推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 dontplayla 於 2010-5-19 14:32 發表

佢話我太大舊(有成1CM)唔可以冷凍,只可以做LASER..不過做完之後..JJ真係有疤痕,,如果遲D結左婚之後,老婆問我做咩..我真係唔知點答,
其實個心好不安..我真係唔想隱瞞佢我有D咁O既病.但係又開唔到口...我估我講完 ...
講真,你就話未結婚又未同你gf有sex,,,其實真係唔講都得wor~ 到你醫返好時,,,, 再同佢結婚,, 完全冇問題wor,,係咪,,,, 過多2,3年咩事都冇架啦,
最緊要叫你gf打定阿sa個隻針去,,,

不安係人都有啦,日日都擔心呢樣個樣,做人係咁架啦,唉,,,,, 總之有咩就去睇醫生啦,,,, 呢d時間會過去既,,我唸,,,

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-5-22 00:37 發表

知道自己中左之後,好似對其他女仔冇曬興趣咁~
令女都唔想望~但唔知點解對女朋友好左更加愛拒.~真係要珍惜所擁有!~
朋友,咁你中個粒9個月前,,但一路都冇大到???   不過你話你都2年前去玩,,, 即係你玩左既大約,,,1年到先發現花既出現啦? 定係其實你自己都唔SURE?
我覺得你都係去睇C家既皮膚及性病科醫生(專科)會好過你去睇政府,,你自己上醫生網搵啦,搵個岩心水地點時間既去睇,如果你想睇呢到好多CHING都去睇個醫生你就自己去返前20頁搵啦,一定有的。

咁你女朋友,,你有冇CHECK過佢口同下面有冇野?

唉,,,我都有HPV,,所以都好擔心,,,成日睇住,,,個口同下面,,,,口入面最緊都有DD問題,,我都好驚,,可能下星期搵個時間又去睇都唔定,,,, 因為之前俾個醫生睇過佢話唔係,但係自己都仲係好擔心,,有D人講話,,有D花個樣又唔似椰菜花架WOR!!! 就算有D醫生睇完話唔係,但割出黎化驗後都話係HPV,,所以真係好難講!

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-5-22 02:21 發表
咁CANDY你其實係有花,,定係虛驚??

我女朋友早2日抽左血驗緊~初步睇就話冇LOR~,不過拒好驚~我成日都叫拒唔好驚啦咁~.我覺得連淚左拒.~如果我早D發現.冇同拒有性行為.~咁拒就一定冇事啦.~(因為我同拒拍左十個月拖.) ...
好似紅豆咁,,都唔細wor,, 講真啊,, 我去玩時都唔識咩HPV ,, 咩STD,, 真係,,, 所以個意識係好低,,,,,
我之前中左淋, 之後再係柏氏到CHECK到有問題話有HPV感染,之後再去CHECK HPV DNA TEST 有好多HIGH RISK既HPV 16,18,31,33個D,,, 有成10種, 低危就冇,,,   之後一路KEEP住CHECK,,, 係呢2個幾月發覺個口有D 白色/透透地明既水泡咁,, 俾專科睇佢又話唔係花,, 但都係覺得好唔正常,,, 唉,, 唔通我要去叫佢幫我割D出黎CHECK?   我都唔知,,,,  佢又叫我唔好少少野都去睇,,話我會神經質,不過真係好惡頂,,,,,,

係呢,你GF有冇打個隻HPV 針啊? 應該對女性係好有用,,, 你叫佢去做下柏氏時都CHECK下HPV DNA TEST,,如果係冇HPV 6,11,16,18, 就好快D去打返阿SA個支針啦,,  

我都好明你,,,, 怕自己衰好啦,仲要害埋另一半,真係個心好辛苦,好唔舒服!   但呢種心情,,, 真係好難放開,,,

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-5-22 11:43 發表
你睇個e生..有D 白色/透透地明既水泡
係啊,好擔心啊真係,所以又想去睇下醫生,,,

你其實想知既,去c家到check幾百蚊,, 2,3日都有report出,,,駛乜係政府到等成3個星期~~
只要你夠晒90天去check就一 定係準架啦,,, 如果要擔心成3個星期,日日望住個電話怕佢幾時打黎我寧願去c家到睇, 又可能去一d免費機構到做快速免費test,,,不過都係個句,,要中HIV真係同你中六合彩差不多,,,,

你女友而家暫時又冇問題,,,其實有左HPV既人都唔一定會生出黎的,,, 咁你有冇叫佢去做陰道檢查睇下入面有冇事?

