推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

34 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

大家好我是新人..唉 最近發現尿道口有粒肉,要用手反開先見到
大約發現一個月左右,無變大無變多...,因之前見到陰徑包皮內有一白點,(米咁大粒,但近兩日好似開始散緊無咁大粒)所以細心檢查先發現,實際都唔知粒肉有左幾耐,
好擔心係疣>.<,有睇普通醫生但佢地好似估估下咁.對佢地無乜信心=.=白點一個話係泡診一個就話係疣,都唔知信邊個好...
唔知大家有無咁既經驗,粒肉係疣還是有機會係發炎and息肉......好擔心
(我有找文但實在太多,一時間未睇得晒,希望大家唔好怪我,我唔會做CD ROM....感謝大家c兄見諒)

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-28 22:59 發表

c兄,白點可能係線體or尤,尿道個位可能係尤or水瘤,泡疹的機會唔大
去睇專科等e生解答你的問題,,驗血未知有冇泡疹
多謝pc0123回覆^^
其實我個粒白點有無機會係泡疹嗎??因為近日見粒野收縮緊.要好留心先睇到..不過你講野對,
還是睇專科唔好估估下..仲有我應該睇必尿科還是皮膚科才對??THX~~

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-4-28 23:46 發表

皮膚科+性病科,如果真係中左,都可以馬上處理左佢,減低擴散機會
病向淺中醫
今日自己做了 醋酸白測試..不單變白仔細看同一位置還增生了幾粒>.<心情極灰中

我見到好多c兄好努力咁去醫個病,仲有d好番
睇左好多頁,而家無咁驚啦!!
睇黎我都唔好亂想太多,要績極去面對呢個病,我想信終有一日我會同大家一樣會好番唔洗日日提心跳擔^^其實疣本身唔好怕,,我反而覺得可怕係反而心靈上既痛苦..我呢幾日行唔安座唔落,食野都無謂口..今日又再睇多幾版,心情都好番好多...心靈治療都好重要,希望大家一起努力

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-29 22:06 發表

我係女,,都等緊90日既空窗期過,另外我之前check到有淋病。
你都快d去搵皮膚+性病科睇睇先啦,,你想搵佢地呢到多數人睇既既dr.ho,,,由第1頁開始睇啦,,好快會搵到,,,,,仲有啊你今晚搵到之後你聽朝好打去問有冇位 ...
candycandy多謝妳提醒....我其實都有擔心會唔會中其它病.因為之前個普通醫生話中得一樣就有可能中埋其它
希望唔好咁唔好彩啦...我都祝妳都早日康復,齊齊加油

咁多位c兄請 xxxxxx 係咪 xxxxxxx那位…如果唔係請問可否pm俾我,因為天日係假期真係好想快D睇好個病!謝謝大家幫忙

版主提示: 請勿張貼私人地址或聯絡方法
若果一經發現有人不聽勸告,
會即時 suspend account

book左啦…今曰放工去睇Dr•HO多謝咁多位幫忙,唔係都唔知會拖到幾時!
我在一月有一次無帶做過我諗係呢次中招,四月發現…唔知我算唔算遲去醫呢!小弟以後都唔敢去玩啦,好後悔/…

