推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-3-16 22:47 發表

h:" /> h:" />
食左差唔多2個星期, 仲見到有返發, 真係有鱓無奈  唯有食晒再去搵醫生了解情況, 有無師兄之前都有食藥既療程, 係咪要食一段時間先會有改善?
會唔會同你壓力大,, 唔夠休息時間有關??

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-17 10:02 發表

係呀, 我都好擔心, 呢幾個月都唔咁同自己個小朋友KISS
而加無事 安心D啦

我而加同先生分開冷靜緊, 佢野到我而佢又無生野出來
佢唔似呢到D C HING已經醒悟, 後悔搞到個老婆一世, 佢重未色去珍惜眼前人
佢想 ...
LEN 88 咁你仲有冇返去CHECK下有冇再生花?  你老公都唔知有冇自己走漏眼,其實出左花!!! 不過呢D佢自己做得都預左要還!!!

你老公真係唔抵幫,,, 做錯野都唔去為自己所做過既野負責~~~ 仲唔去改,,, 都唔識點去講,,,,

不過最緊要你身體健康,同你小朋友聽教聽話,,,, 其他既唔好想太多住,,

引用:
原帖由 killer_law 於 2010-3-18 22:39 發表
心淡啦~~~
唔想醫啦!!!!!好唔開心,食足7個月藥,都冇好過
最近感冒,病足二星期,又要食感冒藥,又要食抗生素
食咁多藥,食到身體差晒。
要做既我都做晒,唉
我相信我一世都唔會好
日日都希望會有好轉,但日日都失望
...
呢到有邊個唔係咁呢? 個個都成日食藥架啦,,我夠有手尾跟啦呢一世,,,
唔錯都錯左,唔做都做左,,,,如果有得返轉頭,,六合彩頭獎都有得我地中啦,,,

唔好下下成日講到要死咁,,,自己要硬淨d先得架!!!
唔開心,,成日有波動既心情我都成日有,,但左想右想,, 呢世人仲有好多野,,
可能行落去會仲開心呢,,, 做人要有希望!!!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-18 23:03 發表

藥房lee個金毛妹樣就一般啦.
15/F左右隔離醫生有個金毛就正(好大個波).
好似個日同我報到掛號個個短頭髮, 個樣串到pk...

現在過左15個月, 希望真係不洗再煩啦...

過左咁耐,,,冇事架啦!朋友!

呢幾日都唔係好開心,,我上星期係個口到見到有一粒係由入面突起左一粒白色,,, 我怕係花,,

我都想去俾醫生睇睇,,,

驚驚

lunch 去左睇,,順便抽埋血check睇下有冇乙型肝炎抗體 (因為之前打左乙型針)

佢好認真幫我睇,用放大鏡,, 話唔係,,話睇完冇懷疑過係花wor,, 之後我再問一次,,佢就頂我唔順,拎左個儀器鏡出黎幫我睇,,都話唔係,,

佢話我再係咁,,會好唔得閒,,,我話係,我真係神經衰弱~

佢話如果佢再大粒唔走,,可以幫我搵針清左去/電左去,,但佢話唔係花wor

之後我再問佢淋病,,口交過係咪喉嚨會有事,,佢話會,,但佢話之前清左就應該冇,,佢唔覺得有必要又走去口到拎分泌check,,話冇事wor唔好擔心

請問大家係咪都會好似我咁??? 左驚又驚??

有事之後,,真係成日乜野都唸起性病,,  個心真係好唔開心

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-25 14:48 發表
candy
你無野嗎?
你生左咩出來呀?
我都好似你咁, 成日以神以鬼,擔心又生野
月頭我去竹睇多次醫生, 佢話我格了5個月, 應該唔會再花生出來啦
我聽完鬆哂, 當然我日日都會check下啦

各位ching
我問了dr ho既護 ...
冇啊,係牙齒前面,,下唇入面,有粒野突左出黎,係係d皮下面既,另外仲有散開幾粒好小好小咁,,,專科醫生都見到,,,,但佢話唔係花,,,, 佢尋日打俾我話我乙型抗體好好,,(即先前打個3針起到作用),, 我又再問佢,,佢話粒野唔駛理佢,,如果2個星期到都冇走到佢話唔鐘意先幫我整左佢wor,,,,但佢話會幾痛下,, 佢講到好似覺得冇需要去理佢,,,, 但如果我心理都係唔得,, 先去搵佢整走咁loo,,,   好似我問佢淋病係咪喉嚨都會有事,佢話係,我話咁要唔要拎口既分泌去CHECK,佢都話唔駛,,冇需要,,,, 醫生都覺得我精神衰弱咁LOO,, 我話係,,我真係好驚,,我係咁同醫生講,佢係到"令"下頭咁LOO,,,