引用:
原帖由 sun0071983 於 2010-5-22 11:47 發表
唔知黎倨版有冇人唔煙唔酒又多菜小肉~但又中左招既ching??
又或者中左招之後先介煙介酒健康飲食~跟住好快好返既例子~???
去睇醫生都會叫唔好煙酒,,因為一定會對呢D病有影響!!!所以你要即時戒啦知冇!!!

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-5-24 16:10 發表
candycandy
呢排心情心d未?

我今次大穫啦
LEN88

我又去左睇醫生睇下個口腔,冇事,,DR.HO話係口水線個D,,, 佢都講得好詳細,,我都問左好多野

你仲乜事啊???? 冇野啊嗎???

講返一d問題先,尋日我去睇dr.ho時問既

首先我問佢,淋病之前醫好左,咁曾經同人口交過會唔會有淋病個d 喉嚨炎係清唔到,佢話唔會,佢話醫淋病時既針藥都會清走晒成個身體入面既淋球菌,,淋病係細菌來的。所以佢話呢樣野一定唔駛擔心。

第2樣就係我地都好關心既HPV問題。HPV為過濾性病毒,一旦HPV入左身體就會入左我地人體既DNA入面,係清唔走的,所以佢話女性黎講只可以KEEP住去CHECK有冇子宮病變。所以佢話HPV DNA TEST 做1次就夠,唔駛次次去做柏氏都要CHECK住,佢話我個LIST入面有成13種HPV HIGH RISK, 唔等如有晒13隻,佢話因為HPV NO太多,冇可能續樣個NO CHECK, 但佢話係近似的HIGH RISK, 所以佢話通常有HIGH RISK既人多數都係 HPV 16 / 18 呢2種,,, 大NO個D係好少咁話。咁我又問會唔會LOW RISK個D唔準?佢又話機會好微WOR。

另外,我又問,究竟咩NO既HPV會生疣呢? 佢話70-80%係 HPV 6,11,, 佢話 HPV 16,18呢D都可能,,可能係10%左緊啦,,,其他個D HIGH RISK 1,2% 咁話。佢話如果過左9個月都冇出,,基本上就唔會出。DR.HO話口入面既疣係有可能但好少見到有咁既情況。另外,佢話疣一定係生係皮膚既表面。 另外佢話HPV1,2,3,4,8,9,10 呢D係生係手腳既地方,, 6,11,16,18呢D就係生係下面既性病。

引用:
原帖由 dontplayla 於 2010-5-25 13:26 發表
好彩CANDY問得多...唔係我都唔知HPV原來可以生係D手腳既地方
我上星期做完又做多次LASER, dr.ho 話就咁易返發....點知今個星期又見到d粒粒開始起返...
真係比我預其中快左好多...睇來又要上去睇多次啦.
我都係好擔心HPV先會問咁多

我之前睇另一個專科都問,,,個專科話HPV疣係由好多HPV NO組成生出黎,, 佢話HPV 16,18係好毒,所以我唸咁先係影響到點解D女人生子宮CANCER 9X% 會係佢地身體搵到HPV 16,18出黎LOO,, 所以有HPV 16  / 18既女人真係要定期去KEEP住CHECK,,,,,

CHING~ 你如果見到又有花出,快D去睇唔好俾佢野開,,, 我都見好多CHING都話 岩岩起花個3,4個月係會比較密,,,,真係要時間去搞,,,

引用:
原帖由 mylifeisgrey 於 2010-6-3 15:08 發表
嗚嗚...各位
我上個月發覺我中左花啊 我係女仔...我而家響政府度醫緊...佢幫我搽藥水...而家只係搽左2次...佢話我粒花都幾大粒 !
而家變左好實色既白色....仲好痕啊
究竟咁樣係好事定唔好事啊

