推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 11:03 發表
其實...係攪之前大咁都咁hot...咩都除晒, 除左under , 咁hug 下, kiss 下, touch 下大家...

佢之後除左我under同我oral, 個時都覺冇野
我一摸到佢妹妹....有粒硬野...即刻叫停..係光之前一睇...覺唔對路...即洗手 ...
咁你之前又有touch個d~~ 唔知wor,, 其實花有套都防唔到,好多時,,皮膚與皮膚接觸到都可以傳染,,你話咩毛巾呢d機會低d,但我睇d網都講要大家分開使用毛巾loo

anyway,,而家咁估都冇用,,,你自己keep住觀察幾個月啦~~~ 男士黎講你冇病徵好難去check hpv dna test~

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 12:16 發表

睇番candy 姐係o個post. 你係同人玩而有hpv...

你玩時..同人oral 同viginal sex時有冇用dom?
without dom

但我中左發左出黎既係淋病,,, 而hpv 係我做柏氏時話我感染左hpv 影響到子宮細胞有問題,,, 我found out到既hpv 全部都係 high risk,,,,   low risk 既 6,11個d 無。 但anyway我見我同我另一半都冇出到花暫時,,, (而家發生左件事1年零1個月)

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 12:34 發表
both oral and viginal are without dom??

你同佢做時...係未都唔aware 到佢有冇粒粒係佢dee dee 到~?

As a man, being an Hpv carrier is no harm to himself? hpv carrier 都會infect 其他人~?
咁男人carr ...
我同個條友唔係第1次出黎去玩,,  試過做同口交都冇dom,,
完全見唔到佢條jj有粒粒law,,一齊正常,, 如果見到有,我都會好似你咁做都唔敢做即走啦講真,,,

醫生講有花之後,,如果2年到冇再出,都可以叫係好返,,, 返發個機會會好低loo (我之前好驚睇過2個專科,,,問既)  dr.ho 話 如果5個月都仲未出,其實好大機會唔會出loo,,

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 13:41 發表

咁你老公係carrier, 根本就冇發過出黎... 定係你 老公冇infect 到 ?
in case a carrier, e.g. 你老公同其他人攪..姐係都唔會infect 到人~~ ( jsut 假設, 唔好mind)
我見有d網站講 90%既花都係由 hpv 6,11引起,, 而 hpv 16,18 high risk主要係誘發子宮cancer,,  但我問過我睇既其中1個 專科,佢話hpv 16,18都可以引起 花, 佢話花其實係由好多既 hpv no. 做成,,,   但我自己見網站既info.就話 hpv 6, 11係 90% 引起花,,,

我都唔識答你講真,,, 我只可以話暫時黎講我同,我老公都冇見到有花,, 但,,關唔關係到花係 6,11呢d低危no 所構成呢??

如果係帶菌既人,,可能傳染到俾人架一樣,,
之前醫生都講左,感染左 hpv 既情況,,,(唔係隻隻hpv都會生花),,,

1) 你冇感染到 hpv
2) 你感染左hpv,仲生左出黎
3) 你感染左hpv,但冇生到出黎,但都可以傳染到人

佢係咁答我loo當時.. 朋友,如果你而家有gf/老婆, 我唸你暫時唔好同你另一半有任何親密接觸住啦,,,留意下先啦

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:03 發表

2) 你感染左hpv,仲生左出黎==> control 到2 年都唔會傳染到人

3) 你感染左hpv,但冇生到出黎,但都可以傳染到人 ==> 係未都係control 2年唔會傳染到人?

唉.....hpv 咁惡架...我都幾sure 個女係花...cos 真係 ...
有d人話hpv 會清除,有d就話唔會,,, 基本上 hpv 就暫時係醫學上都未能有學去殺到,,,  都係一個研究既階段

醫生應該係臨床經驗話俾我地知, d 花如果冇再生 1.5年-2年到,, 就叫係好返,,, 反發既機會率會好低,,,  我都問過醫生,,好似都冇一定answer, 即如果我有高危hpv 我另一半又有,,咁我地咪一定要用套,,唔會又會繼續持續感染?  中醫就叫我要用套,, 西醫就話冇生花就唔駛,,,,,

其實個個女仔又會有花,,俾你摸到之後,佢都冇反應既? 仲繼續同你玩? 佢唔會唔知自己有舊野係下面? 定係唸住報復傳俾人??  
你望過佢,,其實係咪椰菜花咁既形狀架?

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:28 發表

姐係話...carrier 1,2 都唔發既 都會小o的機會infect 人...

我見佢好似冇咩反應..佢都呆呆地..
我見到既係好似係 中華牌鉛筆上面個 rubber 咁既size, 實既..見到佢rough 既表面...