我而家過左1年啦,,,,, 但心情都成日好擔心,,(因為自己有咁多high risk既HPV) 有時都想同自己講,,, 預左會好d,但心理真係好難受,好upset, 想喊想喊咁,,, 唔後悔就假,,,,

引用:
原帖由 Roby123 於 2010-3-25 16:54 發表

生左粒野, 咪可以好清楚咁驗囉, 冇生o既係冇得100%確定.

體內既 HPV病毒係咪撤底清除, 以現今既醫學水平, 係無法確定架, 因為病毒有可能俾你既免疫系統控制住,得翻好少量, 少到驗唔到, 傳染同復發機會好微.
暫時問題係,醫生睇完都唔懷疑,,, 都唔幫我做野,,,  

我唸住自己觀察下,,, 如果有嚴重左,,就再去睇,先叫佢做野LOO,,

HPV,, 我唸都冇得清除,,只會好似訓著左係留係身體,,,,, 要靠自己抵抗力吧~

引用:
原帖由 minghin 於 2010-3-23 18:59 發表

candycandy

該死唔使病,驚都無用,,要相信醫生,自己要放鬆,減壓,
CHING,,

多謝你地既安慰,,,,,

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-3-26 10:51 發表

你講個D粒粒, 我下唇成日都會有, 無事架呵, 我估係熱氣多囉
保D羅難果女飲下
唔好咁擔心啦! 無事既

我上星期發燒, 可能休息唔夠, 今日又口龍痛+好倦, 真係一有病, 所有病都蝦你, 要發哂出來咁呵!
唔知啊個醫生剩得話唔覺得佢係花loo,, 叫我唔好成日咁神經衰弱,,,,

原來你都會架???

係啊我聽日都去睇中醫~~~ 去調理下, 可能呢排太忙又唔夠訓,,,,, 個人又成日亂唸野,,,,

LEN88多謝你啊~~~  你有冇睇醫生啊? 而家好多人咳同病,我都仲有D咳而家~ 你小心身體啊

好在有呢個FORUM俾我係到RELEASE下,,,, THANK YOU大家~

引用:
原帖由 beefbeefaa 於 2010-3-26 13:48 發表
上次去玩到依家成一個月... 日日都好驚........

請教各位ching, 如果係生花仔既時候, 係咪好明顯會模到有一粒係到咁 ?
直頭係會見到生出黎,你可以上網SEARCH下D 資料睇~

睇完又係到"嘆氣",,,,,,,, 我咁多hpv,, 又口交過,,,唉

口交傳播病毒 頭頸癌病例急增
                                        2010年03月27日

近年大部份種類的頭頸癌病例都略減,但一種名「口咽部鱗狀上皮細胞癌」( OSCC)的頭頸癌病例卻急增,尤以發達國家為甚。科學家指是一種經口交傳染的病毒肆禍,少男少女都可注射子宮頸癌疫苗預防。
頭頸癌是人類第六大常見癌症,全球每年約有 64萬宗新症。科學家昨日(周五)在《英國醫學雜誌》發表報告,指 OSCC病例增加,可能與人類乳頭瘤狀病毒( HPV)的傳播有關。
HPV既是子宮頸癌的主要成因,最新研究亦發現,這病毒可透過口交傳染,引致頭頸癌。
子宮頸癌疫苗預防有科學研究指出,那些一生中有六名或以上性伴侶、四名或以上口交伴侶的男女,以及較年輕就開始有性行為的男士,患上這種口咽部鱗狀上皮細胞癌的風險最高。
目前市面有兩種疫苗子宮頸癌疫苗卉妍康( Cervarix)和加衞苗( Gardasil),供少女預防 HPV病毒,科學家建議少男也應注射。
路透社

相關搜索目錄: 雜誌

[quote]原帖由 devil_7 於 2010-3-28 13:08 發表

我都係搵到15/f既kk ho.,但係佢冇寫皮膚/性病科...
所以我都唔知係咪呢個...我依家好想去驗下自己有冇中招...
但係我性交左都只係10日左右....我驚依家係空窗期...
我係咪應該等3個月之後先去檢查呢?
而且我 ... [/quote