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-4-30 13:46 發表
johnny002

你1月中,,咁你1月之後仲有冇玩過,,if你之後仲有去玩過,,我唸你而家check一次,,,, 到你最後個次玩既3個月後再去check多次會安全d~

加油
我一向都好安至,一月個次飲大左又係以前條女,個次冇套係身所以冇帶,點知就…咁妳點中招架同幾耐先發現…

終於見左Dr•HO証實有兩隻疣,做左冷凍開頭以為會勁痛但其實感覺好似張舊冰放在JJ度咁,最後叫我留意有冇反發,同三星期後覆診…

Dr•HO話尿道口既疣比較麻煩...因為位置濕潤復發機會好大
佢話可能要做多三.四次先得..如果唔得就要用a酸

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-1 00:07 發表

3,4次搞得掂,的話真係好lucky,
這到有好多兄弟都搞左半年至年幾,幾年都有
我都搞左十幾次,冷凍到心都一樣噤冷

a酸,係咩來??
下..我仲以為3.4次就得 原來未必得架
a酸..我都唔知係乜,dr.ho話如果尿道口做左冷凍都不停復發就要用a酸..因為佢話3m會好''那''a酸溫和d喎//
另外樓上話見有白點好耐都無變化..應該係花花黎,因為同我一樣..我另一粒在包皮內都係一白點似水泡但無變大不像肉粒
其實都有好大機會係疣(dr.ho已證實在我白點係花花 )

咁多謝c兄..請問做完冷凍既花花何時會脫落,或者會有甚麼變化
dr.ho當時有同我講但我太緊張都唔記得晒..煩可以話我知嗎!!謝謝

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-4-30 02:15 發表

最好快o的睇專科~~專科一睇就知~ 你睇返我history 都係尿道口反開先見到 ~ 呢個位我攪左3次先好!

記住多休息 , 做運動 , 介煙介酒 ~ 對個病好好架~

我而家到差唔多半年沒事了~~我都係戰鬥中 ~~ 希望快o的 ...
NEW_MAN 兄請問你搞左3次..係隔幾耐凍一次..第一次至第三次總共用左幾多個月啊??

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-1 22:59 發表

如果係尤,一般7-14天就脫落
你係生係入面,外圍有冇??
共發現二粒一外一內 :
1.尿道口內
2.包皮
pc0123 其實疣會唔會係咁變多擴散架??而家好似有潔癖咁..一見到水喉就會洗手,一日起碼洗十幾廿次,覺得好多野都唔乾淨咁
驚隻手點到花花再點到jj其實地方..不停擴散

而家又要驚多樣H1N1..

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-1 23:46 發表

會擴散嫁,所以,dr.ho,叫你留意有冇復發,頭3個月會發得勁d
仲以為那兩粒唔會擴散.兩粒就兩粒添...唉 真係煩!!一次意外足以煩死

pc0123 咁你原本係幾多粒...第一次冷凍後擴散左幾多粒啊.咁你而家最新情況又係點??可以分亨下嗎

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-2 19:19 發表

真係開心聽到你話1年半冇事,,咁應該都好返晒啦,恭喜你,,有個新既生活,,冇錯珍惜眼前人

我而家每一日都好唔開心,,好擔心,,,我成日都覺得自己中緊aids,,因為成日都覺得唔舒服,,個口入面有2個肉突左出黎,,以前係 ...
candycandy唔好咁啦..妳越驚個病就越難好,唔好成日諗住個病,找朋友出下街食下飯,只要諗住個病好快好番快真係會好番架啦!!

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-3 16:06 發表

johnny 002

其實我都盡量唔去唸啦,不過一唸起要去check就會好驚,,成日都好後悔自己既貪玩。唉不過事實係事實都做左,,,冇辦法真係,,唯有對自己身邊既人好d,,希望個天俾個機會我去改,而唔係中aids啦,,,,,

...
dr.ho如果比起我之前那個醫生真係好細心,佢不旦止睇你指出花花位置,更會主動檢查埋其它位置.例如陰毛根部,jj四周..同埋後面都
全方位睇晒..感覺同之前那個比就真係徹底好多..仲有佢好斯文...每檢查一樣野都會講妳知會點.例如會話會有小小痛.痛幾耐....不過我個次有個
女姑娘係度=.=!!當然檢查jj時姑娘係檔布出面,不過俾佢聽到我同醫生講既野囉.不過我面皮厚無乜所謂..
至如book時間....打去佢話11點,我就叫姑娘晏d..佢就俾6點4我..其實妳放5點半應該都會夠時間,因為地點真係好方便一出地鐵站就係
個次去到好多婆婆公公..不過睇dr.ho既就無乜去到就即刻有得睇..//

