推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
先前有一技師1X1 (當然不是111, 121!) 十分不平和
(在小姐房對其他技師),
成日寸其他人, 批批評評
(她服務我時雖然無得罪我,
但亦幾乎明言2hr/200 不算好客,
第一次dup我已講某打來麥她的人是她
在舊場「最錫」她的客, 如何愛護她 ...............

(咁被愛護, 仲乜轉場? )
不過我有麥她多一次.

之後, 就走左.

其他技師和公關都一致地說她在小姐房搞事,

我只有猜她是不是被炒尼?

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 10:08 發表

hahaha.  
which means you were at least satisfied?

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:15 發表

溫莎寶文話是 70號,(從浪記過檔)

但據您所言,我在浪記做過而又有特別印象的,的確應是 38(現在溫莎68)

咁我到底要 mark 68還是 70才可找到故人?

(不如 mark 雙飛?)
Oh yes, 她才是以前浪記夜更, 38當時是中夜.
現在70是local, 較68大力, 68是廣東人.
現在兩位在此都返 2pm.
你見到的應是70吧, 但可能你以前在浪記 做過38/68 你也不記得.

支持你起孖.

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:21 發表

講開技師在房內爆其他客待佢如何如何好,版本就多啦,某個客買了一塊翠玉俾 xx,值幾千蚊;
(咁呢位技師應該自問,點解個客又唔買黎送俾佢呢?)

又有的會話,xx 生日,佢個客俾左封(x千蚊)大利是佢;

...
我當然不會隋便信故仔,
但我以前在X 港的至愛, 紅牌XXX

佢有個客一年只M佢幾次, 但都入一皮佢a/c 當新年利是,
不是在此要渲染,
而是說好的技師, 我地有無送野俾佢, 都會俾心機做我地.

不用汗顏! 不過如技師的恩客和你撞正同一時間想麥佢,
你地二人分別未confirm booking, 技師可能prefer to entertain
恩客而推你, 人之常情.
我的經驗就是如此: as long as 我booked 左技師,
不因我無送魕帡e髐ㄓ峇H而discriminate against me,
但我未book 定而撞正, 可能要讓路. 當然技師亦可能要包裝說話,
如不是L調那客豪而是「他好少有機會尼dup , 可
否就佢一次?」

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-12-21 12:32 發表

至於我自溫莎復業以來,因每次上去都是心情佳至上去,無錯是鬆手左(有的技師只應俾兩鐘 150,但都算啦。)

可能之後我會按番原定標準,若不諗住會番 mark 的,試過之後都係俾 150兩鐘算啦。

同埋樓上所講的,三鐘 200我覺得也十分合理。(我也會用這標準。)
首先, 嚴格不是「復業」, 因為新舊不是同一班老細.

你咁反覆, 我早知唔問你了. h:" />

「若不諗住會番 mark 的,試過之後都係俾 150兩鐘算啦。」
(你意即番麥就200) 仍受幾乎所有技師歡迎.

(我說幾乎, 因難保幾時又出現一個技師如走左的!X! 一樣,
200 當cheap 的「短期貨仔」(返左唔夠一個月) .
在蘊莎見工技師是由老闆娘試骨, 試工無法可見到技師這種態度)

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-12-21 14:28 發表

除o左消費雙倍之外, 其實起孖是否真係得到雙倍功效呢? 其實會唔會互相阻礙?
真係看二人合唔合拍.
我骨生崖齋dup只試過三次雙飛,
但未在鑑黻給L.

Not exactly消費雙倍. 通常以雙鐘計, 除二人代支外
只是當加鐘計加多兩粒鐘, 在蘊莎, 加雙鐘只是約三百.

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-21 15:53 發表
為免任何看此題的本場技師看過我們不具no. 的論述有
任何疑心或不必要的對我們一群有型、無型上網客不滿,
或該技師的無型粉絲的不滿,
我們討論那件事至此止吧.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:08 發表

At least c-hing WK still haven’t.  Await your comment , c-hing!
我未試過但見過'fluorescence' 嘛.

一向我都想有看此題的技師不要太緊張, 敏感化(sensitised),
所以各路師兄亦請斟酌, 適可而止.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:08 發表

Tried 126, I believe not many c-hings had tried her b4.
At least c-hing WK still haven’t.  Await your comment , c-hing!

Her skin was soft & white, a pair of T5 fluorescent lamps in the d ...
支持師兄發掘較少為人注意的技師.
Nothing ventured, nothing gained. The saying aptly
sums up your experience, doesn't it?

少放假的毛毛明天放.

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:43 發表

Right!  A very rewarding Oil Well indeed!
Oil Well...油井?

引用:
原帖由 Oilking 於 2010-12-21 16:43 發表

Just dont expect her to be as good as ...in terms of .....
Yes sir, to compare....
leads you nowhere. 人比人,.....

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-21 23:47 發表
師兄:當日獨坐休息室, 骨摩在旁, 睡眼惺忪之際
如果中, 今期六合彩, 就發啦, 仲唔一生發
會同靚霸, 沙律, 齊坐萬事得,
在路途上, 見到蘿蔔仔; 後來獨自離開, 到上海舖剪毛毛, 準備過新年, ...
仲乜漏了Jenny,
那天不是和她傾計嗎?

