推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2009-5-2 01:47 發表
我已經一年半冇事了
証明花不是冇得斷尾
大家加油&珍惜眼前人
真係開心聽到你話1年半冇事,,咁應該都好返晒啦,恭喜你,,有個新既生活,,冇錯珍惜眼前人

我而家每一日都好唔開心,,好擔心,,,我成日都覺得自己中緊aids,,因為成日都覺得唔舒服,,個口入面有2個肉突左出黎,,以前係冇,,我見人地aids話會口部爛,,我真係好驚,,唔想去check,,我成日唸醫生出report會話我知係positive,,好驚真係,,好難過,如果真係有就仲難捱,,唉,,,比起淋病真係冇得比,,,,覺得自己好衰,,仲會害埋個老公,,,唉,,,,

你要好好生活對你身邊人好好,,,,唔好浪費每一天,,,,,

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-5-2 23:57 發表

candycandy唔好咁啦..妳越驚個病就越難好,唔好成日諗住個病,找朋友出下街食下飯,只要諗住個病好快好番快真係會好番架啦!!
johnny 002

其實我都盡量唔去唸啦,不過一唸起要去check就會好驚,,成日都好後悔自己既貪玩。唉不過事實係事實都做左,,,冇辦法真係,,唯有對自己身邊既人好d,,希望個天俾個機會我去改,而唔係中aids啦,,,,,

我黎緊5月5會再去留小便check淋病唔知今次斷唔斷到,,,希望可以啦,,唉

你都係,,你去睇左dr.ho覺得佢係咪真係好細心,,多唔多人架上到去,你個日book左around幾多點,,我平時收工5:30,,if 而家睇呢個唔ok既,我有機會都想去dr.ho到睇,,但又唔想請假,,,,,

引用:
原帖由 health222 於 2009-5-4 00:45 發表

真的? 新位置定覆發? D花花咁惡? 師兄近排有無出去玩過?
2年後都反發??? 係啦,仲有冇去玩?? 如果冇,, 2年都反發,真係好DOWN,,, 我都以為過左1年冇反發基本上都唔會再有,,,,,,,

CHING 唔好唔開心,,,, KEEP好個身體去,, 快D去做冷凍~~~凍屎佢~

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-5-3 20:11 發表

dr.ho如果比起我之前那個醫生真係好細心,佢不旦止睇你指出花花位置,更會主動檢查埋其它位置.例如陰毛根部,jj四周..同埋後面都
全方位睇晒..感覺同之前那個比就真係徹底好多..仲有佢好斯文...每檢查一樣野都會講 ...
johnny002

咁聽你講都ok wor~ 好,,if我 睇多1-2次 都搞唔好個淋病我就轉去睇dr.ho啦,,,唉,,, 我去睇個男醫生就冇檢查得咁清楚~都係我主動話懷疑有佢先幫我睇loo,,, 佢又冇幫我四圍睇,,唔知係咪我係女既關係,,但係,,我覺得都check得唔切底,有時我自己都會自己留意loo。因為原先我係聽個仆街講話佢可能有花先,,但而家又變左個淋病出黎先,,我都驚有花又有淋,,,唉,,真係大吉利是。

我唸尿道口呢d位真係煩d,,,, 不過,,, 真係要飲食生活健康d,,唔好煙唔好酒,,,, 大家一齊努力啦!

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-5-4 23:36 發表

6月中 中招

8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶野 ~ 同埋o個朝早唔小心 ...
齋聽你咁講都覺得好痛,,要整開尿道口。
不過學上面個ming兄咁講,,,岩既佢個態度,,真係好積極&樂觀去面對呢個病,,,我唸我都要向佢學習下。
今日要去留小便再CHECK淋病,希望過2日係GOOD NEWS LA!

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-5-5 19:37 發表

多謝man咁詳細報告....我今日再睇番尿道口凍左既住置,都已經脫落,而家我心情都無乜野啦,好似以前咁,
當無生過一樣去對待..不過就特別小心個人衛生,勁飲水..而家就希望快過多2星期,去dr.ho復診,同唔好復發(希望) ...
你幾時會去CHECK埋梅& A'S???

