推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

有線新聞首席女主播 - 劉紫鳳

我唔 cap 開佢都要入黎開聲, 今日 23:00 長曲髮 look 差 d 認唔出係佢!

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-23 23:33 發表
Kenix(劉之洋名)不嬲都留長曲髮架喎,只係近呢幾個月成日束髻你先認唔出係佢啫(雖然佢耐唔耐都會放番啲頭髮落嚟)。

講開又講嘞,你通常cap開邊個主播嘅圖架?
張曉雯, 游安怡, 盧頌萱, 黃凱欣
(較少量) 曾美華

我人手錄, 唔係 24 小時錄住, 多數只錄 7:30pm, 8:30pm-12am 時段, 如果錄唔到 11am-12am 時段, 有時會補錄到 1am, 但睇人而定

引用:
原帖由 風也燒燒 於 2011-9-24 01:09 發表

快啲教吓jackson兄點cap圖啦.成日攞住部相機影電影,老豆老母以為自己個仔有問題.

最多教一次我加一次分.我一日最多可以加240左右.
我由有線機頂盒三色線輸出駁落去我部電腦張電視卡度
用 VirtualDub 錄影, 錄完之後用返 VirtualDub 開返個錄影, 做少少後期處理 (反交錯, 剪黑邊, 按比例放大), 然後 cap 圖.

已經唔係工欲善其事既問題, 而係要佢首先有架生去做先

相關搜索目錄: 電腦
本帖最近評分記錄
  • 風也燒燒 體力 +59 講得出,做得到,即加分 2011-9-24 01:38
  • 風也燒燒 威望 +59 講得出,做得到,即加分 2011-9-24 01:38
  • 風也燒燒 金錢 +59 講得出,做得到,即加分 2011-9-24 01:38

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-24 01:50 發表
蕭蕭兄你唔係咁了解我吓哇 ?我爹地就係因為咁而話我唔改,我問佢想我改啲乜,佢又唔講

正如Eason首《Shall We Talk?》段歌詞話齋:「孩童只盼望歡樂(就算我而家唔係孩童,都好盼望歡樂架  ...
你唔用得 DVD 錄影機既話, 咁你真係只剩低電視卡呢個選擇
你部電腦距離有線機頂盒幾遠? 係座檯機定係 notebook? CPU 有幾快, hard disk 有幾多位剩?

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-24 02:26 發表 大概一個飯枱位,斜斜地嘅距離囉。我屋企係用座枱機嘅,電腦速度就100Mbps,C:嘅硬碟就54.3GB/99.9GB, E:嘅就830GB/831GB。講真,唔係我部DVD機唔用得,我係要睇番佢嘅 ...
你去呢度 download CPU-Z: http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.58-32bits-en.zip

開左佢, 去到最尾 About 部份, 按 "Save Report (.HTML)", save 左個 file 之後, zip 起佢, 上傳到呢度俾我睇睇?

電視卡係插落電腦入面既, 以下係例子, 二百幾至四百幾蚊都有:
http://www.magic-pro.com/product/tv.htm

收唔到數碼電視, 只收到舊式模擬廣播既舊貨就平 d, 百幾就有

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-24 21:42 發表

跟住撳邊個掣?

有隻電視卡咁似USB手指嘅?
開 cpuz.exe

USB 手指型果 d 多數只可以插天線, 唔可以插三色線, 用 USB 亦比較易拖慢電腦, 因為用 USB 不斷傳送影音資料, 比較佔電腦資源

你可以由有線機頂盒飛條天線落你部機度既話先好考慮用天線, 如果唔係用三色線會好 d, 電視卡駁天線收模擬廣播, 要用靚天線 (十幾蚊一呎既貨色) 先收得靚, 用三色線比較合乎成本效益.

(離題: 追求最佳畫質, 當然要用高清版有線解碼器, 經 HDMI 錄, 不過錄到 HDMI 既卡差唔多成千蚊先有交易, 高清有線月費亦比普通有線貴 $80, 而且依家新聞台唔係高清製作)

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-24 22:33 發表

撳咗之後就變成咁:

到底有乜error出咗嚟?
試下暫時停一停你用緊既防毒, 之後再試

引用:
原帖由 jacksonhon 於 2011-9-25 01:50 發表
我啱啱先重新試過,而家變成咁:
你下載果陣唔好按 "開啟", 按 "儲存"

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。