推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[桑拿浴室] 薀莎水療 (Windsor Spa)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2010-9-17 23:40 發表

我回又冇問題。

回番 MAX2000 先,我暫時冇試過技師暗示要幾多代支。 

不過間場,一人多就招呼會差左,間間場如是。  
當初試過俾個水療師講話 "公司規定" 要一對一, 咁我當場都知佢吹水借 "公司" 過橋啦

另一次就做完行出房, 個技師先至扮不經意咁講話 "你會俾一對一呀可?"

第三次就俾一個技師話認得我 (其實我幾乎次次唔同技師, 冇卜定, 撞到邊個就邊個), 仲話記得上次我冇俾夠一對一, 咁其實我對呢個技師都冇乜印象, 就當係佢一開始出定口術啦.

除此三次以外, 冇技師提過貼士

相關搜索目錄: 水療

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-10-4 10:42 發表

講起聲大, 那位聲大似某電台播音員的熟客同佢公子星期四都
有上去, 佢地坐最前排, 小白剛返工尼位熟客亦大聲說:
「小白, 網上話你....」.(唔知係我的評語還是HJ兄的評語?), 小白好似話:

「人家俾面而已.. ...
星期四, 可能我時運高走得早, 所以睇唔到聽唔到

引用:
原帖由 Newnam 於 2010-10-11 16:30 發表

其實而家的標準,或者叫公價代支(貼士),是幾多?

兩鐘俾$150我覺得都 okay;技師 好 d 既就 1 對1;

二對三當然是做得很好個客至會俾多 d 啦。就算豪,都要有價值丫嗎。
其實應該問, 管理層招聘技師時點樣出口術, 例如管理層會唔會暗示俾技師聽: 招呼正常, D 客通常會俾一對一, 甚至二對三; 招呼週到就一對二; 招呼唔夠好就二對一, 諸如此類.  管理層絕對應該理順技師期望, 如果客人出手, 同技師期望落差大, 絕對不利三方!

相關搜索目錄: 招聘

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-10-12 13:32 發表
這輪全部新技師都無問我電話我亦無抄牌
因知我輪住她們做, 我亦不會被call 「救命」.
可能呢一行管理人認同 MARK 單係有效行銷手法啦, 不過對客來講, 除非與技師好熟好長情銀包好脹, 否則 MARK 單制睇唔出對齋場消費者有乜好處. MARK 單制出現, 搞到消費者唔翻MARK 就好似做醜人咁, 即係就算上一次個技師真係好好, 消費者下一次唔翻 MARK, 就似乎將 "判罪" 責任推諉消費者身上, 即係 "翻MARK 係寶" "唔翻MARK 就話技師係草" 咁. 呢個 "判決" 消費者真係擔當唔起喎!

我真係好討厭 MARK 單制!

回復 1473# 的帖子

I opted for the basic 45-minute ladies massage, which was normally 308 HKD. However, since it was a "holiday weekend," they charged me 347 HKD.

Massage (45 mins) 308 HKD (add 120 for another 45 minutes). So why do you get charged an extra 10 HKD (438 HKD) if you opt for a 90 minute massage at the outset?

女賓原來係咁樣收費, 假期反而貴 D? 雙鐘又另外收多十蚊咁怪?

Toe massage/scraping 130 HKD (advertised at 45 mins, but mine took less than 30)

呃鐘? 定係真係得30分鐘而寫錯做45分鐘?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-11-4 14:17 發表
hoho.....原來換袍處R tip...........  (我仲估到係邊個出口講添). 有無同Bobo 講呀?
換袍處已經 R o左 成兩個月貼士囉, 口頭襌係 "乜生支持下丫, 多謝晒", 而 r 貼士紀錄就係印定一張張粉紅色飛仔俾客填

哈! 上星期臨走想俾錢時, 竟然查緊牌, 就被勸告逗留更衣室, 好在已經係水尾, 等多唔夠十分鐘都查完牌

新見習阿 cat 真係好 skinny, 個身體唔夠儲備長期捱夜

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-11-24 14:31 發表
今日早更有一新返本地技師, 聽講細粒.
有冇聽聞力水如何呢?

我近來終於有翻mark 技師, 就係本地人70, 應該係30中, 高瘦, 唔評樣貌身段, 踩油功一流 (其實我以前冇乜試過用油踩), 不過我都只限腳部, 背脊免問. 手按功夫亦好. 不過佢就唔係小鳥依人甜到漏型, 可親切健談亦可 COOL, 視乎你選擇

始終都係本地親切型合我多 D, 甜到漏型就硬係會小小起雞皮

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-11-24 15:44 發表

咁你有無做過一擔擔同暈陀陀?
122 有, 一擔擔即係 133? 133 就冇

由於我唔喜歡預約, 所以臨場多數mark 唔番 122

122 同 70, 我覺得叮噹馬頭, 122 贏個馬鼻咁上下啦, 70較為硬朗少少, 不過就唔係硬崩崩, 唔使擔心

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-11-25 07:36 發表
一擔擔手勢好, 值得你試.
搵機會上到去撞手神睇下做唔做到先

