推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

蕴莎水療水療美容體驗

回復 30# 的帖子

請問師兄, 水療這部份是否原意向女賓打主意? 還是男女水療房是分開不同位置的? 看完你的詳盡費心報告, 我最心思思是試水療, 但未知店方目標水療客群是否歡迎生面口男賓?

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-23 10:13 發表

combo price 你問她們吧.請收PM.
其實呢, 做水療俾代支, 應該點計法? 有冇 "規距" 可以參考呢? 謝謝

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-24 09:19 發表

我用中文再重覆, 美容師和櫃面都無問我代支, 當然你可自動提出,
既然如此, 點計隨你了.

請留意 我上面答覆你已作更正:

「四間水療房男女是分開不同位置的, 連毛巾也分開」.
師兄, 我追問係想肯定我冇誤解你意思, 我就不妨講講我遭遇

長話短說, 埋單時張手寫單及機印單已經自動加o左兩舊水貼士, 我就做o左兩項水療

相關搜索目錄: 美容 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-25 13:42 發表

若美容師無先問你或給你紙寫下tips, 鐘房是聽其「報告」而加落出單.
你作為消費者你絕對可以當場質詢, 無論你是a)無意tip或b)非不想tip而是不滿程序,
只要你提出, 鐘房應會請示管理聆聽你質詢. 如你當時趕時間 ...
正如你所講, MENU 以外收費, 冇得侷客俾, 自動波二百貼士, 當係頭彩又好, 當係服務質素都好, 今次我覺得抵俾

係唔係不滿程序? 又未算, 只係水療師臨完場少少著意又少少輕輕帶過咁講話冇包薪靠貼士而 "公司規矩" (引號原字照錄) 每項服務貼士一百, 又冇問我 "照俾啦可?"

其實如果管理層講明 "預期貼士幾多幾多", 我反而覺得係好事喎, 因為咁樣做就真係明碼實價丫嘛

至於你發俾我個 pm, 暫時未收到, 有空請再傳丫, 有勞!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-25 13:42 發表

若美容師無先問你或給你紙寫下tips, 鐘房是聽其「報告」而加落出單.
你作為消費者你絕對可以當場質詢, 無論你是a)無意tip或b)非不想tip而是不滿程序,
只要你提出, 鐘房應會請示管理聆聽你質詢. 如你當時趕時間 ...
半題外話一則, 到訪當日下午, 地面知客已報機我正上去, 電梯門打開, 企o左十幾秒都冇人理, 兩個收銀姐姐低頭傾偈, 偶然有一個抬頭望一望我又冇反應, 我惟有面懵懵自己入更衣室, 一踏入去, 個髮型師係第一個俾反應我, 但係就好似好愕然咁問我點, 即場我真係唔知點俾反應佢, 好在只係 dead air 幾秒, 就拿拿淋call 人招呼我更衣

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-28 10:00 發表

原來之前知客的對講channel (frequency) 是校了和大堂的流動知客的一樣, 但鐘房的channel卻和所有其他職員一樣, 可能當時大堂知客行開左, 據說現在全體channel 已調至統一.
其實除了地面一個, 樓上有冇所謂知客呢? 廳面睇制服得兩類咋喎, 一係 VICKY 級, 一係就侍應級, 唔見第三類

第二次去, 結果一樣, 今次我就等都唔等, 直入更衣室

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-28 10:49 發表

Vicky 是主任, 大堂接待公關是Jojo (一般站著).
公關著乜制服呢? 真係唔覺有 "公關" 呢一個角色存在

第二次去是做一般按摩

可能人客漸多及食物制作講究, 即食麵等了十五分鐘都未見影, 結果等唔切就走人

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-28 16:20 發表

除老總外, 經理, 主任, 公關(公關是知客和在大堂的),
其實女的,除了Suki外,全部都主要穿灰黑色, 似乎沒特別顏色分,
不過這不重要, 重要的是招呼.
媑莎除了對我和其他較熟的客外, 對其他客也要殷勤招呼.
我同意招呼殷勤, 不過就未習慣電梯門打開之後冇人理

仲有一樣, 就係佢o地太過倚賴對講機, 同d 客 (唔係我) 溝通緊時, 成日都俾個對講機打斷, 好在我唔習慣長時間同職員吹水, 唔係就會冇乜癮

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 10:38 發表
總結vibabe兄連日的質疑:
只要習慣識自動波, 我又唔覺得好差, 點到即止服務就得, 唔一定要好熱情

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 17:06 發表

前台就是欠了自動波greet進來客人.
我又覺得冇理由要收銀櫃檯負責埋 GREET 來客, 始終係公關/知客職務

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-29 17:43 發表
v 兄, 如有需要鐘房代替不在的知客開聲greet客,
昨晚管理們都主動認為應站起來greet,
我反而不太著眼有無站起來,
總之, any time 有客出lift, 有人主動greet就得.
係啦, 坐低或站起身都唔係問題, 俾 D 反應都只係舉手之勞

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-1-30 10:17 發表
走時埋單, Cici 給了我一套水療美容coupons. 如下圖, 有效期一個月. 生客我唔知, 熟客未有的話, 我看可以致電相熟主任, 可簽給你即日用. V 兄有意可電聯Vicky 姐. 预早book, 因近日 ...
謝謝相告, 實情 VICKY 招呼過兩次, 都未俾咭片我

至於水療, 短期唔一定再試, 事關我比較喜歡推抽按摩中至大力度, 美容師始終力度有限

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-25 14:43 發表
好消息,
spa 計劃於四月復活節假間將兩個jacuzzi
更換較大的, 比原來闊多三分一,
我看遏quotation 同相片.
可能再換大少少就會貴兩三倍啦, 如果只係闊三份一, 長度不變, 對我來講都係細, 一樣要摺起大小腿成 N 形, 浸得個二三十分鐘就要俾五舊幾, 換唔番同價值享受感覺

其實對我來講, 維淇浴個缸都要換長六吋, 闊又多六吋就最好, 頭頂花洒位就唔需要跟住駁長

相關搜索目錄: SPA

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-26 09:10 發表
噢,
是三米一乘三米九,
夠不的vibabe兄你?
嘩! 咁大個? 係指維琪浴缸定係按摩浴缸?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-3-26 16:03 發表

sorry, 打錯,
係一米三乘一米九.
應該係指維琪浴缸呀可?

更換較大浴缸未呀?

如果已更換, 就要試試係唔係舒服o左

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-5-5 14:31 發表
我試鰦攵飛, 幾正, 美容crossover 技師, 攵重享受
除鰦荷包失落之外好ok架
止唔止要俾雙倍價錢呀? 定係同時照計一個美容鐘 + 一個骨鐘?

相關搜索目錄: 美容

引用:
原帖由 derrick328 於 2010-5-6 10:06 發表

其實幾貴纒 , 美容師加技師代支打賞每人$200 total $400 再加鐘錢$330二小時連加一
再加開course鮋$3800扣二格 = 二小時大鐘 $760

TOTAL COSTs = $760 + $400 + $330 = $1490 is the 攵飛價
呢個價冇得在房內浸缸呀可? 睇來雙鐘四手, 係抵玩過一鐘浸池+一鐘水療師按摩喎

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。