私家醫生係咪 ...
我都係女,,,

好似ching咁講如果有錢既去睇C家啦,快好多,,政府既野你急佢唔急,,,,,
你中得花,,佢有冇幫你CHECK埋其他性病?
你大粒既快D整走去,如果野開左麻煩,,,,

引用:
原帖由 mylifeisgrey 於 2010-6-4 10:49 發表
man002

今朝去廁所個陣甩左2粒仔~
而加變細左 !! 當堂放心左好多 (另一方面又怕佢感染其他部位 ! 真矛盾)
另外好想知道~各ching口中既冷凍治療係點架呢 ?
會整幾長時間同埋痛唔痛呢~
希望各位ching們解答一下 ...
2CM*1CM 係好大粒架啦真係,,,   希望你快d搞掂去,,
無錯,女人有hpv係真係好手尾長,,簡單d講西醫會話hpv(講緊係HPV既病毒,而唔係花)係跟你一世唔會消除到,包括dr.ho都係咁講,,,, 只有不停加強自己既身體免疫力去同佢地打仗,講真,我都預左第時會有子宮CANCER,,, 唯有係而家行得食得就開心D,,, 唔係可以點,,,

我之前中係淋有,,之後柏氏出現問題話有HPV,(冇出到花出來),THEN而家又變返正常,但身體有高危既HPV,要半年去做一次柏氏,KEEP住CHECK睇佢有冇問題,有問題就要去做手術。

身心都受到好大既影響!!!當然金錢都係!!! 做左都冇得想,究竟係邊個野你,,呢D野冇得講,,, 如果你而家知自己有花就唔好再同你BF行埋,,第時好返都要帶套,,,以防再次感染。

引用:
原帖由 mylifeisgrey 於 2010-6-5 09:21 發表

我都唔打算追究邊個野比我~反正都check唔到~
不過我驚我傳比bf~佢初初知道都唔係好接受倒~
仲話唔想聽我講落去~那時真係好hurt 差d頭版就見倒我~
不過之後佢支持我醫好佢~

唉~我始終係新手~對個病唔係好 ...
8X lbs? 好誇張wor~
好多人發生呢d事都想過死去了事,,不過,,當然呢個唔係好既解決方案啦,有性病唔一定會死人的,係可以醫好,,佢會有side effect lo 好似hpv會令你增加生子宮cancer個d既機會,, 乙型肝炎就會肝癌個d咁,,

其實有時你去同人行埋,, 對方有病你都唔一定會發現到,,因為中左招之後係可以有d係冇病徵,, 淋病/非淋都有機會,,, 不過非淋通常會痛loo
仲有,,, 花, 梅, 乙型, 疱疹,A仔 都可以係sex到傳播

而家你bf冇離你而去,, 支持你醫病你要加油啊知唔知!!! 我都建議你去睇返私家既專科,,, 唔好睇政府,,怕會拖証,,, 其實如果佢見到你咁大粒應該係幫你做左電灼去,而唔係仲係到搽藥水loo,,如果咁大粒都可能要分幾次先整得走架,, 朋友呢d錢真係要洗,,唔好唸住政府個d平又得,,, 政府好多時害x死人,,,,

咁你有冇留意到你BF係咪完全一D異樣都冇??? 冇生花?

引用:
原帖由 無影棍 於 2010-6-6 12:37 發表
stanleysex我同你一樣, 都係初時一粒係陰毛不為意以為係毛囊炎. 都唔知隔左好耐先出第二粒. 都係無為意, 但到兩粒突然增大同變色後, 再睇真d, 肉粒成椰菜花形狀. 知中招了.
其實兩年前小弟龜頭生左一點點紅野, 走左 ...
轉介,我唸會有record lo, 呢d咁既病自己俾錢去睇專科好過啦