咁都幾好啊你都樂觀去面對,,, 我都係飲左多好多水,,,, 食野又少左食D 熱氣野,,,, 我今日都去左覆診,,, 問左醫生D問題,,, 2-3日到出report睇下清唔清到,,,清唔到又要再搞過d 淋病,,,,, 可能我都要好似你咁,,,, 當冇生過一樣去對待會開心d!!!!! (希望會好返啦呢次)

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-5-5 20:58 發表

唔駛多謝~~ ^ ^
最緊要唔好成日諗佢 , 心情自然好 ~
講得岩架~要特別小心個人衛生~ 我而家每次沖涼都用廁紙抹私處~
同埋自己沖涼都摸下肛門邊邊有冇肉粒~
我都係,,,早晚都沖涼,,, keep住乾淨,,, 我都成日留意自己有冇出花,,,,,,,

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-5-5 21:00 發表

係....真係好痛....做完之後去小便o個時 真係痛到入心入肺......>
個種痛過去啦,,唔緊要啦,,,真係一個好大既教訓黎/經歷,,,,,

by the way你而家都差唔多半年冇事啦,,,,, 都係一個好好既開始!!!加油!!!

引用:
原帖由 minghin 於 2009-5-5 21:16 發表

candycandy
講真我本人都唔係好樂觀架.只不過係時間冲淡一切啫.
呢種病並唔可怕.只係好煩.又唔使死既.
等於流感一樣..久唔久就返發吓..有咪去醫囉.
係,時間可以沖淡一齊,,我成日都想而家就係7月,,即係過左我6月中check aids & 梅毒既艱難日子,有result。

我都覺花真係好煩,,又冇藥根治到,以為過左2年冇事點知又出,,,, 都岩既,,起碼你而家一發現就去做電療,,,,快d殺死佢,,快d好返~~~

希望大家都快d 控制到病情!!! 早日康復!!!

引用:
原帖由 johnny002 於 2009-5-5 22:43 發表

我諗住覆診先CHECK梅...因為個時才剛剛三個月..等到四個月應該會准d...掛
你離對上一次去玩已夠3個月(90天)?? 如果係夠,,你就可以check埋aids架啦~~~ 我就要6月中先夠,,,,

引用:
原帖由 garamon 於 2009-5-6 09:57 發表
Candy, 我想問問這妳,現在沒有出疣,但有沒有找醫生 check HPV DNA ?
我上次去check 婦科佢睇過入面,話冇生,, 佢都唔建議我check hpv,佢話因為hpv有過百種係check唔到,佢話要check都係等生左出黎先check。到而家為止我暫時冇見到有花既出現,只有淋病。 其實我問過睇緊個"皮膚&性病科" & "婦科"  我要佢地check佢地都話冇意思,所以我就信佢地,唔去check loo,,, if真係生出黎先再去醫再去check。

引用:
原帖由 garamon 於 2009-5-6 11:18 發表
但是我覺得奇怪,為何我太太的婦科醫生可以驗到?她只做抹片檢查時順便化驗。會不會是我太太對醫生說,我是生疣,所以醫生只集中化驗有沒有高危 hpv ,即是 16.18等2種,發現 positive 。所以我希望想知妳有沒有驗, ...
我聽醫生講就應該係,,, 針對性CHECK 高危個幾種。

不過我係做柏氏檢查個結果,,其中有一個係寫住 NO HPV 咁既,,, 我都唔知啊,,,, 但我問2個醫生都唔幫我做,,,我話我之前個PARTNER話自己可能生疣,,因為之後冇同佢CONTACT所以我唔知係真定假,,,所以想CHECK,,,,, 咁佢地應該係以佢地經驗睇係覺得冇必要CHECK同太多CHECK唔到啦。如果唔係都唔會有錢唔搵,,,,,,唔幫我CHECK啊!!!

咁你而家係咪好耐冇同你太太有性生活過? 因為你仲未好返?? 點算咁樣?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-5-6 11:38 發表
禁慾了9個月,不去想這件事,每天我和太太都工作繁忙。另外會不會是妳那些醫生用的化驗所沒有這些設備,妳會不會考慮我上次給妳資料的婦科,因為我太太說她的醫生自己有化驗所。我想知她怎樣做,會不會和我太太一樣, ...
唔知啊~~~ 我想睇下時間過耐d 有冇生出黎先loo,, 而家想專心醫個淋病先!!!

因為我又冇發到花出黎,好難搞,,基本上係冇得搞。 我暫時又冇見到我老公有生野。 你上次俾我個醫生時間夾唔到啊,,,, 可能遲dd啦,, 搵日拎假去check下。 我睇個個醫生都係專科啦應該唔會冇呢d 技術,,佢解釋係覺得冇必要,,你check到佢唔發出黎既你都冇乎。而家我地都唔可以有性生活住,,搞好個淋病先,就算好返都要帶套。

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-5-6 14:37 發表

你敢忙既~~  唔好通頂ar   

一齊 ?? 但佢問 y 唔做米要同佢講清楚

其實兩三年冇出花 , 即係好番la   敢唔知有冇師兄會同佢既新伴侶講佢有過花仔呢?
俾係我,,我會講俾佢知自己有咁既病,,睇佢接唔接受到,,,因為厄佢都唔好意思,同埋真係鐘意先會想一齊。搞野就一定唔會搞住,, 除非等自己真係1-2年冇事啦。經歷左呢D先真係對感情、健康好多野改觀左。

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-5-6 16:44 發表

candycandy

敢你同老公感情好ma ?

