推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

43 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

小弟冇懷疑自己中招
又冇咩問題
之前都有去玩o既
想做婚前check
有冇介紹呀

話埋我知幾錢呀
thx

回復 8622# 的帖子

Ching

想問下非淋一般用幾耐藥會好返..(即係一般人expect o既斷尾)...如果冇變成慢性o既話

睇症狀我都不遠啦~~~
前幾日尿好黃,睇普通科話尿有蛋白,但冇血...呢兩日睪丸有少少痛,腎有少少痛,尿道口有少少紅,又痕痕地....

如果我去睇say dr ho...第一次inspection要幾$$呀??

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-8-25 10:18 發表

我已經用藥三星期,但都好似冇咩改善
之前有兄弟提過,急性非淋,用藥幾日就好。
咁我相信我已經由急性變成慢性................
唉.........

另外,有冇兄弟中過疱疹?大約幾奈會發啊?有咩病症!?
有冇兄弟有試過急性有我咁o既情況呀??即係腎痛..尿黃..有時仲肚痛添....還是已經似變成慢性

做多個分享啦大家...
如果大家長期有睇開醫生,平均一個要要花幾多到呀...
交流等大家有個預算都好~

引用:
原帖由 ccwork 於 2009-8-26 13:53 發表

個小便報告都只係話無菌, 只係多紅血球.  何醫生話我果到腫左, 咁係正常,
應該無 dna 驗, 因為個驗小便只係 $200, 我記得呢到 ching 話 驗dna 係好貴, 千幾蚊.

我真係好驚, 我怕醫唔好, 咁就一世.
俾我千幾都驗啦
我去睇醫生,因為我之前有食抗生素,醫生話都驗唔出咩,一口就話係非淋,俾左幾日藥,但佢話要食兩個星期先好
咁我應該先返去睇,食兩個星期藥先,還是先停左,check左咩事先食呢~~

非淋駛唔駛同其他人分開衫洗呢...唔好連累人呀嘛

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-8-25 01:25 發表

其實我都我覺得我係一次過野到兩個病, 之係相隔幾個月一次過發...........................希望你唔係啦, 正常唔係粒粒紅點應該係發炎
帥兄...
你幾個月先出咩呀....
邊幾樣會咁架
/?

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-8-29 20:45 發表
報告一下今日睇何醫生。
基本上佢解釋我既病,治療方法,戒口等,我都係網上,forum知道
但佢真係檢查得較仔細,較細心,佢一路檢查一路解釋
真的不錯!!!
何醫生叫我等左其中一種四環素,轉用環丙沙皇,試下有冇效。
因 ...
帥兄有兩樣野可唔可以交流下
1. 你好似係非淋喎...有咩要戒口呀?
2. 可唔可以分享下你話之前食左三個星期藥都唔好....有咩symbol...例如係唔消腫?? 仲覺得痛??尿黃??還是係其他呀?

師兄門又唔駛咁灰o既...
發生左就係發生左...面對啦...起碼而家唔算係一個人面對呀...

我好奇,因為今日聽到其他人講
有冇ching試過花唔係生係前面,而係係肛門架??

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-1 23:00 發表
我同stanleysex既情況好相似
但我多佢一樣,先有龜頭炎,再有非淋,跟住花
touchwood 唔好再有啊
stanleysex兄,可否鼓勵下我
我真係好down
師兄..
其實d白點初發現有幾大架?

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-9-2 00:33 發表

唔好唔開心啦我真係明白你..我都中左花...
唯有自己靠免疫打死d virus...所以唔好唔開心..
ching 們...我想問下最初發現o既時候粒花有幾大架??還是只係白色一點,唔夠1mm x 1mm...
我發現jj頭下面兩邊溝位平衡地出現左兩粒勁細o既...唔知係唔係..

我schedule左星期六見醫生..
但呢幾日都難搞啦...
可唔可以話聲我知呀??

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-9-2 08:09 發表

ching 們...我想問下最初發現o既時候粒花有幾大架??還是只係白色一點,唔夠1mm x 1mm...
我發現jj頭下面兩邊溝位平衡地出現左兩粒勁細o既...唔知係唔係..

我schedule左星期六見醫生..
但呢幾日都難搞啦...
...
有冇ching可以分享下呀~~

引用:
原帖由 ScaryBoy 於 2009-9-2 21:36 發表

其實有野唔對路, 可以提早去找醫生. 唔一定要等到schedule果日.
首先多謝ching...都睇得醫生,當然知道病向淺中醫,事緣係工作實在太忙啦呢幾日...基本上係一定請唔到假(之前都已經係請假睇...邊請得咁多)..唯有等到weekend...
所以先想大家分享下jie...而且都俾d唔知自己係唔係o既注意一下呀嘛~

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-6 00:42 發表

我生係超入所以......................................都唔知幾時好, 唔通真係半個十年.....................................5年係咁就係好難受
我check左發現唔到有花,不過都問過,醫生一般都advice開刀生小朋友,對小朋友一定有保障...
anyway,如果真係(touchwood)生得好入...點先可以check到呀...(無啦啦又冇理由去醫生度check架...)..我意思係如果完左事幾耐之後冇...一般就冇架??

