推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

82 1234
發新話題

第一次中招(新版開始)

Hi all, 我之前因工作關係所以成日都有機會在大陸玩. 但到今年二月已去了馬來西亞工作直到現在.
大約三四月左右發現有陰虱在我的性器官, 之後我用去虱水把虱去掉.
但今天我又發現有肉粒群生長在我的尿道口. 大約有5mm直徑左右. 因我平時都是包皮蓋著龜頭, 所以我不知是何時起的. 我用紙巾輕涮它還有血水出. 我懷疑是性病疣. 但我已半年沒有性行為.
我會在今月底才能回香港3天(23-25號). 到時我會作出全面的性病測試. 十分擔心.
我今日今日search左半日先找到這裡.
因我是長期在外地工作. 如果真的是患了性病疣. 可否只吃/塗藥醫治? 在未看醫生前應怎樣對待它?
有冇c兄可以給Dr. Ho 的地址和電話給我. 因我的期很急, 我想回港前先book定期.
請各位幫幫忙. 萬分感激!

謝謝回覆.
唔知係唔係中招. 好驚...
照睇我的病徵似d咩?

一年都唔緊要. 返正我要係出面做野到下年年中.
但要回港醫就問題大. 我唔可以個個星期返黎覆疹. 怎麼辦?
請問Dr. Ho 的工作時間是什麼? 星期日可以看嗎? 菜花仔既一般療程是怎樣?
對不起, 我太多問題了.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-7-6 00:08 發表

唔緊要依度就係有咁多兄弟同大家分享同古勵, 因為我地每個都明白而家你既心情我地係過來人, 而你既病徵我都可以講比你聽真係99%係疣, 因為位置同我一樣, 疣一整到會不容易流血有傷口, 由其係尿道口, 我就係醫得太 ...
多謝c兄解答. 我看之前c兄的post, dr. ho要7月13先返, 約醫生7月18. 唔知會唔會太遲. 之後7月22有事回港. 順便覆疹.
仲有問題, 我的病會唔會經衣物傳播? 因我現在租房住, 衣物是屋主替我洗(佢用手洗). 如果我用火酒或1:99漂水塗一下內褲會好d嗎?

我在新加坡, 唔知睇咩醫生好. 個唔醫生唔好就麻煩.
我想問, 剛做完laser要唔要休息? 因我要即刻上機回新加坡.

小弟已約了13號睇dr. ho. 機票都訂好了. 成2千1蚊. 不過睇一個可靠既醫生我都覺得值. 係新加坡我都唔知咩價錢. 被施証我仲麻煩.
想問e個病治好後仲會唔會傳比人? d菌係咪一直都會係身體入面?

相關搜索目錄: 機票

引用:
原帖由 raptor12 於 2009-7-6 05:58 發表
i use 1:99漂水 to soak the underwear for about an hour before washing.
我也買了滴露衣物消毒劑和洗衣粉. 打算自己洗under. 不過唔知用咩籍口同人講.
唔知面褲比人就咁洗應該冇問題呢?

我想問dr. ho可唔可以驗埋其他性病呢?
我好似好煩咁...

引用:
原帖由 好運 於 2009-7-9 14:48 發表
就13 號la..到依加都5知有咩病

其實想問下中招的巴打...係咪都係冇wear 套吹或插先中招?..

有冇吹插都有dom..都中招???
我每次都帶dom dom的, 但都中左...

多謝raptor, stanley, & candy 的解答.

standley兄, 想請問你大約要幾耐覆一次疹? 我會問問dr. ho 佢有冇d好既醫生朋友在新加坡介紹比我.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-7-10 00:06 發表

唔洗話幾時先去覆眕, 通常開頭好快翻發, 一有就去睇, 當越來越好後, 無發就一個月去檢查一次, 之後醫生會叫你放心幾個月後或一年先check一下
咁我廿幾號都返黎一次, 順便覆疹.

請問各位去邊道可以做全面的性病測試呢? 平d就最好啦.

我見完dr. Ho 了, 結果係花. 佢話花可以潛伏一年. 如果帶dom應該冇事. 不過我都中左, 可能大陸d domdom 留野
唔好彩既係我生係尿道口,正在向入面進發. 好彩既係我應該未生到入尿道. 我同Dr. Ho講做laser, 但佢建議我先做冰. 下星期尾再返去覆疹再決定. 佢知我唔經常係hk, 佢幫我連尿道都噴埋 (噴入面都幾痛 ). 佢話尿道口因為成日濕, 好易返發. 我問佢會唔會開3m比我塗, 佢話3m用係尿道口容易娜損d肉, 損左仲易返發. 佢開左d 抗生素cream比我塗, 一星期既消炎藥同抗生藥比我食. 醫生話d花7日左右就會脫落.

仲有既就係佢話d花菌離開左人體3-4小時就會死.

我宜加盡量去完小便就用紙巾同細佬抹嘴. 昨日做完冰, 今早發覺under有一達又臭又淺黃色既乾固物, 應該係細佬吐出黎. 咁我由今朝開始墊d紙巾係條under入面, 用黎吸濕用 (好似女仔用m巾咁 ). 我今日睇過細佬幾次, 都見到細佬個嘴仲係鮮紅色, 好似損左咁, 我用紙巾幫佢抹嘴時仲有d血水出. 唔知其他師兄咁係咪正常呢? 定係損左or粒疣未死得晒 ?