我都有keep sms 佢... ...
呢個size都唔係細wor~ 突出黎架~ 咁可能係都唔奇,, 而家呢d性病好似都好普遍 <如果係有出去玩既個堆人> ,, 有d STD 會冇病徵, D人中左都唔知自己中左,,仲去玩,,野開俾人,, 所以真係,,難講

不過你呢個朋友仔,仲可以等到星期二先去睇政府,,我唸佢自己知自己事,,唔係第一次?  一係就唔知個嚴重性,,覺得係普通野姐~

唉,,都係個句啦,, 唔好濫交,, KEEP住單一性伴侶,, 就唔會發生咁多事啦~~~  傳統D既保守性觀念好!!!

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 14:56 發表
我就係咁先覺奇,,,妹妹唔會有o的咁既架ma...仲要硬身....
死la~~咁大粒..傳染力未好勁.....

岩岩上網睇info 話用手touch 到都要 to clean thoroughly with hot sopay water....

男人想check 又冇得check....  ...
男人唔知得唔得woo,, 等ching 答你啦,,

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-16 16:24 發表

我serarch old post 話有c hing only 環保吹 都出事... lai 左野

你話入個女仔時有皮膚要互相很大磨擦, 我明~
我用手摸到 同俾佢oral 都唔知叫唔叫皮膚要互相很大磨lu....
用手摸到後,有冇自己摸返自己下面? oral都係性交一種,都有可能,, 口水都可以帶有病菌

不過你有冇自己去睇醫生問過醫生既意見呢?

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-16 19:09 發表

就係之前好平滑, 呢個月先有一粒粒, 真係好擔心
花係咩色架? 唔知dr有無相可以比我睇
上個月dr先講咁多個月無發, 應該無事架啦, 我重鬼咁開心
我見相,花應該係,, 肉肉地色又有d帶白咁,,,,   
你約左今日去睇醫生??? 希望你冇事啦~~~ LEN~

引用:
原帖由 95555052 於 2010-4-17 02:13 發表

之前新工壓力大, 晚晚飲酒, 3月end發炎, 輕微的

而家搽膏2 weeks了, 但越來越紅, 重有痛, 我估係皰返發
飲酒係大忌啊~~~ 切記戒得就戒啦~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-19 12:42 發表

check了,醫生話唔係來, 又比左d相我睇花係點既樣, (原來有好多款, 有d好似"默"咁 )
但醫生都答唔出, 我個達野係咩來
叫我遲多幾個驗抹片時再睇下
重叫我唔好咁緊張同擔心
太好啦,我都鄧你鬆一口氣,,既然佢話唔係就唔好亂唸咁多野,,,,,要信下醫生既專業意見~kaka~(不過我份人都係,,咩都驚一餐)

咁你下次係6月去做抹片啊? 我就應該8月頭loo

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-22 11:29 發表
CANDY
琴日我去睇多個醫生, 佢話我達野有可疑, 可能係花, 話正常既應該好平滑, 唔會"hihi"地有肉生出來.
重轉介我去偉生科到睇
重以為無事, 而加好驚呀

去唔去好呀
LEN88
我想問你之前睇個個話唔係花個醫生係咪皮膚及性病科醫生?  咁你自己尋日睇多1個係普通科醫生定係都係皮膚及性病科既專科醫生先?
其實切D出黎拎去化驗就應該會知係咪花。但一定會好痛!    咁佢轉介你,你有冇拎封信去BOOK黎睇???
我覺得如果你尋日去睇個唔係專科,不如你去睇多個專科囉
我自己個時下面有一,二粒仔野而家都仲有,但俾2個專科,1個普通,1個婦科睇都話唔係,我先冇理到,先信佢地。所以我想知你睇個D係咪普通既家庭醫生?  如果你覺得懷疑,可以去睇DR.HO啦,佢睇咁多呢D,,基本上一睇就睇得出係/唔係LOO
有咩可以PM我架!!!
***另外,你尋日個醫生都話有懷疑姐,都唔一定係,定D先!!唔好自己嚇自己!!!(不過我都知好難唔驚,,我自己都係咁醫生都話我再係咁會神經衰弱)所以一定要睇專科,專科係用佢地臨床經驗去睇症! 

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 13:21 發表

馬煩係PM比我. 唔該哂
LEN88  已覆你PM,請CHECK

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 11:35 發表

DR HO係男人來, 唔太好意思
我其實自己睇2個專科都係"男"黎。我會當佢係醫生,唔會分佢係男/女,醫得好就得~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 16:15 發表

我好保手嗎
咩都係假,最緊要好得返,冇事,係咪,,我地所有人都會支持你,,,,希望你冇事,,一齊平平安安!!! 衷心的!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-23 16:15 發表

我好保手嗎
LEN88

點啊你??? ok嗎?

