推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 kksick 於 2010-6-26 13:45 發表

Candy,能問你一個問題嗎?? 萄葡球菌是不是不能在陰道生存的,你知道嗎??
應該唔會啊嗎,,,唔係係大腸個d咩? 你上網search下啦我都唔太sure!

咪係囉, 中完仲敢去,,自己打下飛機自摸咪算數, 到時再去玩一個唔覺,中能左大獲野就真係死得

不過好多時,要好似我地咁衰過先知醒

玩完後我而家仲要一生受hpv 影響,,唉,, 代價真係好能大!

多謝你地~~~

當初冇呢個地方share下,真係會好辛苦~~

多謝晒咁多ching,,,

引用:
原帖由 garamon 於 2010-7-2 18:23 發表
Candy, 最近看網頁說,有 50% 感染高危 hpv 的人,能在3年內將病毒清除,即轉回陰性,妳近況如何?我太太8月會再檢查,如沒有問題,想考慮生 bb。
現在過了15個半月了,,,, 呢一年幾真係心情都好波動,,,, 成日都好擔心,,, 不過時間耐左都會好左d,, 但我而家都會成日check住自己,慣左,,,同真係心理有壓力,,,,  8月中到我會再去做柏氏,睇下有冇變差各樣,,小朋友,,真係唔敢唸,,, 經濟壓力都唔許可,,, 可能唔會生都唔奇啦

都好多謝我先生俾機會我,到今日都冇話拎返呢件事成日出黎話我,,, 感謝佢!

garamon兄,,我唸你太太都會冇事啦,,, 放心啦,你地既bb好快會黎到陪你地,,,, 做好準備啦你地,, 等你既好消息!!!!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2010-7-3 01:30 發表

yes, 幾年後聽到你無哂野啦一定
你都係啊,,  我地一齊加油啦ching

引用:
原帖由 neoguy5555 於 2010-7-5 10:29 發表
上星期五是小弟最傷既日子, 因為女友離我而去, 而這一年真係經歷太多事, 而家真係想一個人過就算吧~~~
聽到你咁講都好難過,, 雖然唔知點解你gf要離你而去,但係我地做人都唔係話邊個為邊個而活,, 最緊要自己開心,,身體健康,,,,,

放心啦,,第時一定一有個更岩你既女人出現!!!

最緊要你唔開心既時候都唔好唸住放棄自己,又去返玩~~~ 搵下其他興趣娛樂啦!!!

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 wenip 於 2010-7-9 22:04 發表
我範圍大所以我就更擔心啦..
其實去婦科睇okay?
請問你係女嗎?

個人覺得,你如果係女士,,應該去搵女醫生既"皮膚及性病"專科醫生睇會方便D

我自己覺得姐!

你上醫生網SEARCH一個地點時間係自己方便既去睇啦!

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-8 11:41 發表
想問一問CHECK HPV DNA TEST是怎做的,在女性人體那地方抽血呢.還有準確度有幾高呢..
其實醫生搵支好似棉花既棒係女性既陰道啊個D地方掃之後會有D 分泌啊DNA咁痴左去個棒到, 再SEND去俾LAB做TEST的。

如果你女友想做可以叫佢係做柏氏時做埋呢個HPV DNA TEST都OK, 不過準備性未必係100%的。

好多時醫生就會話如果唔係影響到佢子宮有問題/有花生出來都唔會建議佢地做,, CHECK出係咩HPV NO,不過係睇下係咪高危既HPV, 要密點去做柏氏怕佢會變成子宮CANCER姐。

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-10 12:32 發表
先多謝大家給我的意見,我已帶過女友去看過婦科醫生check過說她沒事,柏氏也做了,只有衣原病菌,其它就沒有,現在只有HPV DNA TEST 未做,因不是處處都有的做,,,在這個地方我才知有這樣的HPV DNA TEST 所以才想問一問大家 ...
衣原體即係非淋,佢有即係你有,,非淋好似聽d ching講男士都幾長手尾,,, 你地要快d睇好去,因為會影響到女性第時生育架如果d菌左左上去

HPV DNA TEST你去私家既"皮膚及性病科"一定有得做,,, 加上我之前睇個個普通家庭醫生佢都可以做,,佢地不過係拎左D SAMPLE SEND去個LAB到做.

記住要以後好好對你GF!!!

