推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

過檔香港電台女主持 - 鄭萃雯

回復 6862# 的帖子

果時見詩弘,以為佢會繼續上位…
之前我都搞過一個雙周一鄭ge投票…估唔到佢轉戰幕後了

回復 6864# 的帖子

不過佢去新聞透視做記者,應該會學到野…

回復 6866# 的帖子

如果佢一早入83 人氣分分鐘拍住各位大哥力捧ge女神…

回復 6873# 的帖子

依家應該唔會轉翻做記者…
自從開左新聞台…新一批ge主播同記者身份分得幾開…
全部新聞台都係跟有線風

引用:
原帖由 richard07 於 2010-12-27 16:42 發表

但本身做記者得會兼任主播..
做主播的就較少會轉記者再兼返主播..
係呀我好似淨係見過雯雯做周五搜記記者…
至於嘉儀初入行果時,仲有做記者…不過佢開始做新聞台主播之後就極少做採訪

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 16:55 發表
認同…
香港媒體有兩個改革象徵
報業係蘋果
電視新聞係有線

其實我想講,我地依家將香港各大新聞台嘅主播叫成anchor其實係唔啱嘅
因為anchor係美國專用
唔同國家,主播嘅地位同職權 ...
Phoenix又袋錢落我袋
香港風氣雖然係咁,不過我鐘意

回復 6880# 的帖子

我意思係實習記者之後…有冇做過採訪…
我記得嘉儀做過71 遊行

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 17:04 發表
邊年71?
好似係07年

引用:
原帖由 richard07 於 2010-12-27 17:10 發表

果時的雯雯個樣相對平庸..
都幾得意應該係讀緊U果時做ge採訪…不過同依家比當然差好遠…
到雯雯大學畢業已經靚左好多,畢業照已經好有睇頭

回復 6886# 的帖子

其實珠珠只係袁志偉ge代罪羔羊…
平心而論,我覺得佢做主播表現好稱職…做live好淡定

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 17:12 發表
嗰陣嘉儀仲係成個細路女咁
真係女大十八變
嘉儀果時個樣都幾可愛

回復 6891# 的帖子

說很對…
我成為雯雯粉絲真係算遲…
應該係佢開始替黃婉曼報天氣就鐘意左佢…

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 17:22 發表

好對唔住各位黃婉曼fans
我由一開始就對Icy冇好感
我第一日見佢咁報天氣就o左嘴…
蘋果成日講佢身材幾好,天氣女神…我又唔多覺(得罪講句)
雯雯初初報天氣好一本正經,報得有d悶依家就報到淋漓盡致,有下苦功

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 17:48 發表

Karen依家報天氣簡直係完美,ࡨ ...
d句真係講中我ge心聲Karen簡直係為天氣報導而生

七點天氣以前冇咁多人睇……都係因為雯雯,youtube先有咁多報天氣片段…

回復 6902# 的帖子

雯雯做百科 睇黎會做埋天氣

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 18:29 發表
我Miss左啊
唯有等佢重播
其實我都係…不過hkkane大哥實會有ge…
而且百科一定會重播…
d個就係點解我炮轟網上inews冇回放的另一原因

引用:
原帖由 中山樵 於 2010-12-27 18:36 發表
(虛構)連Akina提出改進inews網上廣播,都俾袁大頭無情ban左
好彩網上高清翡翠台仲有回放

雯雯著得有d誇張 不過都係咁靚

引用:
原帖由 千里飛鼠 於 2010-12-27 18:59 發表
依然係萃雯報天氣~中山兄開心吧
應該畀雯雯電暈左仲未醒

引用:
原帖由 richard07 於 2010-12-27 19:14 發表

原來今日雯雯有做百科!
算la,只有文采做時事百科先電到你嘛

唔知今日雯雯會唔會報inews

點解字幕會出口語…暖番d

真係有

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。