推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-18 10:01 發表
Candy , 已將資料給妳,看短訊。
我仲未見到有短訊啊~~~ 要幾耐先收到架,,, ????? 而家都10:47,,, 你10:01 覆我話SENT左,, 但而家都仲未見到啊~~~

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-18 12:08 發表
CANDY :看短消息,我已再次傳給妳。
我岩岩收到啦,都打左電話去,,不過個d時間,,要我請假先去到,, 所以我要度一度先~~~~

thank you 你啊~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-21 00:44 發表

恭喜哂啦, 我今日重去睇完, dr ho都唔樂觀話會唔會再出, 可能真係要做laser了, 所以應該係laser最好最快, 只係我係尿道位煩d, 如果係外面既, 各兄弟都係做laser啦, 不過貴d同痛d咁, 不過今次dr ho都係同我做冷凍 ...
唉,,,stanleysex,,, 4年,,真係一個幾長既時間,,尤其係心理上個壓力,,, 希望你快d搞好佢,,,,,, 過新既生活

我尋日出左上星期check既"衣源體&淋病" report... 衣源體冇時,, 但係淋病係 positive,,, 話我有淋球菌,, 上次醫生話幫我個打針基本上係好強可以殺到d菌,, 但係我中間(食完藥打完針2個星期後先可以check小便) 上星期頭我老公同我做左一次(帶套),我唔想做,佢係都要,,,唉,, 我自己做錯事,,, 原本老公一個基本要求,,唔識講,,,,  醫生話唔知會唔會係我老公又傳返俾我,, 因為我睇醫生時叫我老公一齊去睇佢都唔肯,, 而家,,,唉,,, 今晚我叫左我老公同我一齊去睇,,,, 我唔知係普通既淋球菌定係一d抗藥性既,,,,, 如果係抗藥性既我都唔知有冇得e返好,,,,好擔心我偷去玩個條友仲有冇其他病,,,, 好後悔,, 害到自己都算,仲要害到我老公,

你老婆想去睇既,其實都係去"婦科醫生"都有得check架啦,,,, 去到同醫生講你想check d乜,,或 本身有冇其他問題異常,,, 我上次睇個個係係銅鑼灣黎,, check左好似 1000蚊到,,

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-21 10:05 發表
Candy, 我有新短消息給妳,請看看。
garamon

已收到,,多謝關心!!!

好煩而家,,, 唉,,,, 你地點樣做先可以令到自己relax,, 我好擔心我自己會有埋aids!!! 點算,, 要6月先check得,,

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-21 01:54 發表
HIHI  各位戰友  很久不見....你們近況好嗎???

我就去完旅行番發一粒....

最大問題係我得了念珠.....唉   惡攪  

DR HO開左二星期藥我食....希望快D好....呢樣野又好似好煩
其實念珠菌應該係好普通既野黎既姐,,, 放心啦~好快冇事,,,, 女仔夏天焗啊熱啊,,,耐唔時都會有

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 12:26 發表

candy,我想問下,衣源體&淋病,係唔係驗小便嫁,,,,
do.ho,冇叫我驗,我12月中睇佢到而在,佢話如果有事的都有左喎....
這d病係咩都係都係食抗生素醫
pc0123
係,,check呢2樣野係用小便,佢係check 小便入面既DNA的,,, 一粒DNA都可以CHECK到,好準確。但係佢都冇話我知係邊一隻既淋病,淋病有一個係雙球菌(抗藥性),唉我而家都唔知點,如果係抗藥性都唔知有冇得醫返好。尋日又打左針,,食左藥,2個星期後先再去CHECK。 我問過醫生,一般既大多男性如果感染左淋病係會有病徵,會小便痛啊、有分泌係尿道口流出黎咁,所以我唸DR.HO係見你都冇呢D野,,所以診斷你係冇呢個病既機會幾大LOO,不過詳細你可以自己問佢。  係要打針同食抗生藥。

