推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

78 1234
發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-13 09:33 發表

dup 得ok, 一對一或以上囉.
一對一, 即是單鐘一百?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-24 09:15 發表

That's what I mean.
謝謝, 有得參考

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-26 22:23 發表

V經理 is Vicky.
幾有韻味

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 10:50 發表

總結vibabe兄在「水療美容體驗」题上連日的質疑:
有勞師兄費心, 去得一兩次習慣打開電梯門冇人理, 識得自動波入更衣室, 咁其實就冇乜影響

相關搜索目錄: 美容 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 17:08 發表

你化左耶?
係習慣o左自出自入

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-2-25 15:49 發表
在有線的廣告, 大家有無見到?
未見過, 夜晚十二點之後播?

相關搜索目錄: 廣告

浸浴香薰按摩

下午倦極, 乘機吞 pop, 走上蘊莎再試水療. 未夠下午三點鐘, 樓下未見知客, 冇所謂, 直上.

吃過小食, 被問 (冇睇到個女主任叫乜名) 有冇預留技師, 我就話想做水療, 佢就叫 SANDY 出來講解. 在我冇指明要邊一款水療之下, 被安排先浸按摩浴缸, 再做一 PART 香薰按摩

由於我比較疲倦, 所以 sandy 特別多放礦物鹽到水中, 另外又著意調校消炎作用香薰油

技師是 Ann, 據說新加盟, 香薰推淋巴技巧及力度不錯, 由於只做一part 時間, 所以驅除疲勞效果未算徹底, 不過就唔關技師事, 估計若果連做三 part 時間, 應該可以好輕飄咁離開

浸浴部份, 其實唔太抵玩, 浸大約十五分鐘, 其間 Ann 都忙為我按頭及肩項頸, 並無偷懶, 不過, 以浸浴及香薰按摩各以同價計算, 即要 $530 X 2, 就顯出浸浴較為唔抵玩. 反而, 相同價錢之下, 我就推介維琪浴. 至少以我來講, 維琪浴個缸較大, 雖然過淺, 起碼我可以打開成個人浸住, 唔似得個按摩浴缸迫迫夾, 成堆肥肉屈在缸內, 好似浴缸藏屍咁!

出番休息室坐, 再食碗麵飲杯茶, 見到JENNIER 出現, 可能已經收到風我剛做完水療, 所以就走過來問意見, 然後又好識做咁即場俾張 $300 COUPON 俾我即時埋單用. 如果冇呢 $300 discount, 就覺得個浸浴個 part 好貴.

未夠五點, 休息室都唔多客, 當jennifer 未出現前, shirley 過來搭訕, 話我好面善, 問係唔係 "island" 見過, 我即時以為係指一間叫 "island" 桑拿時遇過, 咁梗係話冇啦, 我都未聽過一間叫 island o既桑拿. 佢初時以為我唔認, 又話佢認人有八九分信心及準確. 跟住乘機 sell 我做小工, 講完一輪我都唔做, 佢少少冇癮就行開聽電話. 即到 jennifer 俾張coupon 我, 之後我就借做問番 shirley, island 究竟o係邊, 我就冇聽過. 佢再次以為我專登扮懵, 再三講明之後, 佢先至相信, 跟住就開故話係皇朝會o個邊喎 (咁到現在, 我其實都未知係邊間), 吹完一輪, 就叫佢按手, 當係回番少少俾 jennifer d 手下. 話咁快按完 30分鐘, 俾多 $80 另加小費 $50, 之後就沖涼走人

今次第一次見waitress fanny (好似係呢個名), 都幾友善輕鬆, 吹得兩咀

相關搜索目錄: 香薰 水療 香薰按摩

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-3 10:04 發表
講起美容Shirley又奇怪了.我昨天445pm走前, Shirley係無返工. 只有Jenny和Ada返. 而我後來8pm再上, Shirley 亦不在喎.   難道她昨日只返了5-8pm 兩三個鐘?

Anyway, Island Sauna 從前有兩間一間係長沙 ...
白貓兄, 對不起令你誤會, 我其實是星期一上去, 不過太倦又懶, 改在星期二才貼文

原來 ISLAND 是有歷史, 咁 SHIRLEY 以前是做按摩技師嗎?  她笑容有點收歛, 但又非陰陰咀笑, 反而是帶一分 (唔夠兩分) 神秘

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-3 09:31 發表
以前有人問起水療combo有無discount ...
其實JENNIFER 已經講明, 唔係次次都有即場COUPON, 最好都係買 course 咁話喎

不過以舒適及抵用程度考慮, 十次之中做一次水療已經足夠, 事關就算維琪浴個缸咁大, 我都覺得唔夠舒服, 全身肥肉攤唔開擺唔晒落個缸度, 至於按摩浴缸更甚, 簡直就係一副藏屍格

所以, 要屈o係細浴缸, 我不如去尖沙咀一帶樓上 spa 好過, 都係咁上下時間, 個缸又係咁上下大, 不過平足一半喎

相關搜索目錄: SPA 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-10 16:24 發表

My birthday is today
白貓兒兄, 生日快樂, 長搵長有!