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-11 12:15 發表
我會好好對我的女友,現在真的對我們一大考驗.我最擔心是她有事,妳可不可以給我妳睇開的醫生資料,因我的私家醫生不看女性的,妳可不可幫我嗎..
我睇皮膚及性病科都係男姓,其實你自己上醫生網到搵啦,岩時間,岩地點都好緊要,呢到既ching講起既dr.ho我都睇過,2次,, 你可以由第1頁睇起,有佢資料的,我當初都係咁搵到佢既資料,而我自己睇開個個就係搵近自己同就腳,,因為呢d病,,成日都要覆診,去太遠都唔岩自己

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-13 13:49 發表
kksick 多謝你 大家都幫了我很多啦,,,真的感激
你有冇感染到衣原體啊?

如果你冇,即係你GF有問題?

引用:
原帖由 kksick 於 2010-7-14 09:48 發表

C-Hing 不好意思,我想問一下你的依原體有甚麽症狀呢,還是一點也沒有,按理是有尿道炎的啊,
還有你是怎驗的呢, 是DNA 晨尿10ml, 還是抹片種菌呢, 為甚麽問呢,照你的情形,有了10幾個月
還不知道,各位 ...
朋友
有淋病/衣原, 都唔一定會有病徵, 有部份人係冇的,所以先話有時有事你都唔知,搞到d菌走左上去,,,搞到不育第時,,

當時我睇專科係用小便去check dna 睇下有冇淋及非淋, 醫生話呢個係暫時黎講最準確既做法.

去政府睇佢地一般會問你有冇痛啊,留d唔正常既分沙,, 之後就去搵棉花掃下你個私處再去鏡睇, 呢個準確%我就唔太知,我都係聽一d去過政府睇e生既人講既,,但我唔太信政府既野

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-16 13:02 發表
早幾日發覺jj,包皮位生左粒野,過幾日附近位置,有d野開左,心知不妙,
最慘係前幾日仲要同gf,行埋無用套,自己死就好,仲害埋人,上左15/f睇
confirm左,未入去前真係好驚,以家反而平靜,做左冷凍後,依家腫晒,
之後同gf講 ...
打jj都真係可以傳到花?

你gf真係走? 你叫佢自己1個人面對?佢會唔會搞唔掂? 呢到既人應該都好明你心情,由今天開始做好自己,唔好再做錯事~ 一定會有好既一日~

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-16 17:32 發表
candy,  有時d野唔到你唔信,果次飲完酒,去按摩,d朋友個個都去馬,

我只係打jj,可能果度d地方,毛巾 or 條女隻手有菌,

依家打算約個婦科e生,等gf 去check下有冇中先,但係唔係好清楚女仔應該點check,可唔可以
分亨 ...
如果你同你gf都冇做出一d唔好既野,, 咁我真係不得不信,原來打jj都會傳染到,呢種皮膚病真係傳染性好高

如果你有得hpv,好大機會率你gf都已經感染左hpv,佢之前有冇打過阿sa個隻hpv針? 防到 hpv 6,11,16,18,,對女性黎講好有用的!  因為有成80%既hpv 6,11 係會引起花既

如你gf冇打到hpv針,, 而又感染左hpv都唔一定會生花,因為醫生都講過,每個人體質都唔同,所以有人感染左hpv係可以唔生花的,只係身體已有hpv 既dna係你身體入面

女仔點check, 我都係係做柏氏時叫佢幫我做埋個hpv dna test  

女性感染左hpv仲會俾男性多一樣煩惱就係hpv可引起子宮頸癌,所以一旦發現自己有hpv 就可能要check 密少少柏氏,, 當然有部份人感染左都唔一定會引起子宮病變的,放心!

你而家有花,千萬唔好再同你gf有任何既性接觸,當然包括口交!

希望你gf冇事啦~~~

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-17 18:49 發表
candy

如果柏氏同hpv test 都無野係唔係即係無事呢??? 大約要幾錢度???有冇話有潛伏期無咁快check到?? thx a lot
HPV冇潛伏架,如果你係感染左就已存在係人體入面

個時我做柏氏加hpv dna test 好似 1200-1500,因為我係專科婦科到做,所以要俾400定500蚊既consultant fee Total要成1500蚊到 個dna test好似收左600-700蚊

如果你gf check到hpv dna test冇hpv就大多數係冇野(唔派除check唔到就係冇,因為都會有漏的,不過如果check唔到有,加上又冇生花啊個d,就應該冇事 *2野都冇的話),, 就算你人體有hpv 都唔一定會令子宮有病變的

