推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 derrick328 於 2010-8-12 09:18 發表

90後, 盈
聽講Я+Я、三才, 八+尾後啦.

I was wondering why  連續三次去都唔見suki,
撞正放假就話,
原來近日她招呼客出入lift, 俾架死人lift 夾親手指,
正休假. 希望佢快D 好翻.

兩部lift 幾實好柒, 無計, 如果本來stationary, 左製call 佢上去或落尼都係反應慢, 但相反門開左後如無定制又好快關門.

去蘊莎水療去左足足七個月, 每星期至少一次, 多就多到三次....
次次落左車, 無論由炮台山道那邊或是Manning那邊行去,
都係路面多人, 尤其由manning 行, 行到北角城中心, 又要經過路面擺貨姚,
唔係好舒服, 間中lift 又迫人, 真係要出lift 那一刻才能relax.

相關搜索目錄: 水療

鑑麉驧P的肥哥哥以前好少見佢, 尼兩個月唔知點解常常見到佢在飯^.

蘊莎固然有好多熟客, 當中有幾個常常(甚至日日)去,
例如跟38由東方棕泉轉過尼的XX (X 是他的姓), 他只會做38技師一個
(但亦有做水療/美容)
有一位人稱雙飛X (X 是姓), 常常起雙飛
有一位XX, 佢高大有D英偉, 但我條氣有D唔順既就是有次
負責水電維修的水哥(不是以前主任水哥) 竟然對住我叫左佢名(XX)
有一位X 哥 (X 是一種猛獸), 但他不兇猛,是年紀較大有點胖
我亦想起有個較後生樣鬼鬼地( 有點似後生詠春梁挺)
佢同走左的主任水哥熟, 佢到鶪繾蘉動\泊架法拉利, 但我唔多喜歡佢係水池毛巾無包下體就咁
坐係自坐食物處既椅上.
有一個把聲似某電台廣播員, 把聲在休息室好大聲,
當佢同欣欣傾計你就會從遠都聽到其實欣欣都好吹得,
仲有3b 之中的懶訓b, 他在休息室真的訓到girk girk 聲.
至於藝人, 你有時會聽到技師話某個佢都係俾咁多代支
但第Я個佢則俾得豪.

(煩請大家勿明指或暗指藝人/名人名字).

相關搜索目錄: 美容 水療 詠春

引用:
原帖由 garylock 於 2010-8-13 12:39 發表
Besides, I always saw a mid-age lady sitting on the sofa area opposite the payment counters - sometimes sits and even lie down there.  She is with curly hair.  Anyone knows who she is - boss or boss's ...
其實boss 方面幾複雜.
我以前講過的老闆娘A 和 B , 及男老細(即維港的老總), 三位董事外
仲有一位較年青的X哥 (我不便講背後他們的關係, 我所知也有限)
而蘊莎當年開山的....也可能現在也有一席位, 但他不會現身.

你說mid age lady 有點可能是X 姨
(即Я樓藝都的X 姨)
你可能都知以前舊鉦鵀P以前譚魚頭(即後來藝都)的淵源
不過X姨而家係米curly hair 我唔知,
你可以問下兩朝元老寶文, 佢實知.

上個月, 美容部添置了一部高(靜)電椅機
放在休息室最後排最入的V房的隔籬的美容consultation room
(btw 有人說現在新鉦麰睌鑑鴷薿妨Е
其實就因為間了幾間V房同consultation room)
當時她們都有向我提過叫我不妨試下坐
但張椅係給買了磁戭容套票的女士們可多次免費坐, 及作推廣美容
service, 及他們職員去坐下, 我無買任何美容package就唔好意思去坐
何G那房是Jennifer 的office, 我不便去阻住佢做野.

昨晚jennifer 再有和我提起,
但佢早收工, 我dup完後Sophie 同我剛好亦提起
我終於入去consultation room試坐. Sophie 幫我set mode
(有高電、甚洧x調理等...)  set 了高電, 坐Я十分鐘 有電子timer count down
坐時無Й特別, 坐完出去在休息室坐, 不久睡著, 睡了半小時.
醒來bobo 都話好多同事試過坐坐完就想睡好好訓
這部機都是從Jennifer 相熟的自然療法Dr Chan 處買來
In general, 靜電療, 中西W, 物理治療同不少美客院都設有.
今次又要多謝Sophie 怕我悶陪我在consultation room 坐足四個字.

相關搜索目錄: 美容

Sophie 有一花名「親愛的」(國語念)
因佢有對女職員或相熟的客講「親愛的」
有女職員亦間中叫佢「親愛的」.

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-8-13 14:59 發表

Really
but i saw her everytime within 2 week
she treat me very well with lovely smile 2
我意思是說只是之次兩去碰岩她都放假,而上一次去
她因傷手指拿了假.