引用:
原帖由 SCWT 於 2010-3-19 11:53 發表
thx for your concern again...
this time is unacceptable, no one walk me to the counter neither shout out my name to remind the cashier i was going out...i just put on my shoe and walked to the cashie ...
我都試過咁樣, 吹完頭冇人, 就自己大搖大擺出去囉

引用:
原帖由 extensive123 於 2010-4-8 16:37 發表
其實好早之前已估到邊個係白兄,因為佢係場內實在太多人歡迎佢!
即係一有大棚人圍住o個個, 就係貓兄! 會唔會係入貴賓房坐呢?

引用:
原帖由 SCWT 於 2010-4-21 11:09 發表
可唔可以去只去買外賣食架
咁又唔值得專程上去買外賣食喎

我忽然醒起/失憶

蕰莎有冇熱毛巾敷背脊呢? 點解我記憶之中係一片空白, 好似幾次都係被技師叫 "轉身" 而冇用熱毛巾敷背

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-5-13 00:08 發表

多數係技師skip左鎹.
終於有時間再去, 沒有指定, 結果給了 qq, 據說做了多年上海三十, 之後過皇室, 然後就到溫莎. 一樣冇用熱毛巾敷. 由於技師算係老手, 所以位置力度都非常洽當, 而年齡又未至於太大, 30+ 就必然啦, 不算高, 而身形纖瘦. 果然已經再冇 $100 coupon, 只得 $50

回復 870# 的帖子

請問貓兄, 水療方面有乜最新推介?

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-6-8 22:57 發表

一切如舊吧, 不過我上次入水療房前後的心情不大好.
街外事搞到你心情唔好, 定係因即興場內事搞成咁?

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 yellow40 於 2010-6-10 16:00 發表

“生手” 既表現, 其實呢d只係provide service既基本野。我成日覺得係而家香港人既quality有問題, 定只不過係人手不足呢? 上次去(lunch time)都只係見到一個Locker, 之前都覺有兩個或以上架!!
可能貓兄有好長好長故事內情, 我唔插咀啦

不過你講開服務, 不同場合店舖性質 (唔止講桑拿), 我都遇過部份服務員忽然 hang 機, 一般我都覺得冇乜大不了, 不過如果持續係咁, 又或者下次回頭都仲係咁, 我都當然會唔高興

引用:
另而家双鐘有美容師按手送。
早幾個月前試過有得送, 係唔係曾經取消o左, 而家又送番呢?

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-8-6 10:04 發表
據說Cici 今日起long leave.
其實係邊個來呀? 我對所有名字都分唔清邊個打邊個

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-8-6 20:26 發表

Cici 係夜更那位高妹.
vibabe兄好耐無見.
通常夜更上班前我已經走人, 所以冇乜印象

最近一個月只係去過一兩次咁大把, 對上一次係試 133, 力度好夠, 都幾健談, 我係第一次俾人搓正正兩側腰位, 大約由胸骨側開始, 一路 "劣" 到盤骨側咁上下, 都幾痛, 可能個背好硬, 133 就話兩側唔鬆番, 成個背都會繼續扯得好緊好硬. 真係唔經唔覺就兩粒鐘, 連轉身都轉唔切

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-8-14 13:09 發表

oic but she catering of me everytime

also with lovely Maggie / Yan / Jennifer / Suki   
day shift waitress? fanny?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-8-21 21:24 發表
對了, vibabe兄, 你關注技師有無加鐘前後主動敷熱毛巾,
39是有的.
敷熱毛巾? 對上一次已經唔記得係何月何日囉

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-9-3 11:48 發表

阿Yan 和整體管理都估到
其實阿 YAN 係邊個呢? 我真係記唔清邊個打邊個, YAN 係唔係即係阿恩/欣? BoBo 我認得, 又係唔係有個叫 Ceci? 一個叫Maggie? 定係我記錯晒呢? 知客/公關就暫時唔好計先

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-9-8 01:36 發表
新人舊人不時都要睇貓紙喇.
其實睇住貓紙講, 反而覺得多番兩分真

78 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。