敢 if 好番  ( 2 年幾冇發 )  敢你會否同你伴侶講番你以前有過 lee 個病  ....? but 你係同 e + lee 個伴侶係未發生關係      but  自己 ...
同老公感情,, 我而家守行為啦,,,仲邊敢車望咁多野woo,,,, 佢肯俾機會我都係萬幸啦。
我覺得有病呢d真係冇得厄而家,所以俾我選擇會講loo,咁人地可能係清清白白同你一齊,,你厄佢唔講住都唔係幾好loo,,,, 而家我先知,,學會尊重人真係好緊要,唔唸自己都要為人地唸下!!! 我自己就會咁唸loo。

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-6 20:00 發表

candy

想問下你同你老公,是否去睇e生未驗尿,就話中左淋病,要打針+食藥啦
係啊,,我第1次去睇"皮膚&性病科"醫生,,我上去同佢講怕自己有椰菜花叫佢幫我check同埋睇埋其他病,,佢就建議我,,,check 衣源同淋病,,,,, 咁當日就打左支針同食左1個星期藥,,,,2個星期到就上去留小便check,,,但時我老公唔肯去就得我自己一個睇左,,但係未check既中間個星期我同我公用套做左1次,, 2個星期夠啦上去check就話我冇衣源體但有淋病。醫生就話唔知會唔會係我老公又野俾我(因佢唔肯去睇,,可能佢之前俾我野左有),,佢話佢都唔知,, 就叫我一定要帶埋老公去打針加食藥,,咁第2次上去就轉左第2野針同食4粒藥就ok啦,,,, 又等2個星期,,我地尋日又留左小便再check,,,應該黎緊星期4/5會有report) 我最怕係咩抗藥性淋病loo,,唉,,, 希望今次冇時啦,,呢2個week我地都冇再sex過啦。

咁你係點check法???

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-5-6 17:55 發表

........都明..........我而家都係冇女友................有時真係好想有個人係身邊...............

你都好丫有老公陪你...............

我........ 唯有利用  ...
唉,,我都希望大家冇事啦,,aids呢d真係好驚,,,,, 有都唔知點死真係。

冇女朋友都唔係唔好啊講真,,,起碼你而家又唔駛怕點同女友交代又唔怕會野到俾人,,,係咪,,,,
唔緊要啦,,冇事既,,,, 收拾好心情,,,快d醫好個病啦,,,, 到時咪識個好既女朋友,對人好d,,唔好再去玩囉,,,,,,, 天會俾機會我地重新改過既,,,我成日都會咁唸,,,會好過d,,hehe

我啊,個日同我老公講我出去玩,,, 真係要好多勇氣,,,,好驚又好怕佢唔願諒我,,,,又怕俾人斬死,,,,,
我發過誓真係會好好改過,,,,會改變自己。好好對我屋企人同老公,,,,,,,,,,,

我地一齊加油啊@@

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-6 19:13 發表
今日上15/f,又冷凍左,,仲驗埋淋病+依體,,這2個從未驗過

因為我好似有尿頻,唉,,過2日就知有冇中多樣h:" />h:" /> h:" />h:" />

我噤黑仔,,我諗情況都係唔樂觀比較多....................
你咁講呢到個個人都好黑仔啦,,,唉,,你個心情我都好明白,,,,,,

發生左冇得唸架啦,,,,, 見招拆招,,,,,唔好灰心啊,,,有咩上黎傾下,,多d人share會好d,,,

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-6 21:50 發表

我都係check小便,dr.ho,話唔好估估下,驗一驗佢對証下藥
何生冇馬上幫我打針,比藥我去食,唔通要等個報告出來先
噤你打左針+食左藥,有冇感覺到好左d
咁你而家即係剩係check 小便???  
都唔係既,,可能佢唔想浪費你d錢呢,,,,,你又冇症狀有淋病,咪check左小便先loo,,,,,,,你幾時有report出啊??
我老公都冇症狀,,,,,,我自己就分泌多左,,,,加上之前3月頭有試過尿道炎問題,,,,,當然自己做過d衰野,,, 驚死咪去check loo,,,之前check過柏氏,,出黎話我cell個d係正常,,,,但有嚴重感染,我先覺得有問題,,,, 咁先驚驚不停去check,,,,,點知中左,,,
我之前打第1針,,,會瀉2,3 日既再加食7日藥,,,, 但清唔到,,今次就改為打2針,,即時食4粒藥
你而家去dr.ho到check 幾錢啊,,我睇個醫生,,(check 衣源+淋 2樣野 ($1000) and 打針食藥 (1000)) ??? 等我睇下我個e生會唔會好貴,

