推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

人黑做咩都黑
之前疑似有疱疹既紅腫,痛
昨日睇過皮膚醫生,佢話唔似係
似係念珠菌復發,佢話可能中秋食過雞,月餅
咁就起返
唉..........
咁我打後既40年,可以食咩啊!?日日食藥啦,如果唔係可以食咩啊...........
冇啖好食,咁做人仲有意思咩!?我生存係這個世界究竟為咩!?我還有貢獻咩!?
既然這世界多我一個唔多,少我一個唔少,我係唔係這世界都沒所謂啦
真係厭世了

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-6 21:35 發表

我去左睇一個比dr ho更專業既dr..佢話唔係黎.....但佢好串
串咪串law
最緊要冇事~~
但可否pm我,你睇邊個醫生

引用:
原帖由 ericababy 於 2009-10-6 21:58 發表

stanley and killer, 已pm
咁個醫生話你咩啊???
你之前生花既地方有冇比佢睇啊??

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-10-6 22:11 發表

食雞,月餅,都會起返
噤佢比左d咩藥你食?
我諗這2樣野唔關事,,我都有食,,
你有冇介口,辣,炸野,煙,酒,,
食煙一定係最影響
自有病起,我差不多日日做和尚,,辣,炸野,煙,酒,全部都冇
唉.....人黑係咁
冇得講

引用:
原帖由 pc0123 於 2009-10-6 22:23 發表

希望在明天

我已經沒有明天,沒有希望
心情是灰色的

引用:
原帖由 chikit4488 於 2009-10-9 18:26 發表

我睇開既醫生冇乜名氣但好有經驗.唔知幫唔幫到你.....好過睇姓何
請pm我!!
thanks~~~

死啦~~好驚!!!
話說昨晚返大陸去飲,跟住我大佬帶我地去骨場按摩。
奇怪的是條骨女幫我沖涼,當然包括洗jj,洗屎忽,擦背,跟住佢想幫我口交,我即刻拒絕,一問之下,原來佢唔係骨女係妓女。
當場好驚,我驚咁而中招.....
死啦.....點算啊!?我會唔會咁又中招啊!???
真係好驚

引用:
原帖由 KK2534 於 2009-10-11 16:21 發表

好彩你巳經拒絕左佢....但你身上有冇咩特別野???  無就唔洗驚啦...下次小心D...沖涼都自己黎啦...
就係有唔妥我先驚
我非淋未好返,當時佢用沖涼液幫我洗jj,當時即刻感覺到jj有d慶,唔舒服
唔知係咪因為沖涼液剌激到我jj
我好驚條骨女咁而野到我病
我以後什麼地方都不去

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-11 17:12 發表

咁明知未好返仲去玩.......點幫你
我冇去玩,純按摩
估唔到條骨女會咁
我而家好驚啊!!!
其實會唔會因為咁而中招!?

引用:
原帖由 yoyayo 於 2009-10-11 17:19 發表

又唔係o既
你又唔知..
不過反而你去飲...會唔會出事架...
一飲酒就即刻返黎...親身體驗過...
我冇飲酒,飲水only

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-11 23:45 發表

咪傻啦你,,, 幫你沖涼又冇任何既性接觸又點會有事,,, 慶我唸係你俾人幫係沖涼都慾火到姐,,,,

唔駛擔心,,唔會野到病的,,,定d黎,,,,冷靜冷靜,,,,,
總覺得中過招
咩都關自己事
大陸這地方....以後唔去啦

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-12 10:23 發表
兄弟,你自己有這幾種病,還出去沖涼飲酒?你不是不知大陸所謂按摩是甚麼嗎?已有性病更易感染其他病!如那女仔曾掂她自己器官,你就有可能再中招!
我都知自己白痴
寄望今次冇事,以後吾返大陸
各位,有冇事都好,唔去再返大陸啦
我係人板一個

引用:
原帖由 candycandy 於 2009-10-12 12:21 發表

呢到所有人都可以有資格做人辦,好心你唔好LABEL你自己先得架, 你知衰啦都,冇做到同個條女,,,,, 起碼你 臨岸立GER~~ 左,,,

放心啦,,, 唔會有事的~~~

其實個個有時事都會係好DOWN好唔開心,唸埋一 ...
多謝你既鼓勵,但我估自己情況唔樂觀。
曾經有過接觸
好大可能再感染過,而且仲更加難醫治
我估醫生都會咁講

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-12 12:51 發表
為何那麼危險,因為你身體已有某種病毒,比從沒有感染的人危險大很多,我曾經閱報,有英國性病研究,只曾和 10個人有性關係,以計算率計算,即曾和 20萬或 200萬人有性關係。
這個我明白
所以我先咁驚