講返Dr. Ho, 佢真係一個仁醫. 佢講野完全唔會令人尷尬. 見到我有粒野(脂肪瘤)仲同我睇下係咩. 真係好人.

謝謝candy關心. 果日我都唔記得左問有冇singapore醫生熟.

我下次會驗埋其他. 不過我約星期六覆疹, 星期日我又飛.
驗左都要9月中我返黎先有得覆疹知結果(如果d花唔返發既話).

死喇, 剛發現龜頭面又多左一點紅色野, 唔知係唔係想生多粒...
有冇c兄見過生花之前係咪d肉會生一點紅色架? 定係有可能係其他野?

引用:
原帖由 garamon 於 2009-7-16 09:41 發表
如果是疣,一開始便會看見是一粒,雖然可能很細粒,如果是紅點,會隔一、二天便消失。另外你有心理準備,很快會覆發,我醫了9個月,到現在每隔 2、3個月又覆發要冷涷一次,由開始到現在每次都是很細點。
garamon, 正如你所講, 果粒紅點今日又消失左. 唔知係咪尹釀緊準備發出黎.

candy, 我一日塗2次抗生素係患處, 順便望埋.

唔知摸完患處後用肥皂洗手, 之後對手仲有冇菌呢? 另外會唔會由尿液傳比人?

仲想問下大家, 我d花生係尿道口, 咁係咪唔好比包皮蓋住龜頭好d?

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-7-16 11:10 發表
尋日去搵左女既家庭醫生,佢CHECK過入面陰道子宮頸個D冇花,出面都正常。

不過有D 唔正常分泌,可能又係D咩鏈球菌個D發炎,,拎左去CHECK,,不過呢D都係小事我唸。
candy, 唔係花就好了... 心理壓力都細d, 驚少樣野.

引用:
原帖由 好運 於 2009-7-16 21:35 發表
今日睇左dr.ho...,,佢係nice,,但好似好趕........

check aid 梅同 疱疹2 ....大約幾耐有result?..有result dr.ho會親自打比你??

好驚佢比我5通打去我屋企.......... 可5可以同佢講只打比我手提only ? ...
我估係d護士打比你叫你去睇報告. 如果你唔想佢地打去你屋企, 咁你唔填屋企電話咪得囉.

引用:
原帖由 stetchkov 於 2009-7-17 19:04 發表
是心多? 還是病?

已經俾4-5個醫生睇過           但有一個情況(只出現過2次)
嚇到我日日擔心 無覺好訓

果2次係都著三角 under

(我 現在只著 平腳 under + 唔著牛仔褲)
(但我以前三角 under + 牛仔褲 係 ...
可能係你著慣左一輪平腳under, 一時轉返著三角under被"沽"住唔慣.
龜頭"巢"皮我幾年前都有, 唔關事的.
龜頭敏感, 包皮包住就冇野. 我由細到現在都係咁. 唔關事的.

有一點要注意, 醫生講過唔用domdom比人口交都可以中招的.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-7-17 10:17 發表
據自己這幾個月的觀察,如果只是紅點,多數不是,疣出了就不會自然消失,另外我沒有用 3m,不過每個人體質不一樣,你自行決定。除非直接觸到器官,否則只用清水洗手,時常用皂液洗手,會易有主婦手,我之前便是這樣, ...
多謝garamon兄回覆. 我都唔擔心得咁多, 有事先算. 只係怕傳比其他人. 因我每次去完洗手間都會用紙巾幫細佬抹嘴. 掂完細佬就用皂液洗手.

引用:
原帖由 stetchkov 於 2009-7-17 20:25 發表

我醫生都有話

佢話 男  如果中淋病 ,  會係7日 內出事  ,    所以佢排除呢個 possibility

佢話  菜花要等有症狀先可以理  (男)     

疱疹(二型) ,  一定會有症狀 , 仲唔會潛伏太耐

佢叫我去驗 ...
我都想知, 有冇師兄可以解答呢?

引用:
原帖由 stetchkov 於 2009-7-17 20:30 發表

要小心紙巾乾唔乾淨  
其實係厠紙先岩. 不過係我自備的. 應該冇事.

引用:
原帖由 garamon 於 2009-7-17 12:45 發表
Stanleysex ,你自己提及生疣 已4年多,到現在仍未停止,但仍和太太有行房,想知你太太檢查了沒有?有沒有問題?因如果沒有問題,即可証明如生疣期間有安全操施便可,不需等疣停了才可再有性行為,希望你可分享你的經 ...
Stanleysex 兄, 我都想知...

引用:
原帖由 k28keung 於 2009-7-17 20:48 發表
我都係前大陸女友惹給我的.點解我做果時dr ho無提議我做冷凍既.
我係做laser, 依家都半年了.暫時沒有復發現象.
但個口唇邊就生左粒瘡瘡, 唔知咩? 有點擔心
請問師兄係生係尿道口嗎? 做laser要幾錢?

82 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。