引用:
原帖由 stanleysex 於 2009-9-8 11:26 發表

兄弟咁我呢叫咩, 我咪係又係同你一樣, 岩岩想post翻舊timway版出黎, 點知原來個web-site都無埋, 睇唔翻, 你睇翻依幾十萬個post, 我係第二頁開始到新版而家依度, 我同期既全部唔見哂人, 就算咩病都係, 可想而知基 ...
努力補養下啦師兄
會好返的.

btw...我食左醫生俾o既抗生素(for非淋),有一兩次真係冇食野就食藥(藥有寫飽肚食)...pk囉...
即晚胃酸倒流,由胃燒到上喉嚨,第二日仲發埋燒...

師兄們...記得跟足指示食...痛到pk...

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-8 21:25 發表

你食既係咩藥!?四環素!?
因為聽說四環素最好空肚食
我唔識喎
冇中文..D字頭o既一隻藥...
如果空肚食...唔知個胃會唔會穿呢...
佢仲寫住唔可以同胃藥一齊食

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-9 21:33 發表

生存是為了什麼!?
最近前列線,膀胱好痛
今日睇醫生,醫生話我可能係有腎石,要做個檢查
x你,x街
仲有冇再多野d啊!?
真係好想放棄醫治
由佢啦,由佢繼續痛,由佢死啦
我繼續玩啦,玩到我中hiv
跟住二腳一伸
唉 ...
加油呀..
唔好放棄...腎石好多都巿人都有架啦..
如果唔急可以勁飲水沖佢...(我家庭醫生有咁講過)...

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-13 22:13 發表

我驗精+驗尿=$900
驗精應該係睇下前列腺有冇菌
唉~~~
加油啦
可能冇呢~~未出報告...
心態好應該有幫助

師兄你非淋仲未好意思係...之前小便痛,睪丸痛,食左幾個星期藥都仲係痛?
我食左兩個course抗生素,第三個course途中因為身體頂唔住停左,今日間中痛下,我都擔心佢又返黎 (其實第二個course o既時候已經冇左病癥)

引用:
原帖由 poorman123 於 2009-9-18 14:37 發表
我今日去左睇Dr. Ho 啦。佢真係好細心幫我check,好彩沒有任何發現。但係我講話有D尿道不適,佢話可能係非淋尿道炎,開左一星期四還素比我食。希望冇事,唔好再中期他野。
重有,我以為生殖器皰疹潛伏期係2-5日,但 ...
問下都好o既
冇咁快即係一般要幾耐呢?

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-22 09:38 發表
自己有感冒,身體一差,非淋即刻嚴重起來
唔知花會唔會再出
點算...........
唉,冇晒希望
身體真係要keep呀
而家我全唔會夜訓...
身體一差又辛苦銀包又損失...

放鬆d...好好養好身體呀師兄~~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-9-25 18:33 發表

我會啊,,3-6個月後(我唸我3-4個月會去唔會等6個月)會再去CHECK多次柏氏,不過講真自己知自己事,我個報告都話係HPV感染,令到有細胞變異,我唸唔係低危啦,IF低危都出左花,但而家都冇,個 ...
support~!!!

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-26 20:20 發表

睇何醫生
我唔係係尿液到發現大腸幹菌的, 而係精液
自從3個多星期前做左laser之後,到現在都未發現有花
ching
dna 驗左幾錢呀?

引用:
原帖由 killer_law 於 2009-9-26 18:15 發表
精液,尿液報告出左
尿液dna測試,衣原體係陰性.非淋應該好返

但精液種菌測試有二隻菌,一隻係大腸幹菌,另一種係鏈銶菌,做埋抗藥物測試,知道這二種菌對之前食既藥係有抗藥性,所以咁耐都唔好

而家醫生改用另一隻藥 ...
Moreover,
其實我都一直有睇ching你o既留言
但如果入左前列線..有冇好明顯o既病癥架??

引用:
原帖由 LEE624 於 2009-9-30 22:24 發表
唔知好採/唔好採...現在係單身....唉....但日後d生活唔知要點個...本人無煙.無酒仲有咩要值得要注意(花)
有殺冇放過
一懷疑有就冷左佢

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-9-30 23:28 發表
我有淋病,食左gov clinic 一粒藥之後~~
今日去覆診.

佢用野撩我我尿道take sample 係顯微鏡睇~~話冇菌la wor
我問佢有冇衣原體, 佢一口氣話冇~~仲串我唔聽佢講野...

我想問咁樣check , 係未好大chance 唔得~ ...
政府野真係有限公司~

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-1 14:09 發表

淋病係真係會有野係尿道口流出黎,,
我自己就係大量分泌流出黎,都好多下,,加上自己知自己做過乜野,所以會去CHECK得咁砌底

講真我另一半都係一D SYMPTOMS都冇的
我咩病癥都冇呀...
非淋食左藥都好得八八九九...最少冇咩病癥...
但係都會等夠三個月一舖過咩都check晒...
就係因為好多中左招都唔知...

support

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-1 17:52 發表

非淋 同 淋都可以咩病癥都冇架la
我同個網友玩完, 中左 淋(gov clinic 話係), 同佢講番, 佢仲話我係未自己再同人玩而野到
佢咩事都冇...  

我好驚有co-infection, 冇病癥時都唔知係未中左招, 你知la~非淋耐 ...
未呀...
之前睇dr o既時候已經有非淋病癥..
但係因為再之前已經有食左抗生素..醫生話check唔準...
所以有殺錯冇放過
又食三個course (3個星期呀)o既抗生素...
由於佢冇俾胃藥,又用藥太長,所以胃頂唔順,第三個course未食完就停左...
之後一有其他病痛,下面又隱隱痛。
而其身體其他狀況好左,完晒其他藥就會去好詳細咁check一次...起碼準d...

我完全唔會信政府d獸醫

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。