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 SPA愛上她 於 2010-12-22 06:57 發表
師兄:你坐後排, 美人 Jenny 和我傾計, 機會不多, 可能只得今次,
都給師兄見到, 真時有緣.
水療重逢有 Jenny 和小盈, 另加菲菲技師...........
其她紅粉兵團, 均在休假當中?
我沒見到你, 只是昨晚聽她(們)說起.
盈放完假返來了? 現在還有JoJo, Tammy.

相關搜索目錄: SPA 水療

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-22 10:35 發表
水池咨ips的情況好像很嚴重, 連續幾次都有"支持! 支持!"的口號. 但服務又沒有特別改善.
咦你日頭去的喎咁今次咨ips的水池是「日更」 (?)

但之前有會員私下和我說也是說「支持鵅v的那位水池我知是誰(
夜更的 ).

引用:
原帖由 vibabe 於 2010-12-22 11:21 發表

locker 位換完衫走人, 都有遞毛巾抹手,
locker 位其實應要彈性, 對未見過的客, 應主動替掛衣,
除非一時多客唔夠人手, 所以我成日話他們應一開始拿定衣架
下來放在勾, 放便人客自己掛上, locker 就可「撲」去attend to 另一
剛到的客
,
至於熟的客, 如知道他慣了DIY, 也是一樣先拿衣架下來放在勾,
人客DIY時, 除非locker要撲向另一客, 否則不是完全行開無左影,
而是stand back( stand back 是因客DIY 想有點執自己衫、袋時的私隱),
保持在和客互相視線範圍內, 因客亦可能臨時有需要.

還有, 就算客prefer DIY, 仍手拿定大毛巾, 客一除下了褲就趨前
(因剛才stand back)替圍毛巾, 鎖櫃. 那樣就得體,和客配合得seamlessly.

同理, 客人走時換衫, 若客也是DIY, 拿下衣架放在鈞,
客人的袋, 無必要替拿出放在bench, 因客既是DIY,可能就想自己有私隱
的情G下handle wallet,/cash, missed phone calls, etc. 但可尤其在客穿回
大部份衣服時先問「要不要拿出袋放下」.

其實這些絕不是理想化, 只要求locker guys flexible, alert, discreet.
鑑鮞ocker 幾個大部份都是後生仔, 應該可以醒目D.
仍有改善空間.

如果學到如GFS  的locker 次次完全做齊野.
例必主動問客走時要不要飲野, 放定碟及茶在梳頭處
加廿蚊例飛我個人覺得無妨.

但我重申, 必須保持服務質素的穩定性.

甚洫伬, 有新locker guy 返工, 無論有無它場經驗,
有關人士應先對佢brief 定一些細眉細眼野.

相關搜索目錄:

祝技師68 今天生日快樂.

鯪魚無做了.

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:25 發表
大堂有一位長髪小姐, morning shift, 個樣 and slim body 有囍我的 Ex-gf.
Does any C-Hing know the name of this pretty girl ?
Thank you
係知客, 定穿淺色裝的侍應?

引用:
原帖由 CY+Kong 於 2010-12-23 16:42 發表

最近多左夜晚去..., 其實叫我"支持"個位先生, 我唔覺太討厭, 因為我都有留意到佢都有提供下服務比客人.
最唔happy係有次, 係locker換衫, 有條小肥佬locker仔埋薨菮I更衣, 態度已經不 ...
肥仔有三個, 兩個早、一個夜.

事發係幾點鐘?

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:07 發表
前日返mark 122
Service: 4/5
她早更, 我好少做到佢, 有次早到想番麥佢又無返.
不過我會再看他日有無機會.Doremi 都係

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 17:25 發表
大堂有
其實早更大堂莉莉好可愛, 細細粒.

引用:
原帖由 franktempleton 於 2010-12-23 20:54 發表

Yes, I'm referring to one of the 侍應 girls that serve tea. Long hair, local girl look.
Every time I see her, she reminds me of my ex-gf
佢地D名我撈亂晒, 不過我知你講邊個.

其實開張以來十二個月,
女侍應有尼有去,
其中有一個, 在休息室做的 (走左了的),
我初識佢時, 雖然不熟, 我和她說話不多,她對我態度也正常;
但不知怎的, 她後來對我面,
但是她對某些客她可以似公關般吹得兩咀.
那洹琱]不是期望侍應對我甚洹j水,
只是見到我基本上是客, 寬容(顏)D 可以吧.

我根本甚少和她說話, 只是後來見到她招呼我時面色麻麻.
唉、或者她收到風知道我是帶頭開這條題目的, 認為我多事?
不過我和其他會員在此批評服務環節, 從來不涉女侍應, 讚賞就有.

我和她也完全沒有共同識得在場外的人, 想來也應無涉任何私事.
她是在那裹至今我唯一曾感到不舒服而未舒解的職員.

我不久也對她的面色見怪不怪, 也避免望她.

就算是那時我在休息室裹休息的一條小刺.

後來她走了.

雖然我上得去多, 如無必要, 我在休息室都盡量唔煩忙緊的人員.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。