引用:
原帖由 7054 於 2009-5-7 04:36 發表
大家好,我係新仔,你地都好,至少知道自己有咩問題,我先後睇左政府,3個唔同的專科醫生先可以解決問題,右邊陰囊d粒粒我要問哂以上咁多人,先搞好,仲有我現在都唔100%肯定我有冇花花
我同你一樣架,都唔知自己有冇花,又冇得check wor~我又未見到有粒粒都唔跳自己係有定冇。

咁你睇左幾個醫生佢地講唔講到你個d粒粒係乜野啊???

你睇邊幾個專科,,出唔出名架???

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-7 10:15 發表

係呀,,我有尿頻生病症,其實都好耐下.....
我都check 左成900蚊,,,係依源要700蚊,淋病200蚊,
我諗星期5,6就有report.............
你幾耐之前去玩過啊,,5個月前?? 我睇返你之前寫過話e左4個幾月,,,,,, 有呢樣野好耐下你而家先去check???  咁你d花呢,,搞成點???

希望你冇事啦~

引用:
原帖由 專玩後門 於 2009-5-7 14:52 發表
我都生左花花, 其實都發現好幾個月, 係包皮附近有
幾粒白色野, 初頭唔知咩黎就冇理佢

一兩個月後見仲有, 再上網 check 下就懷疑係花花,
咁去睇醫生, 醫生一睇就話係, 同我查左 d 藥水, 話
大部分人查左四五日後 ...
你個名咁? 你係因為專玩後門,,所以中左招???

我又冇見呢到D CHING話用藥水可以搞得掂,,, 我唸你都係返去覆診好D唔係講玩,,,,, and check埋其他性病,,,
唔好再玩啦~保重身體~

岩岩收到醫生個電話,,報告返左,,,

我老公同我既 淋病 & 衣源都係 = negative,,, 冇事啦呢2樣,,,

而家,,等睇下會唔會有花,, and 6月中我再去check aids & 梅毒,,
我都問過佢人地抽血係咪check埋疱診,,佢話個指數唔係好高,,,即唔係好準,佢話呢d係發就發出黎wor~ check 佢話個準確性都唔係太高。 佢話我可以check,,但佢建議既都係check 梅毒 & aids就可以,,check呢2樣野就 600蚊,,,,

希望冇事,, 大家都冇事,,快d好返!

引用:
原帖由 7054 於 2009-5-8 02:30 發表

我睇左政府,再睇左4個唔同的專科醫生,佢地話唔係,去到第4個黎x暉 先診斷到d粒粒係珍珠尤,
佢幫我搞左,有明顯好轉,我下星期要再去搞搞,未100%ok,而d花花就唔肯定係唔係,因為我唔太
信政府,而又好番左冇得睇,當 ...
你都係好後生既下,,係咪???

岩岩有病一定係會唸到好灰,,,, 我之前醫第1次時醫唔好淋我都好灰,,, 成日都唸埋一邊(而家都仲係,,怕中aids 梅毒,,, 冇得救aids 真係你都知)。唉,,, 但有時d nf話要唔要下下唸到咁壞呢,,,, 其實你得花既,, 真係俾dd時間耐性去醫啦,,,, 你都見呢到d ching話啦,,之前好多人話中左花,,而家都冇再上黎啦,,即係都代表係好返冇再發啦,,我覺得你keep住醫好左,,1-2年後再去識gf都唔係一個問題啊,,, 好多女仔都會明白事理既,, 愛你就會接受你既野,,係咪,,,, 第時既野第時先唸啦,,總之,,唔好再去玩啦(我知呢到有d c hing唔係去玩野返黎的),,, 專心e好佢,, 食煙飲酒夜訓呢d,, 戒晒去,,,,,

我地一齊捱過呢d日子去,,,(其實我就自己攞黎賤,,,去玩,,都係一個教訓真係 )!!!

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-7 18:31 發表

你冇事
我等緊報告心情,好忐忑不安
我唸你應該今日都會出到report~~~ 冇事既,,,

呢2樣野都係有得醫有得斷尾!!!

aids & 梅 我都同你一樣,,, 倒數緊去check~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。