前幾天我在4台香港桑拿及夜總會討論區見到一個蘊莎報告,
我不便抄過來了, 其中有一句:
「師父溫柔講 “代支 $400!”」

識路的可自行看看.

我個人....心得/經驗, 很多時不是純講錢/ 根本是錢而外.

繼周末在維港撞翻當年寶記夜更經裡阿澤同紅牌泰妹後,
今晚就在薀莎撞翻偉哥.

那一個阿偉? 就是維多利亞齋場期(2002), 樂滿濤齋場期(2003)
同後來上海三十的偉! 上海三十轉為香港環保後, 他仍留任那裹, 最近才離開, 今天第一天返薀莎. (4pm -2pm)
當Maggie正欲為我介紹他時, 我已拍拍阿偉膊, 和他握手.

偉是多年齋場名將, 加盟鉦麍O好事, 現在鉦嚘瑊z人手較鬆動.

今晚做的是新技師191中更返4pm.

樣算靚, 雖然不是123, 39那些咁後生.
可一試. yellow40及derrick兄請check PM.

今晚有機會面對面和新美容師盈傾計, 22, 23歲果然青春無敵.
相信是全港桑拿最年輕的美客師.
slim, 性格幾cute.

相關搜索目錄: 美容

水療部現正籌備新項目: 咖啡spa.

咖啡瘦身泡泡浴
據說咖啡因具有分解脂肪的作用,可穿透皮肤,而丹宁酸,是可去除造成疲劳,有提振精神的作用.
咖啡粉是日本入口的.

相關搜索目錄: SPA 瘦身 水療 咖啡

引用:
原帖由 phantomman 於 2010-8-17 13:41 發表

oh, Ah Wai Gor ...
really long time no see him
wonder whether he still recognizes me or not
Then do u go to Windsor often now?

阿偉因事,,,,,返左星期一就唔返住............

蘊莎又人手緊翻D.

終於請到多一個日更知客, 就是做過浪淘沙同皇室的Suey.
成兩年幾無見佢又見翻.

Suki 應快銷假返來, 或許今天.

夜晚那新知客, 高的, 叫Amy.

昨日入房前又得盈相伴, 她年紀咁細有隻手指因用力過度傷左,
昨日仲有個客(不是熟客)埋怨佢推淋巴唔夠力, 幸得Jennifer 擋擋
我亦安慰她不要放在心上, 以後小心用力保重.
她提議替我用磁憳鬗, good idea, 初開張時我已試過磁憳鰣.
入美容consultation room, 我和盈各坐一張椅, 兩張都
連接了高電位(high potential) 機, set 左6600 V  (max 可 9900V),
她那端特別貼在她制服背面腰位, (即是我和她都可得到靜電 )
count down 20 分鐘( 剛好按手亦係default 20 minutes).
其實間中有感到那些微靜電.
她替我按手時亦照樣有落香薰油,
我亦提她間中轉下另一隻手(未傷了手指的)持磁.
好得意的是, 當她停一停, 將斳鄍t一隻手時,
她立時感到電, 微振一振, 磁憟豪迨]是導電體.
我和她連電線和那部機成為一個circuit.
能在房內和她一邊傾計一邊過電,
雖短短二+分鐘也+分鉔.

我出到大廳, 摸摸梳化, 又電一電.,

相關搜索目錄: 美容 香薰
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

圖示的高電位治療機不是consultation room 裹的那一部,
真實那部是黑色, 樣cool D, 不是這台灣貨,
亦無那搞笑的oscilloscope (示波器). 不過任何品牌的都有
接上兩塊pads, 可放在座位上, 亦可貼在身體部位上.

btw, 其實有較小型一D 的電療機for  屋企用,
賣幾千蚊.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-8-21 19:00 發表

LUCKY White Kitty

next week let me explore some beauty in WinSor SPA
你都知唔係lucky問題, 言外之意唔講啦.
你尼幾日忙喎.
「榕」同我講起, 佢都話佢那位同事被冠以某稱號而感到大惑不解.
佢當然有睇此題, 佢同事都有.

相關搜索目錄: SPA

對了, vibabe兄, 你關注技師有無加鐘前後主動敷熱毛巾,
39是有的.

引用:
原帖由 hahadad 於 2010-8-22 12:52 發表
After reading Brother Whitekitty posts, I triied Windsor a few time.  For the hard ware, it is ok . the bath tube is even better than Tung Fong Chung xxx. and I like it most.  Besides they have small  ...
looking forward to your reports then.

今日由老朋友68替我按, 臨完工前十分鐘本調暗燈光的房
突然光亮, 例行查牌也.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。