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 14:06 發表

oic,,thx,,candy,,
之前我都有諗住check埋,但係我一路都有食開抗生素,食左3個月,,怕唔準,所以冇check
dr.ho,又話唔洗check,所以冇驗
我唸DR.HO咁有經驗,應該判証都準,學佢講如果你有既都會有病徵,女性就話冇乜病徵姐。咁你有冇花?? 醫左4個幾月??? 好返D未??? 你個心理壓力點??? 可以SHARE下嗎?? 唉

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 14:06 發表

oic,,thx,,candy,,
之前我都有諗住check埋,但係我一路都有食開抗生素,食左3個月,,怕唔準,所以冇check
dr.ho,又話唔洗check,所以冇驗
其實你話你越生越上,我想問你第1次發現自己有時係出得多唔多? 會唔會痛? 我而家都成日留意自己有冇生到,,,, 尋日醫生睇過我自己懷疑個粒佢話係毛"狼"炎姐,一定唔係花。我想知你地初時懷疑自己生時個情況係點?

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 14:37 發表

我係生外圍,,第一次發現,,其實好多好散,,而家e左3-4個月好左好多,,
其實唔痛,但係佢變大左,一粒入面有幾個頭,個d就會痛,

初時懷疑自己情況,係沖涼時,見到自己jj有幾粒野,加白點,
外圍摸到粒大的,就知自己奶 ...
唉,,咁我大約都唸到佢出時會係點,,,我自己都會多加留意,性病真係好長手尾,,唉,,咁你有冇check埋梅毒同aids個d,,,,  初時我擔心自己有疣,點知而家變左"淋病"我都唔知遲d會唔會又出埋疣又or仲有其他問題~~我要6月中先check得aids,,唉,, 我記得之前呢到有位ching又係係到倒數check aids~ 我而家個心情一定係同佢一樣,,,,每一秒都好唔安樂好擔心,,,食又食唔好,訓又訓唔好,,,,, 做乜都冇心機,, 唉! 所以先想上黎搵人傾下,,,, sorry~

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 15:24 發表

我有check梅毒同aids,我check左2次,,,我諗等疣停左一排,再check多次

聽講非林可大可小,,,e返好,再中就好大鑊,唔好飲酒,食煙,,未好返就唔搞住,交叉感染,野來野去好大鑊

自己留意多d,,dr.ho話可以剪短毛,但唔 ...
非淋同淋病有冇分別? 我check係 淋病,,,,,

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-21 15:57 發表

sorry....睇錯左,,,有嫁
我頭先見你咁講完我又好驚咁打左去問我尋日個醫生佢話非淋即係衣源,,佢話我冇非淋,,係ONLY淋病暫時CHECK到。 總之有呢D病都係煩,,唉

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-22 00:36 發表

食左幾日藥  都好返好多了.....繼續對抗椰仔..
咁好就啦,,,, 繼續keep好個身體同心情,,我覺得心情真係好大影響~

因為我而家都成日係到擔心自己會唔會有aids~唉,,,,,, 但要6月中先check得好擔心!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-21 20:00 發表

你都要努力啊, 正常你老公有既機會好低既, 因為之前我睇既dr tam都講過依d, 帶套有事既機會好低, 當然唔敢講無啦, A仔既機會就唔會好高既, 依個你睇翻我之前3年前既post好多野都已經講左了, 而淋病無衣源體咁衰, ...
我唔知啊,, 我同個(傳俾我既人係1月做過2次,有1次冇套,3月有1次又冇用),, 我唸我有既話傳俾我老公既機會都大,,,因為我地1,2月都試過冇用,,呢一次真係知衰,, 日日都好驚,尋日我都帶左我老公上去我睇個醫生到一齊打針食左藥,等2星期再返去check 小便。 我好怕係aids絕症點算,,,,唉,,,, 又會覺得自己好似呢到唔舒服,個到又唔舒服咁,, 都唔知係日唸夜唸搞到咁定係病發,,,,,

我未生小朋友,, 3字頭loo,而家都唸唔到咁多啦講真,,,

3年前你有淋病,咁你睇左幾多次先好??? 可以share下嗎??