自己查冇用,,, 走去做冷凍凍死佢啦,,, 如果查wat 都搞得掂,呢到既ching就唔駛俾千幾蚊人洗啦次次去,,

其他性病加加埋埋可能2k左近啦,, 淋,非淋,aids,梅,疱,,

引用:
原帖由 macca8 於 2010-6-7 10:09 發表
Urgent
請給我DR.HO的聯絡
...plan to go today .....
唔好一黎就問拎料啦,俾人ban a/c的, 你由第1-20頁睇啦,好快睇到,,, good luck

引用:
原帖由 macca8 於 2010-6-7 22:47 發表
冷凍後喺唔喺會引起廣泛性爆發........今日Dr Ho. 見到两粒(1mm左右)即凍死佢.  有無ching 可以話比我聽這情况算唔算嚴重, 同做咗一次, 見己消腫, 只喺黑咗一達. 幾時會好 ...
朋友,我完全明白你呢一刻既心情,我想當日中招時都係咁(基本上係未中招前我都同我老公坦白講希望佢俾機會我) 實在冇乜老公可以好似佢咁,,,, 俾機會我改過,,,唉

你同你太太一向都keep住有親密既行為,如果你唔講佢知,我唸都好快紙包不住火,,,,,, 既然係咁,不如你坦白同佢講,望佢求佢俾機會你,唔好離棄你好過啦,死又有乜能野用呢,,,, 人做錯左,,係咪要死? 點解唔唸下點去做返d野,為自己既錯去"屬罪"呢,,,,,, 點解唔從心去認錯? 逃避? 死都會死得後悔!!!   咪能傻啦你! 大丈夫,,, 挺住,, 花,能醫好的,,, 學stanleysex兄講,, 好多兄弟都全部唔見晒(即係好返啦)!!! 而家既你,應該係快d醫好個病,想想點樣同你太太講 (如果你地平時好小sex就唔駛講都得,但如果有regular既sex就真係,,唔講都好難,你又要擔心佢有冇同你一樣中招)。 女人,, 只要你係真係認錯,俾到信心佢你唔會再去玩,真心知錯,你對佢加倍既好去補償,俾機會你,,唔係難事!!! (大部份既女人啊我覺得)

如果你真係好好好唔開心,,,去搵社工傾下都係好事,,, 佢地有得做婚姻輔導~ 你可以上網search下!!!  

記住!!!千千萬萬唔好放棄自己!!!希望在明天啊!!!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-6-8 13:50 發表
[quote]原帖由 LEN88 於 2010-6-8 13:44 發表

CANDY
6月啦 我夠期CHECK抹卡
好鬼驚呀 知有無惡化到呢
我問左姑娘, 如果2年都無變, 要做多次手術

我 ...
你6月check我就8月check,, 大家一齊定d黎,有事就e唔係可以點
你1個月到緊係返去俾dr.ho check check啦,,, 我覺得要去loo

引用:
原帖由 macca8 於 2010-6-8 23:12 發表
thank you everybody support . .....我諗緊點講. 佢一話離婚我都唔知點好........有冇Ching 是過凍一次就無返發....如果無的話, 凍完之後嗰達嘢應該會點.   幾時先覆診?
Mr Ho. 都好pro, 應該唔好睇錯 ...
基本上唔生出黎都唔知架
有時你去做hpv dna test 都唔係100%準,, 所以一般專科答都係,唔生出黎你係唔知有冇中的
有hpv既人唔一定會生出來,, 基本上過左成年都冇生出黎醫生就會話你冇事loo
即你有花,,, 可能你太太都感染左,但佢冇生到花出黎 (你會生出,但你太太可能身體問題所以唔生咁) 唔好問點解,我都唔多識,,
但有70-80%既人會生花係感染左 hpv 6,11,,,   你睇返前2頁有個ching post左一份好詳細既hpv dna 既資料出黎,,幾有用的

我都應該冇生花出黎,,,不過做柏氏時report有問題話我有hpv感染而夠炎,,, 我之後再做hpv dna test先知自己有high risk既hpv 係身體
而家要半年check一次,, 怕會變咩 CIN1,2,3 & CANCER