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-15 14:30 發表

11 am 86, 122, 18, 73, 138, 118
貓兄, 你有報告過 18嗎? 唔知佢係點呢? 上次阿 LING 曾經介紹過, 不過我冇揀到

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-15 14:55 發表

我以前報告過, 雖然唔係好多傾講, 但樣、dup 都 ok.
唔該晒! 咁力度係中細, 中, 中大力 呢?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-16 01:10 發表
另一English-speaking ching 評說:

'Windsor has a minimum tip of HK$50/session, and my guess is that was automatically added to your bill '

我估係, 因10 pm 後492, 張單是592.
冇試過咁夜去, 咁係唔係搏個客唔留意而出聲醒貼士, 定係櫃面會講明已經加埋貼士? 又會唔會係由於以往有客咁夜走但一毫子貼士都冇俾?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-16 01:18 發表
$43  是日更拆鐘錢,
夜更多少少 (當補貼.)
唔怪得之有技師對於每鐘50蚊貼士開口嫌少啦, 即係 43+50=93, 又係唔係真係少錢而冇乜心機做呢? 一日當做六粒鐘, 就一日收入唔夠六舊水, 當返26日工, 一個月唔夠萬五蚊, 但係其實都已經係香港打工仔 ** 平均 ** 月薪之中幾乎最高, 咁當然啦, 技師就福利乜都冇, 放親假都係冇薪假期, 咁如果係 43+100=143 x 6 x 26, 收入就超過兩萬. 不過呢, 一日六粒鐘只係正常成績, 定係已經算紅呢?

其他佢地有冇報稅同埋自己供強積金呢?

相關搜索目錄: 報稅

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-21 13:04 發表
支持你起孖.  
除o左消費雙倍之外, 其實起孖是否真係得到雙倍功效呢? 其實會唔會互相阻礙?

引用:
原帖由 白貓兒 於 2010-12-22 10:43 發表
但之前有會員私下和我說也是說「支持o下」的那位水池我知是誰(夜更的 ).
其實講 支持o下, 唔止一個職員, 又唔好只係指責一個人

locker 位換完衫走人, 都有遞毛巾抹手, 雖然唔係講 支持o下, 但係我自己覺得同講 支持o下 一樣效果

引用:
原帖由 carmanlamlam 於 2011-1-3 12:53 發表
The primary purpose of this forum is to provide information to brothers who want to try any new sauna including BGs, if we can no longer mentioning the B ...
可能提出號碼之後就客似雲來, 久久冇提名就水盡鵝飛, 引致雨露不均, 又或者江河氾濫, 同樣可以成災

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-3 23:48 發表
Thank you.
我今日上去, 入房來收收風,
收到咁上下才翻轉身做背.
我估冇乜版友會質疑你誠信, 一直以來公開評論內容, 大家有目共睹, 冇可能懷疑喎

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 00:08 發表
但有抽水怪會蒲頭.
公開地方, 始終都會有人借勢抽水, 又或者借你過橋, 試探技師. 咁技師在明, 版友在暗, 技師們有顧忌又正常喎, 有冤, 只有走來呢度訴

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 10:15 發表
Belated birthday to beautician the  REAL xxxxx
來一下反手抽擊, in!

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 11:18 發表

不提名!
伊人由去年初認識我多次節日會笫一時間send祝賀短訊我(和其他客)
個個短訊都好靚
我亦曾略作修改借花獻佛pass on 其她技師及公關(不提名! )

說到底大家在薀莎就有如一家人.
其實都係一句老話: 「來說是非者 •••」  其他人喜歡一齊打橋牌跳爵士舞聽爵士樂, 應該恭喜情投意合, 當係2011年首宗壞事變好事啦!

引用:
原帖由 yellow40 於 2011-1-4 10:04 發表
good comment.
網上園地公開, 是非多, 唔通真係妄想有正義超人主持 "公道"? 都只不過係借意用咪高峰互唱一番, 所以我一早都叫貓兄私下解決互隊, 無謂引死人收唔住缺堤氾濫

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 11:55 發表
以前早已試圖私下解痩引導規勸, 本來略有好轉又故態覆萌
今次事件前仲先來短訊惡意滋擾.
明月照溝渠, 冇辦法啦

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 12:19 發表
vibabe兄我在那題上我post#41剛作修改update.
好詳盡, 其實只要你稍加示意, 呢度好多人都睇得見箇中奧妙

引用:
原帖由 白貓兒 於 2011-1-4 12:28 發表
唔覺又80頁, 以前我不太喜歡會員在此題漫漫吹水
現在大家吹, 吹到找不回技師no.  
特事特辦, 風波由呢度起, 在呢度擺一擺吹一吹, 稍後重回正軌消費情報就好啦

引用:
原帖由 super123123 於 2011-1-4 19:02 發表

Happy New Year To All CHings!
Still Busy, Still No Time To Use My Spa Credits!
會唔會過期作廢?

相關搜索目錄: SPA

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。