引用:
原帖由 bigdog33 於 2010-4-25 23:00 發表
宜家的性病好勁..好多都係變種,,同埋耐藥性
好似..咀邊生既菲滋..以前都有分型..但宜家話下面生既包疹都會生係咀上..
應該係啲人....中意玩口交..交叉感染
ching你個情況甘樣.
快些去私家作詳細評估..錢.. ...
吊貴西都會中招~~~ 唔出去玩,,唔亂吊/亂俾人吊就唔駛中!!!

政府應該加強d個性病資識宣存落去而家d後生仔既教學到,等佢地有基本資識,,唔好細細個就咁濫,咁樣一代傳一代既做法先會有效。
我而家成日都睇到阿吳君如佢地個咩子宮頸癌及hpv個廣告~一睇我就那住那住,,,唉,,,, 同時有hpv 16,18既人,,,有子宮癌既機會率係俾平常人多左成2千幾% (2xxx%),,,

愛惜自己~珍惜身邊既人!!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-4-26 10:30 發表
black:依家真係一萬幾千過眼雲煙啦~~
無錯,,,我都左幾萬~~~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-4-25 23:08 發表

吊貴閪咪一樣食貴藥...
ching 你最緊應該回復晒正常,,冇事啦?

引用:
原帖由 badrommace 於 2010-4-26 12:40 發表
唉~~~之前講個條女既...
佢end up 都睇左...真係花.......... diu...

灰晒... 我唔知會唔會中la......唉
朋友,,, 條女中左花,都唔代表你會有事既,,,, 不過佢有冇check埋其他既性病有冇先?  即咩非淋啊,淋啊個d,, 如果佢冇check既,你自己穩陣d去check一check好,,因為中得1樣,,唔知佢會唔會有其他

你冇同佢做到,應該花個機會少好多既,,唔好太擔心,,自己keep住留意下啦,,,

<都係個句,,去玩得,,,真係唔好唸"冇事既,邊會咁易中,咁易中,我都中能左六合彩頭獎啦",, 而家呢d野,真係好能易中,,,,,,,,,,,,lo >

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-26 14:38 發表

candy, 各位 ching
好多謝你地關心我呀
最終我去睇了 dr ho (因為近d, 好彩又比我book到), 佢都好pok下, 一睇就好cfm話係花,
做既個test睇到變了白色, 又即時做埋冷凍, 他見我驚到陣哂又係到哭 ...
我覆左你pm,,pls check

聽到你咁,,我都唔開心~ 不過~~~ 希望你會快d好返~~ 打底晒d菌,, 佢都話5個月到冇事就好返? 可能呢方面既臨床經驗係,keep到5個月或以上唔出就會好快好返?

你唔好喊啦~~喊到隻眼會腫~~~ 你有我地一齊陪伴你,,, 有咩上黎share下啦~

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-26 16:04 發表

candy
多謝你
是 5個月dr ho說的
我岩第5個月, 發了出來, 我估係上個月病了身體差左, D花又出來
dr ho說 好似感冒一樣 你身體差d, 它又來了
希望佢地唔好再來探我囉, 真係痛死我, 坐都坐唔到
我又覆左你pm

即係大多數case係5個月冇再發就冇事啦~~~  你要keep 好d自己個身體,,,呢排我都想戒下d 奶茶,檸檬茶,,覺得飲得多身體都唔好~~kaka~

咁你而家坐都坐唔好,,,好辛苦wor~不過我唸應該,,3,幾日會好返瓜~~~

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-4-26 16:53 發表

是介下清d, 我估會好d
遲d好反, 你介紹我去浸藥, 我都想睇下有無幫助

是要盡快好反, 一陣又來visit,  咁到時又痛過
好,,如果你有興趣我到時介紹俾你,,,
你要俾心機,,keep好自己身體,,最緊要夠精神休息多d

引用:
原帖由 lovegod0412 於 2010-4-27 06:28 發表
我個陰囊好多一粒粒
我唔知係毛孔定其他野
J上面有一點好細好細既野
我好擔心..
我想搵DR.HO
CHING可唔可以幫下我
我好驚..
又唔敢驗血..
朋友,,,, 陰囊好多一粒粒  係咪毛囊? 個袋袋一定有架wor  (唔好自己嚇自己)
你係咪出去玩過先?咁如果係會擔心既咪自己去check下loo,, check HIV要3個月先可以 CHECK WOR

HPV檢測助發現子宮頸癌                                       
2010年04月29日

子宮頸抹片檢查是婦女用作預防子宮頸癌的常見方法,一般要每隔兩、三年檢查一次。英國有病理學專家在研究中發現, 30歲或以上的女性,也可利用人類乳頭瘤病毒( HPV)檢測,有效監測早期子宮頸癌,因為感染 HPV病毒是引致子宮頸癌的元凶之一,發現感染幾種常見引致子宮頸癌的 HPV病毒的女士,才接受較頻密的普查作監測,相信有助節省醫療成本。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。