p.s 星期四做完冷凍其中一粒已經脫落左,另一粒在尿道口就睇唔清楚!藥膏我無用到只係食杭生素...希望第一粒唔好反發啦!!阿門

引用:
原帖由 minghin 於 2009-5-3 18:22 發表

小肥t兄
祝你好運..記緊保持現狀.唔好再返發呀.
不過我唔係潑你冷水.我己兩年無事.
亦保持個人衛生.
估唔到上星期發現一粒新既.
己經速去電療.希望唔好再有啦.
下兩年都反發.... c兄請問你係舊位定新位反發啊?位置係邊..因我尿道口有,好怕呢個位置特別易反發..THX~~

引用:
原帖由 NEW_MAN 於 2009-5-4 23:36 發表

6月中 中招

8月頭 發現第1粒,我以為係暗蒼之類,o支左去流左少少血就冇理
8月中 發現第2粒 , 睇落唔似又冇理到
8月尾 發現第1粒o既位置再生 , 而第2粒o既位置變大 , o個時先知奶野 ~ 同埋o個朝早唔小心 ...
多謝man咁詳細報告....我今日再睇番尿道口凍左既住置,都已經脫落,而家我心情都無乜野啦,好似以前咁,
當無生過一樣去對待..不過就特別小心個人衛生,勁飲水..而家就希望快過多2星期,去dr.ho復診,同唔好復發(希望)

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-5-3 23:49 發表
袋位發現左有粒疑似,40%
觀察多2日睇下佢點先..........
過左兩日..有乜新發現啊??

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-5-5 20:59 發表

你幾時會去CHECK埋梅& A'S???

咁都幾好啊你都樂觀去面對,,, 我都係飲左多好多水,,,, 食野又少左食D 熱氣野,,,, 我今日都去左覆診,,, 問左醫生D問題,,, 2-3日到出report睇下清唔清到,,,清唔到又要再搞過d 淋病 ...
我諗住覆診先CHECK梅...因為個時才剛剛三個月..等到四個月應該會准d...掛

好耐無返來啦...報告下個病情先!!
1號分別在尿道口和jj皮做左第一次冷凍,十幾日都無乜異樣.
但今日沖涼發現jj皮冷凍位置紅紅地係隔離有少少灰色(好少好少)既擬似花花..唉唔會咁快返發掛
至於尿道口果粒就無乜野!!想問下成功無返發既c兄..你地通常要冷凍幾多次先會唔返發,我睇過好似話要2~3次先唔會返發,其實係唔係呢??報告完畢
p,s想同新人講其實疣唔一定係肉粒狀..我jj皮係扁平灰白色一粒形狀,所以有壤擬就第一次間去睇醫生
唔好等,,越快醫就返發機會越細,

引用:
原帖由 sadsadlife 於 2009-5-14 20:54 發表
今日去15/F 覆診   將兩粒白色點 ( Dr Ho 話係毛囊發炎 )     Dr ho 都幫我凍左   始於jj有d野都係好不安

Dr Ho 真好 可能佢怕我亂諗      中左花仔後真係對jj 一 d 疑樣特別敏感

...
我都同你一樣,,,一有少少異樣就好緊張 不過唔理咁多都係有殺錯無放過/無蝕底

引用:
原帖由 marco0402 於 2009-5-18 21:55 發表

頭一日因為BOOK唔到專科所以去左睇普通科
佢俾左D灰猛氧我開水浸......
我上網睇係因為D念珠菌怕鹼性環境所以有用......

之後去睇專科佢就俾左D藥水我
個藥名我都唔係好知......
D藥水好濃好深色要開一公 ...
我幾年前都試過中念珠菌..不過就無c兄你咁覆雜去醫
個醫生只係俾左支藥膏我渣..渣左一個星期左右就無晒事

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。