如果要check aids,, 真係要等夠90天先去check,,
花就難講
其他性病就而家去check都check到,,

引用:
原帖由 schizophrenic 於 2010-3-28 17:08 發表
各位師兄 我係新黎架。。。

呢排我發現JJ側邊有D黑色一粒粒既野 我覺得應該係花花。。。

諗住聽朝一早去政府衛生診所睇。。。證實係咪先。。。

你地覺得呢。。。

我好迷失.....
我地個個有事都係咁既心情,,,不停自責,成日唸自己會點點點,,,,, 事隔1年啦我都仲係放不開,,, 仲係好擔心,,,好驚,,,,,

朋友,,有咩快d今日去睇醫生,,,, 俾專科睇一睇先得,,

如果touchwood真係花,,我覺得你去轉睇私家"皮膚及性病科"會好過你係政府睇,,,好易搞到拖症!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-3-29 01:07 發表

我幾年前上化驗所驗係"全餐",
約$2000(可能比人搵左笨).

你想驗咩同醫生講,
有d每驗一樣計一樣.
隻隻不同, 太約平均兩三佰驗一樣.

全餐2k咪平loo我驗2樣都差唔多1k,,, 之後再驗埋其他我唸要成3K LOO

要TEST "淋、非淋、乙型肝炎、AIDS、梅仔、疱疹"

醫療短波
超級淋病活躍全球
2010年03月31日

抗藥性淋病個案近年在全球肆虐,英國性病專家警告,可抵抗多種抗生素的超級淋病雙球菌已開始活躍,尤其在日本的個案較多,情況令人憂慮。現時多數是以單一種抗生素治療淋病,若遇到較頑固的病例,通常只會增加抗生素的劑量,專家建議可同時處方兩種抗生素治療淋病,有助減低細菌適應藥性的風險,並呼籲藥廠研發針對淋病的新一代抗生素。

因為而家d人性觀念開放同埋濫交loo

以前我地阿爸阿媽個d年代,,個個都保守,邊有我地咁,,,唉

而家先明,,,會唔會遲?!

引用:
原帖由 schizophrenic 於 2010-4-1 01:53 發表
今日頂唔順去左CHECK HIV....快速測試

因為已經過左空窗期所以一定有最後結果。。。

結果係。。。。。negative.......

真係嚇死...

多謝測試前幫我解釋同埋一路輔導我既哥哥。。。。。
冇事真係鬆一大口氣~~~ 明白明白~~~

引用:
原帖由 devil_7 於 2010-4-2 23:00 發表
死la....好驚....
依家龜頭冠位邊(龜頭同陰莖接位) 好似瘀黑同腫左咁....
依家好驚佢係咪形成緊下疳........
好驚.......點算...
其實有時你成日check住佢都會令到好多細菌整到個jj架,,因為你成日用手咁反開佢去睇佢,你隻手都有細菌架嗎,同埋個到d皮咁薄

唉,,,, 我都好明你自己衰左,真係好驚會生乜生乜.,.... 係好能驚loo,,我都係咁,.,,, 醫生check到我有hpv 16,18 ,, 我又驚下面生花,又驚個口有花,又驚之前中淋後個口有喉嚨炎,,總之乜能都驚一餐,,,,,

3個月去等check aids,真係,,,,唸起都好難過,,每日都冇心機,,分分鐘都得自己係aids帶菌者,,,朋友,,,真係要到3個月後你check到冇事先可以釋懷到,,,,我會當係俾自己既一個教訓loo,,,,,,最怕係害到身邊既人

不過你真係好唔開心既,試下上網同人傾,,,或者打去個d熱線同d社工傾啊,有用架,,,,
得閒上黎等我地同你分擔一下,,,,   冇事既,,aids真係好難中,,, 唔同性病,,,, 所以你都唔駛太擔心啦!知唔知!!! 冇野既,唔好自己嚇自己啦!

引用:
原帖由 man002 於 2010-4-3 11:52 發表

有用?你試過?
我個次only打去問aids 夠左90天check準唔準,因為我夠左97日去check冇事,,但都好擔心,咪打去問下野loo

聽個係男人黎佢話叫我放心,,, 好準,,,, 叫我唔好擔心個d lo

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-8 12:10 發表

係呀!

