驚,,,,後悔,,不安,,,,,,自責,,真係呢d心情無時無刻都會跟住我既心情),,,,,,,,,,,之前有3個醫生睇都話唔係loo,,,,但係,,,,

我今日去左打第3針HPV疫苗針,我同醫生講我check到有好多高危既hpv no.包括hpv 16, 18, 佢話呢2隻係最毒
之後我又同佢講low risk hpv我冇搵到有 (我一路以為花係由low risk既hpv引起先會生,仲唸住冇low risk就唔會生花)

但醫生同講左以下我而家都好唔開心

醫生話其實warts係由好多既 hpv no去引起既,,,即係個d花入面係有高危/低危既細菌引伸佢生出黎,咁我問,唔係話3-10個月冇出就唔會有既咩? 佢話醫學上而家對hpv黎講冇一定答案,佢話3-10個月唔出都唔代表係唔會出,總之有得hpv就要去check住佢(即定期既檢查同去做柏氏,因為hpv對女性會多d影響-子宮細胞既病變同子宮癌cancer,男性就花only),,,,佢話有時hpv都會自己可以身體clear到佢,,不過冇一定,,(又再一次冇一定,no answer)

佢話反正一係就d hpv 留係個身體/子宮到,但冇影響,,,,,,,,,,一係就生花,,,,一係就影響女性既子宮細胞!

個時我睇dr.ho 就話花過左3-10個月,,冇就冇,,, (個時我觀察左5,6個月到,佢話冇都好大機會冇花),, 而家又另一個說法,,,,
佢都同我講,有左hpv 16,18打呢個疫苗係冇用,但我個婦科就建議我打, 幾個醫生講既都唔同,,

我自己係網到都搵過資料話係咁:  (但16,18係最毒,,都會引起醫生今日咁同我講)

什麼是人類乳突病毒 HPV
人類乳突病毒(Human papilloma virus,HPV)是一種分子較小(直徑55nm)的DNA病毒,生物學上屬Papovavirus科。目前已知的人類乳突病毒有一百多種基因型,其中有三十餘種會感染人類生殖器官的皮膚及黏膜,造成各種疾病。例如我們在臨床上常見的性病“尖狀溼疣,俗稱“菜花“,就是HPV的6,11基因型感染所致。http://www.wangob.com/my_html/hpv.html

太多既可能性,,平安心啦盡量自己,,,,

總之而家自己keep住觀察,, 我陰唇到有2粒細粒既野,,不過之前醫生又話唔係花,唔駛理佢,,而家聽完呢個皮膚科醫生講,又開始係到懷疑,,,,

下次有人再去睇dr.ho可唔可以幫我問下佢,,究竟有高危hpv但成年都冇生花出黎,, 仲大唔大機會生花啊???

唉,, 幾時先可以走出呢個唔開心既日子呢!!!???

引用:
原帖由 raptor12 於 2010-2-26 06:13 發表
candy,    醫學界對HPV所知還有限.   因high risk hp v 會引至-子宮癌, 所以集中研究HPV疫苗針. 醫生診冶主要是經驗及醫德.
hp v 16,18 are high risk 唔會生花 但 會引至-子宮細胞病變同子宮癌.  low risk 會生花  ...
多謝你地俾咁多支持我!!!

不過係有時個個醫生既說法都不一,會令人成日好不安!

我都明既,,而家唯有就係自己得閒就check住佢,, 加上我每半年都要做一次柏氏,,順便睇下入面有冇野loo

不過我都成日有發炎問題,,真係要提高下自己既免疫力先得,,大家有冇咩好辦法???

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。