引用:
原帖由 man002 於 2010-7-18 10:40 發表
之前都告訴你打飛機已經變質,系附近好多step,吾好比個名誤度!有些場飛機前有得系水床body massage,極度貼身親密接觸,飛機時又會玩野,
中野機會好大!現在 D場好多附加花神,你朋友或老公話出去玩,祇打飛機話 ...
MAN002

真係唔講唔知,,我見識小,,,   咁講真係乜都唔好去玩最好

我岩岩先係網到搵返個神啊請多給我一點時間,,講緩交妹中aids 俾人打針, ,,, 真係,,幾得人驚,,,,,

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-24 23:57 發表

醫生話頭兩年會返發密鱓, 根著會越鈬越小, 1年1次, 或者幾年1次都唔定, 無人會話一定唔會再返發, 不過政府都係講兩年唔發, 就多數唔再發
我唸二型同我地平時生係口既一型係咁上下,,,

主要都真係睇自己既身體免疫力夠唔夠,,,好似我咁一型,,有時幾年都唔爛一次咀,,但差起lai真係一年2,3次都有,,,

飲食注意多d,,食多d生果,,,足夠休息都好緊要

ching, 呢到個個都係你既戰友,包括我都係,,唯有睇開d,,唔係可以點,,係咪,,,

相關搜索目錄: 飲食

淋病我中過

有唔正常大量既分泌出黎,一小便好多透明既流出黎, 多到係都幾誇張下

點得返黎? 米性交+口交囉

但醫生會講淋病係好易搞得掂,性病黎計係最易醫好,食藥打針就清到, (抗藥性就麻煩好多,但香港比較小)

引用:
原帖由 熊貓 於 2010-7-26 16:45 發表

照道理淋病都有徵狀 ?
淋病可以冇病徵

引用:
原帖由 xxx321 於 2010-7-26 02:06 發表
我在一年前因為飲醉的關係和一個識左一個月O概女仔上左床,而且冇帶套,之後因為好驚所以三星期後去左驗性病,得出結果係一型疱疹弱反應,當時醫生冇乜大不了,開了一星期比我就算,點知大約兩個星期後,JJ有問題去看 ...
朋友

好多時你可能個女仔朋友都唔係出黎玩開既,但俾自己既bf 傳染左佢都冇病徵咪唔知, 又可能係幾年前中左招都唔知

呢樣野都冇得估

引用:
原帖由 joycesuper 於 2010-7-27 17:41 發表
Candy

我找不到Dr.Ho,,,妳可幫我嗎,,,可PM 我嗎,,
點會冇呢朋友,,頭20頁都有佢個名啦,,, 搵到佢個名再自己search啦,,,

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-27 18:57 發表
其實大家覺得左左花仔係唔係好大件事???
我覺得係心理上造成好大打擊,成日都驚唔知幾時返發
就算過左1,2年都見有師兄返發過,又怕人老左,免疫力無咁好時,又會發
日日提心吊膽,點解做人要做到咁辛苦
點解做人要做到咁辛苦? 咁點解你會有呢個病? 唔好係到怨,冇用的,不如做好自己,對自己女友好d,積極d好過啦

引用:
原帖由 TTTT1 於 2010-7-28 14:01 發表

candy    一時睇唔開.........早2日gf 去左睇婦科話暫時無野,做左抺片,,,,等結果,想問下醫生有無話就算中左hpv,幾耐唔出花,通常都唔會出ar,thx
如果頭個8個月都冇出花就應該好大機會唔會出架啦,其實e生講中左頭3個月好大機會都會發左出黎

玩一次中花中a既機會其實應該不大,, 不過人人都驚,因為自己做左d衰野, 但放心啦,冇事既,,
我相信呢一年你都有排擔心,,, 得閒上黎多d傾下,放低d壓力la

引用:
原帖由 Ho2010 於 2010-8-3 03:39 發表

係呢度證明我唔係一去無回頭
因為我仲有排驚.....
window period 之後去 check 果下又要驚
學 candy 話,驚完呢野,又仲要驚第二樣野多幾個月
呢次之後真係唔敢再亂黎

而家 dr ho 叫我食多兩個 week doxycy ...
呢到個個朋友都係咁啦,驚完又驚, 千奇唔好驚到冇事之後又心癢癢又去就得啦

冇事既 放心啦,,,

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。