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-21 20:00 發表

你都要努力啊, 正常你老公有既機會好低既, 因為之前我睇既dr tam都講過依d, 帶套有事既機會好低, 當然唔敢講無啦, A仔既機會就唔會好高既, 依個你睇翻我之前3年前既post好多野都已經講左了, 而淋病無衣源體咁衰, ...
stanleysex兄

咁你而家係咪已經冇再出去玩???  醫左咁耐都仲反發,我都明你個心情。

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-4-22 22:35 發表

無啦, 咁你諗唔諗住生BB?

另外淋病我打過一支針, 食過2個療程藥就好翻無事了, 依個容易好多, 反而最煩係疣, 不過好彩唔係疱胗, 如果係更煩. 無帶套中既機會就真係好高, 我之前睇既dr tam講, 希望你都好 ...
想都過多2年等自己個病冇晒事先啦,唉,, 你打1支針搞掂,上次醫生幫我打左1支(但中間有套sex過),所以而家今次醫生轉左第2隻藥,,打2針既同時間,,, 我都唔知,,係到等2個星期後再check,,, 總之有咩病都煩,,唉,, 而家我仲擔心有aids~ 都唔知點算好~~~ 每日都坐立不安,,

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-23 10:38 發表

唔好咁緊張....我之前都好似你咁..等過空窗期驗血.....成日係到亂諗攪到精神崩潰咁滯...

所以真係唔好諗咁多....真係人都癲...
KK2534

你個時係咪好似我咁係到等足3個月?? 你係去私定CHECK定係政府FREE個D機構CHECK?  無錯我而家成日覺得自己唔舒服,又唸係咪D AIDS發出黎,唉,,, 真係個心一唸起就好驚,又好驚自己有野埋個老公,我做女人都算做得衰真係,,,唉,,, 貪玩之過~~ 上網亂識人.....  

咁你個時有冇D方法等自己唔好咁緊張?????? 點RELAX??  

我仲要有淋病,我怕個條友又有埋疣,, 就真係,,,,, 慘

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-23 11:38 發表

YES 我等足三個月....之後係DR HO個到驗AIDS,梅毒,依原體.   個段期間有小小感冒都以為係AIDS既病徵..

我都係上黎呢度同D兄弟大家支持大家...所以你黎得岩....話無完全無壓力就假既....不過,過左呢段其間就 ...
KK2534

咁你FINAL係咪咩野性病都冇? 花都冇? 我而家已經中左一樣淋病啦,我老公都同左我一齊去睇岩岩早2日,我地2個WEEK後再去CHECK,,, 而AIDS梅毒我就自己去CHECK(因為我冇我老公都冇),,冇事就冇事,有事就,,不敢想像。你講得岩係呢到都叫有人回應下,支持下,自己屈係個心真係好唔舒服,,我而家就係有傷風少少喉嚨痛,都成日係到擔心係咪AIDS~  多謝你既回覆。我而家自己都係到再睇多次之前既POST,,因為太多,,睇完又會唔記得。

PS.而家唔會啦,,一定唔會同我老公做住,醫生都強調過啦。

引用:
原帖由 MSA 於 2009-4-23 17:30 發表
新人報到...
想問何家強醫生依家係邊度辦工?因為上網check..只check到佢係基督服務處度..但只得星期二...2~3p.m...以期旺角既是否已outdate???
請大家幫忙提供地址&電話等資料給我...唔該曬..
佢地唔會答你架,你由最頭睇起,,好快會搵到,,,

引用:
原帖由 MSA 於 2009-4-23 17:35 發表

二百幾頁....點睇得曬呀...唉..
由頭睇起啦易搵D,,,
我都係咁樣睇,,,,,

你自己打去1083問咪得LOO

引用:
原帖由 raptor12 於 2009-4-24 04:14 發表
cannot worry too much.  since your 1st sex with the man was done in January so, perhaps u can go for a blood test now and another one in June.  just to keep u feel comfortable.     according to other  ...
我都唸緊好唔好而家去check一次先,,唉,,但係好驚又想一次過6月先check,,, 我要唸唸先,因為if 而家check冇唔代表6月去check都係冇(因為個個人可能係2-3月先感染到)咁我都會中,,,,,, 冷靜冷靜我需要....