引用:
原帖由 garamon 於 2009-10-12 19:45 發表
不是嚇他,他說自己是大學生,自己有病為何仍沒有這些警覺?大陸的按摩地方有多乾淨呢?那些設施都可能沒有消毒呢。
小得岩
我真係白痴

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 13:20 發表
就係上個月中發現出水泡, 出之前咩野異樣都無, 唔行唔痛, 我即刻去睇普通科, 個醫生一睇就話似皰疹, 嚇到我呆左, 果日抽樣本培植, 為免有錯, 我去埋政府counter check, 最後兩份都確認, 私家有比藥 FAMVIR TAB 250MG ...
你性交後幾多日發現有水泡!?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 14:07 發表
第四, 5日左右, 剛剛發既前一日去左起機, 所以開始以為係唔乾淨起水泡
係一個水泡定幾個咁!?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-14 14:14 發表
有幾個, 因為發係JJ右邊有毛髮既肉地方, 所以唔係太明顯
即係陰毛附近!?而唔係龜頭位置!?

引用:
原帖由 kevin12345 於 2009-10-16 21:52 發表

我想問你係味用泠凍.但我問過我睇開醫生佢話最有效係用電.有花唔使驚好易醫好.我心諗係唔係我見上綱D人講到花係好難醫既性病..
花係好易醫
但難在點樣可以減少復發

引用:
原帖由 health222 於 2009-10-19 21:32 發表
唉 ~! 又番黎同大家作戰,我好左差不多九個月。 可能我用 3M 多得濟,那損左其它地方搞到其它地方有花花。用3m 既朋友真係要小心D! 加油努力 ~!
我想問下師兄可否講下 D皰疹,同皰疹二型有D咩病徵。 因為我自己有 ...
你最近有冇去玩啊!?
冇既既話,應該唔會係疱疹
因為疱疹潛伏期比較短,你中左花之後,都過左咁耐,要出既都出左
但苦果係有出去玩過既........咁就好難講

我每日都是後悔的心情
希望後悔來得切

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-10-20 23:13 發表
肛門癌 一半由椰菜花引起

肛門出血,不少人會以為不是痔瘡,便是腸癌,但其實肛門出血亦有可能是肛門感染結核菌,或是肛門疣(俗稱椰菜花)、肛門癌,而有一半肛門癌的個案,都是由肛門疣變成,大部分患者都會因尷 ...
唉~~~
死啦
我肛門位又痕又痛,用過好多藥膏都唔得
唔通又中多樣......
已經冇晒人生樂趣

引用:
原帖由 Lawrence_12_9 於 2009-10-21 10:25 發表
咁多位ching, esp 係killerlaw , 希望大家俾o的idea 我

我未睇dr. ho 之前呢, 就去左aids concern 做testing, 佢地話有淋病同衣原體既小便dna testing

7/10 係aids concern 做testing
10/10 見睪丸同小腹痛
...
dna testing話冇事!?但又有病徵!?
咁奇!?以我所知dna testing應該好準
有冇機會你係潛伏期內check唔到!?

引用:
原帖由 熊貓 於 2009-10-27 11:10 發表

師兄, 疣/皰疹都係病毒, 相信好多中招都係因為皮膚接觸/體液, 我都睇過有些文章講"免疫系統會清除體內病毒", 大家都期望自動痊癒既一天, 唔再返發好重要, 不過咁係咪係唔再係帶菌者呢? 有無師兄聽醫生講過呢?
其實我都問過醫生,身體會清除病毒即係咩意思
免疫系統會識得對抗病毒,令到體內病毒處於一個唔可以發病既情況,當受到某些因素,e.g. 再次感染,老年病等
就會再次發病
情況同感冒一樣
所以唔係代表體內冇左個病毒

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2009-11-11 21:02 發表
【明報專訊】引發子宮頸癌
的人類乳頭瘤狀病毒(HPV),以現時醫療技術,只可打疫苗預防,無法治療。香港中文大學
研究出「防子宮頸癌的HPV治療性疫苗」,成功治療白老鼠身上的子宮頸癌,痊癒率達百分百,用於人體 ...
即使感染左hpv都可以打預防針,咁男性有冇得打呢!??
但只用於白老鼠上,可否用係人上,還要研究
不過都算是個好消息!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。