希望講完之後你會多少少了解吧

引用:
原帖由 jmsoile 於 2010-6-9 02:03 發表
Dear all,

上個月發覺我中了花啊...
我而家響政府度醫緊...
現在在搽藥水...而家只係搽左4次...
每次都好痛,
但又好似冇乜好過
最慘我生係個尿道頭喎個位
唉.........好想快D好返
政府醫係唔係真係冇用?
...
你感染左係尿頭可大可少
快D去搵個專科睇
如果想搵料,,自己由第1頁開始睇, 好快會見到唔好再咁問人啦,,,為自己做返點事!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-6-9 12:16 發表

Candy放開d啦應該無咁容易cancer既, 你問下醫生啦, 但係當然都要定期去body check啦啦. 你一定會無野既
盡量啦,,, 心理壓力都幾大,, 成日都會左驚右驚,,唉

[quote]原帖由 kksick 於 2010-6-10 18:35 發表
Ching們,有沒有經驗直接到化驗所驗愛滋,梅毒,疱疹等等呢,要打電話預約嗎???旺角中的好嗎?? 如到Dr.Ho處驗,是即場抽血再拿到化驗所驗還是寫信去化驗所驗呢,幾錢呢????多謝回答啊 [/quota

dr.ho到都係要抽完血再send出去化驗所架
你想即知既,,去個d 免費機構做15分鐘既快速test 啦,, 唔駛錢又快有答案,唔梗心掛掛,最緊要做test時夠晒90天,過左空窗期先準的

引用:
原帖由 jmsoile 於 2010-6-11 01:31 發表

謝謝你的知料,我都怕尿道裡愈生愈入,
我想我星期一去看Dr Ho,
因為工作關系,我星期五六日都要留係大陸廠做野,
唉.........工作......健康............
係啊,,生入尿道口有排搞,個d位,,所以你拿拿林星期一好去睇啦~ 請假都要去睇!!!

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-6-11 10:16 發表
~其實到底花有幾多個樣呢?
你上yahoo打疣之後search 圖片就會出左好多出黎!! 睇完好驚!!! 因為部份都會比較誇張!

引用:
原帖由 kksick 於 2010-6-11 10:59 發表

謝謝Ching回覆,其實早已驗過,但在一些醫生網回答病友問題說,標準是90日驗一次 180日再驗一次,所以心中惶恐,想再驗一次,回老的醫生驗,是會用以前的化驗所,想試一下新的, 直接到化驗所驗,价可平些,但不知怎開口,
...
其實90天去已經係check到冇就冇,唔係人地都唔駛定90天為空窗期啦,唔好自己嚇自己,,, 如果要90天先check到,咁人地定咁既日子出黎咪世界大亂
最緊要係你有高危及不安全性行為後,,,起計既 90天為準!!! 知唔知!!!
有乜唔好意思開口,, 如果係要唔好意思,, 就唔會有今日啦,,,, 大家情況都係一樣!!! 怕羞咪去政府到check又唔駛洗,,15分鐘都知道結果~~~ 不過要提早book!

引用:
原帖由 LEN88 於 2010-6-23 13:09 發表
各位ching
加油
明天會更好
點啊你, 一齊ok嗎?
呢幾日返左大陸好忙啊,,,

引用:
原帖由 jmsoile 於 2010-6-24 21:40 發表

小弟今日終於去了Dr,Ho到做冷凍治療屎道的花,因為冇皮,仲要冷凍全條尿道,
做既時候都唔覺得有咩事,但Dr.Ho話好耐都冇重手,同我講會痛半個鐘,
我一行出Dr.HO門口,就立即痛都行都行唔到,無表皮個塊皮做冷 ...
竹一2

朋友,keep住健康生活,唔好再有性行為住啦,,玩就真係以前都唔好再去了

dr.ho有e德,, 俾d時間,一定好得返,,,
你有冇另一半? 如果有叫佢打子宮疫苗針啦,,做好保護 , 不過問問e生意見先啦,,, 防下hpv 16,18 都好緊要對女性,,,

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2010-6-25 01:41 發表
有無兄弟有前列線肥大既問題?
你有呢個問題?

最緊好嗎你?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。