最近好大壓力, 新工和老細不夾, 已辭了.
手指公有一粒疑似疣, 驚野JJ
JJ早輪發炎, DR HO話不是返發只係JJ炎, 但做人大計又要stop一排

所以整到亂發夢
我耐唔耐都會發呢d惡夢,,訓醒真係流晒汗,,, 幾日個心都會唔舒服~

生小朋友我都想,但我睇中醫佢都叫我話我有高危hpv,叫我要用套,唔係會好易不停重覆感染,影響到個子宮

但so far 真係而家1個月先做1次,,, 仲要用套,, 真係我唸我呢世都唔駛生小朋友lu

引用:
原帖由 garamon 於 2010-4-8 20:11 發表
Candy, 請問妳的中醫是說現階段要用套或是以後都要這樣?因 Dr Ho 說如有一年停了出疣,就可以生BB ,而我太太的婦科醫生也說沒有問題。所謂重覆感染不是妳做多一次就多了機會有問題,而是妳一早感染了,妳自己體內 ...
我自己問婦科佢都會話可以生BB, 但我同我先生都冇生到花出黎應該,,因為檢查過冇發現,我唸可能好似D網咁講,生花有成90%係關係到低危既HPV 6,11,,,  而我既全部都係高危會引發CANCER既 HPV。 所以西醫同我講,我要生BB係冇問題,就算子宮有病變都一樣可以生,佢話有左BB不過係令到你要治療既時間推後左咁解姐。

我地行埋要帶套就係中醫講,不過我先生唔鐘意用套,,,,, 中醫係怕如果唔用套做,,, 成日又同我先生感染返HPV,,會刺激到,,,令到佢好易引發病變。

不過我覺得好靠自己個身體抵抗力,我個中醫都開左幾包藥俾我,俾我隔日煲左去,,要黎浸下面,,,, 希望有D幫助啦。

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-13 10:16 發表

我都有生白點架 熱氣嗎
我d感冒好反啦 有心
中醫個到我停左無睇啦 我頂唔順日日要飲中藥, 好苦呵
我今個月要反去覆診CHECK花
我發現陰唇上面好似生左d肉, 又唔SURE係咪呵, 好擔心呀, DR講花係"high"既, 我都 ...
我而家都睇緊中醫啊,佢又有開d藥俾我浸,佢話之前有人睇都係有高危HPV,佢話佢浸左1X包藥,就冇左D高危既HPV,,我都唔知WORK唔WORK但都會KEEP住睇LOO,
咁你今個月早D去覆診,順便俾佢CHECK下下面有冇事得唔得呢,,
呢樣野真係好煩,,,不過唯有睇開D,,,唔係可以點,,, 我而家都仲有成日發炎問題,但係都慣,有咩咪去睇醫生,,,
開心又一日唔開心又一日,,, 放開D應該會易過D!!!朋友,,加油啊!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-15 17:33 發表

我係係表面一堆肉凸起, 好驚好擔心又生過
DR講細粒可搽藥水"啦"死佢但就要搽耐D, 唔知痛唔痛
LEN88

如果係真係花我覺得快D用"電/冷"整死佢先,唔好用咩藥水啦,,,越開左就煩!  
抹片個到唔好太擔心啦,,而家我地都知自己身體有左呢D HPV,咁自己密D CHECK一有問題就睇下要唔要做手術,,係唯一呢個方法。當然啦,,,要有足夠既休息同運動,提高自己既免疫力。  ANYWAY你今個WEEK睇左,睇下醫生點講先啦,有時可能係自己嚇自己呢。
我睇個中醫佢話有個女人好多HIGH RISK,,佢話浸完之後,冇左D HPV WOR 我唸佢浸左幾個月啦
佢仲話一般感染左HPV,, 半年到,,會做抹片時CHECK到有WOR,, 即唔會係身體幾年,,而家先發出黎咁話,,,

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-15 16:15 發表
係bar 識到個女仔玩...kiss 同oral

then 我想入佢時. 我摸有係妹妹硬野...我一望...粒粒突突...好似上面o的c hing 講 係花...
姐刻唔攪la ...

我想問咁oral 同kiss 中招大唔大...
如果你用手摸完佢後又冇掂到自己下面應該好細機會既,,, 至於ORAL我唔敢講~~~   因為ORAL都叫係性交既一種WOR~ 睇下其他CHING點答你啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。