我想問你講個d 係咪check 分泌?? 係咩野test黎?? 我睇個皮膚科醫生同婦科醫生佢地又話冇得check,,,,,,,,,而距離上次1月同佢做過個次,,, 到而家都有3個月,,花我暫時未見有,不過我3月又同佢做過1次,, 咁以3月計又未夠3個月,,, 其實你地一般係咪發出黎都有快有慢? 定係 average都要 2-3個 月先發出黎???

多謝你既建議~我會返好好唸下~

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-4-23 22:35 發表

YES....檢驗中所有都冇問題.....花之前巳經証實中招....巳成年多的事了...我還沒康復
你中花都成年,,,, 你有冇keep好d個身體,,早d訓,,,休息多d??? 做下運動咁? 我深信你會有好返之日,你唔好灰心,好似我睇返幾年前既post,,, 我都見有d c hing都唔見左啦,,,,, 我唸佢地都好返啦,唔好太擔心,花係有得e,,,,, 我地會互相支持!!!

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 raptor12 於 2009-4-24 12:11 發表
http://www.emedicinehealth.com/genital_warts/article_em.htm

http://emedicine.medscape.com/article/1133201-overview

see this link which may answer your question.

for your information, HPV has  ...
咁基本上佢唔發出黎都冇得搞。我下次試下問下only check high risks個幾種唔得啦。

睇到d相好驚.......

thank you for yr informations.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-24 13:50 發表
就算有感染了高危hpv,不代表一定生癌,亦不會因時間耐了而生癌,等於有了乙型肝炎一樣,可以一生無問題。這是 Dr Ho 曾給我的答案,亦是我太太婦科醫生的答案。當然生活要正常,身體才健康。
咁garamon兄

你同你太太有小朋友未?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-4-24 13:58 發表
沒有,亦不知有沒有機會,由發現出疣,已停了8個月沒做。
8個月,咁你得唔得到你太太既支持? 得到佢既原諒同支持真係好緊要,我老公暫時都肯原諒我,我個心現在先冇咁壓住壓住(當然都仲係好驚同擔心因為未CHECK晒D野,有時一唸起AIDS就真係個心好驚好想喊;  現在仲有淋病要醫)。

有時真係人要錯過有過咁既教訓先會深刻。之前有個朋友教我去黃大仙到拜下,我而家有時間就會去,上香拜一拜,求庇佑同原諒。(唔好笑我臨急抱佛腳,我係真心的)。聽日都會去,,我會幫埋呢到既朋友們希望大家都快D好返。

其實DR.HO會唔會有藥食可以控制下?  定係根本係冇藥可食??

引用:
原帖由 bigdog33 於 2009-4-25 01:30 發表
你老公都好明事理。
你照直講出去偷食。。?
我老公呢D唔係明事理,係佢大量俾一次改過既機會我姐,,,,, 自從咁先知佢係好愛我,,,,真係唔係人人做到,,,,,,
我都可以講係照直講出黎,,佢聽到咪唉唉唉,,,之後冇出聲唸左陣,話俾一次機會我LOO,我尋日都有望過佢下面,又係見到有D 連住下面D毛既位,,係有粒"突突地有DD白"既突出黎,我老公話一向都有,,係毛"狼",, 我又好擔心係花,,不過我見有D 有毛連住既都係咁,,,, 或者下次去睇醫生時叫佢幫佢睇埋好,,
我自己而家黎緊M,,下面又係痕痕地,,,唉,,總之有咩都會左唸右唸啦

其實我想問你地去睇DR.HO,,一般提早幾多日去BOOK?? 我唸住搞掂完呢單"淋病"都去搵DR.HO CHECK一次睇下有冇花,,因為我見我而家睇緊呢個都唔係好仔細。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。